Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Poszukiwania nowego trenera Wisly - plotki, propozycje, komentarze. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8388)

CH. 08.11.2011 21:53

Paolo di Canio jest faszystą

"Brawo Melikson!" po golu :D

Vuko 08.11.2011 21:58

Pograliby, tylko musieliby robić salut rzymski, po każdym strzelonym golu.;)

uzytkownik_forum 08.11.2011 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1189444)
Paolo di Canio jest faszystą

Podpowiem, że faszyzm nie jest tożsamy z narodowym socjalizmwem w wydaniu niemieckim, zatem faszysta niekoniecznie musi mieć "ale" do Żydów, także Paweł może byc rozpatrywany :)

7 kotów 08.11.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1189441)
Przypuszczam ze koledze chodzi o skrajnie prawicowe sympatie Paolo vide jego slynny gest.

Owszem, Di Canio jest faszystą, ale to jeden z najwiekszych profesjonalistow i uczciwych gosci grajacych kiedykolwiek w pilke. Totalne przeciwienstwo szmaciarza Tottiego.

AgresywnyChomik 08.11.2011 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1189467)
Owszem, Di Canio jest faszystą, ale to jeden z najwiekszych profesjonalistow i uczciwych gosci grajacych kiedykolwiek w pilke. Totalne przeciwienstwo szmaciarza Tottiego.

Przelpraszam a czy Totti ma byc naszym trenerem?

7 kotów 08.11.2011 22:19

Slusznie. bez sensu sie wtracilem.

sessegnon 08.11.2011 22:32

Jutro w "Fakcie" wywiad z Manolo Jimenezem, który mówi, że chętnie podejmie rozmowy z Wisłą.Niby to tabloid, któremu ufać nie warto, ale wywiad przeprowadził Piotr Koźmiński.A to poważny dziennikarz(pisze również do polskiego działu uefa.com), więc coś na rzeczy musi być, jeśli chodzi o tego trenera.

anthony09 08.11.2011 22:58

Po pierwsze bardzo ważne pytanie mam.
Jak wyobrażacie sobie Manolo Jimeneza trenerem Wisły skoro ten nie zna angielskiego ? Po hiszpańsku chyba nie będzie się z prasą, zawodnikami rozumiał.
Trener Wisły powinien biegle posługiwać się językiem angielskim ;)

adam_k 08.11.2011 23:06

Może znowu Dan Petrescu? Przypomnienie jego historii w Wiśle...
http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze

sportnh 08.11.2011 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_k (Post 1189524)
Może znowu Dan Petrescu? Przypomnienie jego historii w Wiśle...
http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze

a co on nikogo nie trenuje teraz ze mowisz ze moze znowu on?

adam_k 08.11.2011 23:25

Niestetyi cały czas prowadzi ten rosyjski klub...Nie był tam za bardzo zadowolony, ale kasa robi swoje. Inna sprawa czy w Wiśle tak naprawdę by go teraz chcieli. Ja myślę, że to byłaby dobra opcja, ale niestety raczej nierealna...

Marszałek 08.11.2011 23:40

Po hiszpańsku mówi chyba Chavez, Nunez, Diaz, Biton co się w na jakiejś telenoweli nauczył. Zresztą to żaden problem,bo mówić to on może co chce jak oni i tak tego wykonać nie będą potrafili.

Wojtas 08.11.2011 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1189539)
Po hiszpańsku mówi chyba Chavez, Nunez, Diaz, Biton co się w na jakiejś telenoweli nauczył. Zresztą to żaden problem,bo mówić to on może co chce jak oni i tak tego wykonać nie będą potrafili.

no niby tak ale jezyk jako rola integracjii to wazna sprawa

bo co innego jak Polak z Polakiem sobie pogadaja,opowiedza swinski zarcik i prz piwku powspomianaja....a co innego jak to samo zrobi Polak z jego łamanym angielskim z jakims obcokrajowcem np Kirmem ,oczywiscie po angielsku ......tu widze tez duzy problem .

PvD 09.11.2011 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1189517)
Po pierwsze bardzo ważne pytanie mam.
Jak wyobrażacie sobie Manolo Jimeneza trenerem Wisły skoro ten nie zna angielskiego ? Po hiszpańsku chyba nie będzie się z prasą, zawodnikami rozumiał.
Trener Wisły powinien biegle posługiwać się językiem angielskim ;)

ja wyobrażam sobie to tak jak w przypadku hiszpańskiego trenera koszykarek Wisły, gdzie nikt hiszpańskiego nie rozumie,a da się wszystko ładnie ułożyć i sukcesy osiągać.

iiYama 09.11.2011 08:11

Wg. PS przymierzany od rundy wiosennej jest Waldemar Fornalik ( usłyszane w radiowej Trójce ).

Kaan 09.11.2011 08:30

Niusy Telefonikowe wskazują że Cupiał jest zdenerowowany zarówną polityka miasta (planuje przenieśc siedzibę do Katowic) jak i wynikami Wisły. Nie chec nic więcej inwestowac w Klub i uważa że obecny skład jest _co najmniej_ wystarczający.

I co najważniejsze Kaziu poprowadzi druzynę do końca sezonu (nie rundy) a na jego następca ma być nie kto inny tylko sam Smuda. W sam raz po czerwcowych ME.

Trzeba jednak wiedzieć, ze Boguś to choleryk i działa teraz pod wpływem emocji, zatem (oby) jeszcze zmienił zdanie.

flamengista 09.11.2011 08:43

A moim zdaniem nowy trener już jest dogadany. Tylko w klubie doszli do wniosku, że ma przejąć zespół w przerwie zimowej.

pan Dudi 09.11.2011 10:01

Skoro Maaskant zadeklarował się jako Kasperczak vol. 2, to wątpię, że Cupiał będzie chciał płacić podwójnej pensji trenerskiej. Chodzi mi o ten fragment wywiadu:

Cytat:

Skoro mówi Pan o przyszłości, to jaka ona dla Pana będzie? Byłby Pan zainteresowany pracą w Polsce?
Chcę pracować jedynie w topowych klubach. Mam już zresztą pierwsze oferty.

Z Polski?
Nie mogę powiedzieć. Na razie planuję wakacje. Nie obejmę żadnej drużyny przed styczniem. Wyjątkiem może być tylko Anglia. Mam też nadzieję, że zarząd Wisły będzie szanował mój kontrakt i finansowo się prawidłowo rozliczymy. Do tego czasu nigdzie nie będę pracował.

Czyli jest możliwość, że nie podejmie Pan pracy do czerwca, do kiedy obowiązuje Pańska umowa z Wisłą?

Jeśli ludzie w Wiśle byli tak odważni, żeby mnie zwolnić, to powinni również mieć odwagę, żeby wypłacić mi wszystko, co miałem tutaj zarobić. To jednak jest już sprawa między Bogdanem Basałajem a moimi prawnikami.
Ma oferty z topowych klubu (dzień po zwolnieniu!), ale jednak jedzie na wakacje... Przypomina trochę Krzysia Króla, co?

W związku z tym wątpię, że do czasu pozbycia się Maaskanta z listy płac przyjdzie inny trener.

farben 09.11.2011 10:38

Waldemar Fornalik trenerem Wisły?

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

Tylko nie Polak. Wisły w obecnym kształcie musi prowadzić ktoś z zagranicy.

Rush_only 09.11.2011 10:47

Patrząc na historię naszych klubowych trenerów to dłużej niż 2 lata się utrzymali:
1924-1929: Imre Schlosser
1929-1934: František Koželuh
1934-1939: Vilmos Nyúl
1939-1946: Otto Mazal-Skvajn
1950-1954: Michał Matyas
2007-2010 Maciej Skorża

XD

także tego...

martin_6 09.11.2011 10:50

Kasperczak jeszcze...

Proud 09.11.2011 10:51

A Kasperczak?

Kaan 09.11.2011 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1189603)
W związku z tym wątpię, że do czasu pozbycia się Maaskanta z listy płac przyjdzie inny trener.

Dokładnie. Maskaant będzie chciał całą pulę. Dziwię sie tylko że Zarząd po doswiadczeniach nie potrafi prawidłowo sformułować kontraktu. A może nikt na takie cos nie chce iść: "odprawa 3-miesięczna"...
Potwierdzałoby to, co mówi Stan: "nikogo nie szukam". Ale w tym przypadku wiadomo, że dyrektorom sportowym nie mozna wierzyć do końca.

rozarian 09.11.2011 10:53

Jeśli klub chciał Probierza,to go będzie miał,bo długo w tym Arisie się nie zasiedzi.Parę kolejek i do domu

7 kotów 09.11.2011 10:54

Polonia Warszawa. Mam takie przeczucie, ze w zimie w PW wyladuje Valckx i Maaskant.

sandomingo 09.11.2011 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1189623)
Polonia Warszawa. Mam takie przeczucie, ze w zimie w PW wyladuje Valckx i Maaskant.

a u nas Zieliński z Radziem Majdanem :) i karuzela jedzie dalej

Acima 09.11.2011 11:12

Taka mała ciekawostka :)
Waldemar Fornalik (ur. 11 kwietnia 1963 w Myślenicach)

Poza tym Ruch właśnie wydał oświadczenie, że chcą przedłużyć współpracę z trenerem. Chyba działacze boją się jego odejścia, a kibice chcą go zmotywować w następnym meczu do pozostania w klubie.
http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=...gory=top-story

Manhunt 09.11.2011 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1189577)
Niusy Telefonikowe wskazują że Cupiał jest zdenerowowany zarówną polityka miasta (planuje przenieśc siedzibę do Katowic) jak i wynikami Wisły. Nie chec nic więcej inwestowac w Klub i uważa że obecny skład jest _co najmniej_ wystarczający.

I co najważniejsze Kaziu poprowadzi druzynę do końca sezonu (nie rundy) a na jego następca ma być nie kto inny tylko sam Smuda. W sam raz po czerwcowych ME.

Trzeba jednak wiedzieć, ze Boguś to choleryk i działa teraz pod wpływem emocji, zatem (oby) jeszcze zmienił zdanie.

Cupiał już się wypalił u nas.
Napiszecie ,że gdyby nie Cupiał to byśmy nic nie mieli . I tak teraz nic nie mamy , mamy mistrzostwa Polski , no ale co nam to daje ?? właśnie nic.( tak MP jest ważne , ale z tego nic nie wynika , nie mieliśmy z tego żadnego korzyści) MP jakoś nie przyciąga sponsorów do Wisły , frekwencja nie jest wysoka, nie mamy stadionu ( stadion należy do miasta), nie mamy bazy treningowej . Cupiał wyłożył duże pieniądze na transfery ( kiedyś) , ale nie wyłożył kasy na baze treningową. Za niedługo Cupiał nas zostawi. Wtedy klub na zabój będzie szukał sponsorów , właściciela.
Obecny skład jest ledwie wystaczający na MP , ale co z LM i z LE ??

Gdy Fornalik odejdzie z Ruchu to Ruch spadnie. On umie poukładać drużyne.

River 09.11.2011 12:41

Fornalik to byc moze i dobry fachowiec o czym swiadczona jego wyniki w Ruchu. Pomomo roznych przeciwnosci jak odejscia najlepszych graczy, sytuacja finansowa klubu itp to potrafil on stworzyc niezly zespol.
Na pierwszy rzut oka dobry kandydat ale Wisle potrzebny jest ktos inny, o innej charakterystyce. Fornalik jest "za miekki". Nam potrzeba czlowieka z twarda reka, ktorego stac na odwazne decyzje i nie bojacego sie czasem pojsc pod prąd. Fornalika w takiej roli nie widze.

!!IRIVER!! 09.11.2011 12:52

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Jak jest taka opcja, to brać i się nie zastanawiać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl