Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

dynek.pl 17.06.2008 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 552889)
Kasperczak wielokrotnie deklarował, że chce być selekcjonerem reprezentacji Polski. Facet jest coraz bliżej trenerskiej emerytury. W dodatku na nadmiar propozycji liczyć nie może. Nie widzę powodu, dla którego miałby taką propozycję odrzucić, jeśli się pojawi.

Chocby z tego powodu, ze jest blizej trenerskiej emerytury nie warto sobie taka zmiana zawracac glowy
bo bylaby to zmiana czysto kosmetyczna.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 553071)
5. Równorzędnym, jeśli nie lepszym od Leo trenerem który jest do dyspozycji jest Heniu Kasperczak

Nie przedadzasz troche ? Co takiego Kasperczak osiagnal po odejsciu z Wisly w czasie gdy Beenhakker wprowadzil nas na ME, a Trydniada i TObago na MS ? Juz pomijajac wczesniejsze osiagniecia trenerskie
obu Panow.
Smiem twierdzic, ze jakby Kasperczak byl naszym trenerem w Austrii to juz w meczu z Chorwacja nie byloby go na lawce.

Flamaster 17.06.2008 22:45

Żeby nie było, że słodze Beenhakkerowi.

Mam do niego żal o to, że ostatnimi czasy zapomniał, że nie jest w Holandii, a w Polsce. Chodzi mi konkretnie o powołania do kadry, w których to wielki Leo postanowił powołać sobie skład według własnej, autorskiej koncepcji. Najzwyczajniej w świecie olał wyróżniającego się skrzydłowego ligi francuskiej i doświadczonego strzelca z bundesligi. Zapomniał również wziąć króla strzelców rodzimych rozgrywek, który w odróżenieniu do reszty napastników, był w życiowej formie. Nie zapomniał jednak o siódmym defensywnym pomocniku, mającym problemy z grą w średniaku pomarańczy. Takich przykładów jest jeszcze wiele.

Dwa lata temu pewien trener o głosie przepitego słowika, nie powołał zawodników, którzy faktycznie byli bez formy. Obecny trener zapomniał o graczach, którzy prawdopodobnie wybawiliby tę kadrę. Ale nie ee. Leo chce być jak Domenech lub Aragones. Problem w tym, że oni posiadają mnóstwo sensownych alternatyw, w przeciwieństwie do Holendra. W miejscu faktycznie najlepszych zawodników na obecną chwilę, mieliśmy ludzi, grających połowę lub mniej, w przeciągu całego turnieju.

Maciuś 18.06.2008 07:20

Uwazam ze potrzebujemy teraz trenera na 4 lata az do Euro 2012 ktory spokojnie przygotuje druzyne na ten turniej.Nie wiem, moze trzeba zaplacic dwa razy wiecej i sprowadzic jakiegos lepszego fachmena niz Leo i miec nadzieje ze juz gorzej byc nie moze.

kalashnikov2 18.06.2008 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 553194)
Uwazam ze potrzebujemy teraz trenera na 4 lata az do Euro 2012 ktory spokojnie przygotuje druzyne na ten turniej.Nie wiem, moze trzeba zaplacic dwa razy wiecej i sprowadzic jakiegos lepszego fachmena niz Leo i miec nadzieje ze juz gorzej byc nie moze.

Zgadzam się. Leo jest juz tak stary że może w każdej chwili umrzeć, a do 2012 jeszcze 4 lata. Nie może być tak, że nam trenejro zejdzie przeddzień turnieju ;) Zresztą obawiam się że on mógłby nie przeżyć następnej rozmowy z Romanem Kołtoniem po przegranym meczu. Albo sam Kołtoń.

eye63 18.06.2008 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 553194)

To za przeproszeniem nam g... da, choćbyśmy zatrudnili Hiddinka czy Mourinho. Problemem są bazy treningowe, szkolenie, aby było więcej piłkarzy, którzy mogą grać na dobrym poziomie oraz mentalność samych zawodników.
Słuszną kwestię przywołał Leo - co on ma zrobić z piłkarzami, którzy nie nadają się do grania co 4 dni, a takich mieliśmy w kadrze mnóstwo. Co on ma zrobić z piłkarzami, którzy w klubie nie przygotowali się właściwie, bo nie grali - Krzynówek, Matusiak, wreszcie co ma zrobić z piłkarzami bez formy - Łobodziński po pierwszym meczu, Golański, Lewandowski w ostatnim, Żewłakow choć grał dobrze, też był daleko od swojej mocnej dyspozycji. Wiadomo, że można znaleźć kilka odpowiedzi, ale pytanie czy one naprawdę zmieniłyby grę reprezentacji na tyle, aby awansowała wyżej? Moim zdaniem nie. Po prostu dobiliśmy do poziomu, po którym jest szklana szyba i jeśli wszystkie tryby nie będą działać (a tak zdarzyło się tylko w meczu z Portugalią w Polsce) to nie mamy jak się przebić wyżej.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Flamaster (Post 553170)
Mam do niego żal o to, że ostatnimi czasy zapomniał, że nie jest w Holandii, a w Polsce. Chodzi mi konkretnie o powołania do kadry, w których to wielki Leo postanowił powołać sobie skład według własnej, autorskiej koncepcji. Najzwyczajniej w świecie olał wyróżniającego się skrzydłowego ligi francuskiej i doświadczonego strzelca z bundesligi. Zapomniał również wziąć króla strzelców rodzimych rozgrywek, który w odróżenieniu do reszty napastników, był w życiowej formie. Nie zapomniał jednak o siódmym defensywnym pomocniku, mającym problemy z grą w średniaku pomarańczy. Takich przykładów jest jeszcze wiele.

Akurat żal z tych wymienionych przez Ciebie zawodników - można mieć tylko i wyłącznie o Brożka, ale też nie wiem czy nie prześwieca przez nas jakaś dziwna nadzieja, że byłby w stanie pokazać to co w Wiśle, a nie skończyć jak np. Smolarek w pierwszych dwóch meczach.
Jeleń w tym sezonie był co chwilę kontuzjowany, grał ogony, na pewno nie był w formie pozwalającej go brać na mistrzostwa. Wichniarek, średni napastnik, szczerze to pomysł z Saganowskim, którego uznawałem za mega cieniasa w sparingach, całkiem nieźle wypalił i wątpię, żeby Wichniarek pokazał coś więcej. Pazdan to melodia przyszłości i tyle, pojechał, bo nie miał kto jechać - kogo jeszcze można z defensywnych pomocników wziąć do reprezentacji - Świerczewskiego?
Jedynym poważnym błędęm, no może nie jedynym, ale o tym powiem - było branie pod uwagę Radosława Matusiaka w kontekście Euro. Ja rozumiem, że wyszedł mu mecz z USA, ale wystarczyło oglądąć tę OE, żeby stwierdzić, że gość będzie się zabijał o własne nogi i skoro przez pół roku w Wiśle nie był w stanie wywalczyć sobie pewnego miejsca, to jak on może pomóc reprezentacji. Zajmował tylko miejsce w sparingach, przez co drużyna zgrywała się z kolesiem, który na mistrzostwa nie pojechał.

Pan Jotka 18.06.2008 13:02

http://www.sport.pl/sport/1,89353,53...enhakkera.html

Stec-bzdec pisze straszne glupoty o kibicach, ale na pilce sie chociaz zna. Celne i swietne spostrzezenia.

Do Flamengisty: nie poradzenie sobie to wypadkowa kilku rzeczy.
1.Umiejestnosci pilkarskich
2.Dyspozycji dnia
3.Szczescia
4.Zharmonizowanego dzialania wszystkich w/w czynnikow naraz.

U nas zabraklo pozycji 1, 2, oraz 4. Szczescie mielismy bo powinnismy pojechac z bagazem 10 goli do domu.

7 kotów 18.06.2008 13:20

To ze nie wracamy z bagazem 10 goli to szczescie, ale nie szczescie jako szczescie, tylko szczescie z posiadania bramkarza-kosmity.

Ja sie kompletnie nie zgadzam z tym, ze naszym pilkarzom brakuje umiejetnosci.
Umiejetnosci to oni maja, talent tez, w koncu nie rodza sie u nas same dauny.
Naszym pilkrzom brak po prostu jaj.

Nikt mi nie wmowi, ze Austriacy czy w wiekszosci Szwajcarzy maja wieksze umiejetnosci od naszych. A zagrali pomimo porazek 10 razy lepiej.

Nasi kopacze za wyjatkiem 2-3 nazwisk to cipy. Mentalne. Mirki Szymkowiaki i Sebastiany Mile.
Z 11-oma Borucami majacymi umiejetnosci Szabata, bysmy z grupy wyszli.

My nigdy nie bedziemy grac jak Brazylia, czy Wlochy.
Ale mozemy grac jak Szkoci czy Dunczycy, czy Irlandia Pln. 7 rzeznikow i 3 pilkarzy + bramkarz.

szorstki 18.06.2008 13:32

O właśnie właśnie... to samo powiedział Bilic. Swoją drogą jakbyśmy mieli takiego Bilica na ławce zamiast Leeeoooo to nasi z samego strachu by biegali trzy razy szybciej. Bo inaczej następnego dnia tylko Boruc byłby zdolny do gry :>
Ale Leo poklepał chłopców...

7 kotów 18.06.2008 13:44

W kadrze powinno byc jak w zdrowym klubie. Skonczyc z durnymi wymianami trenerow, a zaczac wymiane pilkarzy. Bo ani Petrescu, ani Hiddink nie zmusi pana X do zagrania na waznej imprezie na 200%. To im siedzi w glowach, a nie w nogach.
Sa cipami i tyle.

**** X zawiodla - koniec z kadra. A nie ciagac za uszy do nastepnych Mistrzostw.
Ide o zaklad, ze w eliminacjach MS jesli beda grly te nazwiska: Krzynowek, Zurawski, Lobodzinski, Matusiak, Golanski, Bronowicki - to zobaczymy renesans ich formy. Tylko nie wiem po co, skoro z prawdopodobienstwem rownym 99,9% w RPA zagraja jak z Chorwacja w poniedzialek.

tofik 18.06.2008 15:05

Ciekawa koncepcja. Uważam, że moglibyśmy tak grać, ale wszyscy kondycyjnie musieliby być przygotowani na europejskim poziomie. Wtedy ci rzeźnicy mieliby szanse powodzenia.
A jak naszych w 60 minucie zatyka, to chyba jednak coś jest nie tak.
Podobno błędem jest, że młodym każe się biegać, a nie uczy ich techniki. Co chyba też jest nieprawdą, bo fizycznie również odstajemy :)

<Crasch> 18.06.2008 15:24

7 Kotów ze wszystkim się zgadzam a nie z wymieniniem nazwisk Golanskiego i Bronowickiego, ten pierwszy nie grał na swojej pozycjii a drugi w ogóle nie pojechał.

Zieniu17 18.06.2008 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jedTS (Post 553295)
http://www.sport.pl/sport/1,89353,53...enhakkera.html

Stec-bzdec pisze straszne glupoty o kibicach, ale na pilce sie chociaz zna. Celne i swietne spostrzezenia.

Do Flamengisty: nie poradzenie sobie to wypadkowa kilku rzeczy.
1.Umiejestnosci pilkarskich
2.Dyspozycji dnia
3.Szczescia
4.Zharmonizowanego dzialania wszystkich w/w czynnikow naraz.

U nas zabraklo pozycji 1, 2, oraz 4. Szczescie mielismy bo powinnismy pojechac z bagazem 10 goli do domu.

Nie rozumiem czemu wszyscy mówią, że mieliśmy szczęscie, że nie wyjechaliśmy z bagażem 10 bramek:-/ . Ja powiem, że mielismy pecha bo moglismy niemcom strzelic przynajmniej 2 gole to samo austryjakom i chorwatom. Rozpatrywanie tego w kategorii szczęscia czy pecha nie ma sensu. W ten sposób można mówić, ze każda drużyna, która wygra ma szczęscie, a ta, która przegra ma pecha.

1q2 18.06.2008 15:35

http://www.sport.pl/sport/1,90858,53...printerow.html

Wywiad z 'a kto k**** jest' Lindemannem.

Jak nasze wielkie gwiazdy polszitu denerwowaly mnie caly czas , jak rzucily sie na w/w pana , to normalnie moglbym zabic:>

Przeciez nawet taki totalny amator jak ja wie ze przez 3 tygodnie to mozna sobie co najwyzej palec do tylka wsadzic.
Jak do Leona moge miec pretensje o rozne rzeczy to do fizjologowi nic zarzucic nie moge.
Na tle niemiachow pod tym wzgledem prezentowalismy sie przyzwoicie i to mi wystarczy bo jedyne co mozna zrobic przez te 3 tygodnie zle to zajechac grajkow a tego nie widzialem.Kontuzje?Nie tylko nasi padali na tym turnieju;)

Jedyna osoba z zupelnie innej bajki w tym studiu to Boniek ,jak mozna go nie lubic, to chlop ma taka wiedze i taki dystans do wszystkiego ze czapki z glow.

ps.
Lepszy z cytatow mojego ulubienca, przemytnika szlugow.
'Karny dl Rumunii totalnie z kapelusza, to juz 5 x bardziej nalezal sie Austriakom'

3 minuty pozniej ,ktorys z trenerwo przygotowujacy analizy
'jak widzimy na podstawie analizy wideo - ewidenty karny dla Rumunii'

Mina Tomusia bezcenna:)

ps. jak najbardzie to bylem w****iony po meczu z Chorwacja B ,bo patrzac co Chorwaci zagrali, mozna to bylo wygrac jak by sie chcialo , to po meczu Rumunii z Holandia B , troche mi przeszlo.
Dla Rumunow byl to o wiele wazniejszy mecz niz dla nas a i tak nie byli nic w stanie zrobic

Clapham 18.06.2008 15:48

A tak swoją drogą to ciekaw jestem, czy Kołtoniowi nie przeszkadza, że większość znających się na piłce kibiców w Polsce ma go za totalną szmatę. Czy może jest tak totalnie głupi, że tak bardzo daje się manipulować Hajcie i towarzystwu? Bo ja jakbym był nim, to trochę obawiałbym się o przyszłość w telewizji, bo o ile kiedyś mało kto zwracał uwagę, co on tam sobie gada, tak teraz ludzie po prostu wiedzą, że nie można ufać w to co ten koleś mówi.

1q2 18.06.2008 15:57

W ogole ta jego potyczka z Leonem to przejdzie do historii:)
Dla mnie to sa takie falszywe sepy bez zadnego honoru.I nie chodzi mi tu o sama krytyke bo druzyna jak i trener na to zasluzyli ale dopierdalanie sie doslownie do wszystkiego,zalosna argumentacja ,ironiczne zlosliwe uwagi itp na kazdym kroku.Bez kitu zatesknilem za tymi nudziarzami z publicznej:)

btw wiecie moze z kim i kiedy gramy pierwsze mecze w EM do MS?

ps
http://euro2008.wp.pl/kat,1002421,ti...l?ticaid=16170

:)
biore poprawke na to ze to fuckt ale i tak jest smiesznie.

12345q 18.06.2008 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 553309)
Nasi kopacze za wyjatkiem 2-3 nazwisk to cipy. Mentalne. Mirki Szymkowiaki i Sebastiany Mile.
Z 11-oma Borucami majacymi umiejetnosci Szabata, bysmy z grupy wyszli.

Się zgadzam w 99%* tylko że to już było widać po meczu z Niemcami

*no prosze Cie już tak nie idealizuj z tymi 2-3 nazwiskami, bądźmy szczerzy takie nazwisko jest tylko jedno ( no może paru da sie jeszcze naprawić :rotfl: )

A takie nazwiska jak Bąk, Krzynówek, Żurawski powinny definitywnie zniknąć z kadry bo zawodzą nie poraz pierwszy! Nie może być tak że starszyzna drużyny to największe piz.y bo to rzutuje na całą grupe i nie można ciągle żyć że ktos tam jakiegoś gola strzelił...... I niech mi jeszcze raz Szpakowski powie o takim jednym fajter, bo wyszło na mistrzostwach jaki z niego fajter jak ****a stał i podziwiał gre kolejno Niemców, Austriaków i Chorwatów.

P.S.
Ehhh gdyby nasi mieli choć ćwierć woli walki co "stare łupy" w autobusach i tramwajach to bysmy byli mistrzami europy , świta i galaktyki.:evil:

jupek 18.06.2008 17:06

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...sze_glosy.html

flamengista 18.06.2008 17:33

Niestety.

Sobolewski odszedł definitywnie z kadry, a taki Bąk z Żurawskim się do niej przyspawali. A powinno być dokładnie na odwrót.

7 kotów ma 100% racji, że naszym zabrakło również charakteru. Żeby w meczu z Chorwatami tak zagrać - toż to wstyd. Myśleli bardziej o wczasach, niż o kibicach.

eye63 18.06.2008 19:32

To co pisałem, brak zas**nego psychologa. Ja wiem, że to nie męskie, nie polskie, nie po piłkarsku i że trener jest od tego, ale ewidentnie widać, że niektórym (a właściwie prawie wszystkim) siada psycha przy większej stawce.
Co do kadry po mistrzostwach, to dopiero wyjdzie czy Leo jest dobry czy nie. Bo ja od niego wymagam, gdyż uważam, że obecnie jest to jeden gość, który może to zrobić w miarę bezboleśnie (czyt. bez wielkiego spadku formy), aby przebudował tę reprezentację. Żegnamy się z Bąkiem i Żurawskim, prawdopodobnie z Krzynówkiem. To pierwsza linia odsiewu, z zapowiadanych do sprawdzenia piłkarzy warto zwrócić uwagę na Boguskiego. Wypadałoby też wreszcie sprawdzić kogoś z trójki: Kowalczyk, Garncarczyk, Boenisch. Nie wiem jak idą postępy z Obraniakiem czy jak mu tam dokładnie, ale jeśli się rzeczywiście stara i nie chce wykorzystać naszej reprez.żeby zwiększyć sobie szanse na grę gdzieś indziej, to też można przetestować gościa. Nie mówię już o wyszukiwaniu środkowych obrońców czy ogólnie obrońców.

tofik 18.06.2008 22:17

Głowa z Żewłakiem powinni grać na środku, a pierwszy zmiennik za któregoś z nich to Kokoszka.

Ale jak oglądałem wywiad z Benhakerem i krzywił się na każde wspomnienie Gancarczyka czy Głowackiego, to już ja widzę tę przebudowę reprezentacji. Może weźmie jakieś wynalazli z 2 ligi tym razem, byle nie przyznać się do błędu.

Maciuś 19.06.2008 07:32

Najpierw trzeba zrobic cala infrastrukture, potem kupic z zachodu plany szkolenia mlodziezy, pozniej (opcjonalnie) sprowadzic zagranicznych trenerow do szkolenia mlodziezy a dopiero za 10-15 lat zatrudnic takiego Beenhakkera zeby mial z kogo wybierac. Tego nie przeskoczymy a im szybciej zdamy sobie sprawe ze to jest koniecznosc to tym lepiej dla nas. No ale PZPN to beton itp itd.

BiałaGwiazda 19.06.2008 11:16

Ja jestem za tym aby zrobić małą rewolucje.Podziękujmy już zawodnikom takim jak Bąk,Krzynówek czy Żurawski.Zawodzą już nie poraz pierwszy.Chciałbym,aby na każdej formacji(bramkarze,obrona,pomocnicy,napastnicy)był o 3-4 doświadczonych zawodników którzy grali już trochę w kadrze lub brali udział w tych mistrzostwach.Moje typy to:

Bramkarze: Boruc,Fabiański,Kowalewski
Obrońcy: Żewłakow(kapitan),Wasilewski,Golański,Bronowic ki
Pomocnicy: Lewandowski,Dudka,Błaszczykowski
Napastnicy: Saganowski,Smolarek,Matusiak(w formie)

Reszta zawodników to młodzi,zdolni,głodni sukcesu,ciągle się rozwijający:

Bramkarze: Białkowski,Szczęsny,Fabiniak
Obrona: Bartczak,Kowalczyk,Bieniuk,Stasiak,Kokoszka,Król,M arciniak,Rzeźniczak,Telichowski,Lewczuk
Pomocnicy: Boguski,Pawłowski,Grosicki,Bonin,Majewski,Jodłowie c,Danch,P.Sobolewski,Pietroń,Kolendowicz,Wilk
Napastnicy: Piszczek,Plizga,Lewandowski

Trenerem niech będzie najlepiej Dziekanowski,ponieważ był asystentem Beenhakkerai myślę,że sporo się nauczył(także na jego błędach).

Taka kadra mogłaby być stopniowo przygotowywana na Euro 2012

Aro1234 19.06.2008 11:59

Dziekanowski? :rotfl: Żartujesz? :rotfl: Zastanów się chłopie xD Przecież to kolejny "leśny" PZPNu... Zawodnicy których podałeś - ci młodzi... hmmm... Połowa się nie nadaje. Matusiak w kadrze? Po co? Po co nam drewno? :| Już lepiej Zahorski... Przynajmniej braki techniczne ambicją na boisku nadgania...

GNCacek 19.06.2008 12:21

Ten chłopak może być przyszłością polskiej kadry.
Cytat:

To może być objawienie kwalifikacji do MŚ 2010. Jeszcze w tym roku w reprezentacji Polski powinien zagrać Ludovic Obraniak.
Skrzydłowy francuskiego Lille marzy o grze w biało-czerwonych barwach. - Chcę zrobić to przede wszystkim dla mojego dziadka, który urodził się w Polsce. To dla mnie bardzo ważne - mówi Ludovic Obraniak.

Miniony sezon był dla Obraniaka tak udany, że trafił na listę życzeń Olympique Marsylia i jednego z klubów angielskiej Premiership. Przez swój klub już teraz wyceniany jest na 6 milionów
onet.pl

Konrad. 19.06.2008 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 553873)
Obrońcy: Żewłakow(kapitan),Wasilewski,Golański,Bronowicki

Obrona: Bartczak,Kowalczyk,Bieniuk,Stasiak,Kokoszka,Król,M arciniak,Rzeźniczak,Telichowski,Lewczuk
Pomocnicy: Boguski,Pawłowski,Grosicki,Bonin,Majewski,Jodłowie c,Danch,P.Sobolewski,Pietroń,Kolendowicz,Wilk

dla Głowackiego nie widzisz miejsca a dla Kokoszki czy Lewczuka tak?

Widzisz w kadrze napastnika który nie strzelił gola w pierwszej lidze (Lewandowski) a nie widzisz miejsca dla Brozka czy Sikory?

drevno 19.06.2008 12:52

Niema Chu...wole karpia xDD pozatym bardzo lubie karpie xD

7 kotów 19.06.2008 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 12345q (Post 553432)
Się zgadzam w 99%* tylko że to już było widać po meczu z Niemcami

*no prosze Cie już tak nie idealizuj z tymi 2-3 nazwiskami, bądźmy szczerzy takie nazwisko jest tylko jedno ( no może paru da sie jeszcze naprawić :rotfl: )

3 nazwiska:

Dudka
Wasilewski
Lewandowski

Oczywiscie, pisalem o zawodnikach z pola.

Reszta wali w pampersa ogladajac "Krzyk 3" na DVD.

Gordian 19.06.2008 15:04

"Gazjeta Wybiórcza" pierwszy raz sie nie myli:

Cytat:

Mariusz Jop - dlaczego Beenhakker nie wystawi na środku obrony Jopa - denerwowali się niektórzy dziennikarze. Gdy Leo wykonał oczekiwany manewr, modlili się o zmianę.

...

Jacek Krzynówek - samolub z ustami pełnymi frazesów. Orzełek, zobowiązania, kibice itd. A na boisku jeden zwód, na który nikt się nie nabiera, mnóstwo strzałów w trybuny, zero współpracy z kolegami. To ma być lider? Bez żartów.

Radosław Matusiak - skoro największy fan jego talentu, czyli Beenhakker, uznał, że piłkarz cofa się w rozwoju, to chyba wystarczający argument.

kch19eg 19.06.2008 15:54

Tak sobie myślałem że skoro Beenhakker sam ostatnio mówił że ma piłkarzy jakich ma i nic więcej z nich nie wyciągnie to po co nam on? Bierze ogromną kasę, na pewno znacznie większą niż np. Janas a robi dokładnie to samo, i jeszcze się przyznaje że więcej zrobić nie jest w stanie. Hmm...

Elendil 19.06.2008 15:56

Cytat:

Ja jestem za tym aby zrobić małą rewolucje.Podziękujmy już zawodnikom takim jak Bąk,Krzynówek czy Żurawski.Zawodzą już nie poraz pierwszy.Chciałbym,aby na każdej formacji(bramkarze,obrona,pomocnicy,napastnicy)był o 3-4 doświadczonych zawodników którzy grali już trochę w kadrze lub brali udział w tych mistrzostwach.Moje typy to:

Obrońcy: Żewłakow(kapitan),Wasilewski,Golański,Bronowic ki

Trenerem niech będzie najlepiej Dziekanowski,ponieważ był asystentem Beenhakkerai myślę,że sporo się nauczył(także na jego błędach).
w takich chwilach jestem wdzięczny, że jednak nie wybieramy kadry przez audiotele....

Etiop 19.06.2008 17:57

Winę za nasze odpadnięcie z Mistrzostw Europy ponosi tylko i wyłącznie Artur Boruc.
Gdyby nie obronił paru tych strzałów to każdy mecz kończyłby się dla nas porażką 2-0, 3-0 lub nawet 4-0 i nikt by nawet nie pomyślał o jakimś korzystnym rezultacie. A tak to bronił te strzały i bronił i po końcowym gwizdku każdy sobie myślał: "kur.a tak niewiele nam brakło". :rotfl:

Zieniu17 19.06.2008 18:10

Wg. mnie kadra na ME powinnabyła wyglądać następująco:

Bramkarze:
Artur Boruc, Tomasz Kuszczak, Łukasz Fabiański

Obrońcy:
Baszczyński, Wasilewski, Głowacki, Kokoszka, Bąk, Żewłakow, Golański, Piotr Brożek

Pomocnicy:
Błaszczykowski, Jeleń, Garguła, Lewandowski, Dudka, Zieńczuk, Kosowski, Krzynówek

Napastnicy:
Paweł Brożek, Sikora, Żurawski, Smolarek

Myśle, że z tymi piłkarzami osiągnelibyśmy lepszy wynik, ale nie ja jestem trenerem.

Clapham 19.06.2008 18:16

Jak na mój gust to Twoja kadra troszkę 'tendencyjna' :D

Aro1234 19.06.2008 18:22

7 piłkarzy Wisły? Przystopuj. W rundzie wiosennej grali taki piach, że aż żal było patrzeć. Piotr Brożek? :rotfl: Kosowski? :rotfl: Kosowskiemu by się sprzydało w sumie bo na pampersy by zarobił... ;] Baszczyński mimo wszystko też nie...

kch19eg 19.06.2008 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Clapham (Post 554147)
Jak na mój gust to Twoja kadra troszkę 'tendencyjna' :D

ale przynajmniej można się pośmiać :lol:

magowski 19.06.2008 18:54

Kadra fajnie dobrana zwłaszcza 3 prawych obronców przy 1 lewym (albo 0?), 5 skrzydłowych + Smolarek który może grać na skrzydle wobec 3 zawodników środka pola.

dynek.pl 19.06.2008 18:54

Ciesze sie, ze bylem w Austrii i nie mialem dostepu do polsatu. Ci eksperci co osiagneli tyle samo albo i mniej sa zalosni. Dzisiaj ogladam ich analize i sie dowiaduje, ze przegralismy euro bo:
- zagralismy przed turniejem 2 sparingi w ciagu 2 dni
- wg. Hajty byla fatalna atmosfera o czym swiadczy, ze pilkarze nie wrocili razem z mistrzostw bo jak on wracal z Korei to wracali wszyscy razem. Trudno zeby z Azji kazdy wracal na wlasna reke :)
- wg. Borka niezrozumiale przemeblowanie obrony przed meczem z Chorwacja. A co moze mial Jop zagrac znowu w pierwszej 11. Potem z kolei nierzoumiala zmiana, ze na boisko nie wchodzi Bak - wieloletni kapitan zeby srubowac swoja rekord tylko mlody Kokoszka. A co nam w przyszlosci z rekordow Baka ?
Jaka gra tacy eksperci.

Bronex 20.06.2008 00:18

http://www.euro2008.wp.pl/kat,1728,w...wiadomosc.html

Wojtek zamiast gadać głupoty polej ...

dynek.pl 20.06.2008 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez z relacji zczuba.pl
Do tej pory strategia Polsatu była taka, że mecz z Portugalią był dobry, a od tamtej pory jest coraz gorzej. Ale to przestaje wystarczać. Mecz z Portugalią był dobry, ale to w zasadzie nie zasługa trenera kadry. Mateusz Borek: "Nie oszukujmy się. Kto przygotował Polaków do meczu z Portugalią? Trenerzy klubowi. Beenhakker tylko zrobił rozruch, rozrysował w 15 minut ustawienie taktyczne, trochę zmotywował". Następny krok to stwierdzenie, że gdyby nie Beenhakker, to wygralibyśmy oba mecze z Portugalią po 4:0.

Dzisiaj o 19 kolejny odcinek analizy naszego wystepu na euro. Ciekawe do czego tym razem sie doczepia.

Gabri 20.06.2008 12:21

http://www.euro2008.wp.pl/kat,1728,w...61a5&_ticrsn=5

Jeżeli Listek deklaruje, że Dziekanowski może być następcą Leo to ja już wolę żeby nas holenderski treneiro dożywotnio został w reprze. :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl