![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja na swoim zlomie w pesa08 mialem trzydziesci kilka i grac sie nie dalo, w ogole zeby bez wiekszego stresu grac w pesa, trzeba miec stale 60 ,czyli tyle ile bozia przykazala;>
Za troche wiecej niz 1.5 tys mozna kupic na prawde niezlego kompa, ktory poradzi sobie ze wszystkim co jest na rynku i to chyba jedyna rozsadna alternatywa. Laptop za 1.5 to net,filmy muza,grafika ale z grami, szczegolnie nowymi, to bedzie mordega a nie przyjemnosc. |
Cytat:
|
panowie mam powazny problem z trayapp. nie jest to jakies szkodliwe pojawia sie tylko jak cos sie z drukarką stanie. jezeli się ktos zna na tym dobrze to prosze na priva
|
Witam,
Proszę o radę. Który z wymienionych poniżej laptopów może okazać się lepszym wyborem? Ma on służyć wyłącznie do internetu/filmów - nie do grania. http://www.zadowolenie.pl/zobacz,192...hp-cq50-105ew- czy też: http://www.zadowolenie.pl/zobacz,192...-5530-602g25-- Wykonanie wydaje się być lepsze w Compaq (produkcja HP)... Dziękuję i pozdrawiam! |
Jest możliwośc zagrania w jakąś gre na monitorze 17 calowym, z tych starsych modeli z dużą dupą i niekrystaliczny.
Gram sobie np. w Mass Effect na najwyższych detalach , ale tylko do rozdzielczości 1600x1200 nie ucina obrazu w wyższych jest wszystko powiekszone i dlatego sie ucina obraz. Da sie to jakoś skonfigurowac? tak sie dzieje we wszystkich grach w wyższej rodzielczości niż 1600x1200. |
Sprzedam monitor LCD LG 19 cali, stan idealny za 300zł oraz komputer stacjonarny core duo, 1gb ramu, dysk 60gb.
|
Poszukuję:
Laptop do 1500-1600zł (przeznaczenie: gry) Monitor(płaski oczywiscie) do 300zł W obu przypadkach jestem kompletnie zielony |
Cytat:
Monitor plaski? Patrz wyzej na post Uhera:). Odnosnie laptopa do gier. Tak naprawde nie wiem co to za pomysl by kupowac laptopa do gier i do tego cena 1500-1600 zlotych. ZA ta cene to Netbooka mozna kupic nie notebooka. Choc oczywiscie zdarzy sie wyjatek i mozna trafic dobry laptop. Generalnie jesli chodzi o na laptopach to chyba jednak nie polecam zbytnio. Poszperac poszperam ale nie gwarantuje ze znajde cos dobrego. |
Cytat:
|
http://www.gigamike.pl/index.php?p=t...a&id_tow=15884
Czy taka karta jest wydajna??Pytam,bo mnie te parametry wogóle nic nie mówią. Chciałbym,żeby sprostała najnowszym programom użytkowym,oraz grom... |
UWAGA!
Mam prawdziwa bombe wydajnosciowa za bardzo niska cene! Po prostu chciualem z ciekawosci zlozyc taki komputerek i okazuje sie w tej chwili ceny sa tak porownywalne ze mozna ponizej 2000 zlotych miec b.dobry komputer. IMHO ten komputer to prawdziwa bomba w segmencie casual-computers. Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
witam, mam zamiar kupić sobie laptopa do 2 tyś zł.(może troszkę więcej) tylko kompletnie nie znam się na tym. Czy mógłby mi ktoś doradzić jakieś konkretne modele?? Toshiby podobno są najlepsze tylko że trzeba dopłacić 1 tyś zł. za sam napis:/ zależy mi żeby miał duży dysk, ram-u wystarczy 2 gb a reszta?? nie mam pojęcia :/
|
|
pewnie sie oplaca ale tak jak juz wszyscy Ci pisali - na sprzecie za taka kase mozesz zapomniec o graniu.
|
Ja to troszkę laik jestem, ale drugi bez OS-a, z celeronem 2.0 na procku, moim zdaniem zdecydowanie nie.
Pierwszy w miarę ok, jeśli nie masz zamiaru grać, natomiast Acer to ogólnie syf, dlatego decyzja należy do Ciebie. |
Cytat:
|
|
Nie kupujcie zestawow na allegro, w 99% jest to niesamowity chlam.
"Karta graficzna GeForce 9500GT 1024MB własnej pamięci !! - bardzo wydajna, już żadna gra nie będzie problemem" Za to powyzsze juz bym kolesiowi zbanowal konto na allegro. Malo tego: uznanej firmy Goodram dysk twardy no name nagrywarka no name zasilacz no name POD ZADNYM POZOREM NIE KUPUJCIE GOTOWYCH ZESTAWOW NA ALLEGRO |
haha ale koles dojebal:)
Dysk odwrocil by firmy nie bylo widac i 'bardzo dobry zasilacz'.Miszcz;) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Zna się tu ktoś na laptopach? Poszukuję laptopa do 3tys, musi mieć w miarę dobry procek, najlepiej C2D i przyzwoitą kartę graf(nie ukrywam, że od czasu do czasu chciałbym w coś zagrać), minimum 2gb, najlepiej 800mhz, co do dysku nie mam dużych wymagań, starczy 120gb. Na razie znalazłem coś takiego-> http://www.primakomp.pl/product_info...oducts_id/6679 A może coś innego? Interesują mnie tylko sklepy z odbiorem osobistym w Krakowie, no i sprzęt oczywiście bez Windowsa.
|
procesor: Intel Core2Duo E8400 (3,0 GHz)
płyta główna: Asus P5Q Pro RAM: GoodRam 2x2GB 800 MHz HDD: Samsung SpinPoint F1 250 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) Obudowa: Tracer TRO-112 PROTON 4Life 400 Eccono Grafika: GeForce 9600 GT Gigabyte 512MB Zalman co myślicie o takim zestawie? całość złożyłem sam, nie jest to gotowy zestaw. razem kosztuje 1860zł (bez zasilacza itp) warto zainwestować by było w taki sprzęt? edit: zapomniałem dopisać że komp przeznaczony głównie do gier;) ale to chyba widać:) i do 2tyś. edit2: 1q2, chętnie bym zobaczył co tam złożyłeś ale koszyk jest pusty :-) a może to znak że ten zestaw kosztuje 1906zł :D |
Ja bym radzil cos takiego
http://bitcomputer.pl/cart.php?sessi...80228aa320e1a1 wychodzi 1906 hehe niezla cena w ogole:> lepsza grafa 9800gt i dysk 500, warto doplacic te kilkadziesiat zlotych i miec 2 x wiekszy Ale niech sie ktos jeszcze wypowie. |
Cytat:
Zapomniałem o podstawowym pytaniu, masz zamiar kręcić? No i przy okazji: Cytat:
|
a no to pieknie
procesor: Intel Core2Duo E8400 (3,0 GHz) płyta główna: Asus P5Q pamiec : Goodram DDR II 4GB (2*2GB) 800MHz CL5 GR800D264L5/4GDC HDD : Seagate 500GB 7200rpm 32MB SATA-II Barracuda ST3500320AS grafa: Gigabyte PCI-E GeForce 9800GT 512MB DDR3 256bit Zalman obudowa: ModeCom AZA LCD Black B/Z sklep - bitcomputer - cena 1906 - ogolenie polecam ten sklep - niezle ceny i dobry ,nierobiacy problemow serwis Generalnie w porownianu do Twojego zestawu - wiekszy dysk, segate - jak widze na stronce - 5 lat gwarancji Lepsza grafa , no i troche inna obudowa, niedroga, dobrej firmy i ladnie sie prezentujaca. |
Cytat:
Cytat:
|
ehe. ja na PCtach znam się średnio na jeża, aczkolwiek zielony nie jestem:)
dlatego właśnie pytam Was bo liczę, że niektórzy z Was znają się lepiej i doradzą. co do Twojego zestawu koyoot to czy nie byłaby lepsza karta Radeon 4850 Gigabyte 512MB 2xDVI (PCI-E)? podobno jest baaaardzo wydajna, tańsza o ok 250zł tylko podobno się trochę bardziej grzeje, ale wystarczy dokupić chłodzenie lepsze. zależy mi żeby kupić naprawdę dobry sprzęt, żebym mógł i za dwa trzy latka coś pograć konkretnie :) |
Zestaw koyoota rzeczywiscie jest git - zeby sie zmiescic w cenie obcial jedynie pamiec z 4 do 2 gb ale 2 Ci w zupelnosci styknie a i zawsze bedziesz mogl dokupic kolejne 2 w miare potrzeb
A co do grafy tu masz porownanie GTX260 http://ranking.chip.pl/ranking.php?sp=50647&t=27 R4850 http://ranking.chip.pl/ranking.php?sp=50554&t=27 imo lepiej dolozyc te 250 i miec spokoj na troche |
piwo temu kto mi znajdzie w kraku radiatorki na Ram grafiki (BGA)
|
Cytat:
|
Cytat:
Zobacz na to moze Ci się coś przyda :) |
Cytat:
w razie zainteresowania napisz na PW |
Znawcy, mam pytanie,
jezeli plyta ma wejsca na ram DDR PC2100, to czy jak kupie DDR PC3200 to bedzie dzialac mi ten ram (na wolniejszych "obrotach") czy plyta wogole go nie bedzie widziec ? koyoot dzieki |
Cytat:
|
Poszukuję laptopa, ma służyć do pisania, grania w Chessmastera i okazjonalnego skorzystanie z IE (Dziadek się informatyzuje;) ). Miło byłoby gdyby mieścił się w cenie tak do 1500 złotych.
Pomożecie?:) PS Bardzo mile widziane linki do ofert sklepów czy coś w ten deseń;) |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl