![]() |
Poza tym on nie jest obrońcą.
|
Cytat:
|
Trzeba tylko jedno przyznać ze w porównaniu z ostatnia kadencja Moskala skład Wisły jest chyba piłkarsko z dwa poziomy słabszy :(.
|
Skład ze Standardem Liege za Kazia:
Sergei Pareiko - Kew Jaliens, Osman Chavez, Marko Jovanović, Junior Diaz, Łukasz Garguła, Cezary Wilk, Maor Melikson, Gervasio Nunez, Ivica Iliev, Cwetan Genkow Rezerwa: Jovanić, Bunoza, Lamey, Paljić, Jirsak, Kirm, Biton Zbieranina zagranicznego przepłaconego szrotu. |
Ze przepłaconego to i może ale jak chcieli to potrafili grac, lepsi z rezerwy wchodzili niż teraz mamy pierwszym składzie choćby w tym meczu z Liege, taka prawda.
|
2 polaków w 18.... masakra co się
wtedy odpierdalało... |
Ja już w momencie podpisania Smudy zastanawiałem się, dlaczego dają mu taki długi kontrakt.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Śmiem twierdzić, że tamta jedenastka, zlałaby obecną jedenastkę.
|
Ja jestem tego pewien. Bury lepszy od Jaliensa, Głowa od Chaveza, Brożek (w fromie) lepszy od Genkova, reszta... nie skomentuje. Maor vs Stilić, Guła wtedy vs Guła teraz, Diaz vs Sadlik, Pareiko... można tak długo.
|
Wybór Moskala jest dla mnie niezrozumiały. Jeśli klub już tak bardzo chciał się pozbyć Smudy, to ja bym oddała drużynę do końca sezonu w ręce Marcina Broniszewskiego. Wydaje mi się, że nasz były drugi trener wcale by nie był gorszy od Kazia... Ale życzę powodzenia.
|
Kazek to nasz człowiek, ale również mam wielkie obawy i poważnie zastanawiam się czy zatrudnienie go ponownie to dobre posunięcie. Nie chciałbym także, aby był on traktowany jako trener zapychacz, ktoś kto jest tylko rozwiązaniem czasowym, aż znajdzie się lepszy.
Skoro już się tak stało, to mam nadzieję, że doświadczenie nabyte w I lidze, odrobina szczęścia i wiślackie serce pomogą mu utrzymać się na stanowisku i odnosić dobre wyniki. |
Cytat:
Aco ten Broniszewski osiagnał i trenował?nic. Kazek ma dużo wieksze doświadczenie i mysle że umiejętnosci również mysle że jak nasi piłkarze zobaczą że mają doczynienia z kimś kto ma pomysł i nowoczesne spojrzenie a nie z troglodytą trenerskim, coś może z tego wyjść |
Broniszewski to ma takie same pojęcie o profesjonalnej trenerce jak Smuda. Do tego charyzmę Kulawika.
Z całym szacunkiem dla Moskala to poczekajmy na jakiekolwiek efekty, bądź ich brak i wtedy oceniajmy. |
Cytat:
Tamta Wisła miała 4 lepszych zawodników, 3 na podobnym poziomie, i 4 gorszych (porownuje mniej wiecej forme danych zawodnikow ). Ogólnie powiedzialbym ze sklady zblizone. Roznica taka ze wtedy lawka byla niesamowicie mocna.. Biton, Kirm, Jirsak... mowi samo za siebie... |
Maor > Stilic ?!?!?!
Ktoś tu chyba nie pamięta jak Pan Maorek przechodził obok w większości spotkaniach! Biton? |
Cytat:
Ale nie wiem po co wchodzić w szczegoły, chodzi o ogólną konkluzje.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Biton miał swego czasu konkurencję w postaci Genkowa, co też mogło mobilizować do strzelania.. Brożek jest osamotniony i to też z pewnością działa na psychikę, że ma pewne miejsce. Szczególnie, że Franek wolał wystawić gościa będącego w klubie od dwóch dni niż Stepińskiego
|
Cytat:
|
Brożek pokazał, że wystarczy mu 45min na ławce, żeby się ogarnąć (mecz z Górnikiem, hat-trick w II połowie). Jeśli Moskal ew. zaryzykuje i na ataku wystawi Jankowskiego lub Stępińskiego od pierwszej minuty, a Brożka i Stilicia posadzi na ławce... może po prostu terapia szokowa da najlepszy efekt?
|
Cytat:
Ludzie skąd wy wypełzacie. Stilić z Brożkiem na ławie to od razu dajmy do ataku Kmiecika po co będzie się na ławce marnował pewnie mimo wieku kilka strzałów w światło bramki by poszło. Dajcie Kazkowi to zrobić po swojemu. |
Co takiego pokazał Stilić czy Brożek, żeby nazwać go niezastąpionym? Nawet przy naszej kadrze wątpię, by Garguła zagrał gorzej niż Semir z Zawiszą i ktokolwiek gorzej niż Brożek.
|
Zgadzam się Semir i Brożek powinni zacząć mecz na ławce. Oboje są zupełnie bez formy.
Dla Semira ławka może być zbawienna przy kończącym się kontrakcie;) |
Tu nie chodzi o posadzenie kogokolwiek na ławce (Semir, Brożek, Dudka, itd... ) tylko o to żeby mieć kogo wystawić w ich miejsce i to takich którzy dadzą coś od siebie więcej niż posadzeni na ławie.
|
Cytat:
|
Tak szczerze to co za różnica czy bramki nie strzeli Brożek czy Stępiński?
|
Oczywiście mam na myśli kilka poprzednich meczy, chyba nikt nie jest na tyle głupi, żeby deprecjonować wszystkie osiągnięcia Brożka. Sprawa jest prosta - ostatnie 4 mecze zagrał słabo lub bardzo słabo. W żadnym innym zespole taki napastnik nie zagrałby tego piątego.
@Viper - ano taka, że Brożkowi posadzenie na ławce pokaże, że nie jest ten jedyny. Bardziej pojmowałbym to jako działanie na jego psychikę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl