Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   1 kolejka, Górnik Łęczna - Wisła Kraków, 22 lipca 2023, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10903)

azor 26.07.2023 19:50

co się dziwić, Karcz wafel, Ryszka ślepy ;) Trela neutralny

Karherop 27.07.2023 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1606432)
dziś w studio Reymonta panowie redaktorzy Trela i Karcz przekonywali, że remis z Górnikiem to nie porażka a raczej sukces. na siłę doszukiwali się pozytywów. więc znawcy twierdzą że sukces a my że porażka'

Jeśli na 1 stronie tego tematu 5 na 10 użytkowników typowało porażkę, to może trzeba jednak uznać remis za sukces?

sandomingo 27.07.2023 08:42

Niestety redaktora Karcza nie da się już traktować poważnie. W chwili obecnej pełni on funkcję nieformalnego rzecznika klubu. W podobną stronę zmierza Wojtowicz. Ryszka nie może skrytykować Wisły, bo jest jej zawodnikiem, powiązania sponsorskie itp.
Królewski umie w PR.

Patryko 27.07.2023 08:56

Karcz zdecydowanie już stracił kontakt z bazą, Knura stara się czasem wrzucić jakiś kąśliwy komentarz, więc wkrótce może się to skończyć odebraniem akredytacji.

Ryszka to Wiślak, więc ręki na Wisłę nie podniesie i będzie się starać wszystko wybielić. W sumie taka narracja jest wygodna, w razie niepowodzenia zawsze można powiedzieć, że się wspierało klub bez względu na osobę trenera/prezesa etc.

kopaczoholik 27.07.2023 19:40

https://www.youtube.com/watch?v=Ed5pl4Zf27A

Dlatego też warto obejrzeć coś bardziej realistycznego czyli Biała Gwiazda pod lupą...

Drozd 27.07.2023 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1606458)
Jeśli na 1 stronie tego tematu 5 na 10 użytkowników typowało porażkę, to może trzeba jednak uznać remis za sukces?

W takim razie za sukces trzeba uznać to że może nie spadniemy.

wolfy 27.07.2023 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1606503)
https://www.youtube.com/watch?v=Ed5pl4Zf27A

Dlatego też warto obejrzeć coś bardziej realistycznego czyli Biała Gwiazda pod lupą...

Dobry odcinek. Dzięki.

Karherop 28.07.2023 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1606506)
W takim razie za sukces trzeba uznać to że może nie spadniemy.

Zależy gdzie sobie stawiasz poprzeczkę. Jak widać nie doceniano takich sukcesów gdy byliśmy jeszcze w esa.

krysztal 28.07.2023 09:36

Ja .......e....

wolfy 28.07.2023 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1606511)
Zależy gdzie sobie stawiasz poprzeczkę. Jak widać nie doceniano takich sukcesów gdy byliśmy jeszcze w esa.

Wiem że nie jesteś zbyt bystry, ale to co było sukcesem kiedy jeszcze spłacaliśmy długi zamiast je generować (spadliśmy z 5-tym budżetem Ekstraklasy?) przestało nim być wraz z gigantycznym wzrostem wydatków na drużynę. W szczególności w pierwszej lidze.

s1mone 29.07.2023 19:06

Typ najpierw mi pisze, że to ja jestem ten głupszy, a potem mnie oskarża o ad personam.

Wolfy uświadomię Ci : praktycznie każda Twoja wypowiedź, w której z kimś się sprzeczasz opiera się na ataku ad personam. Ja rozumiem, że taki masz styl i zlewam większość tych osobistych wycieczek, ale generalnie myślałem, że ty sobie zdajesz z tego sprawę... Może jednak ten Asperger kurde? :)

Karherop 29.07.2023 20:16

Dlatego osobiście polecam opcje ignoruj, nic lepszego na tym forum nie wymyślono. Od razu jakby przyjemniej przeglądać forum.

A apropo Aspergera, gdyby to było dzisiaj to prawdopodobnie byłby zdiagnozowany. 30 lat temu nikt tego nie robił i nie miał pojęcia o tym zaburzeniu

wolfy 30.07.2023 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1606560)
Typ najpierw mi pisze, że to ja jestem ten głupszy, a potem mnie oskarża o ad personam.

Wolfy uświadomię Ci : praktycznie każda Twoja wypowiedź, w której z kimś się sprzeczasz opiera się na ataku ad personam. Ja rozumiem, że taki masz styl i zlewam większość tych osobistych wycieczek, ale generalnie myślałem, że ty sobie zdajesz z tego sprawę... Może jednak ten Asperger kurde? :)

Jesteś głupi bo masz prymitywny styl i poziom argumentacji. Gdybyś faktycznie kładł na to lagę to nie odpisywałbyś po takim czasie.

Reasumując:
- .......isz jakieś infantylne kocopoły i rysujesz memy w paincie.
- argumentacyjnie Ty, Karherop i Framat to dno i metr mułu. Ostatnio już w ogóle nawet nie próbujecie.
- do tego próbujesz jakichś zaczepek na poziomie gimnazjum.

Weź chłopie spierdalaj i się nie ośmieszaj. Z dobrego serca Ci radzę.
No chyba że masz coś sensownego i na temat, zawsze chętnie przeczytam.

I jeszcze jedna sprawa - Ty, Karherop i FraMat który to zaczął - uświadomcie sobie że asperger to zaburzenie i używanie go w charakterze żartu czy jako wyzwiska jest świadectwem niedorozwoju społecznego.
Nie mam aspergera, drę z was łacha bo w mojej ocenie na nic więcej nie zasługujecie. Może się Wam to nie podobać, możecie się z tym nie zgadzać - ale przypisywanie mi aspergera jest niesmaczne w formie w jakiej to robicie. To nie jest sposób na ośmieszenie kogoś albo umniejszenie wagi jego argumentów. Gdybym miał aspergera to moje zachowanie byłoby kompulsywne, więc wypominanie go byłoby w złym guście.
Jesteście kretynami, więc napiszę prościej w nadziei że zrozumiecie - asperger to nie wyzwisko, najlepiej przestańcie używać tego słowa. Jest wiele innych na waszym poziomie.

PAWEŁ 30.07.2023 09:23

Ło kurewa ale wam dojebał :haha:

wolfy 30.07.2023 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1606574)
Ło kurewa ale wam dojebał :haha:

Mogę być .....m, ale nie robię sobie jaj z ludzi z wadami rozwoju. Asperger to stadium autyzmu.

FraMat 30.07.2023 15:43

Nie burz się wolfy, podałem diagnozę a nie wyzwisko. Teraz lepiej rozumiem dlaczego zamiast rzeczowo argumentować próbujesz właśnie ty poniżać dyskutantów. Kiedyś nawet mnie to złościło. Teraz wiem że trzeba cię traktować jak, niegroźnego dzieciaka ze spektrum.
Twoje poniżanie innych, w tym mnie, przestało mnie ruszać.
Jesteś specyficznym folklorem tego forum.
Trochę jak Koalik choć jednostka chorobowa jest zupełnie inna.

Nie robię sobie z ciebie jaj.
Tylko od czasu do czasu przypominam diagnozę żeby nie musieć reagować jak powinno się reagować wobec normalnego, zdrowego faceta.

wolfy 30.07.2023 16:01

Nie jesteś lekarzem, tylko kretynem w internecie. Żaden lekarz nie wydaje diagnoz rozwoju przez internet.
Fakt że nadal w to brniesz...

FraMat 30.07.2023 18:31

:-D:-D:-D
10 znaków

Drozd 30.07.2023 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1606511)

To właśnie ciągłe obniżanie poprzeczki od lat sprawiło, że czy wygramy czy przegramy to zawodnikom koło h... lata.

I utrzymanie z 6 budżetem nie byłoby żadnym sukcesem. Sukcesem to byłyby puchary.

Ale jak sobie sami poprzeczkę coraz bardziej obniżamy to nawet o tą prawie leżącą na ziemi można się potknąć, że tak dam za przykład Sosnowiec u siebie.

I sukcesy i porażki zaczynają się w głowie.

Jeżeli po frajerskiej stracie punktów z Łęczną właściciel bredzi coś, że wygrana to byłaby droga na skróty, to jak głęboko zakopana jest aktualnie nasza poprzeczka? Ile brakło do straty z beniaminkiem mimo prowadzenia 3:1 w 90 minucie? Skąd się bierze to frajerskie DNA. Czy nie to samo było z Płockiem jeszcze w Esa? Nie to samo w Radomiu? Personalnie to już inna drużyna. C się nie zmieniło?

tomytom 30.07.2023 20:16

yyyyyyyyyyyyyyyy, to jest meczowy temat?

Karherop 31.07.2023 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1606646)
Nie burz się wolfy, podałem diagnozę a nie wyzwisko. Teraz lepiej rozumiem dlaczego zamiast rzeczowo argumentować próbujesz właśnie ty poniżać dyskutantów. Kiedyś nawet mnie to złościło. Teraz wiem że trzeba cię traktować jak, niegroźnego dzieciaka ze spektrum.
Twoje poniżanie innych, w tym mnie, przestało mnie ruszać.
Jesteś specyficznym folklorem tego forum.
Trochę jak Koalik choć jednostka chorobowa jest zupełnie inna.

Nie robię sobie z ciebie jaj.
Tylko od czasu do czasu przypominam diagnozę żeby nie musieć reagować jak powinno się reagować wobec normalnego, zdrowego faceta.

Jeszcze nigdy nie widziałem aby ktoś na " spokojnie, tylko się nie denerwuj, reagował w inny sposób". Także tego.. Co do meritum pełna zgoda. Tylko takie podejście gwarantuje nie złość, ale współczucie dla drugiego człowieka. Wszyscy znajomi którzy mają dzieci że spektrum autyzmu/aspergerem dzięki diagnozie zaburzenia mogą lepiej zrozumieć swoje dzieci i zaakceptować ich sposób odbierania świata.

@Drozd, trochę się nie zrozumieliśmy

Ten mityczny 6 budżet ligi (choc budżet nie gra i zawiera milion zmiennych, nie tylko place 1 drużyny), sprawił że zamiast stawiać sobie za cel bezpieczny środek tabeli i sukcesywny rozwój sportowy, robiono znowu fikołki i wielkie zapowiedzi, czego skutkiem był spadek z hukiem.

My się natomiast lubimy tak bawić, te słynne haselka "że Wisła jest stworzona do wyższych celow" choćby ze słynnej przemowy JB po wygranych derbach w tamtym sezonie. Przypadkowo po tym się zaczął zjazd.

Dzięki temu wszystkiemu jesteśmy tu gdzie jesteśmy, a nie przez minimalizm piłkarzy.

O tym wszystkim zdaje się że powiedziano już bardzo dużo, choć jakoś nie mam przekonania że podobne bledy nie zostaną popełnione w przyszłości.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl