Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Smudzie? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9435)

sl@y 09.03.2015 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vip2008 (Post 1393279)
mlodego trenera z ambicjami nie wazne czy polak czy zagraniczny -takiego potrzeba Wisle

Hajto niestety w Tychach :D

fialo 09.03.2015 19:16

Pomysł z Zubem naprawdę bardzo ciekawy.

dmc 09.03.2015 19:19

Hajto w Białymstoku płakał, że nie ma takiej kadry jak kluby w Niemczech to ciekawe co by u Nas powiedział :D

PiVoSH92 09.03.2015 19:29

Jeżeli to prawda, że piłkarze grali przeciw Smudzie to kogokolwiek, kto będzie miał u nach szacunek i autorytet. Gorzej niż u Smudy grać nie będą, a na pewno taki Urban czy Michniewicz jakieś pojęcie o taktyce mają, na pewno nie mniejsze niż Franc(a)...

Mario Nh 09.03.2015 19:30

To skoro nie Hajto to moze Engel? :D
To on był najbliżej awansu do Ligi Mistrzów z Wisłą, nie Maskant.

https://www.youtube.com/watch?v=NcgPtrly17k

R33 09.03.2015 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1393309)
A jakie to realia będzie musiał znać? Jak prowadzić źle drużynę czy co? Dobrze, że nie będzie znal polskiej myśli szkoleniowej bo ona nie daje LM od kilkunastu lat

No podejście piłkarzy (nie chce im się trenować), podejście zarządu (piłkarze mogą zwolnić trenera albo brak kasy na transfery).

szprotson 09.03.2015 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1393318)
Jeżeli to prawda, że piłkarze grali przeciw Smudzie to kogokolwiek, kto będzie miał u nach szacunek i autorytet. Gorzej niż u Smudy grać nie będą, a na pewno taki Urban czy Michniewicz jakieś pojęcie o taktyce mają, na pewno nie mniejsze niż Franc(a)...

jeżeli piłkarze grają przeciwko trenerowi to wywioza tu na taczkach kazdego...czy to Smuda czy Guardiola jeden .....

E: poniżej;
Serio Drago wolny ? Kojarzyłem ze cos z chinczykami miał wspolnego

sorino 09.03.2015 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1393305)
Kukułeczka kuka....

(uff na szczeście chłop zajęty)

Okuka jest wolny i czeka na oferty.

R33 09.03.2015 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1393322)
jeżeli piłkarze grają przeciwko trenerowi to wywioza tu na taczkach kazdego...czy to Smuda czy Guardiola jeden .....

Racja, jak Smudę nawet to spotkało, a on raczej miał poparcie Cupiała to spotka to już każdego. Smutna prawda.

rafaltwsd 09.03.2015 19:36

Jak z zagranicy to by pasowało dobrego trenera na którego nas nie stac, młody głodny sukcesów nie koniecznie musi sie sprawdzic, ale moze warto podjac ryzyko, tym bardziej ze u nas ciezko o solidnego trenera, urban, tarasiewicz? moze to najlepsze nazwiska w tym momencie natomiast mi osobiscie szkoda ze kiedys rozstano sie z e skorza, ja osobiscie go cenie i chciałbym Zeby kiedys znowu trenował piłkarzy Wisły

Mario Nh 09.03.2015 19:38

Skorża to szczyt marzeń, niestety.

Dawać Ojrzyńskiego.

Gucio25 09.03.2015 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1393322)

tylko jeśli to prawda, to trzeba coś z tym zrobić, bo jak oni grają przeciwko trenerom, to i przeciwko nam.. zero szacunku dla koszulki, herbu, barw, nas. po .... na mecz iść i śpiewać "Wisełko wygraj mecz", jeśli oni jak będą chcieli zwolnić trenera to będą robić wszystko, żeby przegrać?

speedfashion 09.03.2015 19:40

Wątpię, aby dało się z tym coś zrobić. Jest tu kilku takich, co w buntach przeciwko trenerom się specjalizują. ;)

Tommy91 09.03.2015 19:43

Wypowiedź Dana z 2009r.:
Kilkukrotnie powtarzał pan, że z chęcią wróci do Krakowa. Mając oferty klubów z Anglii warto wracać do drużyny, gdzie większość piłkarzy mówi o panu wyłącznie źle?
- Oferta z Anglii była, ale ze słabego zespołu. Na razie chcę jednak pracować w Unirei. Ale do Krakowa wracam choćby za chwilę. Mam Wisłę w sercu. Śledzę jej wyniki w Internecie, oglądam bramki, dopinguje im. Wisła ma wspaniałych kibiców i to mnie urzekło. Moim marzeniem jest prowadzenie Steauy, później Chelsea a na trzecim miejscu Wisły. Jeżeli odbiorę telefon od Bogusława Cupiała z ofertą pracy będę naprawdę szczęśliwy.

wiesniak842 09.03.2015 19:47

Po Smudzie bedzie nowy trener. Koniec, kropka.

T-omek 09.03.2015 19:47

Mysle, ze Hajto poszedl po rozum do glowy i zrozumial, ze trenerka w Polsce momentami przypomina rzezbienie w gownie. Podejrzewam, ze w tychach robi za czapke gruszek wiec wyciagniecie go z tej prowincji to nie sztuka. Wiekowym i korupcyjnym trzeba odrazu podziekowac. Osobiscie w roli trenera widzialbym bylego pilkarza w okolicach 40-stki ogranego na zachodzie. Szkoda, ze poukladani zawodnicy typu Dudek albo Waldoch nie poszli w trenerke.

RAFi89 09.03.2015 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez T-omek (Post 1393335)
Mysle, ze Hajto poszedl po rozum do glowy i zrozumial, ze trenerka w Polsce momentami przypomina rzezbienie w gownie. Podejrzewam, ze w tychach robi za czapke gruszek wiec wyciagniecie go z tej prowincji to nie sztuka. Wiekowym i korupcyjnym trzeba odrazu podziekowac. Osobiscie w roli trenera widzialbym bylego pilkarza w okolicach 40-stki ogranego na zachodzie. Szkoda, ze poukladani zawodnicy typu Dudek albo Waldoch nie poszli w trenerke.

Wałdoch bawi się w trenerkę, w Schalke pracuje z zespołami młodzieżowymi (a przynajmniej pracował). O ile dobrze pamiętam to Smuda chciał go na asystenta w kadrze, ale podobno poszło o kasę.

!!IRIVER!! 09.03.2015 19:53

....a, co wy z tym Hajto?! Zub czy Urban to chyba jedyne polskie nazwiska do zaakceptowania i wyciagniecia.. Jak słyszę o Michniewiczu to mnie trzepie. Ojrzynskiego bym tez widzial ale on chyba jeszcze woli posiedziec w Bielsku...tam nie ma na co narzekac, presja mniejsza a wyniki przy tym bardzo dobre, jest tam szanowany i tyle.

Marlowe 09.03.2015 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1393327)
Skorża to szczyt marzeń, niestety.

Dawać Ojrzyńskiego.

Nie wiem czy chciałby w obecnej sytuacji iść do Wisełki,w Bielsku ma status gwiazdy .

Patryko 09.03.2015 19:56

@Tommy91 Co do wypowiedzi Petresu z 2009 - troszkę się od tamtego czasu pozmieniało ^_^ To już nie ten pułap finansowy.

Warto nadmienić, że za czasów Petrescu piłkarze narzekali na zbyt ciężkie treningi, a sam Dan wypominał im brak profesjonalizmu. Wątpię, że przy ponownym objęciu stanowiska treningi byłyby lżejsze.

ladek1989 09.03.2015 20:01

A co myślicie o Ricardo Monizie? W Lechii dawał radę, dość dobry motywator. Chyba teraz bez pracy jest...

T-omek 09.03.2015 20:01

Co do Zuba to nie ma sie czym podniecac, pracuje w najlepszym klubie litewskim w bardzo slabiutkiej lidze. Nie oszukujmy sie w tej sytuacji o sukces naprawde nietrudno. Potrzeba kogos z jajem kto wejdzie z buciorka do szatni i pie****lnie piescia w stol. Zadnych dobrych wujkow i dziadkow.

szczepans21 09.03.2015 20:12

Ja nie wiem ale wyście się opili dzisiaj czy co?
Klub nie ma hajsu. Stilić zapewne podpisał dawno kontrakt na Bałkanach tylko dogadał się z klubem aby nie ogłaszać (dlatego był hajs na 2 transfery zimą). Maksimum możliwości to jest Urban i to jeszcze jak się zgodzi. Nie byłem jego fanem i nie będę.
Co do Wdowczyka i Michniewicza -> nie ma szans afery korupcyjne
Ojrzyński się nie ruszy.
Kasperczak? To wolę Leńczyka i piłki lekarskie.
Moskal do wzięcia - opcją najłatwiejsza do ogarnięcia ale pytanie jest inne - patrząc na terminarz - jaki ma być profil trenera który uratuję nam pierwszą 8?

Chyba że to ja się czegoś najadłem i jutro zwariuje jak włączę internet... oby tak było.

Grymas 09.03.2015 20:33

Nie ma się co łudzić, wiadomo, że Broniszewski będzie na pewno na najbliższe 2 mecze, a może i do końca sezonu trenerem, tak więc Zarząd nawet innej osoby nie miał dogadanej jak usuwał Franza.

mitmichael 09.03.2015 20:42

A juz niech bedzie ten Urban - innego polskiego kandydata nie widze na ten moment a nie powinien to byc trener, ktory pracował wczesniej z tymi słabszymi zespołami nie majac na koncie prowadzenia tego lepszego zespołu. W zagranicznego trenera jak Jovanovic nie chce mi sie wierzyc. Baweł Prozek na FB powiedział, ze jutro poznamy nowego trenera :D wiec skoro tak szybko to wychodzi na to, ze bedzie jednak ten Janek

FraMat 09.03.2015 20:44

A tymczasem przy niekorzystnym układzie za tydzień możemy być poza pierwszą ósemką.
Mogą nas wyprzedzić Podbeskidzie i Łęczna, a dogonić Piast i Bełchatów.

KOALIK 09.03.2015 20:56

Szkoda, że przegapiono moment, kiedy Skorża był wolny.

T-omek 09.03.2015 20:57

Szkoda Jurka Brzeczka, ze sie juz zaczepil w Lechii. Wiedzialem, ze sobie poradzi w ekstraklasie juz w rakowie sobie bardzo dobrze radzil. Tylko byly pilkarz z charakterem !!!

PODpalacz 09.03.2015 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez T-omek (Post 1393367)
Szkoda Jurka Brzeczka, ze sie juz zaczepil w Lechii. Wiedzialem, ze sobie poradzi w ekstraklasie juz w rakowie sobie bardzo dobrze radzil. Tylko byly pilkarz z charakterem !!!

pierwsze koty za płoty ....jak sobie poradził....?

!!IRIVER!! 09.03.2015 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez T-omek (Post 1393367)

Pieprzenie. Niczego tam jeszcze nie osiągnął i jeśli w ogóle uda im się doczłapać do górnej ósemki to będzie duuuży sukces.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl