Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

HEDu 04.08.2008 14:55

Cholernie - dosłownie. Szczególnie na lewą pomoc.

AYALA 04.08.2008 16:14

całe spotkanie na ławce rezerwowych przesiedział Paweł Strąk w meczu jego SV Ried przeciwko Austrii Kaernten.W PGE pod okiem Lenczyka odzyskał dawną forme z meczów przeciwko Lazio i Schalke.Teraz Strąk na pewno przydałby sie w Wiśle jak patrzy sie co wyrabia Mauro

szprotson 04.08.2008 20:45

nie przesadzaj...

Żmijka 04.08.2008 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysztof (Post 578560)
Chyba nie zostało to tutaj odnotowane: tydzień temu swoją pierwszą bramkę w barwach Tatrana Preszów strzelił Marek Penksa. Na listę strzelców wpisał się w 2 minucie, w wywiadach po meczu mówił, że to prawdopodobnie najszybszy gol jego kariery. Tatran wygrał ten mecz 3:2, a Penksa był zdecydowanie jednym z najlepszych zawodników na boisku. Tak się złożyło, że akurat byłem wtedy w Preszowie, trochę zdjęć z tego meczu można obejrzeć pod adresem: http://wisla.blogspot.com/2008/08/pi...resov-mfk.html
(jakość kiepska z powodu marnego obiektywu i robienia fotek z trybun)

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6606

funkykoval 06.08.2008 10:49

Adrianas Mrowieckas zagrał przez 90 minut w wygranym przez FBK Kowno 2:1 meczu z Glasgow Rangers w II rundzie el. LM !!!!!!!!!!!! Ekipa z Kowna awansowała do dalszych gier i grać tam będzie ze zwycięzcą pary Aalborg - Modrica. Czyli szanse, że chłopak może trafić do Ligi Mistrzów...... Gratualcje

Kordel 06.08.2008 11:28

Dziś 29 urodziny obchodzi Andre Barreto
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6860

laxa 06.08.2008 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel (Post 579975)
Dziś 29 urodziny obchodzi Andre Barreto
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6860

To Barreto nie jest już naszym zawodnikiem ??

Styk83 07.08.2008 22:19

Dudu znalazl nowy klub :

http://www.90minut.pl/news.php?id=762230

IncognitoTSW 08.08.2008 17:44

Nawotczyński przesuniety do młodej jagi

St@chu 11.08.2008 18:30

Powoli zaczynają się w internecie pojawiać informacje o tym co w przyszłości bliższej lub dalszej nieuniknione...

Mam na myśli transfer Kuby Błaszczykowskiego do naprawdę renomowanej firmy z zachodu Europy. W tym przypadku mowa o Liverpool'u

więcej tutaj...
http://www.sport1.de/de/sport/artikel_2317787.html

Tak w skrócie to wszystko opiera się na informacjach Bilda, więc być może nie jest do końca autentyczne i pewne... W każdym razie pada tutaj suma 8 mln euro jako proponowana za Kubę.

Informacje na ten temat także tutaj http://www.borussia.com.pl/?nid=99

Zwierze 11.08.2008 18:38

Ciekawe czy mamy jakiś procent od następnego transferu Kuby?

bravelukas 11.08.2008 18:57

Jestem pewnie, że bierze tylko ile to nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Oby Błaszczykowski przeniósł się do dobrego klubu i za jak najwyższe pieniądze. :)

HEDu 11.08.2008 18:58

Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale Borussia nie chce sprzedac za 8 tylko 18 i tego sie trzymaja.

Joe Cole 11.08.2008 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 583601)
Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale Borussia nie chce sprzedac za 8 tylko 18 i tego sie trzymaja.

pewnie 10 albo 20% więc pokaźna sumka mogłaby wpaść:)

St@chu 11.08.2008 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 583601)

Pewnie chodzi o to zdanie "Weder für 8, noch für 18 Millionen" więc tłumaczę: Ani za 8 ani za 18 milionów.

koyoot 11.08.2008 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 583584)
Ciekawe czy mamy jakiś procent od następnego transferu Kuby?

20% od transakcji mamy chyba. wiec jesli np Borrusia faktycznie sprzedalaby Kube nawet za te 10 miln euro to my zarobilibysmy na kubie w sumie 5,250 mln euro. W kazdym razie cieszy taka informacja i jestem ciekaw jak to wszystko sie rozwinie...

e 11.08.2008 23:43

Cytat:

(...) Na transferze reprezentanta Polski najbardziej skorzystaliby w...Krakowie. Wisła zgadzając się na transfer Jakuba do Niemiec zastrzegła w umowie zapis, według którego 80% kwoty z tytułu kolejnej przeprowadzki piłkarza trafiłoby właśnie na konto aktualnych mistrzów Polski. (...)
interia czateria

: - )

arti 12.08.2008 07:52

80%??
eee bez kitów. w 10 no może 20 to uwierzę, ale 80% to żart jakiś

w0lno. 12.08.2008 08:00

Cytat:

(...) Na transferze reprezentanta Polski najbardziej skorzystaliby w...Krakowie. Wisła zgadzając się na transfer Jakuba do Niemiec zastrzegła w umowie zapis, według którego 80% kwoty z tytułu kolejnej przeprowadzki piłkarza trafiłoby właśnie na konto aktualnych mistrzów Polski. (...)
A jest pod tym tekstem napisane 'więcej w Fakcie' bądź w PS-ie? Jeśli tak to to wszystko tłumaczy :-P

Proud 12.08.2008 08:10

myśle że jest to kwota około 20%...na pewno nie 80% :D

ale i tak...jakby sprzedali Kube za 10mln E to 2 są dla nas...bajera:)

ubi_es 13.08.2008 19:21

Gol Sosina, 19' Anorthosis 2 - 0 Olympiakos Piraeus

HEDu 13.08.2008 19:28

ke?

Juz 2-0 ? Liga cypryjska to potęga :o ... Olympiakos jadą sobie jak chcą ktory w zeszłym sezonie Werder 2x pojechał chyba po 3-0, z Chelsea zremisował po bardzo wyrownanym meczu i doszedł do 1/8 finału (a moze i 1/4, nie pamietam). No i Sosin strzela, pieknie.

To dopiero 28 minuta...

Steaua też wygrywa 2-1, Aalborg remisuje, Sagan gra dostął żółtą kartke (jesli chodzi o polskich piłkarzy), z ciekawostek BATE Borysow wygrywa z Lewskim.

cozymodo 13.08.2008 22:49

Sosin .... i wszystko jasne .... trzy bramki w dwóch meczach i to nie z kelnerami .......

Usulovski 14.08.2008 11:26

A pamiętacie tego juniora, który bronił z Groclinem?

Wrócił już w rodzinne strony, zasilił Polonię Spartę Świdnica (IV poziom).

Łukasz Jarosiński ( B - Wisła Kraków (ME)).
- wychowanek Zagłebia Wałbrzych
- w sezonie 2007/08 jeden z trzech (sic!) bramkarzy pierwszej kadry Wisły Kraków
- ostatnio pierwszy bramkarz druzyny ME
- powoływany do młodzieżowej reprezentacji kraju

źródło: www.poloniasparta.pl

Ogryzek 14.08.2008 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cozymodo (Post 584926)
Sosin .... i wszystko jasne .... trzy bramki w dwóch meczach i to nie z kelnerami .......

Dokładnie - zamiast szukac niewiadomo kogo to Sosin dla nas byłby idealny. Dobra gra głową, ograny w Europie i skuteczny.... szkoda pisać...

dorotja 14.08.2008 20:33

Kosowski i Paulista w Pucharze UEFA
Cytat:

Kamil Kosowski zadebiutował w swoim nowym zespole. Polak wystąpił w zremisowanym przez APÓEL meczu II rundy eliminacyjnej Pucharu UEFA z Crveną zvezdą 2-2 (1-1). Kosowski na boisku przebywał przez 67 minut. Jedną z bramek dla Cypryjczyków zdobył polski napastnik Marcin Żewłakow.

14 sierpnia 2008, 19:00 - Nikozja
APÓEL (Nikozja) 2-2 FK Crvena zvezda (Belgrad)
Joost Broerse 34, Marcin Żewłakow 47 - Edgar Bruno da Silva "Edgar" 8, Igor Burzanović 62

Od pierwszej minuty w APÓEL-u grali także Marcin Żewłakow oraz były piłkarz Wisły Kraków Jean Paulista.

90minut.pl

BiałaGwiazda 15.08.2008 13:07

Cytat:

Nowy trener Heerenveenu nie chce Matusiaka

SC Heerenveen jest kolejnym klubem, po włoskim Palermo oraz Wiśle Kraków, w którym Radosław Matusiak spisuje się dużo poniżej oczekiwań. Podczas swojego pobytu w Holandii, podobnie zresztą jak we wspomnianych drużynach, były reprezentant Polski zdobył zaledwie jednego gola ligowego.

Nie dziwi więc fakt, że do popularnego "RadoMatu" w Holandii nie mają już cierpliwości. Oprócz Polaka, do "odstrzału" wystawionych zostało trzech zawodników – Poulsen, Prager i Johnson. – Dla tych facetów będzie lepiej, jeżeli odejdą z naszej drużyny. Oni muszą grać, a w Heerenveen nie mają na to szans – mówi Trond Sollied, nowy trener holenderskiego klubu.

Do tej pory żaden europejski zespół nie ogłosił zainteresowania Matusiakiem. A jeśli Polak wciąż prezentuje taką formę, jak w czasie wypożyczenia do Krakowa – ani trochę nas to nie zaskakuje. Tylko dla porównania przypomnimy, jacy napastnicy w ubiegłych latach reprezentowali barwy Tulipanów – Jon Dahl Tomasson, Ruud Van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar, Afonso Alves, Miralem Sulejmani, natomiast w tym sezonie – Bonaventure Kalou, Gerald Sibon i utalentowany Tarik Elyounoussi (w dodatku rodak trenera). I gdzie tu miejsce dla Matusiaka?

Może teraz Heerenven odda nam go za darmo?:P

couch 15.08.2008 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda
Może teraz Heerenven odda nam go za darmo?:P

I po co nam ten gwiazdorek ? Ja go za darmo nawet nie chce. Poziom jaki on prezentuje jest żenujący, a i zapewne zażyczy sobie nie mały kontrakt.

gromaders 15.08.2008 13:21

no właśnie, ale sądzę że nikt u nas nim się ponownie nie zainteresuje, on jest po prostu słaby i tyle

Lemoniadowy Joe 15.08.2008 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gromaders (Post 585793)
no właśnie, ale sądzę że nikt u nas nim się ponownie nie zainteresuje, on jest po prostu słaby i tyle

nie tyle jest słaby ile idiotycznymi wypowiedziami sobie raczej zamkną do nas drzwi, za free i przy odpowiednim kontrakcie dałbym Mu szanse

zimą obstawiałem że co pól roku będzie o milion tańszy a za 1,5-2 lata Holendrzy oddadzą Go komukolwiek za free nie wiedziałem że to jeszcze szybciej nastąpi :)

tzn. wiosną pan M. był fatalny ale ogólnie jako piłkarz nie jest stracony

kaelowiec 15.08.2008 13:43

za darmo , brać :)

Pastor777 15.08.2008 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez couch (Post 585788)
I po co nam ten gwiazdorek ? Ja go za darmo nawet nie chce. Poziom jaki on prezentuje jest żenujący, a i zapewne zażyczy sobie nie mały kontrakt.

Szkoda ze sam zraził się do Wisły i prawdopodobnie również do siebie trenera Skorżę. Za darmo bym go brał w ciemno... Przy odpowiednim kontrakcie motywacyjnym może wrócić do formy. Wiem, że zaliczył fatalny epizod w Wiśle, ale wciaz pamiętam jak swego czasu był najlepszym polskim napastnikiem. Dla mnie to większa rekomendacja niż skompilowane ładnie na Youtube brameczki jakiegoś nieznanego grajka z Brazylii.

pietruch 16.08.2008 07:29

http://90minut.pl/kariera.php?id=462
Może nie był "Wiślakiem".
Jednak barwy naszego klubu reprezentował, więc i wzmiankę o jego urodzinach można zamieścić :)).

St@chu 16.08.2008 08:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietruch (Post 586189)

Może ktoś się ze mną nie zgodzi, ale ten fragment Twojego postu uważam za żenujący... żeby nie napisać gorzej...

HEDu 16.08.2008 10:56

"ucieczka" usuneła z jego zyciorysu
8 lat reprezentowania Wisły, czy też strzelania z 140 goli

Ogryzek 16.08.2008 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietruch (Post 586189)
http://90minut.pl/kariera.php?id=462
Jednak barwy naszego klubu reprezentował, więc i wzmiankę o jego urodzinach można zamieścić :)).

Strzelił dla Wisły ponad 100 bramek w lidze!

Czy ty wierzysz w to że nasi piłkarze to są równocześnie kibice naszego zespołu? Wolał wieksze pieniądze.... ale i tak więcej zrobił dla Białej Gwiazdy niz wiekszość tych "przywiązanych" a nic nie grających!

BęczarkaTS 16.08.2008 11:03

ma ktos pretesje do do Zurawskiego czy Dudki chyba nie a Frankowski i Kokoszka chamskim sposobem uciekli z wisły

St@chu 16.08.2008 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 586218)
"ucieczka" usuneła z jego zyciorysu
8 lat reprezentowania Wisły, czy też strzelania z 140 goli

Aaa... takie .......enie...

Ma chłop ponad 30 lat, żone, dzieci... wie że zaraz buty trzeba będzie zawiesić na kołku...

Ciekawe co Ty byś zrobił na jego miejscu...

Cała dyskusja na temat Frankowskiego od początku była żenująca...

serek.c2 16.08.2008 11:32

Żenujące są teksty w stylu "Ma chłop ponad 30 lat, żone, dzieci... wie że zaraz buty trzeba będzie zawiesić na kołku..."

Ale po co to ciągnąć...

HEDu 16.08.2008 11:34

Z mojej strony to była ironia ;) ja wiem, ze gosciowi należało się odejście, nie dosc ze zrobił dla Wisły wiecej niz Zurawski, to odszedł w załamujacym wrecz depresyjnym momencie takze dla samego piłkarza, kibice mysla ze tylko oni sie załamuja, oni sa najwazniejsi, a to piłkarze graja, Franka nie ma od 3 lat i LM nadal nie mamy, wiec nie jego wina panowie i panie. A dyskusji na ten temat było multum i przeciwnikow jest tylu co zwolennikow, szkoda ze nie przyszedł do nas w tym okienku (luty) zamiast Matusiaka, napewno strzeliłby wiecej niz jednego gola i by nie gwiazdorzył bo nigdy tego nie robił a osiagniecia mowia same za siebie. Gosc inteligentny, zawsze skromny i zawsze w cieniu, tacy zawsze obrywaja ...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl