Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

DrewniaQ 18.08.2008 16:20

Mądrzą się bardziej niż w niedziele w TVNie. Co jak co, nie myślałem, że to powiem, wolałem Orange Ekstraklasa magazyn. Legia była ich marzeniem, ale było jakoś prowadzone z klimatem.
Tu nie ma ładu, składu, ci prześcigają się w głupich komentarzach, coraz to bardziej wymyślnych.
Żenada!

Uran235 18.08.2008 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 587149)
Ktoś kto twierdzi, że w Orange Ekstraklasie były lepsze skróty niż w Szybkiej Piłce, ewidentnie znalazł nietrafiony argument. Do obu programów skróty dostarcza Canal +, i w obu programach ingerencja w owe skróty ogranicza / ograniczała się do dodania własnego komentarza.

W dodatku zapominacie o tym, że ten program NIE MA PRAWA trwać dłużej niż bodajże 60 minut! Bo właśnie taka była umowa przed sezonowa. TVP ma prawo do godzinnego programu ze skrótami meczów dostarczonymi przez C+. Nie ma więc co wieszać psów na TVP. Oni po prostu mają bardzo ograniczone pole manewru i praktycznie narzuconą z góry formułę programu.

O ile faktycznie wierzę, że jest taki zapis, że program trwa godzinę, o tyle z tym, co napisałeś o skrótach, nie mogę się zgodzić.

Pamiętam jak gdzieś pisali, kiedy podpisywano nowe umowy, że C+ dostarcza około 6-10 minutowy skrót z każdego spotkania, a TVP wybiera co pokazać, a co nie. Stąd np. materiały dla sędziego. Ponadto wszelkie wywiady przed , w przerwie i po meczu są autorstwa dziennikarzy TVP.

EDIT:
W temacie śmiesznych reakcji komentatorów na bramki:
http://pl.youtube.com/watch?v=GtxXJ2d_vP4

e 24.08.2008 13:40

Wisla 2-1 GKS
Skrot Ligi +
http://pl.youtube.com/watch?v=6K38S6gdUHU

bonawentura 24.08.2008 21:16

Panowie - uwaga! uwaga! Za niecałe pół godziny nasz ulubiony program :-)

Max_LG 24.08.2008 22:42

Program nie jest zly ale tak jak oni pedzą to masakra, tempo szybsze niz w biegu na 100 m ... no i ta tabela na koniec oswieccie mnie jesli ktos ma lepszy bilans bramkowy przy takiej samej ilosci punktów to czemu jest nizej w tabeli ?

Deever 24.08.2008 22:46

Czysto subiektywnie:

"+" za pokazanie wspólnego świętowania piłkarzy i kibiców po kolejnym ligowym zwycięstwie - miło oglądać takie obrazki, niech cała polska patrzy i podziwia :)

"-" za poznański kisiel w dziennikarskich majtkach, ale to też mnie cieszy - niech się podniecają innymi ile wlezie, a my po prostu róbmy swoje

Arked 24.08.2008 22:46

Z chwaleniem Lecha rzeczywiście przesadzają... i to grubo. Ale ogólnie program na plus.

e 24.08.2008 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deever (Post 591140)

"-" za poznański kisiel w dziennikarskich majtkach, ale to też mnie cieszy - niech się podniecają innymi ile wlezie, a my po prostu róbmy swoje

A ja sie z nimi zgadzam i powtorze jeszcze raz - ze jesli Wisla wywalczy majstra w tym roku dla mnie OSOBISCIE bedzie to mega sukces.

Strach pomyslec co bedzie jak Brozek odejdzie zima, badz ktos z "podstawowki" bedzie lezal za kartki czy nie daj Boze kontuzje. Brak wartosciowych zmiennikow - to jedyny duzy minus ktory moze spowodowac ze to Amica zostanie mistrzem.

Gramy bez polotu, duzo szczescia jak na razie... ale to sie moze ukrocic i jak nie wezmiemy sie w garsc to moze byc krucho.

Max_LG 24.08.2008 22:50

Dla mnie osobiscie to jest smieszne bo to dopiero poczatek !! Pamietam jak niedawno wszyscy dziennikarze na Euro podniecali sie Holandia, a na Wyborczej byl nawet tytul czy to koniec Euro ? Bo mamy juz raczej zwyciezce dla mnie bylo to smieszne i okazalo sie ze mialem racje tak samo teraz uwazam, ze Wisla jeszcze Bedzie grala efektowniej, a Lech jak to Lech ... standardowo zawiedzie

FajQ 24.08.2008 22:52

No to na szybko Urban doje*** że Chinyiama jeżdził z reprezentacja Zimbabwe po Europie :D.Troche geografi nie zaszkodzi.Ogólnie miałem wrażenie że Urban wie że jest źle w Legi i wyliczał wszystkie błędy tylko po to żeby Patyra i Iwański sie od niego odwalili.Ten drugi znowóż ekspert na prawo od Szczesnego zabardzo sie podnieca kuchenkorzem ja naprawde uważam że ich gra nie powala a te bramki strzelili z dupy że tak powiem.Oglądałem mecz i jakoś jestem spokojny o to że z Arką będą mieli ciężko.
A najważniejsza wiadomość dnia to Lechia Cracovia 2:0 (wierzcie nie znałem wyniku :))

e 24.08.2008 22:53

Urban to juz wogole specyfik w calej okazalosci.

"Roger chujowy bo jeszcze nie wypoczal po euro"

w0lno. 24.08.2008 23:00

Urban takie głupoty wygadywał, że hej :D Chyba coś łyknął przed programem
Najlepsze było... Iwański mówi o słabym początku Legii, a Urban na to: początek sezonu był dobry. Przecież wygraliśmy Superpuchar, później ograliśmy Homel... nie mogłem z Niego :rotfl:

Gdyby nie to, że pędzą w tym programie jak na zawał, to byłoby jak dla mnie w miarę ok.

FajQ 24.08.2008 23:06

Cytat:

później ograliśmy Homel
Też nie mogłem wytrzymać :D
Nie wiem czy zwróciliście uwage na mine Szczesnego jak się śmiał pod nosem jak Urban mówił że ograli Homel

sayek89 24.08.2008 23:06

Na bank Urbany był jak to się mówi "na bani" :D Tak oczy mu się świeciły, uśmiechnięty od ucha do ucha :P Ten redaktor (jeżeli zauważyliście) na stoliku pisał palcem "pijany" a Szczęsny tylko popatrzył i już wiedział o co chodzi ;) W końcu nie ma co się dziwić Urbanowi, bo Legia wygrała :P

Każdy odcinek "Szybkiej piłki" według mnie jest coraz lepszy i chłopaki dają rade ;)

zordon 24.08.2008 23:06

Spodobało mi się stwierdzenie Szczęsnego o tym, że najwyższa pora aby Leo powołał Pawła Brożka: "To już jest ostatnia szansa. Ale nie dla Pawła. Dla Benhakeera."
Trafne :) +1

przemmach 24.08.2008 23:08

Wogóle wydawałomi się, że Urban nie był dziś w najlepszej kondycji umysłowej ;) czym to było spowodowane nie wnikam, nie moja broszka ;)

SpoXsteR 24.08.2008 23:10

Ten z Rzeczpospolitej chyba rzeczywiście napisał palcem na stoliku Szczęsnemu "pijany" , gdy Urban zaczął filizofować

:lol::lol:

A sam program fajny, dużo lepszy od je je je.

MatMario 24.08.2008 23:10

Ja przypomne ze Legia w zeszłym roku wygrała pierwszych 7 meczy pod rząd Lech na razie 2 jeden przegrał i niech oni maja nadzieje że franek ma lepsze odzywki niż jak pracował u nas, bo nie wiem czy dojada do konca sezonu w takim stylu i formie.

P S
Ten dziennikarz napisał Szczęsnemu ile zarabia Descarga a ten do Urbana.

sayek89 24.08.2008 23:18

Dodam że podobała mi się wypowiedź Brożka na to co powiedział o tym że jest Leo na trybunach.

"No to pozdrowienia" no i Szczęsny też przysolił "To już jest ostatnia szansa. Ale nie dla Pawła. Dla Benhakeera"

Wojtas 24.08.2008 23:18

Z relacjii mojego ulubionego dziennikarza Rafała Patyry :)

Zaczyna czytac Lech-Gornik ujecie na sektor Gornika(pewnie nawet tego nie wiedzial,albo mu nie napisali) i pisze tam jak byk ZERO TOLERANCJII--czyli slowa kibicow Gornika do pilkarzy Gornika..

Jak to przeslanie odczytuje Rafał Patyra??:)

ZERO TOLERANCJII --takim transparentem przywitali kibice Lecha kibicow Gornika

:lol: :lol: :lol:

No widac nie mial mu kto napisac co i jak ,to chlop sam musial sie wykazac ,no i wykazał :)

emjot 25.08.2008 08:29

Wczoraj miałem nieszczęście oglądnąć po raz pierwszy ten tvpowski program Szybka piłka
totalne dno
magiel, tempo jak w wirówce - po co 4 gości i 2 prowadzących
chyba tylko po to żeby każdy z nich p..dolił bez sensu

nigdy więcej

pan Dudi 25.08.2008 09:55

Panowie, sobotnia Liga+ potrzebna. Z góry dziękuję za pomoc.

lukiskor 25.08.2008 09:59

http://img529.imageshack.us/img529/195/vlc131536lu5.jpg
24.08.2008 - 3 kolejka

Plik : 349 MB (349 MB), czas 0:54:33, rodzaj: AVI, 1 ścieżka(i) audio, jakość 46 %
Video : 309 MB, 792 Kbps, 25.0 fps, rozdz. 640*352 (16:9), XVID = XVID Mpeg-4, Obsługiwane
Audio : 40 MB, 102 Kbps, 44100 Hz, 2 kanał(y), 0x55 = Lame MP3, Obsługiwane

Kod:

part1 http://rapidshare.com/files/139935564/Szybka.pilka.08.08.24.www.sport-video.pl.part1.rar
part2 http://rapidshare.com/files/139936544/Szybka.pilka.08.08.24.www.sport-video.pl.part2.rar

Kod:

part1  http://sharebase.de/files/hhjhyw66tQ.html
part2  http://sharebase.de/files/2m2yPP303s.html

Nagranie & Upload: www.Sport-Video.pl

4fan_player 25.08.2008 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deever (Post 591140)
Czysto subiektywnie:

"+" za pokazanie wspólnego świętowania piłkarzy i kibiców po kolejnym ligowym zwycięstwie - miło oglądać takie obrazki, niech cała polska patrzy i podziwia :)

zgadzam się :) niech pompują balonik jak co roku :)

kuba7k 25.08.2008 11:05

mnie tylko szkoda Franka Smudy, bo najpierw dziennikarze napompują balonik, a potem sami go przebiją i bedą chcili głowy Smudy...ale to w sumie nie nasz problem;)

thomasson 25.08.2008 12:18

Może ktoś wrzucić na youtube sam wywiad z Urbanem bo on nie tylko posłał Rzeźniczaka na EURO to jeszcze Pance Cumbeva nazwał... Pancevem:D(podobno)
Chciałbym to zobaczyć

Pastor777 25.08.2008 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 591321)
zgadzam się :) niech pompują balonik jak co roku :)

Dzieki za upload szybkiej piłki. Właśnie obejrzałem:)

Pompują balonik, ale trudno im nie przyznać racji. Lech gra w tej chwili najładniejszą piłkę i rzeczywisćie mogą imponować.

W tej chwili to jedyna kompletna (czyli taka, która w każdej formacji ma dobrych zawodników i ich zmienników) drużyna w Polsce, a styl gry jaki prezentuje Legia (i niestety czasem Wisła), to rzeczywiscie "ubodzy kuzyni".

it 25.08.2008 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pastor
Lech gra w tej chwili najładniejszą piłkę i rzeczywisćie mogą imponować.

W tej chwili to jedyna kompletna (czyli taka, która w każdej formacji ma dobrych zawodników i ich zmienników) drużyna w Polsce, a styl gry jaki prezentuje Legia (i niestety czasem Wisła), to rzeczywiscie "ubodzy kuzyni".

Bez przesady.
Lech wygrał póki co z ostatnią i przedostatnią drużyną ligi (uprzedzając kontrargument - tak, mam świadomość, że to m.in. dzięki porażkom z Lechem, Górnik i Jaga są na tych miejscach). Obecnie ósmy Bełchatów wygrał z nimi w Poznaniu. Ten sam Bełchatów, który przegrał z nami.

Poczekajmy na mecze Lecha z nieco lepszymi rywalami - już nawet mecz z Arką będzie niezłym testem.

Panowie redaktorzy w "szybkiej piłce" wydają takie sądy, bo na piłce znają się średnio. W każdym razie gorzej niż Szczęsny, który w ferowaniu wyroków jest dość powściągliwy.

Robienie z jakiejś drużyny faworyta rozgrywek dopiero po 3 kolejkach jest zwyczajnie śmieszne. Gdyby to była chociaż trzecia kolejka rundy rewanżowej... ale przed nami cały rok gry, z zimowym okienkiem transferowym po drodze.

it 25.08.2008 13:38

Ale właśnie ja do tego zmierzam, że można zagrać ładną piłkę, jeśli przeciwnik na to pozwoli.
Beitar pozwolił na to Wiśle w rewanżu, zaś Lechowi pozwalali przeważnie dotychczasowi przeciwnicy.
Przeważnie, bo GKS zagrał solidnie (jak z nami) i to już wystarczyło.

Zobaczymy czy zmieni się ton redaktorów "Szybkiej piłki" po kolejnych porażkach czy remisach Lecha, które niedługo nadejdą.

Griszka30KR 31.08.2008 15:52

Czy ktos ma wczorajszą Lige+ ?

Pablo84 31.08.2008 23:01

No, moim zdaniem poziom "szybkiej piłki" się zwiększa.Calkiem przyjemnie słuchało się Iwańskiego jak i zaproszonych gości, jedynie czego można załować, to to, że program trwa tak zajebiscie krótko.
Przecież o samych debrach można by mówić i mówić.

Podejrzewan, że tak jest umowa skonstruowana z C+, że dłużej się nie da...
Cóż, dobre i to.

A i tak sobie Lige+ ściągne

Slawex 01.09.2008 10:24

wie ktos kiedy tvp zacznie tramsmitowac polska lige? maja chyba wykupione pare meczy

tragez88 01.09.2008 10:56

W szybkiej piłce podobał mi się wczoraj jeden komentarz: "chyba trochę zagłaskaliśmy Lecha".
Mięli kisiel z radości jak to Lech wspaniale gra a wczoraj jeden się obudził i wpadł, że na 12 pkt. Kolejorz ma ledwie 6.

marcinarsenal 01.09.2008 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Slawex (Post 596608)
wie ktos kiedy tvp zacznie tramsmitowac polska lige? maja chyba wykupione pare meczy

Tak mają 4 mecze. Jeden z nich to miał być mecz Ruch- Wisła na inaugurację, ale PZPN im wszystko pomieszął. Ja liczę, ze pokażą derby na R22, pewnie Lech-Legia, a reszta nie wiem. Pisałem do nich e-maile z pytaniami, ale zero odpowiedzi

South 01.09.2008 11:03

będą pokazywać po jednym meczu na otwarcie rundy i na zamkniecie ,o ile się nie mylę

Maćko 01.09.2008 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinarsenal (Post 596627)
Tak mają 4 mecze. Jeden z nich to miał być mecz Ruch- Wisła na inaugurację, ale PZPN im wszystko pomieszął. Ja liczę, ze pokażą derby na R22, pewnie Lech-Legia, a reszta nie wiem. Pisałem do nich e-maile z pytaniami, ale zero odpowiedzi

Że co, że kiedy?

PauL 01.09.2008 11:44

Oni mają prawa do 4 meczów, ale w sezonie, a nie rundzie, więc wielce prawdopoodbne, że wiosenne derby będą pokazywane w TVP2.

Maćko 01.09.2008 12:11

Ale z tego co wiem, wiosenne Derby nie odbędą się na R22...

pchelas 01.09.2008 12:14

Uchylisz rąbka?

MicK 01.09.2008 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 596680)
Ale z tego co wiem, wiosenne Derby nie odbędą się na R22...

To gdzie mają się odbyć, na "Ślunsku"?

To czy się przenosimy na rundę wiosenną nie jest chyba jeszcze pewne.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl