Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Kanary w autobusach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1643)

mario315 20.07.2010 23:26

jak chodziłem do technikum to przez 4 lata codziennie jeździłem na gapę i ani jednego mandatu nie zapłaciłem, a kanary czasem byli, raz nawet mandat wypisali, oczywiście jakieś zmyślone dane podałem, a tak to zawsze uciekałem, albo jechałem na kupywacza biletu, czyli wsiadałem do autobusu ostatnimi drzwiami i się przepychałem pomału do kierowcy lub automatu i tak mijał jeden przystanek, a potem wyciągałem portfel i grzebałem w nim przez 3 przystanki i jak był mój to wysiadałem, a jak był kanar to mówiłem panie dopiero co wsiadłem i właśnie kupuję bilet, więc w ostateczności musiałem kupić bilet i go skasować.

!!IRIVER!! 20.07.2010 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mario315 (Post 939634)
(...)

Jest się czym chwalić. Brawo. +15 pkt do ligi Hoools'ów. :foch:

Kurt 21.07.2010 00:59

Ilu z Was:
-ściąga muzykę/filmy z neta
-kupuje alkohol/papierosy bez banderoli
-zdarzyło Wam się kupić alkohol np. na plaży/basenie
-gra w bukmacherkę przez neta po 1 stycznia
-zatrudniało/pracowało na czarno

Jeżeli, którekolwiek stwierdzenie opisuję Ciebie, to zastanów się czy w przeliczalnych wartościach w PLN jesteś większym złodziejem czy mniejszym od Jot'a?
Na przyszłość zanim kogoś oskarżysz spójrz na siebie. Ten temat miał traktować po prostu o kanarach w autobusach i miał być dla tych, którzy jeżdżą bez biletu lub czasami jeżdżą bez biletu. Ja tego nie popieram, ale to jest ich sprawa. Myślę że bez biletów w tym momencie jeździ mniej niż 5% wszystkich podróżujących. A to w interesie MPK powinno być żeby osobom jeżdżącym bez biletów się to nie opłacało. I jeżeli naprawdę nie macie większych problemów to wyłączcie komputer i się tym cieszcie, a nie ciśnieniujcie chłopaka. Chyba, że każdy z Was jest etyczno-moralnym wzorem do naśladowania. I zawsze w życiu postępuje w zgodzie ze wszystkimi normami i prawami.

Rozumiem jeszcze mieszkańców aglomeracji krakowskiej zatroskanych o to jakimi autobusami i co ile będą podróżować, ale na litość boską najwięcej w tym temacie napina się niejaki jaroo1, który mieszka 350 km od Krakowa... Ten to już najbardziej traci na tym że gość nie zapłaci 2,50zł..., ale fajnie zawsze dopisać 3 posty na forum napinając się do kogoś nie?

felipe 21.07.2010 06:35

Kurt - ale ja np nie kwestionuję, że ściąganie mp3 z internetu to złodziejstwo.

Gadka tu jest cały czas o wybielaniu samego siebie przez Jota - trochę śmiesznym... Po co podawać inne przykłady skoro rozmawiamy konkretnie o jednej formie oszustwa?

Jot 21.07.2010 07:41

Jakim wybielaniu o czym ty piszesz ? Gdzie ja tutaj próbuję się wybielić. W****ia mnie tylko to, że jest na świecie wiele ludzi, którzy permanentnie okradają innych ludzi na grube pieniądze, ale to ja jestem nazwany złodziejem. Nie czuję się jak złodziej, ale autorytety moralne tego forum z felipe na czele piszą inaczej.
Napisałem, że kupuję czasami bilet, czasami jeżdżę bez, nazywaj to jak chcesz, koło dupy mi to lata.

DysoN 21.07.2010 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 939693)
Napisałem, że kupuję czasami bilet, czasami jeżdżę bez, nazywaj to jak chcesz, koło dupy mi to lata.

Ok, skoro ci lata to nie powinienes sie tak zapiekle awanturowac skoro nazywa Cie sie, calkiem slusznie, zlodziejem.

Jot 21.07.2010 08:13

Dobrze mistrzu niech i tak będzie, proszę o pokutę i rozgrzeszenie, składam pokłony i biję się w pierś.
A jeśli podchodzisz choć pod jeden punkt, który Kurt wymienił w swoim poście to też jesteś złodziejem.

Ja termin złodziej odbieram trochę inaczej, no ale znawcy wiedzą lepiej.

wisl@k_TS 21.07.2010 08:59

Tak obserwując dyskusję to śmiem wątpić, że jest to forum kibicowskie. Bardziej mi tu zalatuje kółkiem różańcowym albo forum sympatyków fizyki kwantowej...

Więcej luzu, temat wybitnie "na luziku" a tutaj spina na całego... Burzy jednego z drugiem że przykładowy Jot jeździ bez bilet? To nie wchodźcie w ten temat i dajcie ludziom powymieniać poglądy na temat unikania kanarów :)

Btw, Kurt świetnie podsumował.

_gilardino_ 21.07.2010 09:32

Co za ludzie na tym forum :lol:

Jaroo1 21.07.2010 09:41

Cytat:

Rozumiem jeszcze mieszkańców aglomeracji krakowskiej zatroskanych o to jakimi autobusami i co ile będą podróżować, ale na litość boską najwięcej w tym temacie napina się niejaki jaroo1, który mieszka 350 km od Krakowa... Ten to już najbardziej traci na tym że gość nie zapłaci 2,50zł..., ale fajnie zawsze dopisać 3 posty na forum napinając się do kogoś nie?
Spoko kombinujcie sobie jak nie placic za bilety. przeciez ja nie bronie tylko chcialem zauwazyc ze jest to zlodziejstwo i mnie denerwuje jak ktos tak postepuje i jeszcze ma sapy ze kanary to ****y. Tak samo to cale pokolenie JP, wszystkich policjantow wrzuca do jednego worka, wyzywa od ch.. a nie potrafia pojac ze oni wykonuja swoja prace, pilnuja porzadku a jak przyjdzie co do czego jak Ci cos ukradna czy zabija kogos to pojdziesz na policje. Poruszylem temat policji wiec moze zaraz zawrzec hehe oczywiscie kibicom policja kojarzy sie z prowokacjami i tez ich tak postrzegam ale takie JP na 100% zawsze mnie smieszy. Moge zaspiewac tym policjantom na stadionie "zawsze i wszedzie..." ale napewno nie bede taki kozak ze jak w 10 osob zobacze policjanta samotnego to mu kose wjebie. A widze ze swiat zmierza w taka strone. To samo z kanarami. Jak ktos nie placi za bilety albo widzi ze ktos nie zaplacil to nie miejcie pretensji do kanarow ze wykonuja swoja prace, a ze sie zdarzaja frajerzy ktorzy sie nie potrafia odnosic z szacunkiem do czlowieka to tak zawsze bylo jest i bedzie. Frajerami nie sa tylko policjant, kanar i ochroniarz, rowniez takich samych chamow mozna spotkac wszedzie indziej. A tutaj widze chcecie kreowac wizje kanara chama a Ci co nie kupuja biletow to sa spoko ludzie ktorych ci kanarzy moga w dupe pocalowac :)

Aha i jeszcze taka sprawa. Zawsze mnie w szkole w****ialo jak kolesie oszukiwali, scigali ile wlezie (ok nie maja standardow moralnych to niech oszukuja na kazdym sprawdzianie) a jak ich zlapali to sie wypierali, ze co oni jeszcze nie sciagneli, ze nic tam na sciadze nie mieli. Ludzie w zywe oczy klamac, oszukiwac dla lepszej oceny czy dla kilkudziesieciu zł (mowie o mandacie). Trzeba miec jakis honor i szacunek dla samego siebie. I tutaj widze taka sama sytuacje, chwalenie sie ze go zlapali ale nigdy mandatu nie zaplacil bo co najwyzej sie nawyklocal, nawykrecal i mu uszlo. troche honoru trzeba miec, rozumiem nie placicie 2 zł, Wasza sprawa, mowicie ze za drogo, ze sie nie oplaca. Ok, moge to zrozumiec ale jak Was zlapia to tez mandatu nie chcecie zaplacic, tez sie bedziecie blaznic oby tylko kase zaoszczedzic- no to to juz jest przesada. Albo sie jezdzi na gape i wlicza w koszta ryzyka ze zlapia i trzeba zaplacic albo sie jest mega oszustem bez honoru i sie nie placi za bilet, nie placi sie mandatu a na koniec wyzywa wszystkich kanarow i wyznaje zasade JP na 100% hehe takie to dziecinne i niehonorowe ze szok. Mam 20 lat ale czsami jak patrze na rowiesnikow to mysle ze psychicznie dojrzalem do 40 a oni zatrzymali sie na poziomie dorastajacego 13 latka.

mic 21.07.2010 09:54

Nie placi za przejazdy bo 2,5 to drogo, jakby bylo po 1zl to tez by nie placil, bo przeciez to tyle ze nic, wiec MPK tej straty nawet nie zauwazy... A jeszcze ma pretensje ze klimy nie ma, albo zle dziala :lol:

Niektorzy naprawde maja cos z glowami.

E: :lol: pincset
Tak... klima na zetony bo akurat skasowales bilet :)))))))))))))

Jot 21.07.2010 10:15

Z głową coś nie tak prześmiewco to masz ty. Czytaj całość postów dokładnie a nie wybiórczo, i nie wyrywaj czegoś z kontekstu bo nikt twoich wypocin na poważnie brał nie będzie.
Skąd wiesz, że ludzie w zamian tych 2,5 nie kupują biletu za 1zł ? Jasnowidz ? Ja widzę, że zwłaszcza starsi ludzie tak robią i osoby w średnim wieku.

Akurat tak mi się trafiało, że jak kupowałem bilet i żar lał się po dupie to klimę mogłem sobie włączyć w marzeniach. I co? pretensji mieć nie mogę tak ? Bo mic tak napisał ?

EDIT: wiedziałem, że coś masz z głową. Odpowiedź godna kum-kumacza, więcej daj uśmieszków, będziesz bardziej śmieszny i zarobisz dodatkowe punkty do kumatości. A i poprzybijajcie sobie internetowe piątki razem z Jarem1, Stelmim i DysoNem. Ku chwale wielkiego mica :lol:

_gilardino_ 21.07.2010 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 939741)
...

Dobrze że masz te 350km do Krakowa:lol: K*** ludzie czy wy się od zawsze zachowywaliście jak 40-latkowie z dwójką dzieci? Ktoś jeździ na gape jest złodziejem, ściąganie na lekcjach = brak standardów moralnych. Sory że pytam ale czy ty w ogóle kiedyś miałeś kolegów ? Po czasie spędzanym na tym forum szczerze wątpie, gdyby któryś z moich znajomych opowiadał takie smuty to by został tylko i wyłącznie wysmiany.
Jak czytam niektóre posty to ciesze się że moi kumple to "złodzieje i ludzie bez honoru" :rotfl:
Jak by cię żydki skroiły z barw to pewnie bys na psy dzwonił?

Jaroo1 21.07.2010 10:56

Cytat:

Dobrze że masz te 350km do Krakowa:lol: K*** ludzie czy wy się od zawsze zachowywaliście jak 40-latkowie z dwójką dzieci? Ktoś jeździ na gape jest złodziejem, ściąganie na lekcjach = brak standardów moralnych. Sory że pytam ale czy ty w ogóle kiedyś miałeś kolegów ? Po czasie spędzanym na tym forum szczerze wątpie, gdyby któryś z moich znajomych opowiadał takie smuty to by został tylko i wyłącznie wysmiany.
Jak czytam niektóre posty to ciesze się że moi kumple to "złodzieje i ludzie bez honoru" :rotfl:
Jak by cię żydki skroiły z barw to pewnie bys na psy dzwonił?
Powiem Ci ze swiety nie jestem, swoje za uszami tez mam tylko chcialem zauwazyc kilka spraw. Nie bede sie wdawal w zbyt szeroka dyskusje po prostu nie lubie takich skrajnych sytuacji o ktorych mowie, ale widze ze tego nie zrozumiales. Mozna nie kupic biletu raz, dziesiec, sciagac w szkole ale jak ktos juz jest takim chujkiem ze mimo ze oszukuje, kradnie i ma pretensje o wszystko do calego swiata a sam uwaza ze zle nie robi to mi sie to nie podoba i o tym mowie. Z tymi kumplami i krojeniem barw mogles sobie darowac.

Wytlumacze troche bardziej lopatologicznie bo moze powyzej zle zostalem odebrany. Zalozmy ze jedziesz na gape i Cie lapia bo nie chciales zaplacic 2 zl czy przejsc pareset metrow. W takim razie co robisz? Placzesz przed kanarami, wybielasz sie, klocisz sie, zalisz sie, szukasz wymowek oby tylko nie zaplacic kary- to dla mnie taka osoba jest wlasnie chujkiem bo zawsze i wszedzie chcialaby zrobic wszystkich i wszytko w chuja a jeszcze na koniec pewnie mowi ze kanar to menda. Sciagasz w szkole, nauczyciel przylapuje CIe na sciaganiu i co robisz? Mowisz ze to nie Twoja sciaga, ze nic nie sciagnales, ze nic na tej sciadze nie miales co bylo na egzaminie. A na koniec jeszcze pewnie na przerwie mowisz ze nauczyciel to skonczony ****. Malo tego nawet sa takie przypadki ze nasciaga, naoszukuje, dostanie troje i sie bedzie klocil ze malo bo chcial czworke, albo bedzie pod nosem skamlal ze napisal (NASCIAGAŁ) na wiecej.
Ludzie troche oglady, wszystko jest dla ludzi, czasem sie zdarzy jechac na gape, czasem sie sciagnie, oszuka ale jak jusz ktos jest takim mega .....m to takich ludzi wybitnie nie lubie (nie pije tutaj do nikogo z forum po prostu pisze ogolnie, napewno kazdy zna takie osoby osobiscie).
Mam nadzieje ze teraz sie rozumiemy

dj_ibutti 21.07.2010 10:56

Kradzież, czy nie kradzież. Mniejsza z tym. Natomiast osoba, która nie kasuje biletów nie ma prawa narzekać na brak klimatyzacji. To że akurat skasowałeś, tym razem, i nie było klimy - nie ma znaczenia. Oni z czegoś muszą za tą klime zapłacić. A jak wcześniej przez 20 lat nie kasowałeś biletów (pomnożone przez ilość osób, które tak robią) to kasy na klimę nie ma. I koniec tematu.

Kamil 21.07.2010 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 939755)
Nie placi za przejazdy bo 2,5 to drogo, jakby bylo po 1zl to tez by nie placil, bo przeciez to tyle ze nic, wiec MPK tej straty nawet nie zauwazy... A jeszcze ma pretensje ze klimy nie ma, albo zle dziala :lol:

Niektorzy naprawde maja cos z glowami.

E: :lol: pincset
Tak... klima na zetony bo akurat skasowales bilet :)))))))))))))

hmm, jesli ktos mialby odczuć strate, to predzej miasto, bo to do nich wplywa kasa za bilety, jesli dobrze rozumiem to co pisza w gazetach, to mpk dostaje z gory ustaloną kase za kursy.

Max 21.07.2010 11:40

Panowie najlepiej to być pracownikiem MPK, np. kierowcą autobusu, albo motorniczym :) i po problemie, bilet wolnej jazdy na wszystko i w nosie się ma bilety i KKM :D

Siwy_89 21.07.2010 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 939844)
hmm, jesli ktos mialby odczuć strate, to predzej miasto, bo to do nich wplywa kasa za bilety, jesli dobrze rozumiem to co pisza w gazetach, to mpk dostaje z gory ustaloną kase za kursy.

Masz rację ;-)

Pajdo88 21.07.2010 13:50

Ja z biletami nigdy problemow nie mialem..Nie kupowalem nie kupie i nie bede kupowal:) Kanary juz mnie w wiekszosci znaja chociaz czesto widac nowe mordy.Na brak klimy nie narzekam i narzekal nie bede ..Podatkow i innych chujow mujow odbijaja z wyplaty tyle ze kazdy pracujacy smiertelnik powinien jezdzic za free:) Wiekszosc ludzi kupuje i kasuje bilety a klima mimo to nie dziala ,wiec gadanie ze nie skasujesz to nie bedzie-bezsensu...

Siwy_89 21.07.2010 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pajdo88 (Post 939979)
Ja z biletami nigdy problemow nie mialem..Nie kupowalem nie kupie i nie bede kupowal:)

szacuneczek.

Q13SON 21.07.2010 23:29

Jarek zacznij kupować bilety bo Cię wkońcu złapią w nocnym na wysokości Białego Domku i będziesz płakał!

Jot 22.07.2010 08:16

Chłopaki nie płaczą. A Ty lepiej uważaj żeby Cie żydy na osiedlu nie przypaliły :p

PAWEL NEWB 24.07.2010 01:06

Nie chce mi sie czytac tych wypocin. Bilety względem zarobków i komfortu jazdy są za drogie. 5 lat bez biletów jezdze i problemów nie miałem. A wy mozecie mi jechac od złodziei:) nie rusza mnie to. Do jednych kanary podchodzą, do innych nie. Wy pewnie w tej pierwszej grupie:)

Siwy_89 24.07.2010 01:22

90 złotych za miesięczny na wszystkie linie raczej nie jest wygórowaną stawką.

Tyle to niektórych kosztuje miesięcznie sam pakiet OC + AC ;-)

Ofsajd 24.07.2010 02:02

Mi się wydaję że niektórym chodzi o to że ludzie jeżdżą na gapę i jeszcze mają pretensje że w zimie nie ma ogrzewania, a w lecie klima nie działa, albo działa słabo. Według mnie to już jest bezczelność. Za usługę w cywilizowanych krajach się płaci, i nie ma to znaczenia czy jest to usługa wykonywana przez instytucję/firmę publiczną jak w zasadzie mpk, czy przez hydraulika który naprawia przeciekający kran. Nie będę nikogo nazywać złodziejem, bo to i tak nic nie zmieni, każdy robi co chce. Ja tylko się później śmieje jak widzę plątającego się w zeznaniach podczas kontroli biletów gościa który wcześniej siedział sobie wygodnie, wygodnie "na kozaka" myśląc zapewne o tym jaki to on nie jest cwany bo jedzie za darmo, a na jego bilet zrzucają się wszyscy dookoła.

ps. A jak ktoś płacze że za drogo to od czego ma nóżki? Można też na rower wsiąść, szybko się zwróci i na zdrowie jeszcze wyjdzie :)

sambo 24.07.2010 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEL NEWB (Post 943075)
Do jednych kanary podchodzą, do innych nie. Wy pewnie w tej pierwszej grupie:)

nie podchodzą - owszem - do bezdomnych

jasnyGwint 24.07.2010 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mario315 (Post 939634)
jak chodziłem do technikum to przez 4 lata codziennie jeździłem na gapę i ani jednego mandatu nie zapłaciłem, a kanary czasem byli, raz nawet mandat wypisali, oczywiście jakieś zmyślone dane podałem, a tak to zawsze uciekałem, albo jechałem na kupywacza biletu, czyli wsiadałem do autobusu ostatnimi drzwiami i się przepychałem pomału do kierowcy lub automatu i tak mijał jeden przystanek, a potem wyciągałem portfel i grzebałem w nim przez 3 przystanki i jak był mój to wysiadałem, a jak był kanar to mówiłem panie dopiero co wsiadłem i właśnie kupuję bilet, więc w ostateczności musiałem kupić bilet i go skasować.

zajebiście musiałeś wyglądać grzebiąc przez 3 przystanki w portfelu :rotfl:

harimata 24.07.2010 18:23

Co to za przyjemność jechać za darmo i myśleć o kanarze i co mu powiem kiedy wejdzie lepiej porozglądać się za jakimiś kobitkami :) Jak ktoś mieszka w Krakowie to kupuje bilet miesięczny i ma spokój przecież to mniej jak 100zł więc nie widzę problemu.

DominoForza 24.07.2010 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 943528)
Co to za przyjemność jechać za darmo i myśleć o kanarze i co mu powiem kiedy wejdzie lepiej porozglądać się za jakimiś kobitkami :) Jak ktoś mieszka w Krakowie to kupuje bilet miesięczny i ma spokój przecież to mniej jak 100zł więc nie widzę problemu.

to jest zajebista przyjemnosc , w 4 latach technikum moze z 5 razy kupilem miesieczny ,raz mnie dupli w 1 klasie w 15 pod Filharmonia i do tej pory nie zaplacilem ,zobacz ile kasy mi zostalo ,panstwo nas okrada (podatki ,oplaty itp) to oko za oko :)

crazykaro 24.07.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 943537)
to jest zajebista przyjemnosc , w 4 latach technikum moze z 5 razy kupilem miesieczny ,raz mnie dupli w 1 klasie w 15 pod Filharmonia i do tej pory nie zaplacilem ,zobacz ile kasy mi zostalo ,panstwo nas okrada (podatki ,oplaty itp) to oko za oko :)

Taka wymówka to jest dobra jak sie jest w gimnazjum. To tak jakbyś poszedł do sklepu, wyniósł telefon komórkowy i powiedział ze to zajebista przyjemność zaoszczędzic 800 zł.
Może nie do końca to tak jest ale jeśli ktoś nie kupuje notorycznie miesięcznego bo chce zaoszczędzić to tak to własnie wygląda

harimata 24.07.2010 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 943537)

Ale jak by sprywatyzowali sektor komunikacji miejskiej to też byś nie płacił ? Tu chodzi o mentalność. Za usługi się płaci. To za gaz, paliwo, wodę też nie płacisz ? Co innego wygórowane stawki za te usługi, niski poziom usług i monopol na rynku.
Oko za oko .... nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.

JOSE 841 24.07.2010 19:29

rafiABG jest sposób obejścia sie złapią ci to sie odwołuj(odwołanie zażalenie) źle skasowałem bilet miesięczny o 7 rano na dzień dobry dostałem 100 do zapłaty potem napisałem odwołanie(trochu kitu wcisnąlem ) do centrali i przyszło mi pismo za kilka dni że mam jedynie zapłacić 5 zeta czyli kosztu przelewu na ich(centrali) konto a na przyszłośc jeździjcie sprawdzonymi autobusami

DominoForza 24.07.2010 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 943560)
Ale jak by sprywatyzowali sektor komunikacji miejskiej to też byś nie płacił ? Tu chodzi o mentalność. Za usługi się płaci. To za gaz, paliwo, wodę też nie płacisz ? Co innego wygórowane stawki za te usługi, niski poziom usług i monopol na rynku.
Oko za oko .... nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.

widze ze lubisz sie doic z kasy ,narazie nie sprywatyzowali wiec nie ma oczym gadac ,a jesli by to zrobili to pewine jakosc poszla by diametralnie w gore wiec wtedy moge zaplacic a nie za stanie w 30 stopniowym upale albo zamarzanie w zimnej trojce ( te osoby ktore jezdzily 3 na Biezanow wiedza o co chodzi) ,wiem ze za usugi sie placi ale jesli ja place za cos to tez wymagam

crazykaro 24.07.2010 19:48

Jak to jest że źle skasowałes bilet miesięczny bo ciekaw jestem.
Wiem natomiast że jesli ktoś zapomni wykupić bilet misięczny a wcześniej płacił regularnie o wystarczy że kupi znowu miesięczny i płaci tylko 5 zł.

A z tego co widzę to wiele osób nauczyło się kombinowania jak popadnie od rodziców co za czasów sowiecko-radzieckich też kombinowali. I o ile wtedy czasy były inne i bez kombinowania to człowiek by nie przeżył to teraz jednak czasy się zmieniły a nawyki pozostały. Pozostałe z przeszłości nawyki można jeszcze jakoś zrozumiec u starszego pokolenia ale teraz dostać można wszystko tylko nalezy zapracować a nie tłumaczyć się ze jak panstwo okrada to ty tez powinieneś okradać państwo bo to jest oszukiwanie samego siebie. W takiej Szwecji ludzie płacą podatki po 60% a jakoś nikt nie pisze ze panstwo okrada.
No niestety ta polska mentalność to tak naprawdę nie jest polska tylko jest to popeerelowska pozostałość po ZSRR tak samo jak schabowy z kapustą czy ściąganie w szkole.

WiselkaMLP 24.07.2010 19:51

Jak dobrze, że sobie zaleję gazu i mam w dupie już te perypetie z MPK
Dawno jak jeżdziłem MPK, brud smród i ubustwo ! to nie powinno być płatne !

harimata 24.07.2010 19:51

Skoro usługa mi nie odpowiada to z niej nie korzystam albo składam reklamacje. Nie lubię się ,,doić z kasy,,.
Ale widzę, że myślisz podobnie jak ,,biznesmeni'' po 89` . Jak by każdy rozkradał państwo to tutaj by nawet gówna nie było.

Elendil 24.07.2010 19:52

Ja nie rozumiem, czemu jak już modernizujemy ten nasz cały tabor, nowe autobusy, klima itp, nie pozbyć się raz na zawsze problemu z kanarami - czyli wprowadzić model, który funkcjonuje choćby w Londynie. Wsiadający do autobusu mogą wchodzić tylko przednimi drzwiami - kartę przykłada się do czytnika, jak się nie ma to kupuje bilet u kierowcy. I koniec problemów, kanary muszą znaleźć inną fuchę.

DominoForza 24.07.2010 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 943573)
Skoro usługa mi nie odpowiada to z niej nie korzystam albo składam reklamacje. Nie lubię się ,,doić z kasy,,.
Ale widzę, że myślisz podobnie jak ,,biznesmeni'' po 89` . Jak by każdy rozkradał państwo to tutaj by nawet gówna nie było.

tyle ze oni ciagna na kazdym kroku ,byles cos zalatwiac w urzedzie ? co okienko to oplata skarbowa ,na co to idzie ? na pensje ? na drogi ? mi sie wydaje ze w zupelnie inne kieszenie

WSB 24.07.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 943574)
Ja nie rozumiem, czemu jak już modernizujemy ten nasz cały tabor, nowe autobusy, klima itp, nie pozbyć się raz na zawsze problemu z kanarami - czyli wprowadzić model, który funkcjonuje choćby w Londynie. Wsiadający do autobusu mogą wchodzić tylko przednimi drzwiami - kartę przykłada się do czytnika, jak się nie ma to kupuje bilet u kierowcy. I koniec problemów, kanary muszą znaleźć inną fuchę.

Wyobrazasz sobie wsiadanie jednymi drzwiami przy ilosci osob przewijajacej sie przez autobusy? wyobrazasz sobie ile by autobus stal na przystanku by ci co chca wysiedli i wsiedli? i jeszcze blokowanie wejscia przez osoby bez biletow. a reszty drzwi do wysiadania i tak by sie nie dalo otworzyc bo ktos by nimi wszedl. To co piszesz jest nie mozliwe w Krakowie.

Żmijka 24.07.2010 20:22

A czy Ty uważasz, że w Londynie mniej ludzi jeździ autobusami?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl