Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXIX KOLEJKA] WISŁA Kraków- Lech Poznań, 2 kwietnia, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9937)

czaro 03.04.2018 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1497976)
Jakie puchary?po co nam (i pozostałym ekipom z pozycji 4-9) puchary?
Nie ma składu, nie ma pieniędzy, nie będzie wakacji za to będzie daleki wyjazd po manto w 1 rundzie. jeszcze jedna poważna kolejka, a potem w top 8 zacznie się wyścig ślimaków o pierwsze miejsce poniżej pucharów.

No, ale halo. Przecież ja też o żadnych pucharach pisać i myśleć nie chciałem!

pepe72 03.04.2018 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1497982)
Tylko, że tych pieniędzy w LE też nie ma Bóg wie ile. 4. runda kwalifikacyjna płatna jest w okolicach 250.000 euro. Gra warta jest świeczki dopiero w przypadku awansu do fazy grupowej.

Póki co martwmy się, żebyśmy opędzlowali Sandecję.

Wystarczy nam 1 (JEDEN) punkt z Sandecją. Więc aż tak bym nie panikował.

arti 04.04.2018 05:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1497984)
No, ale halo. Przecież ja też o żadnych pucharach pisać i myśleć nie chciałem!

Wiem. Wyraziłem swoją opinię pod Twoim postem i tyle.

pepe72 04.04.2018 07:27

Jeszcze w temacie frekwencji na stadionach.

W tej kolejce (29):
1. Wisła-Lech - 20053
2. Górnik-Sandecja - 13101
3. Arka-Legia - 11762
reszta poniżej 8k

w 28:
1. Legia-Wisła 20236
2. Lech-Lechia 14014
3. Jaga-Arka 8787
reszta poniżej 6k

w 27:
1. Lech-Jaga 28587
2. Górnik-Zagłębie 12638
3. Lechia-Legia 12021
4. Wisła-Śląsk 10224
reszta poniżej 6,5k

Arkadiusz.Czerepach 04.04.2018 13:02

ja za to jak najbardziej marze, kto mi zabroni :P

szprotson 04.04.2018 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1497996)
ja za to jak najbardziej marze, kto mi zabroni :P

nikt.
Każdy z Nas kiedyś dorasta i przestaje marzyć...

Arkadiusz.Czerepach 04.04.2018 13:24

nigdy ! :evil:

PhantomRanger 04.04.2018 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1497951)
Ani się nie podniecałem pucharami, ani teraz nie płaczę, więc to może nie do mnie adresowane, ale powiem tylko, że ja z kolei nie cierpię myślenia, które Ty zdajesz się prezentować, czyli że bycie realistą oznacza uznanie, że jesteśmy na szarzyznę skazani przez kolejne lata.

Ok, na ten moment Legia, Amika i pewnie Jaga są faktycznie poza zasięgiem. Ale powiedz mi, czy chimeryczny Górnik, nierówna Korona czy inny Płock mają naprawdę coś, co nie pozwalałoby nam marzyć o tym, żeby być na koniec rozgrywek przed nimi w tabeli? To już nie jest czas schyłkowego Cupiala, gdzie była równia pochyła czy wiadomixa, jakieś cele chyba powoli można zacząć stawiać, nie?

Tak, jesteśmy skazani na szarzyznę jeszcze przez długi czas. Im szybciej sobie co niektórzy uświadomią, tym lepiej dla ich zdrowia psychicznego. My jedyne co możemy zrobić to zakup biletu/karnetu i czasem jakąś pamiątkę. Zespołu na miarę pucharów nie da się jednak stworzyć w oparciu o wpływy z biletów i transzy C+. Możliwe, że coś się w międzyczasie zmieni i wejdzie inwestor, który sypnie pieniędzmi i będziemy mogli grać o coś.

Cele zaś zostały postawione - redukcja zadłużenia, co powoli udaje się realizować i szkolenie młodych. Jednak w tym drugim przypadku sam Junco powiedział, że będzie kwestią przynajmniej 3-5 lat [ na razie zbliżamy się do 2 ] nim wejdą kolejne roczniki nie uważane za "stracone".

inspektor erektor 04.04.2018 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1497999)
Tak, jesteśmy skazani na szarzyznę jeszcze przez długi czas. Im szybciej sobie co niektórzy uświadomią, tym lepiej dla ich zdrowia psychicznego. My jedyne co możemy zrobić to zakup biletu/karnetu i czasem jakąś pamiątkę. Zespołu na miarę pucharów nie da się jednak stworzyć w oparciu o wpływy z biletów i transzy C+. Możliwe, że coś się w międzyczasie zmieni i wejdzie inwestor, który sypnie pieniędzmi i będziemy mogli grać o coś.

Cele zaś zostały postawione - redukcja zadłużenia, co powoli udaje się realizować i szkolenie młodych. Jednak w tym drugim przypadku sam Junco powiedział, że będzie kwestią przynajmniej 3-5 lat [ na razie zbliżamy się do 2 ] nim wejdą kolejne roczniki nie uważane za "stracone".

Jak najbardziej zgoda, mnie osobiście boli tylko jedna rzecz... od czasu ostatniego naszego występu w pucharach, w eliminacjach LE reprezentowały Polskę takie tuzy jak Ruch Chorzów, Piast Gliwice, Zawisza Bydgoszcz czy Arka Gdynia. Patrząc na to mam takie idiotyczne, niczym niepoparte poczucie że za te 7 lat męki nam się ta kolejna próba w pucharach po prostu należy...

TIR_DO_SŁUBIC 04.04.2018 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez inspektor erektor (Post 1498000)
Jak najbardziej zgoda, mnie osobiście boli tylko jedna rzecz... od czasu ostatniego naszego występu w pucharach, w eliminacjach LE reprezentowały Polskę takie tuzy jak Ruch Chorzów, Piast Gliwice, Zawisza Bydgoszcz czy Arka Gdynia. Patrząc na to mam takie idiotyczne, niczym niepoparte poczucie że za te 7 lat męki nam się ta kolejna próba w pucharach po prostu należy...

Te "tuzy" zasłużyły sobie na występy w pucharach odpowiednim miejscem na koniec sezonu. Jeżeli my zajmiemy takie miejsce, to dopiero wtedy będzie można powiedzieć że "kolejna próba nam się należy".

Na dzisiaj jesteśmy siódmą siłą Ekstraklasy.

Arkadiusz.Czerepach 04.04.2018 14:49

fajnie by było tę rozmowe przenieść do jakiegoś bardziej adekwatnego tematu , ciekawe dyskusje giną w meczowym

notabene przydałby się już nowy , mecz w sobote , chyba czas zakładać :P

arti 04.04.2018 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez inspektor erektor (Post 1498000)

Moim zdaniem sportowo mieliśmy realną szansę na awans do pucharów w dwóch sezonach że Smudą, ale wyhamowaliśmy wiosną.

bridgeburner 04.04.2018 17:31

Teraz tez mamy
Pierwsza 3 jest absolutnie poza zasiegiem ale juz 4 miejsce ?
Nie widze, zeby ktos mial lepsza i szersza kadre
Pytanie tylko czy na obecnym etapie potrzebne nam sa puchary, gdzie zaczniemy pewnie 30 czerwca od wyjazdu na jakies wypiz.dziejewo gdy polowie skladu koncza sie kontrakty
A taki Carlitos przebiera nigami zeby sie stad po sezonie zawinac

Kurz 04.04.2018 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1498009)
Teraz tez mamy
Pierwsza 3 jest absolutnie poza zasiegiem ale juz 4 miejsce ?
Nie widze, zeby ktos mial lepsza i szersza kadre
Pytanie tylko czy na obecnym etapie potrzebne nam sa puchary, gdzie zaczniemy pewnie 30 czerwca od wyjazdu na jakies wypiz.dziejewo gdy polowie skladu koncza sie kontrakty
A taki Carlitos przebiera nigami zeby sie stad po sezonie zawinac

4 miejsce też jest poza zasięgiem. Szczególnie, jeśli po 30 kolejce nadal będziemy zajmować 7 pozycję.

ashkeczup 04.04.2018 20:36

4 pkt różnicy, 24 możliwych do zdobycia. W rzeczy samej, bliżej nam do spadku

Kurz 04.04.2018 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1498013)
4 pkt różnicy, 24 możliwych do zdobycia. W rzeczy samej, bliżej nam do spadku

Nie wiem czy pijesz do mnie, ale do tej pory wiosną Korona i Wisła zdobyły więcej punktów od nas, a Górnik tyle samo. Nie sądzę, żeby to diametralnie zmieniło się w fazie finałowej. Oczywiście Wisła, jeśli zagra bardzo dobrze może zdobyć więcej punktów niż 1 z tych zespołów, może nawet 2 z nich, ale mało prawdopodobne jest, ze każdy z nich zagra słabiej od nas. Na pewno mniej, niż to, ze my dokonamy tam jakichś cudów. Oczywiście istotna jest jeszcze 30 kolejka. Jeśli przeskoczymy Koronę i Wisłę, kto wie.

s1mone 04.04.2018 22:36

Górnik na boisku zdobył 3 mniej od nas, zapominasz o walkowerze z Piastem. Generalnie są 'do łyknięcia' i obstawiam, że się mocno obsuną w tabeli.

Jeśli mam strzelać to obstawiam też, że o 4 miejsce powalczymy z Wisłą Płock i Koroną, jeśli się spektakularnie nie wyłożymy w Niecieczy:D

arti 06.04.2018 09:53

Wisła walczy o awans do Ligi Europy?
Carlitos: Marzymy o tym, ale nie postawiono nam takiego celu.

pepe72 06.04.2018 11:55

Co dobrze świadczy o zarządzie. Myślą głową, a nie ... sercem ;)

arti 07.04.2018 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1497978)
Arti :

Śmieszne gadanie. Im wyższe miejsce tym więcej $ z canal plus. Gra w pucharach również płaci. Więcej niż kosztuje. Także daruj sobie takie dyrdymały. Oczywiście, że warto grać w pucharach. Nawet jeśli przyjdzie szybo odpaść.

Nie wspominam o odbudowywaniu marki w oparciu o wyższe miejsce w lidze. Im wyższa pozycja tym lepiej klub jest odbierany. Zarówno przez dziennikarzy jak i piłkarzy, sponsorów czy kibiców.

Widziałeś dziś tą pełną pasji i determinacji walkę o 3 pkt czyli więcej pkt = wyższe miejsce w tabeli = więcej kasy z canal plus i co tam jeszcze napisałeś?
No to łudź się dalej i patrz co będzie dalej.

s1mone 07.04.2018 20:11

A co ma piernik do wiatraka?

Rozmowa nie była o tym czy zasługujemy na puchary, ani czy w nich zagramy.

Rozmowa była o tym czy się opłaca w nich grać. Opłaca się i już.

Nie próbuj wykręcać teraz kota ogonem, że niby to tamto sramto, bo twoja wypowiedź była boleśnie jednoznaczna i kretyńska.

To, że zagraliśmy kupę i mamy złą pozycję startową w walce o 4 miejsce (które prawdopodobnie może dać puchary) jest oczywiste. Nie zmienia to jednak faktu, że plotłeś kocopoły, a ja słusznie zwróciłem ci uwagę.

I tak, w dalszym ciągu sądzę, że przegonimy Górnika. Niestety Płock jest w niesamowitym gazie, więc tutaj będzie problem. Z resztą już po następnej kolejce będziemy wiedzieć czy jeszcze o coś gramy, czy mamy wcześniejsze wakacje.

arti 07.04.2018 20:35

To se sądź.

Karherop 07.04.2018 21:04

Płock w tabeli wiosny jest ex-aequo na 1 miejscu z Lechem.

Czuję, że naprawdę mocno oberwiemy za tydzień. I tylko mamy szczęście, że parchy tak słabo grał na jesień.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl