![]() |
Wystarczy zeby trener Skowronek w przyszłym sezonie nie probował kombinowac z jakimis głupimi ustawieniami na boisku, zadnego grania na 3 obroncow i na wahadłowych no chyba, ze wzmocnimy sie dobrymi zawodnikami.
|
Wg. mnie decyzja o pozostawieniu trenera Skowronka słuszna
Wg. mnie decyzja o pozostawieniu trenera Skowronka będzie jak najbardziej słuszna. Trener wypełnił swoje zadanie, wyciągnął nas z dna i autostrady do I ligi można powiedzieć w ostatnim momencie ostatnimi meczami poprzedniego roku (te mecze podniosły zespół przede wszystkim mentalnie). Drużyna była bardzo dobrze przygotowana do rundy po zimie co pokazały mecze przed przerwą wymuszoną koronawirusem. Ten sezon nie był normalny i cieszmy się, że tak się to dla nas kończy (jest utrzymanie a kto wie jeszcze parę meczy zostało może będzie 1 czy 2 miejsca wyżej w tabeli na koniec?). Trener też na pewno nie ustrzegł się paru błędów, cały czas uczy się zespołu, ustawień co może zaprocentować w przyszłości. Przyszły normalny w końcu sezon wg. mnie będzie prawdziwym testem kompetencji, umiejętności trenera Skowronka. Pewien komfort może dawać fakt, że spada tylko 1 drużyna z Ekstraklasy.
|
to nie jest przypadek bo w 15 kolejek od 10 grudnia zdobyliśmy tyle samo punktów co L i jesteśmy wiceliderem takiej tabeli .
|
Ale trener chyba przyszedł wcześniej? Jeśli oceniać to w pełnej skali a nie w wybranym okresie. Tak czy siak wyjdzie że oczywiście Artur jak najbardziej powinien zostać
|
Przede wszystkim Skowronek sam zapracowal na duzy kredyt zaufania wynikami, ktore przyczynily sie do realizacji celu przed nim postawionym - utrzymania sie.
Duzo mi sie w naszej grze nie podoba, raz wiecej, raz mniej, ale ogolnie jestem kibicowskim perfekcjonista i w kazdym meczu doszukuje sie bledow i czegos do poprawy. Takie moje kibicowskie prawo i juz. W kazdym razie, nie wyobrazam sobie sytuacji, w ktorej Skowronek na ta chwile u nas nie zostaje. Jakies spokojne, wywazone ruchy transferowe (oczywiscie na miare naszych mozliwosci) i niech sobie spokojnie pracuje. Ciekaw jestem czy juz od przyszlego sezonu Buksa bedzie naszym podstawowym napadziorem. Kiedy jak nie przy spadajacej, tylko jednej druzynie? |
Był klub, który zwalniał trenera mającego dobre wyniki. Trenera który zlepił zespól.Też popełniającego błędy, niedoskonałego. Ten klub nazywa się Korona Kielce.
|
Dla Skowronka to utrzymanie też jest sukcesem i przełamaniem w dalszym rozwoju, także nie ma co gadać bo przed tym jak przyszedł to byliśmy w dupie.
|
Od początku byłem zwolennikiem Skowronka. Uważam że jest to dla nas trener idealny, nie trzyma się sztywno jednego schematu jak jego poprzednik. Jeśli popełnia błędy w ustawieniu, koryguje je. Nie zaniedbuje doskonalenia stałych fragmentów gry itd
Liczę że jeśli trener Skowronek zostanie, to będziemy w górnej 8 w przyszłym sezonie :) |
nie bede oryginalny, Skowronek wyciagnal nas z szamba i dobrze przygotowal do walki o utrzymanie.
Wirusa, zawieszenia ligi i reszty konsekwencji tez nikt nie zakladal, a mimo to dal rade z tym problemem. Powinien dostac szanse w nowym sezonie na spokojna prace |
Cytat:
Skowronek objął klub w ciężkiej sytuacji, pokazał.ze potrafi wyciągać wnioski i grać "na wynik" a nie na styl i to się ceni. |
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15062722
Cytat:
|
ale o czym tu wogle dyskutowac , dla mnie jest tylko jeden powod w ktorym trzeba zwolnic trenera : utrata szatni
jak facet nie ogarnia grajkow i oni mi dyktuja warunki i maja go w dupiue , to nie ma taki czlowiek racji bytu w kazdym innym przypadku nie ma co wymyslac kwadratowych jaj, bo nalezy sobie odpowiedziec na pytanie : czy jest na rynku ktos kto zagwarantuje nam porpawe , czy z grubsza bedzie to samo albo gorzej ? najwiekszym bledem TSu byla wymiana Kiko na tego pajaca i blazna Carillo |
Cytat:
A co do powyższego to pewnie masz rację. |
Tantal,
dokladnie o to mi chodzi. Mam nadzieje, ze nie bedzie zaciagu 30+, ktory pogra rok i dwa i odejdzie, tylko postawi sie na mlodych, ktorzy miejmy nadzieje zasila klubowa kasa ladnymi sumami. Raz jeszcze odszczekuje. Skowronek nadal mnie nie przekonuje, ale wyniki go bronia. Zobaczymy jakie decyzje personalne (sklad) beda zarzadu i w ktora strone pojdziemy. Mlodzi i ich lans czy gra o jak najlepszy wynik. |
Raczej pół na pół, bo młodzi sami nie dadzą rady. Najgorsze, że mało mamy zawodników, którzy dłuższy czas byliby w klubie i stanowiliby o tożsamości drużyny. Może jednak rezerwowy Boguski to nie jest taki zły pomysł.
|
Jestem bardzo ciekaw nowego kontraktu, który być może już jest podpisany.
Widzi mi się 2-3 letni kontrakt z jasno postawionym celem - budowaniem drużyny, która za ~3 lata będzie mogła bić się o miejsce gwarantujące grę w pucharach. Bardzo nie chciałbym nastawiania się na wynik "na już", tymbardziej że następny sezon chciałbym, aby był potraktowany przejściowo zważywszy na ustalone (póki co) zasady spadku. To byłby idealny czas, na budowę drużyny.. na nowo. |
Nikt nie da Skowronkowi kontraktu aż na 3 lata, bo w polskiej lidze widać zaleznosc że w trakcie drugiego sezonu często chemia między trenerem a drużyna się wyczerpuje. Ponadto Kuba (i tu można sie zakładać) bedzie chciał kiedyś dać szansę Brzeczkowi w Wisle.
Skowronek dostanie kontrakt max 2 lata, choć na nawet spodziewam się 1+1. |
Trener robi dobry wynik i widać w wypowiedziach, że zawodnicy też go szanują i przed wszystkim - w koncu mamy trenera, który wypowiada się na poziomie i naprawdę warto go słuchać.
Nie ma co szukać chu.ja do dupy. Robi robotę i nie ma tematu. |
Czaro,
sporo mamy doswiadczonych zawodnikow. Buchalik, Niepsuj, Burliga, Klemenz, Janicki, Sadlok, Basha, Zhukov, Blaszczykowski, Savicevic, Chuca, Brozek (ma byc 3 wyborem w przyszlym roku podobno) i miejmy nadzieje rowniez Turgeman. Dochodza mlodzi juz troche ograni: Hoyo, Pawlowski, Buksa. Pewnie dojdzie ze dwoch, moze trzech, wiec tylu samo juniorow z potencjalem byloby mile widzianych dla zbalansowania mlodziezy z doswiadczeniem. |
Nie wiem skąd Ty wziąłeś to info o Brożku jako 3-cim napastniku, skoro sam Paweł mówił, że po tym sezonie kończy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
:haha: :haha:
|
Toeju,
podobno czuje sie na silach zeby byc w szerokiej kadrze i od czasu do czasu w przypadku kontuzji/kartek zagrac ogony czy pojedyncze mecze. Wiesz jak to jest... ciagnie wilka do lasu, szczegolnie kiedy chodzi o jego ukochana watahe ;-) Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno ma w miedzy czasie robic papiery trenerskie???? Ktos moze potwierdzic/zaprzeczyc? |
Jak podaje Miga na Twitterze, z Wisły odchodzi asystent Skowronka oraz trener przygotowania fizycznego (Szulczyk oraz Dyja) .
Trener Dyja, decyzją Skowronka był już odsunięty od przygotowań po pandemii. Jak widać trener Skowronek dostał mocne karty skoro może robić takie przetasowania. Ciekawe kto nkwy dołączy do sztabu. Wcześniej odszedł jeśli się nie mylę również trener bramkarzy? |
O ile trener Szulczyk ma objąć stanowisko I trenera w innym klubie, to zastanawia mnie decyzja dot. trenera przygotowania fizycznego.
|
Cóż Dyja jak się okazuje miał szanse wykazać się da razy u nas: zeszłe lato to był dramat, zima to był strzał w 10.
teraz znów było dramatycznie ale rozumiem że to już Skowronek z asystentami wzięli na klatę. Także pomimo jego świetniej opinii trudno go żałować, seria Stolarczyka była silnie związana z tym jak dramatycznie fizycznie wyglądała drużyna. Cieszy natomiast że Skowronek ma taką swobodę, wyrzuca przecież gościa z którym indywidualnie pracował Kuba przez lata. |
Dyja nie odpowiadał za letnie przygotowania ze Stolarczykiem - wtedy głównym trenerem do przygotowania był Żuchowicz.
Dlatego jak dla mnie decyzja - na obecny stan wiedzy - dziwna, ale też faktycznie pokazująca, że Skowronek ma mocną pozycję co jest jak najbardziej pozytywne. Bo albo zarząd wierzy w trenera albo nie. |
Strasznie dziwna decyzja, Dyja przygotowywał w przerwie letniej Brożka i wyglądał najlepiej od lat. W rundę wiosenną też weszliśmy jak dzik w żołędzie, w meczu z Lechem wg oficjalnych statystyk wykonaliśmy ponad 400 sprintów.
Wiemy, że po restarcie tak dobrze to już nie wyglądało. Widać, że Skowronek ma pełnię zaufania, mam nadzieję, że nie wyjdziemy na tym jak Zabłocki na mydle. Z drugiej strony Skowronek ma prawo dobrać sobie takich współpracowników jakich uważa za najlepszych. Czas pokaże. |
Według artykułu Migi Dyja w przygotowaniach podczas pandemii w zasadzie nie uczestniczył... Co jest w sumie dziwne, bo pamiętam wywiad z nim, w którym opowiadał o przygotowaniach. Dziwna sytuacja.
Jestem zwolennikiem modelu, w którym trener ma dużą swobodę w dobieraniu sobie sztabu. Mam nadzieję, że Skowronek wie, co robi, ale jednak jestem dosyć sceptycznie nastawiony do tego rozstania. |
Też mi się wydawało, że po zakończeniu przygotowań do rundy wiosennej wyglądaliśmy co najmniej przyzwoicie pod względem przygotowania fizycznego. Za przygotowania do rundy jesiennej odpowiadał kto inny i jak to wyglądało - wszyscy pamiętamy. Ja bym stawiał na to, że trener Dyja przyszedł na prośbę Kuby poratować Wisłę do końca sezonu, po czym wróci do pracy z Reprezentacją. Ale to tylko moje gdybanie.
|
Cytat:
|
Ten bilans 10-3-6 i średnia 1,7 pkt na mecz mówi wszystko.
Skowronek 1906 % poparcia. Mam nadzieję na spokojniejszy sezon 2020/2021 i miejsce przynajmniej w środku tabeli. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Denerwujące są te ciągłe zmiany, ale nie dziwie się ani Skowronkowi, że sam chce sobie dobrać współpracowników, ani zarządowi że mu na to pozwalają, bo zrobił dobrą robotę przez to pół roku i zasłużył na zaufanie.
|
Cytat:
To tym bardziej się zastanawiam skąd ciągłe narzekania na obecną dyspozycję fizyczną, kiedy osiągamy podobne wyniki jak przed pandemią? Mecze z Piastem, Legią i Rakowem - ok, ale potem? |
Pytanie czy osiągamy te wyniki dzięki formie fizycznej, czy mimo niej. Co prawda nie umieramy już w 60 minucie w każdy meczu, ale też nie powiem żebyśmy wybitnie wyglądali.
Skowronek zasłużył na zaufanie. Niech decyduje, nie ma co malkontencić. Czas pokaże czy decyzja przyniosła dobre skutki. |
Pisząc o wynikach chodziło mi o parametry fizyczne - przebiegnięte kilometry, ilość sprintów i ich szybkość. Użyłem złego słowa. Porównując jednak dane sprzed i po pandemii, to pomijając pierwsze trzy mecze, statystyki wyglądają w sumie podobnie. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale zależy to też przecież od przebiegu meczu. Drastycznej obniżki nie ma.
Mimo to wciąż na forum pojawiają się głosy po każdym meczu jak to słabo wyglądamy fizycznie. Liczby jednak niespecjalnie to potwierdzają. Inna sprawa, że niektórzy zawodnicy wyglądają gorzej (choćby Żukov) no i jednak chwilę trwało zanim się rozkręciliśmy. Z Deją wyglądaliśmy dobrze od początku i indywidualnie zawodnicy też prezentowali się lepiej. Stąd, mimo wszystko, dziwna to dla mnie decyzja. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl