Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   20 kolejka, Wisla Kraków - Znicz Pruszków, 15 lutego 2025, 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11069)

Ogryzek 17.02.2025 07:33

Cięzko komentować coś po tej stracie punktów.

Ja jednak nie tracę nadzie na baraże - uważam że sa cały czas w zasięgu. Awans? To już loteria.

Dobrze ze chociaz sporo naszych rywali pogubiło punkty. Cóz gramy dalej...

Karherop 17.02.2025 09:01

Nie tyle sporo co poki co wszyscy. Na 8 spotkan 6 remisów tylko pokazuje że nikt nie trafil z forma od pierwszego meczu. Jeszcze tylko Ruch ma szansę się wyłamać.

W kontekście walki o baraże jest to dobra informacja, z tym że my nie jesteśmy nią za bardzo zainteresowani. Wychodzimy na stojaka z mysla żeby zagrac swoje schematy. Jeden gong i po meczu. I tak sie kręci.

gizmo 17.02.2025 11:29

Wisła ma trudność z utrzymaniem się w czołowej szóstce tabeli I ligi. Uważam, że mecz w Chorzowie pokaże, w jakiej jesteśmy formie po przerwie zimowej.
Mecz na Stadionie Śląskim, przy 54 tysiącach widzów, pokaże, jak drużyna poradzi sobie pod presją takiej liczby kibiców.
Jeśli na koniec sezonu udałoby się awansować do baraży i wywalczyć awans do Ekstraklasy, to i tak obawiam się, czy zdołamy się na tym poziomie utrzymać.

krysztal 17.02.2025 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1642875)
Nie tyle sporo co poki co wszyscy. Na 8 spotkan 6 remisów tylko pokazuje że nikt nie trafil z forma od pierwszego meczu. Jeszcze tylko Ruch ma szansę się wyłamać.

W kontekście walki o baraże jest to dobra informacja, z tym że my nie jesteśmy nią za bardzo zainteresowani. Wychodzimy na stojaka z mysla żeby zagrac swoje schematy. Jeden gong i po meczu. I tak sie kręci.

To jest k.rwa jawne oszukiwanie samych siebie.Jak na razie to BBT zyskała nad nami punkt,Arka zyskała nad nami punkt,Miedz zyskała punkt,Płock i Łęczna też.Ponadto na ogonie siedzi nam już-o zgrozo-Znicz,Polonia,ŁKS i Stal które też odrobiły po punkcie(Znicz to nawet 3) Zobaczymy co dzisiaj zrobi Ruch bo może być największym wygranym tej kolejki.

Karherop 17.02.2025 13:03

Cała idea kibicowania polega glownie na oszukiwaniu samych siebie. Fakt jest jedynie taki, że nogi będą sie plątać faworytom tak jak w tej kolejce czy jak widzimy to w esa.

longmichal 17.02.2025 13:28

Mecz przegrał trener Jop.

Alfaro się już chyba w ogóle nie nadaje. Baena zaś na rywala stojącego w 11 na max 35 metrze to tragedia. Szot za Jarocha? Też nie pojmuję. Najchętniej bym widział też Rodado na ławce w takiej formie i tercet Kiakos - Duarte - Kiss za Zwolińskim, ale jestem w stanie zrozumieć, że największa gwiazda na ławie mogłaby źle wpłynąć od strony mentalnej.

Wracając do trenera Jopa - każdy chyba przed meczem wyobrażał sobie jego przebieg. Więc dlaczego grają piłkarze, którzy nie potrafią dostarczyć piłki w pole karne? Duarte i Kiss mogli mieć co najmniej po jednej asyście, a grali dużo krócej. Baena jest spoko, ale tylko do grania z kontry, niech wchodzi w 60 minucie.

Moim zdaniem trener Jop nie dopasował składu do przeciwnika. Teraz Wisła ma 3/4 mecze z rywalami, gdzie spotkania mogą być bardziej otwarte więc ok, jak ci piłkarze wygrywają na treningu to można bronić takie wybory. Ale nie na murującego Znicza. Słabo też niestety znowu Sukiennicki, imo kiepski mental, Baniowski był przerażony.

Oby Poletanović wygryzł Dudę lub Igbekeme bo potrzebna jest też typowa szóstka i centymetry. Lepiej za dużo nie pisać o tym meczu, obyśmy za miesiąc byli w innych nastrojach. Wierzę, że z mocnymi, grającymi bardziej ofensywnie rywalami będzie paradoksalnie łatwiej.

stary dziad 17.02.2025 14:40

Pisałem tu miesiąc temu, że szanse na awans oceniam na 5%
Po meczu ze Zniczem, obniżam prawdopodobieństwo do 4%.
I tyle.
Nigdy tak nie miałem, że w ogóle przestałem się nakręcać rozpoczynającym sezonem.
Zobojętniałem.
Mało tego , zamiast oglądnąć mecz udałem się na koncert.
Potem tylko sprawdziłem wynik i utwierdziłem się w swoim wyborze.

LucjuszWielki 17.02.2025 19:27

Dobra Czerepuch... zakładaj temat z Ruchem, a nie cyrygieluj bo koła nie wymyślisz. Padaka jeden do jeden jakie widzieliśmy za Sobola, Wujka Jurka po czerwieni dla Luisa czy nawet Rude. Mecz z Ruchem równiez będzie łatwy do przewidzenia, choć tam troszkę nadzieji da wam te mityczne większe pole do gry, gdyż Ruch nie będzie się murował całą jedenastką przez 80% czasu gry :lol:

FraMat 20.02.2025 14:00

Czy mecz z Ruchem został odwołany/przełożony?
Czerepach?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl