Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

aNouc 31.03.2023 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1598632)
Kuba robotę nieudacznikowi Nowakowi.

https://i.ibb.co/F52JwRW/IMG-20230331-141520.jpg

Ale to Obidziński dogrywał Nowaka. Tak, wiem, Kuba w oblężonej twierdzy w piwnicy 10 metrów pod ziemią przystawił pistolet do skroni Obiemu, by kazał podpisać umowę z Nowakiem.

I szczerze będę zadowolony jeszcze z 5 takich Nowaków, który wykłada największe pieniądze tuż po Orlenie i goplusbet.

Przypomnijcie sobie przez jak długi czas były puste miejsca na koszulkach Wisły, które powinny zajmować sponsorzy.

Czyli jednak nie jest tak łatwo o "jebanego buca, chłopa od pługa", który zostanie sponsorem Wisły.

O sponsorów jest w chvj ciężko. I nie dotyczy to tylko Wisły. Królewski z takimi niby kontaktami dopiero po 4 latach znalazł jakiegoś sponsora (bo tak należy traktować tego inwestora), a tak.. rozkładał ręce.

A jeżeli chodzi o zarabianie przez sponsora to jedynym takim sponsorem jest "Macron". Oni mają reklamę na koszulkach, stadionie, bannerach, w social media. A dodatkowo Wisła wypłaca im duże pieniądze za uszycie kilkunastu koszulek i spodenek dla piłkarzy.

szym_ek 31.03.2023 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1598633)
Ale to Obidziński dogrywał Nowaka. Tak, wiem, Kuba w oblężonej twierdzy w piwnicy 10 metrów pod ziemią przystawił pistolet do skroni Obiemu, by kazał podpisać umowę z Nowakiem.

.......enie

Prezes w teorii jest najważniejszy ale w praktyce jak właściciel powie skocz - to się spyta jak wysoko.

aNouc 31.03.2023 13:24

Trochę se żartuje, bo ja już nie wiem w czym jest problem.. że Wisła pozyskała sponsora? Niech go pozyska Obidziński, Błaszczykowski, Głowacki, czy Krzysztof Stanowski. Byle się pojawił. Zaraz dojdziemy do absurdalnej tezy, że problemem Wisły jest nowy sponsor w klubie, a więc dodatkowe pieniądze =D

Choć nie jest tajemnicą, że jest to głównie zasługa Błaszczykowskego. Gdy nie było Błaszczykowskiego, pijany żul nie chciał finansować Wisły, wchodząc do niej jako sponsor czy partner biznesowy. Poczytajcie sobie wypowiedzi partnerów biznesowych, którzy dołączyli do Wisły w ostatnich latach.. obecność Błaszczykowskiego w Wiśle jest dla nich talizmanem. Oczywiście to się powoli będzie zmieniać, bo Wisła pomału wychodzi na prostą (w sensie oczyszczenia z tej patologii). Ale bez Błaszczykowskiego od 2019 roku Wisła nie mogłaby liczyć na takie wsparcie finansowe od sponsorów, partnerów, kibiców, czy osób z całej Polski, którzy się dokładali, od dziennikarzy, po zwykłych Januszy. A to był kulminacyjny moment, gdy Wisła walczyła o przetrwanie

Jaroo1 31.03.2023 13:42

Kuba dał swoją twarz, rozpoznawalnosć a co za tym idzie wiarygodność, dla Wisły, która była syfem po rządach WSH. I w sumie na tym rola Kuby powinna się skończyć, bo jak czas pokazał więcej zasług nie miał.
Mieszasz mi tu jakieś tematy Nowaka jako sponsora vs Nowaka jako prezesa i jeszcze udajesz, że Obidziński go ściągnął i pewnie na prezesa mianował.

Kuba zajebał i nie tylko odnośnie kontuzji. Zajebał z Nowakiem swoim słupem jako prezesem, Dawidem i Jurkiem. Wszystkie te osoby nigdy nie powinny objąć stanowisk na jakie zostały powołane. A, że tworzono ułudę, że Jurek pomoże jako strażak, później, że sam w nagrodę za spadek zostanie supermanem i robiąc na 10 funkcjach zbuduję od I ligi Wielką Wisłę, że Dawid to super prezes bo "swój" człowiek i pracowity, że Nowak to będzie super udziałowiec i prezes.
Zawsze nadzieja jest i można się pooszukiwać. Jak się zestawi Kubę z Królewskim, Nowaka z Królewskim czy z Kiko, Brzęczka z Kiko itp to nikt o zdrowych zmysłach nie powie, że ekipa z Truskolasów cokolwiek lepiej by zrobiła dla Wisły niż Królewski, Nowak czy Sobol.

Bo to zwykli dyletanci i nieudacznicy.

Ostatni wyczyn Kuby to "zajebałem" po spadku, a później po cichu skok z Nowakiem na Wisłę. Wyjebanie od sterów Królewskiego i Jażdżyńskiego. Tyle dobrego zrobił ostatnio Kuba.
Sami na tych swoich konferencjach Jaro z Tomkiem mówili, ze odeszli na boczny tor i Wisłę w I lidze budował Kuba, Nowak i Wuja.

Każdy wie jak to się skończyło i jak już prawie staliśmy się dzięki nim klubem ze środka/dołu tabeli I ligi, z potencjałem na spadek i bankructwo.

Pozbyto się raka żrącego Wisłę (Wuja, Dawid, Kuba) i w miesiąc inny klub. Jednym fachowcem - Kiko, normalnym prezesem bez kompleksów (Jaro) i przeciętnym/uczącym się ale nie wystarszonym pracy Sobolem odmieniono ten klub o 180 stopni.

Dzisiaj dzięki nim możemy rozmawiać o awansie i spekulować sobie co by tu zrobić żeby Wisła była prawdopodobnie w Ekstraklasie mocniejsza w przyszłym sezonie, gdyby dalej rządził Kuba to rozmawialibyśmy o spadku z I ligi i rosnących długach oraz braku nadziei na spłatę tych długów (brak awansu i brak pomysłu na prowadzenie klubu oraz jego budowę - dorżnięcie finansowe)

Trzeba sobie prawdę uświadomić i tyle. Kubie za pewne rzeczy należy się pomnik. Za inne nagana, bo w żadnym stopniu nie sprostał zadaniu. On jest człowiekiem z mocnym charakterem, po zjebanych przejściach w dzieciństwie i pewnie dlatego ma swoje problemy, są plusy tego charakteru ale i ogromne minusy. I to samo się tyczy jego powrotu na boisko. Już dawno powinien przestać grać w piłkę ale jakoś nie umie sobie tego przetłumaczyć i skończyć z tym. 38 lat, po kontuzjach, pomoże coś w tym sezonie w I lidze? Ewentualnie w na ekstraklasę w następnym sezonie się nadaje? Nie złapie już kolejnej kontuzji? To już nie jest materiał na piłkarza ale pewnie przez charakter nie umie się z tym pogodzić. I z tego bycia, nie bycia piłkarzem też się robi już cyrk mały, a podejrzewam, że będzie jeszcze większy. Chyba, ze na spokojnie przesiedzi na ławie x miesięcy i zakończy za 6-18 miesięcy karierę po cichu.

Karherop 31.03.2023 14:37

Byłoby łatwiej wszystkim w dyskusji gdyby w końcu przyjąć do wiadomości że takie postacie jak Kuba nie są czarno - białe.

Podejmują złe wybory, złe decyzje i zaufaja złym osobom, zamkną się na świat i łatwo się obala ich pomniki. Na pewno trudniej niż stawia.

Wiecznie nie można mu cisnąć, swoje już oberwał i od kibiców i od swojej rodziny. A że czas nie stoi w miejscu i może i spadek będzie dla nas niczym katharsis to może się okazać za 5 lat że tak po prostu musiało być.

Facet który dał Wiśle 8 z 13 tytułów Mistza Polski zostawił Wisle z długami, oddał w ręce oszusta. Jakoś nie widzę pocisków na Cupiala tak jak na JB, chociaż to co wtedy zrobił nie można do niczego przyrównać. Kalibrem przebił JB tak kilkukrotnie.

Równie dobrze mógł oddać Wisle żulowi spod budki z piwem.

majkelson777 31.03.2023 14:51

Może dlatego,że bez Cupiała nie byłoby tu Ciebie, mnie, nie byłoby zapewne tego forum?

Zwrot WIELKA WISŁA brzmi dumnie,ale bez Cupiała i ekipy nie byłby możliwy,bo Wisła w końcówce lat 90 była klubem bez pieniędzy,bez perspektyw, z przyszłością co najwyżej na poziomie drugiej ligi.

I tak. To co wydarzyło się w 2016 roku było katastrofą, natomiast baza kibicowska jaka została zbudowana na sukcesach tamtej Wisły to coś co możemy dostrzec raptem w 3-4 innych klubach w Polsce.

krysztal 31.03.2023 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1598631)
Królewski też ma reklamę - i to w lepszym miejscu na koszulce bo na tylnej części pod nazwiskami piłkarzy widnieje logo Synerise. Gdy wchodził do Wisły miał 40 obserwujących na Twitterze, a teraz blisko 60 000 tysięcy. Stał się osobą medialną, tak jak chciał. Wykorzystuje swoje social media do reklamy własnej osoby i swojej firmy. Ostatnio wypuścił jakąś książkę do sprzedaży i jeszcze przed premierą stała się bestsellerem. Przed wejściem do Wisły, musiałby zachęcać rodzinę do jej zakupu.

I do budżetu dorzucić powinny się przede wszystkim osoby które kierowały klubem gdy Wisła spadała z Ekstraklasy - Jarosław Królewski, Jakub Błaszczykowski i Tomasz Jażdżyński, a nie "szeregowy" sponsor w postaci Nowaka, który jakby chciał być złośliwym mógł powiedzieć, że przepalono jego pieniądze, które wpompował w Wisłę, a o niczym nie decydował w klubie i klub spadł z Ekstraklasy.

Gdy Wisła spadła z Ekstraklasy, napisałem na SB, że, jeżeli Królewski, Błaszczykowski i Jażdżyński są ludźmi honoru, to z automatu wrzucą do budżetu Wisły pieniądze. I podobnie napisałem, że nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby Królewski, Błaszczykowski i Jażdżyński odeszli z Wisły po spadku klubu. Nie. Mają zostać, posprzątać po sobie, wyłożyć własne pieniądze, naprawić wszystko co zepsuli, przywrócić Wisłę do Ekstraklasy i dopiero wówczas mogą odejść. Gdyby chcieli.

Co ty chłopie .......isz to głowa mała.Jak Wisła spadała z ekstraklasy to Nowak był już jednym z współwłaścicieli.Jako sponsor przyszedł i od razu dał do zrozumienia,że warunkiem jest obecność w Wiśle Kuby.Wtedy to brzmiało niewinnie.Z tego co wiemy na ten moment to już takie niewinne nie było.I nie jest to jakaś wiedza tajemna bo jak tylko Nowak wjebał się na stołek prezesa udzielił wywiadu po którym włosy stanęły dęba a wszystko inne opadło.W tym wywiadzie jakiego udzielił po miesiącu od objęcia posady prezesa są takie kwiatki że hej .Między innymi udupcył Jażdżyńskiego jako kandydata bo prezes miał być jak to Władeczek określił "po linii Nowak-Mosty", że Brzęczek jako menadżer to świetny pomysł i on od początku był za jego pracą w Wiśle(ciekawe dlaczego). Nie wiem czy to w tym samym wywiadzie czy póżniej wychwalał lekarza Wisły no bo jemu pomógł z łokciem. I taki chłopek roztropek został prezesem odgrażał się co to nie zrobi a potem sie okazało że na wypłaty nie ma i trzeba spierdalać.

Jaroo1 31.03.2023 17:29

Oj bardzo kogoś boli, że Nowak chciał w Wiśle jak najwięcej piłkarzy z Małopolski z wiślackim serduchem :D

Karherop 31.03.2023 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez majkelson777 (Post 1598643)
Może dlatego,że bez Cupiała nie byłoby tu Ciebie, mnie, nie byłoby zapewne tego forum?

Zwrot WIELKA WISŁA brzmi dumnie,ale bez Cupiała i ekipy nie byłby możliwy,bo Wisła w końcówce lat 90 była klubem bez pieniędzy,bez perspektyw, z przyszłością co najwyżej na poziomie drugiej ligi.

I tak. To co wydarzyło się w 2016 roku było katastrofą, natomiast baza kibicowska jaka została zbudowana na sukcesach tamtej Wisły to coś co możemy dostrzec raptem w 3-4 innych klubach w Polsce.

Do mnie to nie trafia, tzn nie trafia w kontekście tego czemu mamy wybaczyć jednemu a drugiemu już nie możemy.

I żeby nie było ja nie rozdzielam starych ran bo i nie ma sensu.

PS. Nie wiem czy byłbym na forum, ale mój ojciec również kibicował Wiśle i chodził na jej mecze gdy mnie jeszcze na świecie nie było ;)

szym_ek 31.03.2023 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1598650)
od razu dał do zrozumienia,że warunkiem jest obecność w Wiśle Kuby.

Jak się okazało, PRowy zabieg.

4 lata temu bylo bardzo modne, ze skoro Kuba to znaczy stabilność klubu.

W międzyczasie okazało się, że Kuba to złe decyzje i rodzinny folwark.

Wojtas 31.03.2023 22:35

Kuba jako Piłkarz w koszulkach "Wiernosć" i "kiedys tu wrócę"
i
Kuba jako Własciciel symbol degradacji i niekompetetnego flowarku rodzinnego

to jakby dwie odrebne osobowosci ,gdzie z jego pretensjonalnym typem charakteru ten "drugi" nieuchronnie sprowadzil na Wisłe same klęski.

jak wobec niego niemoge zająć ostatecznego zdania,zwyczajnie mam z tym mega problem.

Drozd 01.04.2023 07:26

Decydujące będzie to co nastąpi teraz. Czy schowa swoje ego i będzie wspierał nowe władze i trenera, czy wyjdzie z założenia, że skoro mi się nie udało, bo wiadomo "źli ludzie" przeszkadzali to teraz też nie może się udać. NIEKTÓRE TEKSTY Z TEGO WYWIADU można czytać wybitnie dwuznacznie.

Obawiam się, że kiedy uzna że już powinien grać to zacznie się problem.

rafkur 01.04.2023 07:46

Nie jestem fanem Kuby jako osoby zarządzającej klubem. Oddzielam Kubę piłkarza od Kuby właściciela. Przeczytałem ten wywiad i nie widzę tam nic niepokojącego. Zwyczajne poprawne odpowiedzi. Może odrobina niepewności przy wątku "kiedyś może". Natomiast według mnie nie można od razu z niego wyciągać wniosków, że będzie znów jakaś gównoburza.

Drozd 01.04.2023 08:05

Obyś miał rację...

skarabeus 01.04.2023 08:08

Ja to widze jak Drozd.
Kuba nie bedzie mial akcji, zacznie sie jazda :-) W odwecie, ze jemu tez tak robiono :-)
Ja mysle, ze to ostatnia runda Kuby jako zawodnika Wisly. Bez wzgledu na to czy gdzies pozniej bedzie kopal czy nie.

Karherop 01.04.2023 08:12

Jakie kopanie później?

On jest w dużo gorszym zdrowiu niż kończący w podobnym wieku Brożek, Wasyl czy Głowa, a to przecież były mniej wymagające pozycję względem tego co trzeba pokazywać ma boisku.

Byłbym bardzo zdziwiony jeśli w czerwcu nie zakończy kariery. To nawet mówił jego wujo, że walczy tylko po to by się pożegnać.

Arkadiusz.Czerepach 01.04.2023 08:17

z drugiej strony po coś pod ten nóż poszedł...

skarabeus 01.04.2023 08:18

Brozek mial dosc pilki. Zdrowie to jedno, ale nie mial motywacji do treningow etc.
U Kuby jest inaczej. On ma potrzebe bycia w rywalizacji. Wiec moze chciec gdzies kopac.

Swoja droga to bedzie ostatnia runda jako zawodnika i wlasciciela. Chyba.

Karherop 01.04.2023 08:33

I obstawiasz że nie będzie miał do lipca kolejnej ciężkiej kontuzji? Odważne

Nic dziwnego że po 2 latach bez gry ma ochotę pokopać pilke ale to samo można robić w 3 czy 4 lidze np w Goczałkowicach. Zawodowy poziom jest już dla niego przeszłością. W innym wypadku znowu coś zerwie i za jakoś czas będzie się działo z nim chociażby to co z Batistuta, któremu groziła amputacja.

Życzę mu żeby pociagnal te 2 miesiące w zdrowiu i pożegnał się z kibicami. Dla swojego dobra.

krysztal 01.04.2023 09:27

Chodzi chyba tylko o to by dojść do jako takiej sprawności by rozegrać 20 ostatnich minut w kadrze narodowej z jakimiś Wyspami Owczymi.I to niewątpliwie mu się należy

Drozd 01.04.2023 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1598675)
Chodzi chyba tylko o to by dojść do jako takiej sprawności by rozegrać 20 ostatnich minut w kadrze narodowej z jakimiś Wyspami Owczymi.I to niewątpliwie mu się należy

Dokładnie, ale tonie będą Wyspy Owcze

tedyy 01.04.2023 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1598668)
Nie jestem fanem Kuby jako osoby zarządzającej klubem. Oddzielam Kubę piłkarza od Kuby właściciela. Przeczytałem ten wywiad i nie widzę tam nic niepokojącego. Zwyczajne poprawne odpowiedzi. Może odrobina niepewności przy wątku "kiedyś może". Natomiast według mnie nie można od razu z niego wyciągać wniosków, że będzie znów jakaś gównoburza.

Niestety on tego przy zwolnieniu Hybali nie potrafił i pokazał szatni że to on rządzi nie trener i tego sie obawiam .To może przeszkodzić w awansie

rafkur 01.04.2023 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1598681)
Niestety on tego przy zwolnieniu Hybali nie potrafił i pokazał szatni że to on rządzi nie trener i tego sie obawiam .To może przeszkodzić w awansie

Tylko, że wtedy miał zupełnie inną pozycję wyjściową i bezgraniczne poparcie. Teraz ma świadomość, że u sporej ( o ile nie większej ) części kibiców jest jako współwłaściciel na cenzurowanym.

Drozd 01.04.2023 12:25

Myślisz że się przejmuje kibicami? Zajebałem jako wyjaśnienie mówi wszystko o stosunku do kibiców.

Zaczyna się...

Tytuł artykułu : "Problem" Błaszczykowskiego. Trener zdradza powód"

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...od,nId,6691782

Skąd my to znamy...

s1mone 01.04.2023 13:36

Nie wiem co wy od Kuby chcecie stricte piłkarsko.

Jak był w stanie grać to był wyróżniającą się postacią ekstraklasy.

Spokojnie te parę meczy w rundzie w 1 lidze da radę zagrać i jeśli się nie rozleci to szybko ponabija nam punkty do kanadyjki.

A jak się rozleci to trudno, klub niczego nie ryzykuje.

tedyy 01.04.2023 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1598682)
Tylko, że wtedy miał zupełnie inną pozycję wyjściową i bezgraniczne poparcie. Teraz ma świadomość, że u sporej ( o ile nie większej ) części kibiców jest jako współwłaściciel na cenzurowanym.

Teraz to on ma świadomość że wzięto mu zabawkę i komuś wychodzi to lepiej za stary jestem żeby nie znać takich ludzi. Przeczytaj koniec jego wywiadu że nadejdzie chwila żeby on przedstawił swój punkt widzenia

rafkur 01.04.2023 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1598688)
Teraz to on ma świadomość że wzięto mu zabawkę i komuś wychodzi to lepiej za stary jestem żeby nie znać takich ludzi. Przeczytaj koniec jego wywiadu że nadejdzie chwila żeby on przedstawił swój punkt widzenia

Myślę, że nie jest aż tak głupi żeby nie widzieć że jest na pograniczu odwrotnej kariery a mianowicie od bohatera do zera. Liczę na rozsądek.
Chcę wierzyć, że swoje przemyślenia objawi światu za 20 lat na emeryturze.

doktor granat 01.04.2023 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1598686)
Nie wiem co wy od Kuby chcecie stricte piłkarsko.

Jak był w stanie grać to był wyróżniającą się postacią ekstraklasy.

Spokojnie te parę meczy w rundzie w 1 lidze da radę zagrać i jeśli się nie rozleci to szybko ponabija nam punkty do kanadyjki.

A jak się rozleci to trudno, klub niczego nie ryzykuje.

Mam nadzieję, że Sobol da mu zagrać dopiero jak będziemy na 1-2 miejscu z bezpieczną przewagą. A potem - do (nie) zobaczenia piłkarzu i współwłaścicielu. Wolę jak Królewski rządzi Wisłą.

Revolver 01.04.2023 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1598703)
Mam nadzieję, że Sobol da mu zagrać dopiero jak będziemy na 1-2 miejscu z bezpieczną przewagą. A potem - do (nie) zobaczenia piłkarzu i współwłaścicielu. Wolę jak Królewski rządzi Wisłą.

Wejdzie na ostatnie 5 minut, przypadkiem strzeli bramkę i podbiegnie uściskać się z Wujkiem siedzącym na trybunach, a Sobola oleje, bo będzie obrażony, że tak mało gra.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1598711)
Może mi ktoś wyjaśnić po co nam w tej chwili 37 letni zawodnik po dwuletniej kontuzji? Rozumiem że chce pożegnać się z kadrą, ale gra na siłę w pierwszej lidze nie jest nikomu do niczego potrzebna. To samo z Ondraszkiem. A durne dziennikarzyny już wywierają presje na Sobola.

Jak Błaszczykowski chce udzielić się w prasie ze swoimi mądrościami, to leci do B. Karcza, bo wie, że będzie miał pełną kontrolę nad treścią tzw. "wywiadu". Święty Jakub XVI już dawno pokazał, że potrafi obrazić się jak ośmioletnia dziewczynka na wszystko i wszystkich, kiedy po meczach kadry pytał każdego dziennikarza, skąd jest i wypraszał tych, którzy mu nie pasowali. Najwyraźniej Karcz musiał solidnie lizać dupę Oblężonego Biletera, że teraz został jego megafonem.

Tylko, że to wszystko jest tak przejrzyste, że głowa boli.

Drozd 01.04.2023 20:04

Może mi ktoś wyjaśnić po co nam w tej chwili 37 letni zawodnik po dwuletniej kontuzji? Rozumiem że chce pożegnać się z kadrą, ale gra na siłę w pierwszej lidze nie jest nikomu do niczego potrzebna. To samo z Ondraszkiem. A durne dziennikarzyny już wywierają presje na Sobola.

doktor granat 01.04.2023 20:22

Może są durni, a może nie i coś z tego mają.

Arkadiusz.Czerepach 01.04.2023 22:15

sportowo , to zastanawiam sie czy nadaje sie żeby wchodzić w 80 minucie zamiast Młyńskiego

bo Mula czy Villar to wiadomo że 1 plac pewny

więc czy to nie urazi jego ego (rym częstochowski - heheh a to dobre CZĘSTOCHPWSKI)

Karherop 01.04.2023 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1598711)

Z Kuba to wiadomo, ale Ondraszek ma po prostu ważny kontrakt i wydaje się dość dużą determinację by coś jednak jeszcze pokazać. Wiosna 2022 był w zasadzie jednym z niewielu którym nie można było odbierać że naprawdę walczyli o nasze utrzymanie.

Co też nie można wykluczyc, plaga kontuzji jeszcze przed nami. Trzeba mieć jakieś alternatywy skoro i tak mamy ich w drużynie.

Drozd 02.04.2023 07:38

Z Ondraszkiem pełna zgoda tyle, że teraz kontuzji nie ma w przodzie i nie ma co na siłę przyspieszać jego powrotu. Niech spokojnie potrenuje, okrzepnie i wtedy nawet już po awansie może być wzmocnieniem czy uzupełnieniem składu. Teraz jest jedynie wykorzystywany jako parka do Błaszczykowskiego. Choć raz że jest młodszy, a dwa że miał przerwy prawie rok, a nie prawie dwa lata.

Całe te dywagacje mogą osłabić to co jest teraz naszym głównym atutem czyli jedność i mental zespołu. Mam nadzieję że Sobol do tego nie dopuści.

Jaroo1 02.04.2023 08:28

Jeśli przede wszystkim Kub nie zacznie odpałów jakichś mieć - a myślę, ze nie zacznie bo już poznał swoje miejsce w szeregu - to Hiszpanie dobitnie sprowadzili Polaków, legendy i inne zaciągi zagraniczne na ziemię, pokazując grą na boisku, że to oni tutaj grają i będę grać pierwsze skrzypce, a kontuzjogenni/legendy typu Ondrasek, Kuba, szrot zagraniczny i wiecznie młode polskie talenty mogą być uzupełnieniem składu lub wchodzić z ławki.

Jeśli Hiszpanie nie spuszczą z tonu, jeśli ten zaciąg Hiszpański zostanie utrzymany czy też powiększony i Sobol z Jarek dopuszczą do sytuacji, że zaczną być jakieś kwasy cześci drużyny, która nie gra (bo jest o wiele słabsza po prostu) to będzie to największa wtopa jaka mogła z tego wszystkiego wyniknąć.

Ale uważam, że jedynie tutaj Kuba ma taki status, że mógłby coś mącić, z racji tego, że jest Wiślakiem, włascicielem itp i z tego tytułu mógłby grać nieczysto - lecz nie uważam, że tak będzie robił.

tedyy 02.04.2023 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1598755)
Z Ondraszkiem pełna zgoda tyle, że teraz kontuzji nie ma w przodzie i nie ma co na siłę przyspieszać jego powrotu. Niech spokojnie potrenuje, okrzepnie i wtedy nawet już po awansie może być wzmocnieniem czy uzupełnieniem składu. Teraz jest jedynie wykorzystywany jako parka do Błaszczykowskiego. Choć raz że jest młodszy, a dwa że miał przerwy prawie rok, a nie prawie dwa lata.

Całe te dywagacje mogą osłabić to co jest teraz naszym głównym atutem czyli jedność i mental zespołu. Mam nadzieję że Sobol do tego nie dopuści.

1 Kontuzja była w sierpniu 2021 czyli prawie 2 lata .
2 Hybala też chciał spokojnie wprowadzać Kubę po kontuzji

https://transfery.info/aktualnosci/w...cjalnie/154781

Powód edycji dołożyłem link o kontuzji

s1mone 04.04.2023 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teddy
1 Kontuzja była w sierpniu 2021 czyli prawie 2 lata .
2 Hybala też chciał spokojnie wprowadzać Kubę po kontuzji

Nie ma znaczenia co chciał ten szaleniec. Bo jeśli sugerujesz, że Kuba był obrażony bo mało grał to chyba nie do końca wiesz dlaczego oszołoma wypierdzielono.

Dokładnie za to co uskutecznia ten pajac z drugiej strony błoń Revolver :

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver
Wejdzie na ostatnie 5 minut, przypadkiem strzeli bramkę i podbiegnie uściskać się z Wujkiem siedzącym na trybunach, a Sobola oleje, bo będzie obrażony, że tak mało gra.

Jak Błaszczykowski chce udzielić się w prasie ze swoimi mądrościami, to leci do B. Karcza, bo wie, że będzie miał pełną kontrolę nad treścią tzw. "wywiadu". Święty Jakub XVI już dawno pokazał, że potrafi obrazić się jak ośmioletnia dziewczynka na wszystko i wszystkich, kiedy po meczach kadry pytał każdego dziennikarza, skąd jest i wypraszał tych, którzy mu nie pasowali. Najwyraźniej Karcz musiał solidnie lizać dupę Oblężonego Biletera, że teraz został jego megafonem.

Czyli totalny brak szacunku wobec legend klubu, czyli Kmiecika czy Rafała Boguskiego. Już totalnie abstrahując od tego, co te legendy sobą w danej chwili reprezentowały szkoleniowo / sportowo.
Można nawet kogoś zwolnić z pracy z szacunkiem, bycie burakiem vide Revolver do niczego nie prowadzi.

Szkoda, że nie ma tu modów, bo pajac powinien łyknąć banana i tyle.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat

Nie do końca rozumiem czemu, jeśli tylko oswoi się z piłką to na końcówki będzie jak znalazł. Całego meczu i tak nie wytrzyma, ale na pewno jest 5x bardziej produktywny w ofensywie od takiego Żyry, Młyńskiego czy Piotrusia. Nie ma się czego obawiać, jeśli tylko chłop będzie się nadawał do gry to powinien być pierwszym zmiennikiem, szczególnie przy niekorzystnym wyniku.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd

Sugerujesz, że Młyński, Żyro, Piotruś czy Benito to na tą chwilę lepsi piłkarze?

No, niekoniecznie.

Nie zakłamujmy rzeczywistości. Kuba jest w dalszym ciągu rewelacyjnym piłkarzem na poziom Ekstraklasy, a co dopiero 1 ligi. Na pewno najszybciej z naszej kadry znalazłby wspólny język na boisku z Hiszpanami, bo od nich nijak technicznie nie odstaje. Jako jedyny z naszych rodaków. Wątpię, aby w najbliższej przyszłości był w stanie rozegrać 90 minut, ale jako zmiennik od 60 minuty, pokaż mi lepszego zawodnika ofensywnego w naszej kadrze wśród tych, którzy nie wychodzą w 1 składzie.

wolfy 04.04.2023 12:54

Ludzie, przecież my nie mamy ławki! Ktoś się serio zastanawia kto lepszy na zmianę: Kuba czy Młyński? I jeszcze wychodzi mu że Młyński?! Serio?

Jeśli Kuba wejdzie, poczłapie kwadrans bez sensu i zejdzie do szatni - to będzie to 1:1 zmiana Młyńskiego z ostatnich trzech meczy. Albo Szywacza. To jest poziom jaki Błaszczykowski musi przeskoczyć. A właściwie to przejść, na pewno jest za niski żeby się pod nim przeczołgać. Mnie się wydaje że Sobolewski albo Kmiecik są w stanie założyć buty piłkarskie i zrobić zmianę na takim poziomie.

Karherop 04.04.2023 14:56

@wolfy

W tej tezie jest jedno ale:

Mierny piłkarz wygląda zawsze gorszej otoczony innymi miernymi piłkarzami niż w grupie która trzyma poziom. W myśl zasady: albo równamy poziomem do góry, albo w dół. Dlatego też często gdy dobry piłkarz gra w rezerwach klubu to wcale sam nie wygrywa meczów.

Zmiennicy ostatnio wyglądają kiepsko bo są wprowadzani hurtowo i przy rozstrzygniętym wyniku. Jak grali od początku (Młyński z Arka) lub goniliśmy wynik (Basha z Tychami) to dawali radę.

To jest to co mówiłem w innym temacie, trzeba sobie zbudować zmienników bo lada dzień ktoś z nich będzie musiał wejść do składu za kontuzjowanego/wykartkowanego kolegę.

Na Kubie na dziś nic nie zbudujemy. Wejść od początku nie wejdzie, dynamikę, przyspieszenie, koordynację czy drybling raczej stracił. 20 min to max ale nie sądzę żeby go Sobol wpuszczał w 45 min, bo to by oznaczało że trzeba go w 80 minucie zmienić.

wolfy 04.04.2023 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1598894)
@wolfy

W tej tezie jest jedno ale:

Mierny piłkarz wygląda zawsze gorszej otoczony innymi miernymi piłkarzami niż w grupie która trzyma poziom. W myśl zasady: albo równamy poziomem do góry, albo w dół. Dlatego też często gdy dobry piłkarz gra w rezerwach klubu to wcale sam nie wygrywa meczów.

Zmiennicy ostatnio wyglądają kiepsko bo są wprowadzani hurtowo i przy rozstrzygniętym wyniku. Jak grali od początku (Młyński z Arka) lub goniliśmy wynik (Basha z Tychami) to dawali radę.

To jest to co mówiłem w innym temacie, trzeba sobie zbudować zmienników bo lada dzień ktoś z nich będzie musiał wejść do składu za kontuzjowanego/wykartkowanego kolegę.

Na Kubie na dziś nic nie zbudujemy. Wejść od początku nie wejdzie, dynamikę, przyspieszenie, koordynację czy drybling raczej stracił. 20 min to max ale nie sądzę żeby go Sobol wpuszczał w 45 min, bo to by oznaczało że trzeba go w 80 minucie zmienić.

Młyński grał beznadziejnie również od pierwszej minuty. Brak dryblingu, przyśpieszenia, dośrodkowania i przyjęcie w krzaki skreślają go nawet na poziomie pierwszej ligi.
Błaszczykowski w sparingu dał świetną prostopadłą piłkę. Młyński nie dał żadnej w całym sezonie.
Jakość ma znaczenie, a "wychowywanie" miernot jest bez sensu. Będziemy musieli grać Młyńskim to jakość gry na lewym skrzydle pójdzie na ryj. To nie jest tak że jak sobie Młyński potruchta bez sensu 15 minut to nagle nauczy się dośrodkowywać. Już to przerabialiśmy, wychowaliśmy sobie Plewkę, Gruszkowskiego, Starzyńskiego i Szota. I oby nie musieli grać.

To nie "Futbol Manager", niektórzy gracze nie czynią postępów bo osiągnęli już maks.

Na Igbekeme też nic nie zbudujemy bo pewnie zaraz wyfrunie, ale w odróżnieniu od Dudy umie grać w piłkę i robi liczby.

Uważam że zamiast lepić z błota lepiej wziąć cegłę, nawet starą i popękaną. Może za jakiś czas trzeba będzie robić remont, ale przynajmniej nie będzie katastrofy budowlanej.

Na Młyńskim to możemy zbudować może utrzymanie w pierwszej lidze. A może nie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl