Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Olimpiada letnia - PEKIN 2008 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4589)

Tom'ash 15.08.2008 09:43

Ja wiem, że dziś jest święto, ale od tego mają 3 kanały, żeby wszystko jakoś rozdzielić....

Micek14 15.08.2008 09:48

na eurosporcie była transmisja wioślarzy:P
Eurosport naszym przyjacielem jest (mimo puszczania non stop skoków do wody-.-)

spartan 15.08.2008 12:05

Brawa dla szpadzistów zwłaszcza Radka Zawrotniaka z krakowskiego SALVATORA :D

Gucio25 15.08.2008 12:10

taa, ja wiem że dziś jest święto.
ale co leciało na TVP2? jakiś ****a western, no jaja.

wielkie brawa dla szpadzistów. nareszcie!
teraz trzeba powalczyć o złoto, bo z Francuzami na MŚ już wygralismy.
najwazniejsze, że w koncu dobry dzien na IO. odrazu się jakoś to lepiej ogląda. :)
pierwszy medal, do tego rewelacyjna postawa wioślarzy (czwórka podwójna - wiadomo, ale czwórka wagi lekkiej - wygrali półfinał!), bardzo dobry początek naszych lekkoatletów, świetny wynik Majewskiego + dobry Ziółkowskiego, nieźle nasza wieloboistka Karolina Tymińska, po swoich słabszych konkurencjach jest 18, awans Rostkowskiej i chyba Darka Kucia. szkoda tylko dziś naszego judoki, taki kawał chłopa. :)

oby tak dalej, nareszcie może zaczniemy te Igrzyska.

felipe 15.08.2008 12:30

No to walczymy o złoto, trzymać kciuki!

born2b3k 15.08.2008 13:20

no to mamy srebro, szacunek za walke :)

michu-k 15.08.2008 13:20

Mamy pierwszy medal! Super, brawo Polacy. Piękny sport.

kaelowiec 15.08.2008 13:36

ja nie bardzo rozumiem jedną rzecz , komentatorzy w studio sie zachwycają postawa fair play ze nie bił tego francuza w przedostatniej walce , ale umknęło im że był tak 'kontuzjowany' ze zaraz do nastepnej (ostatniej) walki wyszedl i wygral BYL TO TEN SAM FRANCUZ !

spartan 15.08.2008 13:40

To NIE BYŁ ten sam Francuz. Radek walczył z Jerome Jeannetem a w ostatniej walce bił się jego brat Fabrice Jeannet

Gucio25 15.08.2008 13:45

nie ma to jak uważnie oglądać kaelowiec. ;)
brawa, srebro piękny wynik. tak samo piękny jak pani Danuta w studiu. :D

Sawyrymowicz odpadł, zajął 9 miejsce w eliminacjach do finału na 1500m.
popis Polskich pływaków trwa nadal.

czekamy na Tomka Majewskiego teraz.

kaelowiec 15.08.2008 13:47

ehe nie zwróciłem uwagi na inicjał imienia , a wypastowana orda - identyczna :)

sequel 15.08.2008 13:54

Miło zobaczyć Wiślacką koszulke na trybunach podczas dekoracji szpadzistów:)

Gucio25 15.08.2008 13:55

widzieliście Wiślaka na trybunach?! :)
piękna chwila, nareszcie mamy medal...

a Francuzi - poprostu za mocni, rewelacyjnie walczyli.

w0lno. 15.08.2008 14:03

Brawo Polacy! Może wreszcie rozwiąże się ten worek z medalami :).
Cytat:

Zawrotniak wcale nie wykonał rycerskiego gestu podczas swojej walki. Nie atakował Francuza, bo ten udawał uraz, żeby zmienił go rezerwowy kolega. Dzięki temu mógłby zdobyć medal. Ale ostatecznie nie wystąpił w finałowym pojedynku, gdyż lekarz uznał, że kontuzja przeciwnika Zawrotniaka jest udawana. Zmianę w drużynie można przeprowadzić tylko przed walką lub w wyniku kontuzji. Francuzi nie zrobili zmiany przed meczem z Polską, bo obawiali się Polaków. Zaczęli mataczyć dopiero wtedy, gdy mieli już sporą przewagę i pewne zwycięstwo - tak całe zdarzenie relacjonowali Zawrotniak i Andrzejuk.

Ciekawe, czy Majewski zdobędzie medal? Liczę na Niego!

rafalek 15.08.2008 14:21

Noo...teraz Majewski już prowadzi po pierwszym rzucie. Oby się to utrzymało do końca.

born2b3k 15.08.2008 14:29

kawał chłopa z tego Majewskiego :D:D:D:D

edit: pachnie złotem

KRIS22 15.08.2008 15:01

21 51 Brawo Majewski !!!!

Daje przykład innym jak trzeba walczyć !!!

rafalek 15.08.2008 15:04

ALe jeszcze nie mozna byc pewnym. Jeden rzut i sytuacja się odwraca..taki ten sport jest glupi..:D

KRIS22 15.08.2008 15:19

Mamy Złoto !!!

Gratulacje Tomek !!!

wisl@k_TS 15.08.2008 15:19

I mamy pierwsze złoto!

Gratulacje dla Tomka Majewskiego!

Prezydentowa 15.08.2008 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sequel (Post 585810)
Miło zobaczyć Wiślacką koszulke na trybunach podczas dekoracji szpadzistów:)

Jest szansa znaleźć gdzieś nagranie z tego? (YT, itvp?)

sandomingo 15.08.2008 16:02

Ależ dzisiaj pozytywne zaskoczenie ze strony naszych sportowców w Pekinie - całe szczęście bo już zaczynało brakować motywacji do wstawania w środku nocy :)
Wielkie brawa dla Majewskiego - tak powinien wyglądać występ na olimpiadzie: rekord życiowy poprawiony o ponad pół metra a do tego złoto...pięknie.
Szpadziści też bardzo miło zaskoczyli.
I pomyśleć że ci wszyscy goście zarabiają ułamki tego co nasi kopacze, uważający się za niewiadomo jakie gwiazdy...Ale cóż, nie ma sprawiedliwości.

Pozostaje mieć nadzieję, że to naprawdę trwałe przełamanie złej passy - tak naprawdę od jutra codziennie mamy jakieś realne szanse medalowe.

PS. Patrząc na poziom światowego pływania na tej olimpiadzie wynik Sawrymowicza wcale mnie nie zaskoczył, niestety...

FajQ 15.08.2008 16:07

Brawo szczerze nie spodziewałem się dziś medali :).Licze na siatkarzy,szczypiornistów i na tyczkarki :D.Może jakimś cudem nasze złotka przejdą dalej...

kądzikowski 15.08.2008 16:09

A jeszcze dziś Szymon Ziółkowski(chyba) tez rzuca w Finale. Czyżbyśmy mieli 3 medale w jeden dzien?

Gucio25 15.08.2008 16:14

no i pięknie. pierwszy hymn na Olimpijskim, Mazurek Dąbrowskiego - piękna chwila.
należało mu się, przez kilka lat zawsze się powolutku dobijał i ma złoto.

co za dzień, mam nadzieje ze od dziś już codziennie będzie dobrze, tymbardziej że jutro zapowiada się dobrze. :)
ps. kądzik, chce Ci sie tak z jednego na drugie konto przelogowywać? dziś nie rzuca, na dziś już koniec. nie bądźcie zachłanni. :D

wywiad z Tomkiem:
redaktor: za Tobą wielkie nazwiska - Hoffa, Michniewicz, kosmos, to jest kosmos Tomek!
Tomek: nie, to jest pchnięcie kulą. :rotfl:
świetny jest, brawo!

michu-k 15.08.2008 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 585873)
Jest szansa znaleźć gdzieś nagranie z tego? (YT, itvp?)

Czy w tym wyścigu, który transmituje Jedynka biegnie jakaś Polka? Strasznie dużo ich tam jest i nie widzę, a nie oglądam od początku.:>

Nie, nie było tam Polki :)

w0lno. 15.08.2008 16:25

Cytat:

Brawo Polacy! Może wreszcie rozwiąże się ten worek z medalami :).
Jak fajnie, że te słowa się sprawdziły.

Gdyby każdy z naszych sportowców był przygotowany tak jak Majewski, to na naszym koncie mielibyśmy już o wiele więcej medali. Pobić rekord życiowy o 0,5 metra - respect.
Widzieliście wywiad z Tomkiem? Skromniacha z niego. Mówił jakby się nic nie stało. BRAWA DLA NIEGO!
"To tylko złoty medal olimpijski" - to są jego słowa :D

wisl@k_TS - nadal jesteś takim pesymistą!?

PS. Jutro grają nasi siatkarze i szczypiorniści. Jak zawsze wierzę w odniesienie dwóch zwycięstw. Będzie ciężko, ale przecież `to są tacy sami ludzie jak my`
PS2. Nasza srebrna drużyna ma pecha, że akurat dzisiaj zdobyła medal ;]

Illargui 15.08.2008 16:30

Świetny był ten wywiad z Majewskim: "Nie podniecajmy się, to tylko złoty medal olimpijski". Naprawdę niezły gość - to się nazywa mieć dystans do otaczającej rzeczywistości.:lol:

@lek 15.08.2008 17:08

W końcu mamy powody do radości, tyko jak się tak zdystansuje ze mamy pierwsze dwa medale DOPIERO po tygodniu to ręce opadają... Ciekawe co by mówił Majewski jak by medalu nie zdobył, może "Przestancie pierdo*** w dupie mam te śmieszne krążki":D

Z początku sonda w tym temacie raziła mnie pesymizmem, niestety coraz szybciej się do niej przekonuje;/ Pływanie kompletna klapa, ciekawi mnie jak wyjdzie lekkoatletyka...

_gilardino_ 15.08.2008 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez @lek (Post 585923)
W końcu mamy powody do radości, tyko jak się tak zdystansuje ze mamy pierwsze dwa medale DOPIERO po tygodniu to ręce opadają... Ciekawe co by mówił Majewski jak by medalu nie zdobył, może "Przestancie pierdo*** w dupie mam te śmieszne krążki":D

Z początku sonda w tym temacie raziła mnie pesymizmem, niestety coraz szybciej się do niej przekonuje;/ Pływanie kompletna klapa, ciekawi mnie jak wyjdzie lekkoatletyka...

Widac nie masz pojęcia o sporcie skoro pieprzysz takie głupoty.Od dawna wiadomo było że prawie wszystko możemy zdobyć w drugim tygodniu.Jak narazie to zawiedli tylko pływacy reszta raczej niemiała wielkich szans na medale,sobota niedziela i poniedziałek to będą kluczowe dni,będzie na moje oko 8 szans medalowych w tym 3-4 do złota(Kołecki,Dołęga,Blanik,czwórka podwojna)

kaelowiec 15.08.2008 17:54

czyli jednak dobrze urwa zobaczylem , hehe nikt si enie kapnal tylko ja ze cos jest nie tak !

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...c_musieli.html

http://www.mocnyblog.pl/2008/08/15/io-dzien-10/

Wojtas 15.08.2008 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Illargui (Post 585893)
Świetny był ten wywiad z Majewskim: "Nie podniecajmy się, to tylko złoty medal olimpijski". Naprawdę niezły gość - to się nazywa mieć dystans do otaczającej rzeczywistości.:lol:

Haha gosc ma kapitalny dystans i podejscie do tego co robi.

Naprawde wyluzowany ale skoncentrowany zarazem ,ciekawa osobowosc,niejeden by tam ze szczescia wył.skakał,płakał do kamery a on na pyt red mowi ze "Nie ma sie co podniecac,to tylko złoto", hehe .
Poprostu taki typ czlowieka.

Brawo Tomek!!

e 15.08.2008 21:36

O ktorej jutro siatkarze?

Bartosz 15.08.2008 21:38

A szczypiorniści?

Illargui 15.08.2008 21:44

Starty Polaków - sobota (16 sierpnia)

http://www.sport.pl/sport/1,92389,55...sierpnia_.html

Bobic 16.08.2008 11:59

Mam pytanie gdzie na Cyfrze+ jest transmisja z Meczu Polaków w piłke ręczną??

w0lno. 16.08.2008 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 586234)
Mam pytanie gdzie na Cyfrze+ jest transmisja z Meczu Polaków w piłke ręczną??

Kur... zamiast pokazać mecz w ręczną to pokazują kolarzy :/
Na cholerę puszczają to na TVP Sport, jak nikt tego syfu nie ma :evil:

EDIT: e thx za info... już byłem maksymalnie zdenerwowany!

Ps. Widzę, że 'dobrze' mecz zaczęliśmy.

e 16.08.2008 12:03

na TVP3 leci..

rafalek 16.08.2008 13:29

Ależ pięknie walczą. A nasi szczypiornisci wygrali z mistrzami olimpijskimi 27:24!!

JAR0 16.08.2008 13:30

No i zwycięstwo.Brawo!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl