Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wybory parlamentarne 2015 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9531)

BiałaGwiazda 16.10.2015 15:33

Po prostu JKM nie ściemnia i u niego nie ma czegoś takiego jak "poprawność polityczna". Wali prawdę prosto z mostu to co myśli i dlatego go szanuje w przeciwieństwie do tych wszystkich złotousych kłamców.

U Korwina nie ma czegoś takiego jak niespójność, bardziej chodzi o brak zrozumienia wśród otumanionego ludu,który żyje TV i łapie tylko to co media pokazują. Jeżeli macie wątpliwości to obejrzyjcie tą debate gospodarczą JKM vs Kaczyński i zobaczcie kto kogo miażdży merytorycznie:

https://www.youtube.com/watch?v=-50n_fMEc8M

btw mam rozumieć że Grzegorz Braun i Marian Kowalski to też utopiści,a rację mają tylko Ci co żyją w systemie europejskiej socjaldemokracji?

art 16.10.2015 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1417148)
Na prawicy sporo osób musi "przechorować" korwinizm, tak jak się przechodzi przez świnkę. Zwykle osoby, które dochodzą do 30, zaczynają dostrzegać niespójność, utopizm, na których jest oparty "program" (czyli zbiór luźnych haseł) Korwina.
Zresztą, kiedy się spojrzy na historię III RP i na tego, kto wymyślił Korwina na prawicy, od razu człowiek powinien być podejrzliwy. A wymyślił go panświnista Miś Uszatek.

Nie wnikam kto wymyślił itp., interesuje mnie sama sfera gospodarcza.
Żeby zrozumieć, że nie jest to utopia tylko prawdziwa ekonomia to polecam książki: 'Gospodarka, Rozwój, Krach - na czym to polega?' Schiff oraz 'Ekonomia w jednej lekcji' Hazlitt. I do kompletu coś z Keynesa i można sobie wyrobić opinie co jest lepsze.

kerim1906 16.10.2015 17:14

Vuko "A wymyślił go panświnista Miś Uszatek"

Ktoś na pewno go wymyślił, i to jeszcze przed 1989.Całkiem możliwe że zrobił to goebbels stanu wojennego.Korwin w latach 1962–1982 należał do SD,jedni należeli do pzpr inni jak kopacz do zsl.Każdy według potrzeb i zainteresowań.

IncognitoTSW 16.10.2015 17:26

Znowu ta śpiewka o tym jak to silnemu prounijnemu obozowi niepodległościowemu od 25 lat do władzy brakuje zawsze tego "planktonu", który odbiera im Korwin-Mikke? zdaje się, że w ostatnich wyborach 4 lata temu go nie zarejestrowali w całym kraju, czego wam wtedy zabrakło?

kerim1906 16.10.2015 17:36

IncognitoTSW "czego wam wtedy zabrakło?"

Kontroli wyborów? Prezydenta który zareaguje na fałszowanie a nie powie jak bulu że to "odmęty szaleństwa" ?

Jak już pisałem j Korwin może wejść , nie będzie nikomu do niczego potrzebny.Taki folklor dla ciekawych.

BiałaGwiazda 16.10.2015 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1417166)
Vuko "A wymyślił go panświnista Miś Uszatek"

Ktoś na pewno go wymyślił, i to jeszcze przed 1989.Całkiem możliwe że zrobił to goebbels stanu wojennego.Korwin w latach 1962–1982 należał do SD,jedni należeli do pzpr inni jak kopacz do zsl.Każdy według potrzeb i zainteresowań.

Paranoja i demagogia. Szkoda że nie zauważyłeś że Korwin stracił matke w Powstaniu Warszawskim,ale ten fakt oczywiście pomijasz.

Kaczyński jest za finansowaniem partii politycznych, za przymusem ubezpieczeń, za podnoszeniem podatków, za rozrostem biurokracji, za interwencjonizmem państwowym (jak komuchy z PRL-u). Brat Kaczyńskiego (Lech) studiował marksizm-leninizm, a rodzice Kaczyńskich dostali dla nich kontrakt na role filmowe w "O dwóch takich co ukradli Księżyc" ze względu na współpracę z aparatczykami PZPR. Kaczyński dodał do komunizmu konserwatyzm i wyszła mu "prawica" - dobry Boże...
Jedyna szansa dla Polski to KORWIN. To jest prawdziwa i jedyna siła prawicowa.
Nie wspominając o tym, że głównego rabina do Warszawy też sprowadził Kaczyński. Nigdy nie ukrywał swoich sympatii do Żydów. Smoleńsk wielka tragedia, ale żeby głosować na niego z litości? Nie! Trzeba się kierować losem kraju, a nie losem PiS-u.

kerim1906 16.10.2015 17:53

? ? przeczytaj co napisałeś powyżej? Chyba przestanę odpowiadać

Edytowałeś, chodzi o to zdanie przed edycją "Paranoja i demagogia. Szkoda że nie zauważyłeś że Korwin stracił matke w Powstaniu Warszawskim,ale ten fakt oczywiście pomijasz."

BiałaGwiazda 16.10.2015 17:59

Nie wierzysz? proszę bardzo:

Cytat:

Naczelny Rabin Polski Michael Schudrich o Lechu Kaczyńskim

STRACILIŚMY PRZYJACIELA

Tłumaczenie za The JewischWeek (Tuesday April 20, 2010 26 Nisan 7670):
http://www.thejewishweek.com/news/in...lost_friend%27

Straciliśmy przyjaciela. Jako Prezydent Polski, Lech Kaczyński z całą siłą i szczerze wspierał Izrael oraz naszą tutejszą żydowską społeczność:
Ostatnio, bardzo mocno przeciwstawił się Raportowi Goldstone’a, przygotowanemu dla ONZ, w którym oskarża się Izrael o dokonanie przestępstw wojennych w Gazie.
Lech Kaczyński był pierwszym prezydentem, który zapalił świecę z okazji święta Chanukah w pałacu prezydenckim. Od trzech lat mam honor kierować tą ceremonią.
— W grudniu 2008 r. jako pierwszy polski prezydent odwiedził synagogę Nożyka, centrum życia społeczności żydowskiej w stolicy, aby zapalić pierwszą świecę Chanukah.
— Zorganizował specjalną uroczystość, aby uhonorować Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata, nie-Żydów, którzy narażali życie, aby ratować Żydów w czasie Holocaustu.
— Jako jeden z pierwszych popierał idee utworzenia w Warszawie Muzeum Żydowskiego, które obecnie tam się wznosi.
Dwa lata temu, w czasie wizyty w Katyniu, obydwaj modliliśmy się przed tablica upamiętniającą rabina Barucha Sternberga, głównego rabina Wojska Polskiego, który został zamordowany w Katyniu wraz z setkami żydowskich żołnierzy. Ocenia się, że około 10% zamordowanych w Katyniu polskich żołnierzy stanowili Żydzi.

Prezydent wiele razy podkreślał, że musimy również pamiętać o żydowskich żołnierzach ofiarach Katynia. Powiedział również, że nie można zrozumieć historii Polski nie znając roli Żydów w ciągu prawie 1000 lat historii.
Katyń stal sie symbolem ostatnich śladów II wojny światowej oraz komunistycznych kłamstw. Ostatecznie to kłamstwo się załamało. W kwietniu 1940 roku NKWD (poprzednik KGB) wymordowało ponad 22 tysiące polskich elit wojskowych, przypisując te zbrodnie nazistom przez następne 70 lat. W czasach komunizmu sowieci całkowicie zaprzeczali swojej odpowiedzialności za zbrodnie. Trzydzieści lat temu zaczęli stopniowo przyznawać się do swojego udziału. Następnie, ówczesny prezydent Rosji Władimir Putin znów powrócił do kłamstw z czasów komuny, odmawiając uznania winy sowietów za zbrodnię katyńską. Dopiero w ostatnią środę w czasie uroczystości, w której wzięli udział obydwaj premierzy Rosji – Wladimir Putin oraz Polski – Donald Tusk, Putin po raz pierwszy zrobił aluzję, że to masowe morderstwo zostało dokonane w czasie totalitarnej władzy Stalina. Również Maria Kaczyńska, pierwsza dama, była szczególną osobą – ciepłą, otwartą i cierpliwą. Jej uśmiech mógł oświetlić pokój. Każda osoba, która się z nią zetknęła czuła się specjalna. Czy to podczas żydowskich ceremonii w Warszawie, czy też w Nowym Jorku w czasie wizyty w synagodze Park East, czy w czasie spotkań z kalekimi dziećmi, o które się troszczyła.

Na pokładzie samolotu byli również inni nasi przyjaciele. Ojciec Roman Indrzejczyk był jednym z pierwszych księży, którzy się zaangażowali w dialog z Żydami i potępiał antysemityzm. Polski, ortodoksyjny biskup Miron Chodawski, zawsze uśmiechnięty i troskliwy. Andrzej Przewoźnik współpracował z nami przy zabezpieczeniu obozu śmierci w Bełżcu; obecnie w Polsce prowadzone są podobne prace w Sobiborze. Mariusz Handzlik walczył o prawdę dotyczącą Izraela i Żydów.

Uczestniczył w mojej rodzinnej uroczystości z okazji bat mitzvach mojej córki.

W stosunkach polsko-żydowskich następują istotne zmiany dzięki spokojnej dyplomacji i wytrwałości. To może być przykładem dla całego świata.

A tu nagle taka tragedia. Znów zginęli Polacy z powodu Katynia. Polska jest w szoku. Nie wiemy jak sobie w Polsce poradzić z taka strata 96 ludzi, wśród których było wielu czołowych polityków. Prezydent i jego żona, piętnastu posłów na Sejm i trzech senatorów, pięciu wysokich wojskowych.
Brakuje mi słów, aby opisać ból, i cierpienie całego narodu. Straciłem przyjaciół. Żydzi i Izrael stracili przyjaciół.
Przyjaciele, których straciliśmy, walczyli, aby uczynić Polskę lepszą i Polska już jest lepsza dzięki nim.

Naczelny Rabin Polski
Michael Schudrich
Specjalnie dla: The Jewish Week (16 kwietnia 1010)
https://jozefbizon.wordpress.com/201...hu-kaczynskim/

kerim1906 16.10.2015 18:34

Ubecko-milicyjna k...a w akcji.Kiedy to się skończy?

http://wpolityce.pl/polityka/268669-...iano-z-aktorem

http://kontrowersje.net/hycel_z_ubec...zrobi_karolaka

ABGwislakABG 16.10.2015 18:37

Jakieś własne zdanie? Czy Wielgucki sterem, okrętem i rybą?

kerim1906 16.10.2015 18:45

Z czego wyciągasz takie wnioski? hę?

ABGwislakABG 16.10.2015 18:46

Po źródłach.

kerim1906 16.10.2015 18:48

Mam zacytować gównianą , lizweek czy tygodnik powszechny? Wybieraj, śmiało

ABGwislakABG 16.10.2015 18:50

Ale ja nie chcę Twoich kolejnych ulubionych pozycji w prasie, tylko różnorodności źródeł :)

Spokojnie, rozreklamowałeś już jego bloga, naprawdę - nie musisz.

kerim1906 16.10.2015 18:55

Jak chcesz różnorodności to ja cytuję wpolityce, do rzeczy, niezalezna a Ty gówniana , lizweek, i co tam do różnorodności chcesz jeszcze cytować, ok?

Dla porządku zacytuj ile razy wklejałem kontrowersje? dasz radę policzyć?

ABGwislakABG 16.10.2015 18:56

Żeby tak mieszać wyborczą, newsweek, tygodnik powszechny z do rzeczy, wielguckim, wpolityce, niezależną?

Masz rozrzut chłopie. Jak ruska katiusza :lol:

Nie jestem Tadzio Norek, w szambie nie mam zamiaru nurkować. Częstotliwość co 2-3 dni Cyceronie.

kerim1906 16.10.2015 19:04

Rozumiem, zagalopowałeś się ,wycofujesz, przyjmuję.Chyba że policzysz kontrowersje? pomóc? jeden....uhm?

ABGwislakABG 16.10.2015 19:05

Słaba ta Twoja matematyka w zakresie 1 klasy podstawówki.

kerim1906 16.10.2015 19:08

No to dawaj matematyku wyższy cytaty, stoi o jeden? litr finlandii

ABGwislakABG 16.10.2015 19:11

Aha, czyli przez prawie 1700 debilnych postów mam się przekopywać? :rotfl:

Ciebie to już totalnie popierrdoliło.

E: Czyli jednak boli dupa po utracie Drozda. Rozumiem.

kerim1906 16.10.2015 19:17

Kończę bo wariujesz, ciao

ABGwislakABG 16.10.2015 19:19

Na dodatek pedał :lol: Ale czym się dziwić, skoro hobby kolarstwo.

kerim1906 16.10.2015 19:29

To Ty czy konto fejkowe? mam wątpliwości chyba że procenty?

ABGwislakABG 16.10.2015 19:30

Miałeś kończyć trollu ;)

kerim1906 16.10.2015 19:33

Czyli konto prawdziwe, procenty też , miłej zabawy

ABGwislakABG 16.10.2015 19:35

Mirek nie może skończyć. Czyżby impotent? W sumie... w tym wieku...

Miłej zabawy z zakończeniem ;)

wiesniak842 16.10.2015 19:47

Zaczales z trollem to masz:)

AS82 16.10.2015 19:52

Ładnie Wojewodzki wkrecil Zelnika. Wyszła komusza mentalność Pisowców i to ze po wyborach będą zamykac wszystkich innych.

Vuko 16.10.2015 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1417202)
Ładnie Wojewodzki wkrecil Zelnika. Wyszła komusza mentalność Pisowców i to ze po wyborach będą zamykac wszystkich innych.

http://wpolityce.pl/polityka/268669-...torem?strona=2

Chyba jednak uwierzę Zelnikowi, a nie Powiatowemu.

ZawszeSztywny 16.10.2015 21:34

Taśma Zelnika. Stenogram. Wersja ochoczo kupiona przez kwiat dziennikarstwa
http://www.wykop.pl/ramka/2808603/no...ik-wojewodzki/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl