Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28 kolejka] WISŁA Kraków - Jagiellonia Białystok, 18 marca, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9597)

TommyTSW 19.03.2016 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1435143)
Wdowczyk ma tą zaletę, że jest inteligentny i zawodnicy go słuchają, z tym że zwykle wystarcza to na góra sezon a potem notuje systematyczny zjazd. Jestem ciekawy czy faktycznie Wolskiego wykupimy bo w tej formie i z każdym kolejnym spotkaniem jego wartość rośnie. Cena jaką Wisła ustalił z Włochami oscyluje podobno w granicach 700-800 tys euro. Co do Brleka to już dawno pisałem, że zawodnik akurat którego Wisła nie potrzebuje. Jego rolę spokojnie wypełnia Popović z coraz lepszym efektem. Ogólnie całe spotkanie ustawiła czerwona karta, w dalszym ciągu mamy problemy z tempem gry w II połowach, gramy zdecydowanie słabiej od jakieś 60 minuty.

tzn. jak Wisła tyle wyłoży do końca wypożyczenia to może go brać, czy to takie towarzyskie ustalenia?bo jeśli to drugie to niedługo mogą zmienić zdanie.

South 19.03.2016 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1435171)
Jaki trener wstawia na boisko zagrypionego piłkarza?
Przez pierwszą część meczu, widząc, co Ondrasek ody^&%^$^&#%aala stwierdziłem, że to najgorszy napastnik, jaki mógł się nam trafić; Gorszy od Jankowskiego czy Sikorskiego...
Dobrze, że mi ktoś wytłumaczył, ze chodzi o grypę...

Ale czy naprawdę, czy jednak Wdowczyk zorientował się, że ma do czynienia ze studentem z Tromso?

Co takiego odpierdalał ? Dwa lub trzy razy zgrał na klepę do Brożka wyszedł na pozycję, a Paweł podał nie wiadomo do kogo. Zresztą brak dokładności Brożka widać nawet przy chyba 3 bramce gdzie próbuje lekko dzióbnąć piłkę i robi to tak słabo, ze później musi skakać do główki żeby tą piłkę odzyskać.

Wracając do pytania czemu go wystawił, może taka była wspólna decyzja w końcu zależało nam by mecz wygrać. Inna sprawa Ondraszek po sytuacji kiedy przedryblował 2 zawodników i strzelił nad bramką mocno kulał, przez chwilę stał w narożniku boiska. Wydawało się ,że naciągnął mięsień albo coś podobnego. Wtedy też machnął, że chce zmianę.

nesta 19.03.2016 13:44

Po prostu .... teraz człowieka strzela na ten tandem, który zjebał Wiśle runde - pseudotrenera Tadka placka i osobę, która go zatrudniła. Jakby od początku Wisła miała trenera, o czym wszyscy tu pisali, to mielibysmy spokojnie piersza 8-mke. Ale nie, ktoś się naćpał i wyciągnął Tadzia.

Zwyciestwo również z dedykacją dziennikarzom, którzy krytykowali, że Wisła zmienia trenera lub postulowali zostawienie Broniszewskiego - kozy paść, a nie zajmować się sportem, bo za grosz go nie czujecie.

I przestancie z Moskalem. Miał szanse - nie wykorzystał jej. Żygać sie chcialo o tej klepaniny dla ubogich, bez zadnego efektu. Jestem w 100% pewien, ze jakby na jego miejscu był jakiś no-name, a nie Wislacka legenda to bylby pierwsza osoba do odstrzału na forum. Sympatia i sentyment do niego wynika tylko z jego przeszłosci.

Oby dali spokojnie Wdowczykowi pracować. Widać, że facet jest mądry, inteligenty. Piłkarze też to widzą i słuchają kogoś kto umie się wysłowić w przeciwieństwie do poprzedników typu FS i TP. Niech mu wzmocnią drużyne i przede wszystkim zostawia Wolskiego

d 19.03.2016 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1435183)
I przestancie z Moskalem. Miał szanse - nie wykorzystał jej. Żygać sie chcialo o tej klepaniny dla ubogich, bez zadnego efektu. Jestem w 100% pewien, ze jakby na jego miejscu był jakiś no-name, a nie Wislacka legenda to bylby pierwsza osoba do odstrzału na forum. Sympatia i sentyment do niego wynika tylko z jego przeszłosci.

W samo sedno. Bardzo dobrze, że coraz więcej osób tutaj to zauważa i akcentuje.

Choć trzeba oczywiście przyznać, że Wdowczyk ma lepszy skład niż Moskal jesienią. Z drugiej strony obecny szkoleniowiec zdaje się więcej wyciskać także z piłkarzy którzy byli tu od początku sezonu - kapitalnie gra Boguski, świetnie "wymyślił" Popovicia na defensywnym, wyżej grający Jović, Uryga na ławie itd. Widać, że ma lepszy pomysł na drużynę.

silver03 19.03.2016 14:58

Moskal to bardzo dobry trener dla zespołu środka tabeli I ligi. Nie bijącego się o nic ot wegetacja pomiędzy awansem, a spadkiem. Wtedy można grać tiki takę do woli, tracić bramki w ostatnich minutach, remisować do woli.

Zotek 19.03.2016 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1435162)
Panowie - zejdźmy na ziemię... Jaka pierwsza ósemka ? Przypominam wam, że zaliczyliśmy dopiero 2 wygrane od X czasu... Ja wiem, że emocje, wiem, że morale w górę, a dodatkowo Ekstraklapa nieprzewidywalna, ale jeszcze 2 mecze, kilka zespołów przed nami - utrzymajmy się na spokoju i zobaczymy, jak to będzie wyglądało od następnego sezonu,a ten spiszmy na straty. Jedyne z czym się zgodzę, to obligatoryjna walka o jak najwyższe miejsce, bo z tego idzie kasa od NC+...

Znaczy, że co? Przegrajmy sobie w następnym meczu, żeby nie było zbytniego ciśnienia w ostatniej kolejce? Tak czy tak należy grać o zwycięstwo w każdym meczu. Każdy zdaje sobie sprawę, że nie wszystko zależy od nas, ale o to chodzi, że trzeba zrobić tyle, żeby mieć choć szansę na to, że sprzyjające okoliczności nam coś dadzą. Kto wie, może wtedy 9 kwietnia będziemy mieć na R22 powtórkę z grudnia 2011.

krzaq12 19.03.2016 15:18

Wisła ma opcję pierwokupu, ponoć dość wysoką ale Dunin twierdzi że możliwa do realizacji. Jeśli wyłożymy odpowiednią sumę to Fiorentina musi się zgodzić, innego wyjścia nie ma, transfer może zablokować zawodnik.
Jest to możliwe, ale skoro jego menago sam mówił że chcieli zapewnić sobie taką opcję to może jednak RW nie odpali czegoś i powie ,,ja nie chce do Wisły" (liczę że to poważny człowiek)

swiety37 19.03.2016 15:38

A co się dzieje z Drzazgą? Tak nie pasuje Wdowczykowi?
Bo przy chorobie Ondraska nie zabrać Drzazgi nawet na ławkę to coś nie tak :/
Co by robił, jakby wynik trzeba było gonić?

Eternit 19.03.2016 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1435206)
A co się dzieje z Drzazgą? Tak nie pasuje Wdowczykowi?
Bo przy chorobie Ondraska nie zabrać Drzazgi nawet na ławkę to coś nie tak :/
Co by robił, jakby wynik trzeba było gonić?

Drzazga dzisiaj zagrał 90 minut w spotkaniu rezerw z Unią. Strzelił gola na 4-1 pod koniec meczu, ale według tekstowej relacji Wisłaportalu to zmarnował 2-3 świetne sytuacje. Napisali, że na największy plus zagrał Bartosz, warto też odnotować 2 asysty Bałashowa.

fialo 19.03.2016 16:08

Drzazga się dziś skompromitował w Zabierzowie.

Byłem na meczu.

czaro 19.03.2016 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1435197)
Moskal to bardzo dobry trener dla zespołu środka tabeli I ligi. Nie bijącego się o nic ot wegetacja pomiędzy awansem, a spadkiem. Wtedy można grać tiki takę do woli, tracić bramki w ostatnich minutach, remisować do woli.

A my co? Walczyliśmy o mistrza?

d 19.03.2016 16:15

O awans, dzięki Bogu, na szczęście też nie. Choć kto wie, czy tak by się nie skończyło.

Eternit 19.03.2016 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1435210)
Drzazga się dziś skompromitował w Zabierzowie.

Byłem na meczu.

Fialo mógłbyś napisać coś więcej o grze Bartosza i Bałashowa? Dobrze to wyglądało?

fialo 19.03.2016 16:28

Nie wiem jak w pierwszej połowie, bo dotarłem dopiero na drugą, ale Bałaszovw i Bartosz zdecydowanie najlepsi, Ukrainiec jak zwykle dużo wiatru, ale też podawał przeważnie dość celnie i z fajnym pomysłem, a Bartosz naprawdę klasa, grał profesurę, aż szkoda że ma na swojej pozycji kozaka Jovicia.

silver03 19.03.2016 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1435212)
A my co? Walczyliśmy o mistrza?

Walczymy o to by nie spaść z ligi.

Eternit 19.03.2016 16:31

Jović prędzej czy później odejdzie za $$$ dobrze mieć kogoś na poziomie od razu, a nie nerwowo szukać ;)

sandomingo 19.03.2016 17:25

Co do Drzazgi - nie widziałem meczu ale kompromitacja to mocne słowo, pewnie trochę przesadzone.
Ważne że gość w końcu strzelił tą bramkę i niejako się przełamał. Niech się póki co ogrywa, zobaczymy co będzie dalej…Nosa do tych bramek musi gdzieś mieć.

Faktycznie szkoda tego Bartosza ale Jovica łatwo nie posadzi

AntyMod 19.03.2016 19:13

ale faktem jest ze przy 4-0 mozna chlopaka ogrywac a nie zniechecac i przygotowywac do lawki, bo nam kolejny grajek ucieknie, zwlascza ze przy 4-0 mozna sprobowac Jovica na skrzydle - nawet na 30 minut, nie jestem zwolennikiem promowania mlodych zawodnikow na sile- ale akurat wczoraj bylo to bardzo wskazane, chlopak nie zesral sie w meczu z 7egia jesienia - to tutaj tez moglby sie ogrywac czasami mi sie wydaje ze trenerzy nie chca stawiac na mlodych bo nie maja komfortu pracy - 100 % pewnosci co do wlascicieli - i wola nie ryzykowac , nawet kosztem utraty pracy , i stawiaja na starszych i sprawdzonych graczy

Wojtas 19.03.2016 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1435171)
Jaki trener wstawia na boisko zagrypionego piłkarza?
Przez pierwszą część meczu, widząc, co Ondrasek ody^&%^$^&#%aala stwierdziłem, że to najgorszy napastnik, jaki mógł się nam trafić; Gorszy od Jankowskiego czy Sikorskiego...
Dobrze, że mi ktoś wytłumaczył, ze chodzi o grypę...

Ale czy naprawdę, czy jednak Wdowczyk zorientował się, że ma do czynienia ze studentem z Tromso?

Ondrasek gorszy od Jankowskiego czy Sikorskiego?

no proszę Cie...

on ich zjada i wypluwa ..

on ma zadatki na super napadziora ,brakuje mu troche jeszce zgrania z Pawłem,ale jak sie zgra to bedzie dobrze.

FraMat 19.03.2016 20:53

Jestem przekonany, że to drugi Boguski: piłka się od niego odbija na kilka metrów, chrzani setki. Może czasem coś wpadnie, ale przez przypadek.
Jak początkowo cieszyło mnie jego przyjście tak teraz z każdym meczem mam coraz większe wątpliwości.

Ale... patrz mój podpis

AntyMod 19.03.2016 21:55

mysle ze Ondrasek to typowy silny harpagan , nie kalkuluje i gra na zywiol, surowy technicznie jak drwal z puszczy - ale silny - umie sie zastawiac i walczak ...... jakis mega egzekutor z niego nie bedzie - ale w parze z jakims technicznym i szybkim drugim napastnikiem moze stworzyc ciekawa pare ...szkoda ze system 4-4-2 odchodzi do lamusa

El'kabat 19.03.2016 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1435262)
Jestem przekonany, że to drugi Boguski: piłka się od niego odbija na kilka metrów, chrzani setki. Może czasem coś wpadnie, ale przez przypadek.
Jak początkowo cieszyło mnie jego przyjście tak teraz z każdym meczem mam coraz większe wątpliwości.

Ale... patrz mój podpis

Nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma. Gośc grał ledwo żywy całą połowę, a Ty się przypier.dalasz.
Sam Brożek po meczu mówi, że w całej ofensywnej układance Zdenek jest kluczowy, a widzę zawsze ktoś będzie wietrzyć spisek, czy sensacje.

Brawa dla całego zespołu i prosimy o kontynuację w Chorzowie.

Wojtas 20.03.2016 01:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1435274)
mysle ze Ondrasek to typowy silny harpagan , nie kalkuluje i gra na zywiol, surowy technicznie jak drwal z puszczy - ale silny - umie sie zastawiac i walczak ...... jakis mega egzekutor z niego nie bedzie - ale w parze z jakims technicznym i szybkim drugim napastnikiem moze stworzyc ciekawa pare ...szkoda ze system 4-4-2 odchodzi do lamusa

No Ondraska z samego wygladu,w ciemnej uliczce spotkac bym nie chcial XD

Nie gadajcie,przyda nam sie jeszce cholernie,oj przyda:),podkręcic go i bedzie super napadzior:)

Wesoły Romek 20.03.2016 01:35

Zastanawiam się, jak to możliwe, że kibica Wisły po dwóch takich meczach może boleć doopa? Wdowczyk uwiera? No cóż, trzeba spiąć poślady. Czasem lepiej nic nie pisać, niż przypier.dalać się na siłę.

xanti1906 20.03.2016 01:45

Moim zdaniem Ondrasek wykonuje ogrom pracy z przodu. Mnóstwo wygranych główek, kilka kluczowych podań i przede wszystkim skupia na sobie uwagę obrońców, przez co więcej miejsca z przodu mają inni piłkarze. Jedno zastrzeżenie to skuteczność, bo po dwóch pierwszych meczach powinien mieć 4 gole, choć akurat w ostatnim meczu wydaje mi się, że ta piłka tuż przed strzałem mu podskoczyła i dlatego poleciało w trybuny.

xiondz77 20.03.2016 02:01

Moze i masz racje ale uderzenie ma jak Alan wyskok.

FraMat 20.03.2016 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1435299)
Moim zdaniem Ondrasek wykonuje ogrom pracy z przodu. Mnóstwo wygranych główek, kilka kluczowych podań i przede wszystkim skupia na sobie uwagę obrońców, przez co więcej miejsca z przodu mają inni piłkarze. Jedno zastrzeżenie to skuteczność, bo po dwóch pierwszych meczach powinien mieć 4 gole, choć akurat w ostatnim meczu wydaje mi się, że ta piłka tuż przed strzałem mu podskoczyła i dlatego poleciało w trybuny.

Czyli jednak trochę jak Jankowski?
:P

gypsy 21.03.2016 12:15

Ondrasek rzeczywiście dużo okazji marnuje, ale to nie jest wcale słaby zawodnik. I też myślę, że czas będzie działał na jego korzyść. Także spokojnie, nie wypierdalajcie go od razu :)

Adenalix 21.03.2016 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xiondz77 (Post 1435300)
Moze i masz racje ale uderzenie ma jak Alan wyskok.

Jakby Alan skakał jak Ondraszek strzela, to by z miejsca doskakiwał do II piętra.

FraMat 21.03.2016 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1435447)
Jakby Alan skakał jak Ondraszek strzela, to by z miejsca doskakiwał do II piętra.

Nie żałuj sobie... napisz, że do V piętra.
Ondrasek na razie z umiejętności strzeleckich nie pokazał niczego. Im szybciej sobie to uświadomimy tym lepiej. Oczywiście można powtarzać sobie, że był królem strzelców ligi norweskiej.
Svitlica też był królem ligi polskiej. W Wiśle 0 goli.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl