Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Gdzie jadacie ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2954)

Żmijka 27.10.2010 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 999931)
Lafuente się przeniosło, a było bardzo fajne nie wiem czy nowa lokalizacja już otwarta ale można sprawdzić Bożego Ciała i Meiselsa.

Ogródek w Scandalach, mega wypas krem z zupy, jedna z moich ulubionych zup w całym mieście jak nie najlepsza. Pizza też smaczna.

Jak się robi krem z zupy? :D

MatMario 27.10.2010 14:00

:D

pomidorowy :) Krem pomidorowy :)

kms 27.10.2010 19:42

Jadl ktos w "Pod Wawelem - Kampania Kuflowa" ? :D Fajne miejsce a ostatnio wszystko co zjadlem to beczke piwa ze znajomymi ; )

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 919557)
duze porcje wlasnie schaboszczaka sa w restauracjii" pod wielka sola " cos takiego przy obwodnicy jadac od Krk mijasz Herc i salony hondy po prawej stronie :)

Kotlet Karczmarza :D tego misiek 200kilowy sam nie zje :D karczma na zakrecie zaraz przed krzyzówka na Niepolomice kolo salonu Renault.

kubamusial 27.10.2010 20:27

Jada ktoś w Was w barze Smakosz na Mogilskiej ?
Obiad dnia za 10, często tam bywam.

macyo 27.10.2010 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kms (Post 1000152)
Jadl ktos w "Pod Wawelem - Kampania Kuflowa" ? :D Fajne miejsce a ostatnio wszystko co zjadlem to beczke piwa ze znajomymi ; )

Tak, golonkę. Trzeba jednak uważać na tamtejsze kelnerki bo lubią wciskać więcej jedzenia niż człowiek jest w stanie zjeść. Braliśmy ostatnio golonko i usłyszeliśmy, że jedno starczy max na dwie osoby. Kupiliśmy je jednak na cztery bo nie byliśmy zbytnio głodni. Szczerze powiedziawszy z wielkim trudem udało się je całe zjeść. Szama tak jest smaczna i w sporych ilościach. Obsługa miła i klimat taki, hm.. bawarski? Sznapsik jako gratis od firmy na koniec konsumpcji to fajna rzecz ;)

Polecam.

Fuks 28.10.2010 01:08

Ja polecam zdecydowanie pizzerie Magillo na Starym Bieżanowie. Dla mnie najlepsza w Krakowie absolutnie, duze rozmiary, w miare przystepne ceny, świetny smak. warto zabrac znajomych jak są spoza Krakowa, bo miejsce i otoczenie dość interesujace , bo wystrój lokalu jest w naprawde wielu stylach, a dookola mają własne zoo.

MatMario 28.10.2010 01:34

Żartujesz z tym Magillo?

panew 28.10.2010 05:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez macyo (Post 1000220)
Tak, golonkę. Trzeba jednak uważać na tamtejsze kelnerki bo lubią wciskać więcej jedzenia niż człowiek jest w stanie zjeść. Braliśmy ostatnio golonko i usłyszeliśmy, że jedno starczy max na dwie osoby. Kupiliśmy je jednak na cztery bo nie byliśmy zbytnio głodni. Szczerze powiedziawszy z wielkim trudem udało się je całe zjeść. Szama tak jest smaczna i w sporych ilościach. Obsługa miła i klimat taki, hm.. bawarski? Sznapsik jako gratis od firmy na koniec konsumpcji to fajna rzecz ;)

Polecam.

a ja nie polecam
na początku jak tam był jeszcze mały ruch starali soę duuuużo bardziej
ostatnio wziąłem tam znajomych i okrutnir się rozczarowałem
jedzenie było w dużej części zimne i niedogotowane, zarówno mięcho jak i kapucha
chyba ich ruch przerasta w niedzielne popołudnia
podobnie miałem kiedy ś w tym gruzińskim chaczapuri
co do tematu
chinczyk na stradomiu, BALATON i ichek po węgiersku
ale najchetniej w domu obiadki lubie :)

Kocur 28.10.2010 06:45

Wczoraj poszliśmy na imprę firmową do Mexicany na Floriańskiej.
Nie pamiętam nazwy ale wiszą flagi Meksyku przed wejściem.

Jedzenie pyszne i pierwszy raz naprawdę tak ostre że 2 piwa do jednego posiłku to minimum żeby przetrwać.
Obsługa też bardzo miła.
No i szczytem był Zorro który wyje... na schodach jak biegł przez całą knajpę :D

rafkur 28.10.2010 07:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1000284)
Ja polecam zdecydowanie pizzerie Magillo na Starym Bieżanowie. Dla mnie najlepsza w Krakowie absolutnie, duze rozmiary, w miare przystepne ceny, świetny smak. warto zabrac znajomych jak są spoza Krakowa, bo miejsce i otoczenie dość interesujace , bo wystrój lokalu jest w naprawde wielu stylach, a dookola mają własne zoo.

Co do Magillo: tylko, że w wielu stylach przeważnie oznacza bez stylu. Pizza nie ma nic wspólnego z pizzą włoską. Nie wiem - może mam skrzywienie bo często bywam we Włoszech. Zoo ( mini) faktycznie jest ale np mnie jak raz tam byłem do szału doprowadzała drąca mordę papuga. Mieszkam w Starym Bieżanowie ale omijam szerokim łukiem.
Pizzerie w Krakowie przypominające prawdziwą pizze włoską to jedynie: na Karmelickiej Mamma mia- po lewej w bramie idąc od Rynku - prawdziwe cienkie ciasto ( czyli takie jak ma być). Druga włoska z dobrą pizzą to Cosa Nostra na Kazimierzu. Kolejna Trzy Papryczki - nie byłem akurat tam dawno ale było ok kiedyś. Kolejna - Vulcano na Librowszczyźnie też ostatnio się poprawiło - kiedyś pizza ociekała tłuszczem - teraz już to wyeliminowali.
Meksykańskie właściwie nie istnieją ( bo Taco czy inne wynalazki nie maja nic z Meksykiem wspólnego).
Jest parę sensownych z polskim żarciem.

W kategorii tanie i dobre - bar August na Kazimierzu - za 12 zł żarcie prawie jak w domu ( zupa plus drugie). Mają tylko jedno danie i jedną zupę ( codziennie inne) ale właśnie to jest atut bo robią sami.

Jest kupę fajnych restauracji z różnymi kuchniami - niekoniecznie powszechnie znanych ale to można by cały elaborat pisać.

Ela 28.10.2010 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek92 (Post 999552)
pytanie odnośnie Kazimierza... jakieś fajnie i w miarę niedrogie jedzenie (oprócz zapiekanek oczywiście...) macie jakieś sprawdzone miejsca?

Kolanko na Józefa .

http://www.kolanko.net/index.html

Menu nie jest wykwintne ale smaczne - zwłaszcza ciekawe mają naleśniki z różnymi farszami i dopracowane zupy.
Dodatkowym atutem jest lane piwo Czarny Smok. I brak koncerniaków :)

Wystrój knajpki - nastrojowy i ciepły.

Z przyjemnością tam zaglądam za każdym razem gdy mam ochotę na lekkie jedzonko :-)

Coglin 28.10.2010 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez panew (Post 1000288)
...chinczyk na stradomiu...

od Wawelu po lewej czy prawej stronie?
ja osobiscie preferuje tego po prawej i kurczaka po Wietnamsku + ostry sos do niego :D polecam wszystkim.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1000298)
...Pizzerie w Krakowie przypominające prawdziwą pizze włoską to jedynie: na Karmelickiej Mamma mia- po lewej w bramie idąc od Rynku - prawdziwe cienkie ciasto ( czyli takie jak ma być). Druga włoska z dobrą pizzą to Cosa Nostra na Kazimierzu. Kolejna Trzy Papryczki - nie byłem akurat tam dawno ale było ok kiedyś. Kolejna - Vulcano na Librowszczyźnie też ostatnio się poprawiło - kiedyś pizza ociekała tłuszczem - teraz już to wyeliminowali...

z tym sie zgadzam. najlepsza pizza w Krakowie - Mamma Mia http://www.mammamia.net.pl i Cosa Nostra http://www.cosanostra.krakow.pl/
ja wyzej stawiam Mamma Mia.
Na stronech jest menu, mozna rzucic okiem na ceny przed pojsciem.

panew 28.10.2010 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1000302)
ja osobiscie preferuje tego po lewej i kurczaka po Wietnamsku + ostry sos do niego :D polecam wszystkim.

od Wawelu to ten po prawej
oczywiście kurczak po wietnamsku
w tym po lewej nie byłem ale zxastanawiający jest tam dość mały ruch , nawet w niedzielne popoludnie, podczas gdy po drugiej stronie ulicy trzeba czekac na miejsce w kolejce

DominoForza 28.10.2010 14:08

chinczyka polecam na Grzegorzeckim

Coglin 28.10.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez panew (Post 1000435)
od Wawelu to ten po prawej
oczywiście kurczak po wietnamsku
w tym po lewej nie byłem ale zxastanawiający jest tam dość mały ruch , nawet w niedzielne popoludnie, podczas gdy po drugiej stronie ulicy trzeba czekac na miejsce w kolejce

lo kurde, popiepszylem, oczywiscie od Wawelu ten po prawej :-p
po lewej tez nie mialem okazji dotrzec.

R33 28.10.2010 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1000302)
ja osobiscie preferuje tego po prawej i kurczaka po Wietnamsku + ostry sos do niego :D polecam wszystkim.

z tym sie zgadzam. najlepsza pizza w Krakowie - Mamma Mia http://www.mammamia.net.pl i Cosa Nostra http://www.cosanostra.krakow.pl/
ja wyzej stawiam Mamma Mia.
Na stronech jest menu, mozna rzucic okiem na ceny przed pojsciem.

W tym Mamma MIa nie ma większych pizz niż 32 cm?

Co do Pizzy to ja polecam: http://www.maxipizza.pl/

Proud 28.10.2010 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1000555)

Co do Pizzy to ja polecam: http://www.maxipizza.pl/

Również polecam.

Pizza podobna w smaku do Pizzy Hut, lecz tańsza.

Jeśli chodzi o dostawy to szybko, sprawnie.

Ciekawa opcja zamówień przez neta i śledzenia postępu prac :)

gigant 29.10.2010 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1000562)
Również polecam.

Pizza podobna w smaku do Pizzy Hut, lecz tańsza.

Jeśli chodzi o dostawy to szybko, sprawnie.

Ciekawa opcja zamówień przez neta i śledzenia postępu prac :)

Sorki, ale od kiedy Pizza Hut jest wyrocznią pizzową?

Osobiście polecam pizzerię Rewolucja, na razie spoko ceny i smako-składniko-zapełniacz żołądkowy jest ok

1q2 30.10.2010 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1001031)
Sorki, ale od kiedy Pizza Hut jest wyrocznią pizzową?

a gdzie napisał że jest wyrocznią?

panew 30.10.2010 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1001031)
Osobiście polecam pizzerię Rewolucja, na razie spoko ceny i smako-składniko-zapełniacz żołądkowy jest ok

dostałem kiedyś ich ulotke z "el komendante"
jakoś zawsze mnie odstrasza wykożystywanie tego komunisty w jakichkolwiek kampaniach
Może bardziej pasuje to do "politycznego", ale zawsze mnie to drażni, więc nie skożystam
co do pizzy to jadam na malborskiej , bodajże pizzaburger sie nazywa. mała , niewielki ruch i się starają jeszcze zeby ludzi przyciągnąć
jakoś zawsze mnie odstraszały te sieciówki typu telepizza, magillo banolli czy pizza hut

Nowohucianin^^ 01.11.2010 16:46

Przechodził ktoś dzisiaj przez planty ? Czy ta "Kebabownia" koło Bagateli jest dziś otwarta ?? :)

Krzychu69 01.11.2010 16:57

Panowie, Panie co polecacie w miarę taniego, a ilosciowo duzo, do tego smacznie w okolicach ul Karmelickiej, ewent dowoz? Kuchnia dowolna

Awe 01.11.2010 17:52

Kojarzy ktoś taką budkę z napisem "Ciepłe pączki" w okolicach placu imbramowskiego? Widziałem ją dziś z Opolskiej i mnie zaintrygowała, szczególnie pączki z serem. Warto? I po ile są? Mógłbym podejść ale mam tam bardzo nie po drodze i głupio jechać specjalnie po jedno pączka jeśli są niedobre :)

Żmijka 01.11.2010 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzychu69 (Post 1002648)
Panowie, Panie co polecacie w miarę taniego, a ilosciowo duzo, do tego smacznie w okolicach ul Karmelickiej, ewent dowoz? Kuchnia dowolna

Bar Smak, Karmelicka 10. Kuchnia polska, zestawy obiadowe 15 zł. Porcje solidne.

tas de fleia 01.11.2010 22:08

Tak o tych pizzeriach piszecie, to ja polecam Szalonego Smoka. Tania jest a naprawdę wg mnie bardzo dobra. Tylko słyszałem, że lepiej zamawiać, bo lokal szału nie robi. Nie wiem, bo zawsze zamawiam. Ale warto spróbować.

małpa 01.11.2010 22:15

Pierogarnia ZAPIECEK na Tomasza. Najlepsze pierogi jakie jadłem w życiu.

W Wawie porcja kosztuję 25 zeta, u Nas 10 - a smak i ilość dokładnie taka sama ;-)

Warto

zawszewiernyts 01.11.2010 23:14

Ja też mam pytanie, coś w okolicach ronda mogilskiego ktoś poleci? Oprócz jadłodajni przy Lubomirskiego, bo się zepsuła niestety.

kms 02.11.2010 10:56

Jedzenie "Pod Wawelem kampania kuflowa" na wielki +, jakies propozycje na dobry obiad/kolacje we dwoje ? :D nastrojowo, z dobrym jedzeniem, kazda kuchnia, w samym rynku najlepiej ?

Kocur 02.11.2010 13:15

Zamawia ktoś regularnie zestawy obiadowe do firmy?

Interesuje mnie namiar na coś godnego polecenia w rejonie Prądnik Czerwony, Olsza itp.

pozdi91 02.11.2010 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zawszewiernyts (Post 1002874)
Ja też mam pytanie, coś w okolicach ronda mogilskiego ktoś poleci? Oprócz jadłodajni przy Lubomirskiego, bo się zepsuła niestety.

Chińczyk koło STSu, całkiem smaczne jedzenie i niedrogie, ale porcje nie powalają. W tym samym budynku/kamienicy jest na samym rogu 'Cafe..." nie pamiętam nazwy, całkiem niezłą tortille podają za 8-9zł, no i polecam zapiekanki z Szybkiego Kęsa koło przystanku autobusowego, zwłaszcza z kurczakiem - duża i dobra za 6,5. No ale to wszystko to takie bardziej przekąski.

Raul TS 08.11.2010 20:51

Panowie mam pytanko potrzebuje jakiegos grilla ,kebab czy coś podobnego tylko czynne 24h. Najlepiej żeby można dojechać autkiem.

wislak227 08.11.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raul TS (Post 1007715)
Panowie mam pytanko potrzebuje jakiegos grilla ,kebab czy coś podobnego tylko czynne 24h. Najlepiej żeby można dojechać autkiem.

Zależy w jakiej części miasta... Ja np. zawsze jak jeżdżę tramwajem to przy Placu Bohaterów Getta widzę obok siebie "Alkohole 24h" i "Kebab 24h" ;)

rafkur 08.11.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1003036)
Zamawia ktoś regularnie zestawy obiadowe do firmy?

Interesuje mnie namiar na coś godnego polecenia w rejonie Prądnik Czerwony, Olsza itp.

Nie wiem czy dowożą w tamte rejony ale polecam sprawdzić www.august.krakow.pl
My często zamawiamy od nich żarcie i na prawdę jest prawie jak w domu. Jak przyjechał facet i zachwalał to oczywiście traktowaliśmy to jak klasyczny PR. Raz coś zamówiliśmy na próbę i już innego nie bierzemy pod uwagę.
Niby na mapce nie ma Olszy ale jak pogadacie a jest Was więcej to może dowiozą ))

Raul TS 08.11.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak227 (Post 1007718)
Zależy w jakiej części miasta... Ja np. zawsze jak jeżdżę tramwajem to przy Placu Bohaterów Getta widzę obok siebie "Alkohole 24h" i "Kebab 24h" ;)

Raczej wszędzie oprócz Nowej Huty , a najlepiej okolice Kleparz ,Aleje, Mateczny. Grilla ktoś wie ?

macyo 08.11.2010 21:46

Dzis odkrylem bar mleczny na placu centralnym w hucie. Wnetrze wiecej niz oldschoolowe, talerze i sztucce prawie jak w misiu. Smak jedzonka bardzo dobry-bylem zaskoczony tym jak i wielkoscia porcji. Cena zupy od 0,95 zl ;p Generalnie mozna zjesc pelny obiad z piciem za 6-7 zl. Niekoniecznie op;aca mi sie teraz gotowac dla siebie.

Jot 08.11.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raul TS (Post 1007715)

"u Szwagra" na Lea, w połowie drogi między Kijowską a Urzędniczą.
macyo, w którym miejscu ten bar na centralnym?

konrad 08.11.2010 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez macyo (Post 1007751)
Dzis odkrylem bar mleczny na placu centralnym w hucie. Wnetrze wiecej niz oldschoolowe, talerze i sztucce prawie jak w misiu. Smak jedzonka bardzo dobry-bylem zaskoczony tym jak i wielkoscia porcji. Cena zupy od 0,95 zl ;p Generalnie mozna zjesc pelny obiad z piciem za 6-7 zl. Niekoniecznie op;aca mi sie teraz gotowac dla siebie.

Lepiej pojesz w barze na Kazimierzowskim w NH. Warunki jak to w barze - PRL, ale nic nie przebije pierogów ruskich (najlepiej podwójna porcja). Mówią, że robię eleganckie, ale do smaku z baru mi daleko. Zupki też swojskie, pyszne.

Arkas 09.11.2010 00:08

A jakąś dobrą pierogarnię, gdzie jest duży wybór pierogów jest ktoś w stanie polecić?

Luk_Biala_Gwiazda 01.12.2010 18:59

Poleci ktos jakis bar z gyrosem, shoarma, itp. z dowozem?

miba 01.12.2010 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 1007758)
"u Szwagra" na Lea, w połowie drogi między Kijowską a Urzędniczą.
macyo, w którym miejscu ten bar na centralnym?

proszę bardzo, tu jest:

http://i56.tinypic.com/108eku9.jpg

smacznego! :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl