![]() |
A Wała!
WOLNA RZECZPOSPOLITA KRAKOWSKA! :magisterka: :> tvn24 podaje, że wycyckaliśmy Gdańsk. |
A wiadomo, o której mniej więcej będzie wreszcie oficjalna informacja? Bo na wiadomościach z serwisów informacyjnych nie ma co polegać, zwłaszcza, że zmieniają się co chwila...
|
abstrachujac od tego ze mi to wisi czy dostanie Kraków to euro czy nie to... w TVN24 Listkiewicz powiedział ważną rzecz,a mianowicie:to że dziś 4miasta dostaną euro nie znaczy ze na 100% w kazdym z tych miast bedzie turniej.Istnieje bowiem mozliwosc ze np za rok w miejsce miasta x wskoczy miasto z.a dlaczego?? a dlatego ze uefa caly czas bedzie to wszystko nadzorowac i jak gdzies beda sie ociagac czy cos nie bedzie grało to ZMIANA MOZE JESZCZE POZNIEJ NASTAPIC:) amen
|
|
Ależ smuty walą na tej pseudo tv tvn24,co 5 min zmieniają zdanie kto jest pewny niby,ciekawe skad maja takie info(pewnie jak kazdy z niby oryginalnego źródła)
|
Cytat:
Na prezydeta bo dobrze gada Jestem dokladnie takiego samego zdania |
Cytat:
Drogi pan KUźNIAR co chwile pokazuje swoje kompleksy co 3 zdanie to o Krakowie |
Problem jest w tym że jeśli Euro u nas nie będzie to może zostac spowolnona modernizacja stadionu. Oczywiście niby miasto rezerwowe itd i itd ale przy ogólnym kryzysie na świecie kasa będzie szła przede wszystkim na te 4 miasta
|
ja też jestem zdania ,że wystarczy niech nam stadion wybudują a całą tą chołote co się zjedzie na mistrzostwa razem z "naszymi" politykami niech sobie inne miasta goszczą !
|
Boniek - kumpel Platiniego - twierdzi, że już dawno wybrano 4 miasta i nie ma powodu do zmian.
Czyli raczej Kraków nie dostanie EURO. Ale sadzę, że UEFA albo nie poda dziś nazwy wszystkich miast, albo zostawi dość szeroką furtkę na ewentualne zmiany. Dziś ostatecznej decyzji może jeszcze nie być. |
no to mamy Euro
|
Kraków i Chorzów zostały odrzucone!
|
"11:05 Warszawa, Gdańsk, Poznań, Wrocław
11:05 Kraków i Chorzów zostały odrzucone!" Można się było spodziewać :) |
kur.a.
juz piepszyc euro. ciekawe co ze stadionem |
no i po ptokach - te 4 które były, CHWD politykom
|
Dwa najlepsze miasta odpadły......... zwariować idzie......
|
h*j im w dupsko Warszawka rządzi niestety tym wszystkim.
edit.niestety duży wpływ wydaje mi się,że miała ślamazarna budowa naszego stadionu,wystarczy zobaczyć jak szybko idzie budowa stadionu Legii. |
Przeciez to bylo do przewidzenia
|
co za pajace!! ... wam w tyłek!!!!!!
|
no to czuje ze i tak wolna budowa przedłuży sie jeszcze bardziej
|
no nie ma sie co spinać :] , tylko żeby nam ten stadion skończyli :D
|
Kij im w oko.
Niestety myślę, że zadecydowało to, że mamy (będziemy mieli) najmniejszy stadion. Szkoda, ale miejmy nadzieje, że budowa stadionu będzie przebiegała bez problemu. |
Cytat:
a UM powodbno zapraszal dzisiaj na jakas impreze w okraglaku |
Było do przewidzenia, ale liczyłem, że lepiej przygotowany Kraków zajmie jednak miejsce poznaniaczków. ****.a mać, teraz to na stadion poczekamy sobie przynajmniej dekadę.
|
I bardzo dobrze
szkoda tylko wszystkich inwestycji w Krakowie, bo moga sie jebnac |
no wlasnie. teraz najwazniejsze bedzie co dalej ze stadionem.
oby tylko wszystko nie stanelo w miejscu. a co do Euro to wiadomo ze polityka zadecydowala. Krakow tak naprawde nie mial zadnego poparcia w naszym rzadzie. wszyscy poslowie/senatorowie z malopolski mieli to w dupie. zwlaszcza warto pamietac o panu Fedorowiczu, ktory pewnie przed kolejnymi wyborami znowu zjawi sie na stadionie. |
Teraz nie będzie 4 trybuny....zobaczycie nie będą burzyć trybuny głownej i zostaniemy na 10 lat z takim niesymetrycznym POtworem
|
"Kraków i Chorzów wykonały wielką pracę, ale trzeba iść do przodu i trzeba wybrać miasta z którymi chcemy pracować" - przyznał Platini śmiech na sali
No i niech się dobrze bawią, a nam najważniejsze,żeby to się nie odbiło na budowie stadionu! |
Dobrze - nie dobrze. Mam obawy co do dotrzymania terminów budowy w tej sytuacji.
Po mojemu będzie tak: trybune C jeszcze wybudują ale A i B zostanie w takim stanie jak dotychczas... |
teraz to ja licze na kompromitacje Polski jako organizatora Euro.... bo to jest nie jest normalne zeby politycy nie patrzyli na to kto jest naprawde najlepszą kandydaturą, tylko ważne dla nich jest to zeby ich Miasta dostały organizacje... i tak w dupie mam całe to Euro... bo z grupy i tak nie wyjdziemy.. jebać
|
Z jednej strony dobrze,bo może wreszcie Majchrowski jebany komuch wyleci i jego klika,z drugiej zaś żal że nas ominie tyle pieniędzy bo chyba nie liczycie na to że będą nas dalej dotować co do stadionu czy tez parkingów...
Powiedzcie mi jak to jest po prostu możliwe że taki Poznań zastąpił Kraków? mocniejsze lobby ? bo chyba tylko to,przecież poznań to wioska nie mająca dosłownie nic :/ |
Teraz Platini gada, że Kraków i Chorzów były przez cały czas miastami rezerwowywmi ! ! że taka była umowa z PZPNem.. No ku**a mać, przez cały czas mydlili nam oczy, że wszystkie 6 miast jest na równi, a teraz, zupełnie coś innego, że cały czas byliśmy rezerwowymi, dwa pierwsze pytania do Platiniego dotyczyły Krakowa, będziesz się chamie teraz tłumaczył, a ch*j z tym, mam nadzieje, że to nie opóźni budowy naszego stadionu..
|
Kibice z jakich innych miast mogą spać spokojnie? W marcu tego roku najwyższe noty od przedstawicieli europejskich władz piłkarskich otrzymał Kraków. Prezydent miasta, Jacek Majchrowski, jest optymistą. Na pytanie o to, co jeśli pod Wawelem nie odbędzie się ani jeden mecz mistrzostw, zdziwiony odpowiada : - To pan sądzi, że jest w ogóle taka możliwość?
- Gdybym powiedział, że nie spodziewam się, aby Kraków otrzymał prawo do organizacji Euro 2012, nikt by mi nie uwierzył - kontynuował prezydent Majchrowski. - Ostatni protokół UEFA jednoznacznie pokazuje, że Kraków jest najlepszy z wszystkich dwunastu miast kandydackich. UEFA sama sobie strzeliłaby w kolano, gdyby nie przyznała nam tych mistrzostw http://futbolnet.pl/wiadomosci/prezy...bie-w-kolano-1 Zastanawiam się więc po co te wizytacje, po co, te oceny. Banda nierobow jeździ, na koszt miast sie stołuje, oceniają najwyzej, a potem odrzucaja. |
Cytat:
|
Szkoda, że nie wstawili Krakowa zamiast Poznania. Niestety, ale Boniek miał rację że nic nie zmienią i pozostawią miasta z którymi podpisano już wcześniej umowę. Jedynie istnieje szansa, że Kraków zastąpi któreś z ukraińskich miast, bo 2 z nich mają do 30 listopada czas na poprawę.
|
Macie nadzieje że to nie opóźni budowy stadionu???????????????? LUDZIE TO ZAHAMUJE CAŁĄ BUDOWĘ!! A i B na pewno nie wyburzą...
|
jak juz pisałemw czesniej DECYZJE ZAPADŁY ponad ROK TEMU ! dzis zostało tylko potwierdzone, ze Kraków i Chorzów tak naprawde były miastami REZERWOWYMI
|
Co by nie mówić to było do przewidzenia. Tak naprawdę miasta rezerwowe były tylko po to aby mobilizować do pracy główną czwórkę. Byle budowa stadionu się nie opóźniła bo tak naprawdę cała reszta Wisły nie dotyczy. Zresztą po tej konferencji można było odnieść wrażenie że miasta rezerwowe w ogóle nie były brane pod uwagę.
|
Cytat:
|
teraz wszystko stanie, ku...a, stadion to bedzie straszył przez długie lata
Kasa pójdzie na takie wsie jak Poznań. eh |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl