Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2011/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8171)

Blaszczu16 15.03.2012 12:36

Dwumecz Chelsea-Napoli miał bliźniaczo podobny przebieg do eliminacji Ligii Mistrzów z sezonu 2005/2006 kiedy to w równie dramatycznych okolicznościach Biała Gwiazda odpadła po dogrywce w Atenach z Panathinaikosem.

Tak samo jak 7 lat temu tak i teraz wynik dwumeczu brzmiał 5-4 dla drużyny wyżej notowanej i grającej rewanż w u siebie. Wszyscy pamiętamy pierwszy mecz w Krakowie, gdzie pierwszą bramkę szybko strzelił Olisadebe, tak jak w pierwszym spotkaniu Napoli straciło gola z The Blues. Potem, po fenomenalnej walce i zaangażowaniu Wisła jak i zespół z Włoch zdołali przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść i oba kluby wygrały u siebie 3-1. Rewanż na wyjeździe, Wisła jak i Napoli zaczęły świetnie od groźnych ataków. Zarówno 7 lat temu Marek Zieńczuk miał swoje sytuacje, tak i wczoraj świetną okazję na strzelenie gola miał Cavanii. Z upływem minut gospodarze tamtego jak i wczorajszego meczu coraz bardziej przejmowali inicjatywę i strzelili szybko 2 gole, które premiowały ich do awansu. Wisła jak i Napoli obudziły się z zadanych "ciosów" i odpowiedziały golami na 2-1. Niestety oba zespoły straciły trzeciego gola co doprowadziło do dogrywki. W niej gospodarze dobili zarówno Wisłę jak i Napoli.

Jedyną różnicą było to, że Wisła grała w 10 od 80- którejś minuty.

SZYMEK_TSW 15.03.2012 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1230808)

Jedyną różnicą było to, że Wisła grała w 10 od 80- którejś minuty.

Druga różnica to gol Marka Penksy

_ukoL 15.03.2012 13:39

Faktycznie Bazylea dała radę na Allianz Arena. :lol:

Pablo84 15.03.2012 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1230815)
Druga różnica to gol Marka Penksy

Dodajmy, strzelony prawidlowo :]

http://www.youtube.com/watch?v=lYjBDYkR648

DeadOrAlive 15.03.2012 21:07

a czy to nie było tak, że bramkarz wprowadził po tym przewinieniu piłkę do gry ręką ?

Pablo84 15.03.2012 21:11

Po tym "przewinieniu" (jakimś tam, do tej pory nie wiem jakim) bramkarz powinien wykopać a nie wyrzucić ręką, no ale cóż .... .Jak to niektórzy mówią- "życie"

kozimtsw 15.03.2012 21:24

Nawet mi tego nie przypominajcie !!!:( jakim cudem sędzia tego nie uznał?!?! nie było żądnego przewinienia ze strony Wisełki, a jednak nie uznał - złodzieje !!!! Piłka do gry została wprowadzona prawidłowo - bramkarz tym lekkim wyrzutem nie wznowił gry, po prostu podał piłkę do obrońcy, który wykonał rzut wolny - tu jest wszystko prawidłowo. Ale co tam sędzia odgwizdał to ja nie mam pojęcia. Zawsze popadam w doła, kiedy oglądam tą bramkę... i właśnie tak się stało...

lorddavy 15.03.2012 21:27

Angielska ....a Mike Riley do dziś pamiętam tego drukarza. Nieźle mu musieli s....iele posmarować.

martin_6 15.03.2012 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1230966)
Po tym "przewinieniu" (jakimś tam, do tej pory nie wiem jakim) bramkarz powinien wykopać a nie wyrzucić ręką, no ale cóż .... .Jak to niektórzy mówią- "życie"

Właściwie to po tym "przewinieniu" Panathinaikos powinien zacząć grę od środka...

mitmichael 16.03.2012 16:16

http://img.interia.pl/sport/nimg/5/d...gi_5689245.jpg

No to stawiam spokojnie na Finał Real - Barcelona. APOEL zaszedł daleko i na tym sie skonczy. Lyon rozumiem ale Real to za wysokie progi chociaz na Cyprze moze byc niespodzianka

Marcin_fan 16.03.2012 16:41

Ja licze na finał Bayern-Barcelona. Z pewnością dużo nobilitacją będzie gra w finale LM dla Bawarczyków na swoim stadionie a z drugiej strony nie przepadam za piłkarzami Realu i niech im już wystarczy wygranie w La Liga..

tofik 16.03.2012 17:17

Milan może zrobić niespodziankę. W grupie pokazał, że się potrafi postawić Barcelonie. U siebie są mocni, nie skreślałbym ich przedwcześnie.

APOEL nie ma szans z głodnym sukcesów Realem. Na Bernabeu ich Królewscy zjedzą i odrobią nawet jakby na Cyprze polegli.

Jak dla mnie w półfinale Real, Bayern, Chelsea, Barcelona (jednak:))

jendrus 16.03.2012 17:55

ja obstawiam Milan; benfica; bayern; real

gizmowisla 16.03.2012 18:13

nie ogladalem losowania - czy byl jakis podzial ? czy tylko "przypadkowo" teoretycznie silniejsze druzyny maja pierwsze mecze na wyjezdzie ???? ....mysle ze Real bez problemu przejdzie - Benfica moze powalczyc z Chelasea ale chyba jnie da rady - OM z Bayernem ...wg mnie szanse 50/50 ....szkoda ze Milan trafil na Barce - marzy mi sie wygrana Rossonerich ale to tak samo realne jak obrona MP przez Wisle

LuKaS TSW 16.03.2012 18:32

Jak dla mnie to awanse Realu,Barcelony,Bayernu i mimo wszystko Benfica.Szkoda że Bayern nie trafił na Barcelonę bo chyba mieliby większe szanse ich wyeliminować niż Milan.Real nawet jak będzie się męczył na Cyprze,to u siebie powinien postawić kropkę nad i.Bayern jest dużo lepszy od Marsylii i powinien sobie spokojnie poradzić,Milan musiałby na San Siro zagrać jak z Arsenalem i wygrać najlepiej do zera bo na Camp Nou raczej wielkich szans nie ma.Benfica-Chelsea tutaj jak dla mnie najbardziej wyrównana para,ale liczę że Benfica po wyeliminowaniu United da sobie radę z kolejnym angielskim zespołem.

dynek.pl 16.03.2012 20:28

Ustawione zgodnie z przewidywaniami pod final Real-Barcelona.
Szkoda, ze nie ustawili pary Milan-Chelsea bo szczerze mówiąc nie pamiętam takeigo dwumeczu,
a tak Milan-Barcelona po raz kolejny w tym sezonie czyli szczerze mówiąc nudaaaaa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl