![]() |
Ja mam dzisiaj inne przewidywania, w końcu zaczną grać i dzisiaj wygramy z ŁKS, który przynajmniej nie będzie oferował murowania w swoim polu karnym w 11 tylko zagrają otwartą pilkę i dostaną w papę. Nauczeni doświadczeniem z Głogowa i graniem na tamtejszym pastwisku damy radę wygrać 2:0/2:1. Rozbudzi to apetyty kibiców i na R22 przy 20-tysięcznej publice w piątkowy wieczór rozbijamy Ordę Opole 3:0 i można kreślić marzenia o awansie.
Czy to się wydarzy? Szanse są małe, ale nigdy zerowe. |
Akurat znając życie to pewnie przyjedzie Sobolewski i się przełamie na Wiśle.
ŁKS jest w formie, remis będzie dobrym wynikiem. |
Cytat:
Dzięki Zaskroncowi z roku na rok spadają oczekiwania kibiców i poziom klubu. Żeby tak wielki klub i z takim potencjałem co Wisła męczył się z roku na rok, co raz bardziej w I lidze to są jaja po prostu. Wiem że finansowo mamy długi ogromne ale z drugiej strony nadal nas stać płacenie dobrych kontraktów, jak ligowa czołówka. Także kolejny rok jeszcze gorszy od poprzedniego to jest blamaż, że znowu się nie udaje nic. Ale to już od dawna było wiadome, że Wisla musi przeplacic x kasy więcej niż każdy żeby zdobyć y miejsce. Skoro jednak z roku na rok na pensje wydajemy mniej to miejsca w lidze też sa niższe. Może gdybyśmy mieli kasy jak Legia czy inny Lech to byśmy grali o top 2 |
Soprawa jest prosta, w mniejszych klubach zapieprzają bo są trampoliną do większych (lepsza kasa, miasto, życie). A w większych jak Wisła, mają już wyjebkę, byle tylko brać wypłatę. Po co awansować? By stracić ciepłą posadkę na rzecz kogoś lepszego w składzie?
|
@Jaroo1
Potencjałem wielkiego klubu to można wygrać w social media, a nie na boisku. Na razie ten wielki klub to buduje głównie wielkie rozczarowanie. I to nie jest żadnym przypadkiem tylko konsekwencją działań od lat (na co zresztą słusznie wiele razy zwracasz uwagę) Sam napisałeś że stać nas na kontrakty "jak ligowa czołówka", czyli na ten moment TBB, Płock, Arka, ŁKS, Ruch i Miedź. 6 zespołów (!!!). We wszystkich tych klubach płacą tak samo, a nawet w poszczególnych przypadkach lepiej. Daje to 7 zespołów (wraz z nami które) powinny się kręcić w strefie barażowej z zapewne matematycznymi szansami na awans bezpośredni do 28-32 kolejki. Także tak, kibice zeszło ze swoich oczekiwań, bo życie wystarczająco nas już kopnęło w dupę by się nie nastawiać na najbardziej optymistyczny scenariusz. |
Potencjał daje przewagę bo to możliwości do szybszej budowy mocniejszego klubu. Także jak dla mnie potencjał jest kluczowy jeśli chodzi o budowę zespołu na dłuższą metę.
Oczywiście nie chodzi mi o to że za potencjał powinniśmy być w czołówce tylko w....ia mnie ze trzeci sezon to gorszy i nic nie robi Zaskroniec aby ten klub normalnie funkcjonował. |
Cytat:
|
Żeby pójść w górę, najpierw trzeba sięgnąć dna.
Dno już jest, teraz tylko w górę. JJJBG. |
Przegramy. Z tym geniuszem trenerskim, ktory ustawia Rodado cofniętego.
|
Cytat:
|
Lesiu chyba dawno nie zaliczył bana...
|
Sukennicki ławeczka, czyżby znów zmęczony?
|
A ja trzymam kciuki mając nadzieję, że tak efektownie grająca Wisła zagra dziś także efektywnie.
Ciekaw jestem czy będziemy grali swoje, czy zagramy tak, jak inni grają przeciwko Wiśle. |
Bardzo dobrze, że Sukiennicki na ławie. To bardzo slaby grajek.
|
Cytat:
Niech się w końcu zdecyduje: słabi grajkowie czy słaby trener? A może w ogóle dla niego słaba Wisła i tylko k....rwa z kałuży się liczy? |
Cytat:
Ławeczka. Czyżby wszyscy zmęczeni? :pala: |
Słabe elementy w składzie cała obrona, zwłaszcza Mikulec- to mierny piłkarz. Dobrze, że słabiutki Broda nie gra.
|
o krva ŁKS tego trenera z NBA wziual ?
ile on ma cm 210 ??? |
Skład taki, że w pierwszej połowie ich męczymy a w drugiej niszczymy :-D
|
Myślę, że to nasze optymalne zestawienie na ten moment.
Liczę na odniesienie pewnego zwycięstwa w końcu - wszystko mija, nawet najdłuższa żmija.. 1-4 - Rodado, Baena, Sukiennicki, Zwoliński :) |
Cytat:
P.S. Sukiennicki przede wszystkim źle ustawiany przez trenera. Moskal sobie ubzdurał że zrobi z niego zawodnika ofensywnego i to jeszcze na naszej najmocniej obsadzonej pozycji... |
Nic nowego w jego przypadku.
|
Jeśli ktos ma uratowac wynik to Rodado, Baena, Carbo, Chichkan.
|
Oh shit, here we go again. Łódź 1.
|
I juz w d...a nie mówiłem?
|
OK, Moskal w całej karierze nie wygrał do tej pory 92% spotkań, w których jego drużyny pierwsze traciły bramkę.
No to zobaczymy. |
Cytat:
|
Widać, że Gogół jest systematyczny. Tak jak mówił po Resovi w zeszłym sezonie, że nawet nie skakał do główek, tak i dzisiaj nie skoczył. Stabilny, psiahmać... :(
|
|
Szybko poszlo...
|
Nie wiem ile Wam trzeba do tego, żeby przestać się dziwić :D Ja się przyznam osobiście, że całkowicie przestałem po meczu z GKSem katowice od ktorego dostalismy 5:2.
W tym roku kalendarzowym jestesmy najsłabszą druyżną 1 ligi (nie liczac beniaminkow, spadkowiczow i awansowiczow) to i mamy wyniki jak jedna z najslabszych druzyn 1 ligi. Spadek do 2 to już pewnie będzie gaszenie światła. |
Framacik mega efektywna gra Wisły, jak liczyles :D
|
Już 2-0. Może być gwałt.
|
Gra adekwatna do miejsca w tabeli
Swoją drogą nieprawdopodobne że można mieć 30 graczy na kontraktach w tym żadnego dobrego obrońcy , jednego napastnika i 2x 0.5 skrzydłowego Gratulacje dla budowniczych kadry |
Cytat:
|
Cytat:
I tak źle, i tak nie dobrze :D |
Swoją drogą, dlaczego nie gramy młodzieżowcem w bramce?
Cziczkan i tak niczego nie broni a przynajmniej nie gralibysmy kazdego meczu jednego mniej |
Kazek się w....ił.
O ile Gogół jeszcze coś tam grał to Starzyński był dramatyczny. |
Nasze boki obrony to jest tragikomedia - Mikulec i Jaroch są totalnie pod formą, mają problemy z piłkarskim abecadłem typu przyjęcie czy podanie.
Wypuszczenie Gogóła i Starzyńskiego w pierwszym składzie to ogromny błąd Moskala. Pierwszą połowę graliśmy w zasadzie w 9-tkę. Grajmy Letkiewiczem na bramce i miejmy w polu 10 pełnowartościowych graczy, nie mamy już nic do stracenia. |
Cytat:
Moskal sam się o to prosi! Już dawno temu trzeba było spróbować Letkiewicza na bramce, a nie kombinować z pseudopiłkarzem Piotrusiem. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl