![]() |
wislak_92, piszesz program do linii komend, ktory sczytuje wspolrzedne 3 punktow, potem oblicza odcinki na podstawie wzoru:
|AB|=pierwiastek((x2-x1)^2+(y2-y1)^2) Jak masz dlugosc tych odcinków no to sprawdzasz czy jest to trojkat na podstawie warunku istnienia trojkata: ]Najdłuższy odcinek jest krótszy od sumy dwóch pozostałych. Obwód obliczysz poprzed dodanie dlugości tych boków. |
do usunięcia
|
Cytat:
|
Cytat:
Fortyfikacje powojenne, które w innych miastach są odnawiane i otwierane są w nich muzea, galerie, kawiarnie... A u nas nic ;) |
Uważałbym z tym szkieletorem. Już było mówione od dłuższego czasu, że jest wadliwy i do rozbiórki. Jak będzie o tym wiedzieć profesor/ka to może być problem :P
|
Potrzebuje prezentacje na infe, dowolny temat , byle nie była w internecie.
Poratuje ktoś? |
Zna ktoś dobrze niemiecki? Potrzebuje przetłumaczyć ok 10 zdań na ichniejszy język
|
napisz tez zdania tutaj. to moze choć jedno ktoś bedzie potrafił przetłumaczyć , a uzytkowników troche jest.
|
Poszukuje bazy danych w Accessie nie musi być jakoś bardzo rozbudowana(temat dowolny) wymagane:
- tabele - formularze - kwerendy - raporty(mile widziane, chociaż nie koniecznie muszą być) Jeśli by ktoś coś takiego posiadał na swoim twardzielu byłbym wdzieczny za udostępnienie. |
Potrzebuję kogoś kto przetłumaczyłby mi krótki, prosty tekst z niemieckiego na polski. na jutro.
|
Skutki gospodarcze implozji demograficznej
Poratuje ktoś |
Cytat:
"Od dziecka zawsze lubiłem samochody i wszystko co jest z nimi związane. Mój wujek posiada własny warsztat samochodowy i zatrudnia 2 mechaników. Już jako dziecko przyglądałem się jak naprawia auta, a od 2 lat sam dorabiam u niego jako pomocnik. Chciałbym być kiedyś właścicielem takiego warsztatu. Coraz więcej umiem i z łatwością naprawiam już dużo różnych usterek.Wszyscy moi znajomi naprawiają u mnie swoje samochody i jak dotąd wszyscy są zadowoleni. Polecają mnie także swoim znajomym. Większość zarobionych pieniędzy odkładam by zrealizować swoje marzenie o posiadaniu własnego warsztatu." |
Muszę zrobić bazę danych w Accessie komisu samochodowego lub PKP (a kompletnie nie wiem jak to zrobić) jak by ktoś miał może coś takigo to bardzo bym był wdzięczny
|
Musze na poniedziałek zrobić referat na elektornike o diodzie impulsowej
-symbol -charkterystyka -parametry -zastosowanie Wie ktos moze gdzie w internecie trafie na informacje o tym? |
przeogormna prosba
potrzebuje przykladowa prace licencjacka ale nie taka ogolnie dostepna na góglach tylko kogos co wzial i napisal . nie bedzie ona wykoerzystana do licencjatu tylko na przedmiot Metody Badan Socjologicznych musimy przygotowac projekt takiej pracy. dobrzeby bylo jakby temat byl taki w miare normalnty a nie o jakims jeziorze na czukotce. bardzo prosze , jezeli ktos ma jakas prace licencjacka na dysku i chce pomoc to priv ! |
Cytat:
EDIT: Baza danych zrobiona, jeśli ktoś będzie potrzebował pisać na pw. |
Pomózcie ludziska!!!!
Na poniedziałek mam znać w miare przyzwoicie dwie z tych podanych nizej książek... oczywiście problem tkwi w tym że ich nie przeczytałem i juz raczej nie przeczytam bo mam w cholere roboty z innych przedmiotów. Błagam... mógłby ktoś streścić choćby jedna z tych książek, tak w miare dokładnie, ale oczywiście bez przesady... mam nadzieje ze ktos z was to czytał: W. Wiełkowski Wsp. z przeżyć w niewoli sowieckiej J. Stypułkowski Droga do wojska K. Kas Ostaszewicz Drogi Syberii J. Wórski Głodne stepy W Lubomirska Karmazynowy reportaż M. Rudzka W domu niewoli [FONT='MS Shell Dlg 2']M. Krzysztoforska Ze wspomnień tułaczych[/FONT] S. Rawicz Wielka wędrówka[/FONT] PROSŻĘ bardzo o pomoc:-) |
Mam do napisana prace na temat : konserwatyści wobec samorządu terytorialnego, gospodarczego i zawodowego w XIX i XX w. w Polsce . Mógłby mi ktoś polecić chociaż jakąś literaturę, gdzie mogę szukać czegoś na ten temat ? Będę bardzo wdzięczna.
|
Cytat:
"Samorząd w polskiej myśli politycznej XX wieku" Grzegorz Radomski |
Dzięki wielkie :)
|
Ma ktoś może jakieś materiały do pracy licencjackiej na temat; "wpływ terroryzmu na rozwój turystki" ? Jeśli ktoś będzie miał to proszę o przesłanie na maila. Z góry dzieki
|
Poszukuje jakiegoś internetowego kursu z j.angielskiego. Najlepiej gdyby był darmowy.
|
Wiem, że może głupie to zadanie, ale kompletnie nie pamiętam BAŚNI z dzieciństwa, a na polski potrzebuję wypisać przykłady baśni do przykładów baśniowości w Panu Tadeuszu. Ktoś by poratował? Oto te cechy:
język, przyroda, ukształtowanie bohaterów, niedookreślenie miejsca, kreacja miejsca akcji (na I plan wysuwa się dobro), ludowość (przesądy), walka dobra ze złem, zakończenie Z góry dziękuję... |
|
Czyzby ksiazka Upstream Intermediate? :)
|
tak :) Masz moze odpowiedzi do niej ?
|
Niestety nie, ale przejabana ksiazka....
|
Czy pomógłby mi ktoś przetłumaczyć na język łaciński te zdania? Normalnie i na mowę pasywną
1. Mężczyźni nigdy nie rozumieją kobiet 2. Publiczność chętnie słucha poetów 3.Jeńcy są prowadzeni przed rydwanem Augusta 4. Niewiasty rzymskie chętnie oglądają igrzyska cyrkowe 5. Niewolnicy ozdabiają lektykę rzymianki różami 6. Rzymianie długo oblegali miasto Gallów 7. Orbiliuszu! Dlaczego bijesz nas tak często rózgą? 8. O uczniowie! Nie jesteście przeze mnie nigdy chwaleni, ponieważ nic nie wiecie! Z góry dziękuję za każdą pomoc |
byłbym wdzięczny za cokolwiek na temat organizmów społecznych, takie ogólnie informacje, trzeba mi ze stronę napisać.
google nic nie wypluwają ogólnego, jedynie wzmianki w artykułach na inny temat.. |
Bardzo proszę o pomoc w zadaniu z fizyki:
Podaj ile razy długość fali akustycznej w skale granitowej będzie dłuższa od takiej samej fali akustycznej w wodzie, przyjmując że f=800Hz, Vw=1500 m/s, Vg=6000 m/s. Jeżeli ktoś może niech poda jak doszedł do wyniku (obliczenia) a nie samą liczbę ile razy fala będzie dłuższa:P Pozdrawiam |
(Lambda)=v/f mi się wydaję, czyli liczymy
(Lambda)wody= 1500m/s / 800hz= 1 i 7/8 czegośtam (Lambda)granitu= 6000m/s / 800hz= 7 i 1/2. Liczymy stosunek (Lambda)granitu/(Lambda)wody i wychodzi nam 4. Dziękuje. Jeżeli się pomyliłem proszę o poprawienie. |
Ma ktoś recenzję do którejś z tych książek:
Kwiecińska "Alternatywy myślenia dla edukacji" Melasik "Tożsamość,ciało i wiedza" Adamski "Poza kryzysem tożsamości"? |
potrzebuje na jutro(czyli dzisiaj musze napisac) zdania po rosyjsku a slaby z tego jestem ,maja sie tam znalezc wyrazy:
-spedzac czas -caly czas -punktualny -mija czas -caly czas -w czasie -tym czasem -cała -codziennie -co rano -nikt -w krotce -2zdania z wyrazem "do" (np,fotografia do paszportu) -z powodu -przez -ze smiechu -całe -wszyscy -co tydzien -co dwa dni -nic 9 zdan poprawnych na dopa mam ,wiec tak 11-12 bym potrzebowal,jesli ktos cos wie prosze o pomoc |
Korzysta ktoś z książki " Matura Solutions - intermadiate " ?
|
Coś z "Granicy". Punkt widzenia narratora w sprawie Zenona Ziembiewicza. Nie ma to być wypracowanie, a tylko kilku zdaniowa wypowiedź składająca się z ogólników. Niestety wstyd się przyznać, ale jeszcze nie znalazłem czasu na przeczytanie, będę to musiał zrobić w weekend, a odpowiedzi potrzebuje na teraz..
|
,, Granica" i Zenon Z. :) straszna książka... współczuję Ci że masz to czytać:) 2 lata temu to czytałem i przeżywałem mękę, narrator bodajże jest obiektywny, bezstronny, nie ocenia bohaterów, a bodajże zdaje relacje z zaistniałych sytuacji. Radzę zajrzeć do jakiegoś opracowania...:)
|
Cytat:
Rola narratora sprowadza się przede wszystkim do porządkowania wydarzeń, bez komentowania ich i oceniania jest obiektywny w tym co przedstawia nie staję po niczyjej stronie. |
"Pan Tadeusz" Zadanie: Scharakteryzuj szlachtę średniowieczną oraz szlachtę zaściankową...(2-3 cytaty do kazdej grupy oraz krotka charakterystka 3-4 przedstawicieli....podsumowanie Wady i zalety...)
Pomocy potrzebuje na jutro do sql...heh mam nadzieje ze się ktos znajdzie...oczywiscie nie za darmoche...:)<prosi> |
"Motyw zbrodni i kary w literaturze polskiej i obcej.Omów temat, odwotując się do wybranych utworów."
Jakies pomysly? Co oprocz "Zbrodni i kary" sie nada?:) |
Cytat:
Antygona Mit o Prometeuszu Ballada ,, Lilie" Makbet Lord Jim |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl