![]() |
Cytat:
|
Sobolewski - tragedia,
Cikos - popełnił błąd, który może nas dużo kosztować, Paljic - bez problemu go jadą na tej stronie, Zurawski - nie istnieje, nie wiem, czemu Robert go wpuszcza? Nie mamy napastnika i to się odbija teraz. Branco - Co to jest za drewno, najgorszy obrońca ligi, on nawet nie angażuje się w akcje ofensywne, bo to stanowi dla niego problem. Ale żeby na Reymonta przegrywać ? Przecież jeśli go nie wygramy to już w następnej kolejce możemy się pożegnać z 1 miejscem. |
Jeśli pech istnieje to się na nas uwziął :)
|
Cytat:
Cytat:
Po pierwszej polowie moge smialo powiedziec, ze tego meczu nie wygramy grajac tak jak gramy. Babole w obronie i kiksy w ataku. Parodia. Melikson i Malecki cos probuja, Kirm i Zurawski - DNO. Jirsak - 2x DNO, ten gosc juz swoj dobry mecz w tej rundzie zagral, do konca sezonu powinien siedziec na lawie. Czarno widze druga polowe. Jesli zostaniemy tym MP to bedziemy w .... slabym MP. |
Zobacz jak Chavez wyprowadza piłke. On ma koordynacje słonia afrykańskiego!!! podania w szerz boiska. Jak stracimy gola po przechwycie takiego podania to wspomnisz moje słowa.
Sobol niestety gra fatalnie - Robert wpuść Wilka!!!! |
Staram się nie oceniać w czasie trwania spotkania , ale jak narazie naprawde źle to wygląda .
Wszystko wyglądało OK do 25 minuty i feralnej kontry Górnika . Górnika nagle stał się drużyną atakującą , wyczuł bardzo słabą dyspozycje obrony Wisły , gdzie Cikosz nie istniał, za niego Branco który urwał się niewiadomo skąd . Paljc najczęściej atakowany 2 na 1 . Chavez nie radzi sobie z Sikorskim , a Jaliens niestety nie ustawia tej obrony jak należy . Każdy rzut rożny dla Górnika pachnie bramką w przeciwieństwie do stałych fragmentów po naszej stronie . Jeśli nie strzelimy szybko bramki na początku 2 połowy to tego meczu nie wygramy . Remis będzie dla nas jak porażka . |
Nie mamy ataku, a obrona jest jak zawsze nieporadna. Efekt jest więc naturalny dla powyższego stanu rzeczy.
Dawno nie widziałem tak słabego zawodnika jak Branco. W drugiej linii istnieje tylko Melikson, ale nie ma z kim grać. Nie mamy w tej drużynie "argumentów", by nie gubić seryjnie punktów. Ale jak się wierzyło zimą, że jako "rezerwowi" napastnicy sprawdzą się Rios i Żurawski, że nie trzeba wzmacniać boków obrony, skąd każde dośrodkowanie przechodzi, że w środku pola do Meliksona wystarczy Jirsak, to teraz się za to płaci. Najgorsze, że ani Garguła, ani Rios nie gwarantują żadnej poprawy w II polowie. |
Jeśli drużyna ma charakter to może jeszcze wyciągną. Pamiętam ostatni mecz z Górnikiem na Reymonta przegrywaliśmy 1-0 a wygraliśmy 3-1 ale to już przeszłość. Nie potrafimy wykonywać stałych fragmentów gry, nie pamiętam kiedy ostatnio zdobyliśmy bramkę po takiej akcji( chyba tylko jedną w tym sezonie). Drużyna zamiast się zgrywać nagle pokazuje że jakby jej się tryby zamuliły. Normalnie żal
|
Jirask, Melex nieźle
Sobol słabo Żurawski tragicznie!! Za Branco postawic moją teściową i nie wyglądałaby gorzej. |
Ale ciekawych rzeczy tu się można dowiedzieć. Górnik nas jedzie? Oni od początku grają z kontry, w kontrach to nas jadą, z tym się mogę zgodzić.
Mnie najbardziej wkurza to, że nie potrafimy strzelić bramki ze stałych fragmentów - wolne, rożne - możemy ich mieć ze 100 w jednym meczu a i tak dupa. Wydaje mi się, że Wisła chciała za szybko strzelić bramkę i za bardzo się odsłoniliśmy. Poszła kontra i jest jak jest. Albo wyrównamy albo nas dobiją, proste ;) |
Ludzie spokojnie! Poczekajmy do końca meczu z przemyśleniami.
Mecz się jeszcze nie skończył a ja wierzę że Wisła go wygra! To jest piłka nożna tu się gra 90 minut. |
Ja nie rozumiem jak mozna w jednej akcji tyle bledow popełnic.
|
Ja bym wstawił Wilka za Sobola i może Sivakova za Kirma a Melikson na skrzydła
|
Polonia Bytom prowadzi z Jagiellonia. Trzeba brac sie do roboty
|
a tymczasem Bytom prowadzi z Jagiellonią 1:0
|
Polonia B - Jagiellonia 1:0
|
Jeśli nie możesz wygrać - zremisuj - najgorszą rzeczą byłoby totalne odsłonienie się. Trzeba grać najpierw o remis - a potem o zwycięstwo - nie inaczej. Bo możemy już przegrywać i z 3-0 jeśli się za bardzo odsłonimy.
|
Cytat:
|
Cytat:
No to co ze podania w szerz boiska - Barca też tak gra i nikt nie marudzi. Szanowanie piłki też jest waznym elemntem gry. |
Branco to by sie nie zalapal do 1 ligi nawet ......... jesli Wisla zagra w 2 polowie tak jak pierwsze 15 min moze byc niezle, jesli tak jak przez ostatnie 20 min to bedzie dramat. A Jagiellonia nie spi ...... ale to niestety prawda ze transfery z zimy gdzie wiekszosc piala z zachwytu odbijaja sie teraz niestety.
|
Oglądajcie jak Chavez wyprowadza piłke;-) jakbym widzaił Mariusza P. ( te same emocje ).
Wilk za Sobola, kontuzjowany Genkov za Żurawskiego ( przynajmniej by przyjmował i odgrywał ). Oczywiscie to z Genkovem to żart - wyjasniam żeby zaraz ktoś nie wpadł na pomysł wyjaśniać mi różnych rzeczy:-) |
Wymieniacie ktorzy pilkarze graja zle? Jak dla mnie wszyscy graja zle ,to jest tragedia i to na tle Górnika Zabrze ,który jest słaby ,a prowadzi 1-0 i mial kilka sytuacji
|
Cytat:
Trzeba wygrywać z takimi ogórkami i tyle, jeśli sami nie potrafimy zdobyć MP, to znaczy, że nie zasługujemy na niego, ale patrząc na Polską piłkę to tu nikt nie chce zdobyć MP. |
Jaga przegrywa. WISŁA GRAĆ k.... mać
|
Ale Kazek Węgrzyn bredzi,nie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I z czego się cieszycie ??? Że Jagiellonia przegrywa??? Bez jaj ...
|
Ale się czepiacie Żurawia. Facet nieźle rozgrywa piły, nie jest tak bezproduktywny jak Mały na szpicy.
Błaszczu mistrzem Niemiec, gratki :D |
Remis nic nam nie daje. To będzie jak porażka. Nie ma się co oglądac na Jage.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl