Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Sevi 23.08.2016 16:38

Oczekiwania są duże - i nie mam tu na myśli wyników sportowych - i mam nadzieję że nowy zarząd nie spieprzy spawy :)

Franeklowcabramek 23.08.2016 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1451193)
Pewnie że wystarczy.Znajdziesz jakiegoś?

w tym tygodniu jeszcze może zostanie takowy ogłoszony i pojawi się na koszulkach. Pożyjemy zobaczymy.

Kamson 23.08.2016 16:41

Wraca herb TS czy pozostanie logo SA?

W piątek wszyscy na Reymonta!

INZAGHI 23.08.2016 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1451189)
Czy musi być konieczność ponownej sprzedaży klubu poważnemu inwestorowi, żeby klub znów był silny i wzmacniany? Nie wystarczy jak znajdą się po prostu poważni sponsorzy, którzy co roku będą wykładali duże pieniądze na klub? Chyba nie chcemy powtórki z ostatnich lat rządów Pana Cupiała gdzie właściciel zwalniał prezesów czy trenerów jak rękawiczki a zarząd mógł tylko przytakiwać głową.

Musi być. By co roku nie żebrać na przetrwanie. A żeby zarabiać więcej pieniędzy trzeba grać o puchary. Aby grać o górę tabeli potrzebne extra pieniądze. Jedyne wyjścia to ciężka, kasiasta łapa prywatnego przedsiębiorcy. Inaczej będzie uprawiane żebractwo.

!!IRIVER!! 23.08.2016 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sevi (Post 1451194)
Oczekiwania są duże - i nie mam tu na myśli wyników sportowych - i mam nadzieję że nowy zarząd nie spieprzy spawy :)

Na razie oczekiwaniem jest ogarnięcie tego syfu i doprowadzenie do płynności w finansach. To dużo i mało.

Franeklowcabramek 23.08.2016 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez INZAGHI (Post 1451198)
Musi być. By co roku nie żebrać na przetrwanie. A żeby zarabiać więcej pieniędzyhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items...rrow-10x10.png trzeba grać o puchary. Aby grać o górę tabeli potrzebne extra pieniądze. Jedyne wyjścia to ciężka, kasiasta łapa prywatnego przedsiębiorcy. Inaczej będzie uprawiane żebractwo.

Żeby było więcej pieniędzy to nie trzeba prywatnego przedsiębiorcy tylko po prostu dobrego zarządzania i ludzi, którzy znają się na rzeczy i wiedzą co robić. Ludzi, którzy w klubie odświeżą marketing i inne działy.

crux.a 23.08.2016 16:54

Na moje oko to łatwiej znaleźć dużego sponsora niż inwestora. Chyba 7 kotów gdzieś tu niedawno pisał, że najlepszy byłby taki model, że właścicielem jest TS, a sponsorzy kupują sobie reklamę i tak to się kręci. Mi to odpowiada.

Chciałbym jeszcze dożyć następnego mistrzostwa, ale mogę na nie czekać nawet 20 lat. Za to nie chcę już takiej jazdy jak z tym oszustem. Nie chcę, żeby ktoś znów mógł kupić nasz klub za jakieś marne grosze. Nie chcę, żeby rządzili nim ludzie, którzy traktują go jak zabawkę albo jak wrzód na tyłku. Wolę stabilność, przewidywalność i spokojne budowanie fundamentów.

A na prezesa to bym poprosił pana Piotra Dunin-Suligostowskiego, jeśli można:)

serek.c2 23.08.2016 16:56

Na dziś to najlepszy kandydat :D

BigLeb 23.08.2016 17:01

To teraz wszystkie RACE w górę wreszcie nikt się nie będzie czepiał pierdół.

serek.c2 23.08.2016 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1451209)

I co ma na celu Twój post?

BigLeb 23.08.2016 17:04

Och taki czarny żarcik wypsnęło mi się.

brylant17 23.08.2016 17:05

Teraz TS idzie dalej na sprzedaż? Czy obecnie stop i przyciąganie sponsorów oraz ratowanie klubu

master777 23.08.2016 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1451209)

Oprócz komisji ligi która nałoży karę finansową.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1451211)
Och taki czarny żarcik wypsnęło mi się.

ok, nie było tematu :)

FraMat 23.08.2016 17:09

Ciekawe czy największy kibic Cupiał też będzie sponsorował Wisłę prowadzoną przez TS?
Czy uzna, że już wystarczająco pożyczył?

serek.c2 23.08.2016 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1451215)
Ciekawe czy największy kibic Cupiał też będzie sponsorował Wisłę prowadzoną przez TS?

Zważywszy na to, że dług rozpłynął się we mgle poprzez odpowiednie zabiegi - rzeczywiście pożyczył...

picasso 23.08.2016 17:15

Cytat:

a ktoś mu oddał?upomina się może?

krzysztofff 23.08.2016 17:17

ciekawe czy zmieni sie teraz kultura dopingu na stadionie?dotąd SKKW miało gdzies ilu kibicow przyszlo na stadion bo i tak wujek Cupial doplacal do interesu wiec i race mozna bylo rzucic a teraz za wszystko trzeba zaplacic...moze w koncu na mecz mozna bedze przyjsc z dziecmi nie bojac sie,ze przez 90 minut beda sluchac zenujacych pisenek intonowanych przez wodzireja...

serek.c2 23.08.2016 17:19

Kiedyś Ty miał race na naszym stadionie? Przypomnisz?

INZAGHI 23.08.2016 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1451204)
Żeby było więcej pieniędzy to nie trzeba prywatnego przedsiębiorcy tylko po prostu dobrego zarządzania i ludzi, którzy znają się na rzeczy i wiedzą co robić. Ludzi, którzy w klubie odświeżą marketing i inne działy.

Dobrym zarządzaniem i ludźmi znajacymi się na rzeczy zrobisz pierwszą piątkę? Nie rozśmieszaj mnie. Połowa zawodników to piłkarze pierwszoligowi, kilku emerytów wiekowo i mentalnie i co najmniej jeden który w piłkę grać nie powinien. Tu trzeba wzmocnień a nie comiesięcznego żebrania na prąd i sprzątaczki.

BigLeb 23.08.2016 17:28

No wzmocnień to nie oczekuj - bez przesady. Trzeba dograć do zimy tym co jest a nie ma tragedii tylko napastnika trzeba. Co z Brożkiem kiedy wraca?

Franeklowcabramek 23.08.2016 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez INZAGHI (Post 1451222)
Dobrym zarządzaniem i ludźmi znajacymi się na rzeczy zrobisz pierwszą piątkę? Nie rozśmieszaj mnie. Połowa zawodników to piłkarze pierwszoligowi, kilku emerytów wiekowo i mentalnie i co najmniej jeden który w piłkę grać nie powinien. Tu trzeba wzmocnień a nie comiesięcznego żebrania na prąd i sprzątaczki.

Ja mówię o przyszłości ogólnie ale Tobie widocznie chodzi o aktualny sezon. Wzmocnienia jasne, ale do końca okienka przypominam zostało tylko 8 dni. Pisałem wcześniej, że nie tylko dobre zarządzanie ale również poważny sponsor a nie obcy właściciel, który za jakiś czas znów sprzeda klub bo mu się znudzi.

heoij 23.08.2016 17:50

Cytat:

Nie po to się wycofywał, żeby jeszcze kogoś sponsorować :lol: :D

Gdyby chciał to przecież Tele-fonika zostałaby na koszulkach albo na bandach wokół boiska.

Wystarczająco dużo kasy już przesrał.

Griszka30KR 23.08.2016 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1451176)
Wypoczac k...a czlowiekowi nie dadza.

Pytanie:

Czy espedito zostal juz wy.......ony ?
Podobnie jak i trener-koordynator ?

To to jescz ch....j, niewiadomo jakie umowy podpisali i moze Ich odejscie jeszcze dodatkowo pociagnąc po kieszeni....

Marcinkrakwoj 23.08.2016 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1451235)
To to jescz ch....j, niewiadomo jakie umowy podpisali i moze Ich odejscie jeszcze dodatkowo pociagnąc po kieszeni....

Jeżeli umowy nie mają skonstruowanej sprytnie proponuję dla Włocha stanowisko pizzera u Wislaków, stewarda na C, sprzątacza kibli po meczu, kupić strój pinokia niech bawi dzieci w rodzinnym itd.

Merkury 23.08.2016 18:26

Bycie w zarządzie nie oznacza że z taką osobą Spółka podpisuje umowę o pracę czy inną umowę cywilnoprawną. Do czasu sprzedaży Wisły przez Meresińskiego nie było ukonstytuowanych organów tj. RN i zarządu.

iiYama 23.08.2016 19:01

Wawele & Jan Wojdak - My kochamy nasz klub (oficjalny teledysk)

https://www.youtube.com/watch?v=-kq7PEBLBTw

Słuchać, śpiewać, zapamiętać.

I rozpowszechniać dalej.

Ave Wisła :)

Wojtas 23.08.2016 19:39

Kurde nowy duch we mnie ozyl/

sram na to kto jest z Lechia albo z Ruchem,dośc tego

zawsze najwaznjsza jest Wisla,i jej dobro.Teraz trzeba pomoc kto jak potrafi,ale kazdy powien byc na meczu ze Slaskiem.Trzeba odlozyc na bok cale zgody bo teraz liczy sie tylko Wisła.

bonawentura 23.08.2016 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1451255)
Kurde nowy duch we mnie ozyl/

sram na to kto jest z Lechia albo z Ruchem,dośc tego

zawsze najwaznjsza jest Wisla,i jej dobro.Teraz trzeba pomoc kto jak potrafi,ale kazdy powien byc na meczu ze Slaskiem.Trzeba odlozyc na bok cale zgody bo teraz liczy sie tylko Wisła.

Kup może jeszcze coś w Wiślackim Sklepie i wrzuć do tematu "Pomoc Finansowa dla piłkarskiej Wisły - dyskusja" coś, co potwierdzi zakup - motywujemy się tam, by jak najwięcej kupić z asortymentu sklepu :)

grana 23.08.2016 20:04

Jak już chcecie wspomóc Wisłę finansowo to lepiej wydać 100 zł na bilety niż 100 zł w Wiślackim sklepie na jakieś gadżety gdzie klub ma z tego tylko część kwoty.

bonawentura 23.08.2016 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grana (Post 1451261)
Jak już chcecie wspomóc Wisłę finansowo to lepiej wydać 100 zł na bilety niż 100 zł w Wiślackim sklepie na jakieś gadżety gdzie klub ma z tego tylko część kwoty.

I co to ma do rzeczy? Lepiej kupić jedno i drugie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl