![]() |
Cytat:
|
:D
pomidorowy :) Krem pomidorowy :) |
Jadl ktos w "Pod Wawelem - Kampania Kuflowa" ? :D Fajne miejsce a ostatnio wszystko co zjadlem to beczke piwa ze znajomymi ; )
Cytat:
|
Jada ktoś w Was w barze Smakosz na Mogilskiej ?
Obiad dnia za 10, często tam bywam. |
Cytat:
Tak, golonkę. Trzeba jednak uważać na tamtejsze kelnerki bo lubią wciskać więcej jedzenia niż człowiek jest w stanie zjeść. Braliśmy ostatnio golonko i usłyszeliśmy, że jedno starczy max na dwie osoby. Kupiliśmy je jednak na cztery bo nie byliśmy zbytnio głodni. Szczerze powiedziawszy z wielkim trudem udało się je całe zjeść. Szama tak jest smaczna i w sporych ilościach. Obsługa miła i klimat taki, hm.. bawarski? Sznapsik jako gratis od firmy na koniec konsumpcji to fajna rzecz ;) Polecam. |
Ja polecam zdecydowanie pizzerie Magillo na Starym Bieżanowie. Dla mnie najlepsza w Krakowie absolutnie, duze rozmiary, w miare przystepne ceny, świetny smak. warto zabrac znajomych jak są spoza Krakowa, bo miejsce i otoczenie dość interesujace , bo wystrój lokalu jest w naprawde wielu stylach, a dookola mają własne zoo.
|
Żartujesz z tym Magillo?
|
Cytat:
na początku jak tam był jeszcze mały ruch starali soę duuuużo bardziej ostatnio wziąłem tam znajomych i okrutnir się rozczarowałem jedzenie było w dużej części zimne i niedogotowane, zarówno mięcho jak i kapucha chyba ich ruch przerasta w niedzielne popołudnia podobnie miałem kiedy ś w tym gruzińskim chaczapuri co do tematu chinczyk na stradomiu, BALATON i ichek po węgiersku ale najchetniej w domu obiadki lubie :) |
Wczoraj poszliśmy na imprę firmową do Mexicany na Floriańskiej.
Nie pamiętam nazwy ale wiszą flagi Meksyku przed wejściem. Jedzenie pyszne i pierwszy raz naprawdę tak ostre że 2 piwa do jednego posiłku to minimum żeby przetrwać. Obsługa też bardzo miła. No i szczytem był Zorro który wyje... na schodach jak biegł przez całą knajpę :D |
Cytat:
Co do Magillo: tylko, że w wielu stylach przeważnie oznacza bez stylu. Pizza nie ma nic wspólnego z pizzą włoską. Nie wiem - może mam skrzywienie bo często bywam we Włoszech. Zoo ( mini) faktycznie jest ale np mnie jak raz tam byłem do szału doprowadzała drąca mordę papuga. Mieszkam w Starym Bieżanowie ale omijam szerokim łukiem. Pizzerie w Krakowie przypominające prawdziwą pizze włoską to jedynie: na Karmelickiej Mamma mia- po lewej w bramie idąc od Rynku - prawdziwe cienkie ciasto ( czyli takie jak ma być). Druga włoska z dobrą pizzą to Cosa Nostra na Kazimierzu. Kolejna Trzy Papryczki - nie byłem akurat tam dawno ale było ok kiedyś. Kolejna - Vulcano na Librowszczyźnie też ostatnio się poprawiło - kiedyś pizza ociekała tłuszczem - teraz już to wyeliminowali. Meksykańskie właściwie nie istnieją ( bo Taco czy inne wynalazki nie maja nic z Meksykiem wspólnego). Jest parę sensownych z polskim żarciem. W kategorii tanie i dobre - bar August na Kazimierzu - za 12 zł żarcie prawie jak w domu ( zupa plus drugie). Mają tylko jedno danie i jedną zupę ( codziennie inne) ale właśnie to jest atut bo robią sami. Jest kupę fajnych restauracji z różnymi kuchniami - niekoniecznie powszechnie znanych ale to można by cały elaborat pisać. |
Cytat:
http://www.kolanko.net/index.html Menu nie jest wykwintne ale smaczne - zwłaszcza ciekawe mają naleśniki z różnymi farszami i dopracowane zupy. Dodatkowym atutem jest lane piwo Czarny Smok. I brak koncerniaków :) Wystrój knajpki - nastrojowy i ciepły. Z przyjemnością tam zaglądam za każdym razem gdy mam ochotę na lekkie jedzonko :-) |
Cytat:
ja osobiscie preferuje tego po prawej i kurczaka po Wietnamsku + ostry sos do niego :D polecam wszystkim. Cytat:
ja wyzej stawiam Mamma Mia. Na stronech jest menu, mozna rzucic okiem na ceny przed pojsciem. |
Cytat:
oczywiście kurczak po wietnamsku w tym po lewej nie byłem ale zxastanawiający jest tam dość mały ruch , nawet w niedzielne popoludnie, podczas gdy po drugiej stronie ulicy trzeba czekac na miejsce w kolejce |
chinczyka polecam na Grzegorzeckim
|
Cytat:
po lewej tez nie mialem okazji dotrzec. |
Cytat:
Co do Pizzy to ja polecam: http://www.maxipizza.pl/ |
Cytat:
Pizza podobna w smaku do Pizzy Hut, lecz tańsza. Jeśli chodzi o dostawy to szybko, sprawnie. Ciekawa opcja zamówień przez neta i śledzenia postępu prac :) |
Cytat:
Osobiście polecam pizzerię Rewolucja, na razie spoko ceny i smako-składniko-zapełniacz żołądkowy jest ok |
Cytat:
|
Cytat:
jakoś zawsze mnie odstrasza wykożystywanie tego komunisty w jakichkolwiek kampaniach Może bardziej pasuje to do "politycznego", ale zawsze mnie to drażni, więc nie skożystam co do pizzy to jadam na malborskiej , bodajże pizzaburger sie nazywa. mała , niewielki ruch i się starają jeszcze zeby ludzi przyciągnąć jakoś zawsze mnie odstraszały te sieciówki typu telepizza, magillo banolli czy pizza hut |
Przechodził ktoś dzisiaj przez planty ? Czy ta "Kebabownia" koło Bagateli jest dziś otwarta ?? :)
|
Panowie, Panie co polecacie w miarę taniego, a ilosciowo duzo, do tego smacznie w okolicach ul Karmelickiej, ewent dowoz? Kuchnia dowolna
|
Kojarzy ktoś taką budkę z napisem "Ciepłe pączki" w okolicach placu imbramowskiego? Widziałem ją dziś z Opolskiej i mnie zaintrygowała, szczególnie pączki z serem. Warto? I po ile są? Mógłbym podejść ale mam tam bardzo nie po drodze i głupio jechać specjalnie po jedno pączka jeśli są niedobre :)
|
Cytat:
|
Tak o tych pizzeriach piszecie, to ja polecam Szalonego Smoka. Tania jest a naprawdę wg mnie bardzo dobra. Tylko słyszałem, że lepiej zamawiać, bo lokal szału nie robi. Nie wiem, bo zawsze zamawiam. Ale warto spróbować.
|
Pierogarnia ZAPIECEK na Tomasza. Najlepsze pierogi jakie jadłem w życiu.
W Wawie porcja kosztuję 25 zeta, u Nas 10 - a smak i ilość dokładnie taka sama ;-) Warto |
Ja też mam pytanie, coś w okolicach ronda mogilskiego ktoś poleci? Oprócz jadłodajni przy Lubomirskiego, bo się zepsuła niestety.
|
Jedzenie "Pod Wawelem kampania kuflowa" na wielki +, jakies propozycje na dobry obiad/kolacje we dwoje ? :D nastrojowo, z dobrym jedzeniem, kazda kuchnia, w samym rynku najlepiej ?
|
Zamawia ktoś regularnie zestawy obiadowe do firmy?
Interesuje mnie namiar na coś godnego polecenia w rejonie Prądnik Czerwony, Olsza itp. |
Cytat:
|
Panowie mam pytanko potrzebuje jakiegos grilla ,kebab czy coś podobnego tylko czynne 24h. Najlepiej żeby można dojechać autkiem.
|
Cytat:
|
Cytat:
My często zamawiamy od nich żarcie i na prawdę jest prawie jak w domu. Jak przyjechał facet i zachwalał to oczywiście traktowaliśmy to jak klasyczny PR. Raz coś zamówiliśmy na próbę i już innego nie bierzemy pod uwagę. Niby na mapce nie ma Olszy ale jak pogadacie a jest Was więcej to może dowiozą )) |
Cytat:
|
Dzis odkrylem bar mleczny na placu centralnym w hucie. Wnetrze wiecej niz oldschoolowe, talerze i sztucce prawie jak w misiu. Smak jedzonka bardzo dobry-bylem zaskoczony tym jak i wielkoscia porcji. Cena zupy od 0,95 zl ;p Generalnie mozna zjesc pelny obiad z piciem za 6-7 zl. Niekoniecznie op;aca mi sie teraz gotowac dla siebie.
|
Cytat:
macyo, w którym miejscu ten bar na centralnym? |
Cytat:
|
A jakąś dobrą pierogarnię, gdzie jest duży wybór pierogów jest ktoś w stanie polecić?
|
Poleci ktos jakis bar z gyrosem, shoarma, itp. z dowozem?
|
Cytat:
http://i56.tinypic.com/108eku9.jpg smacznego! :-) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl