Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Sporty zimowe - narciarstwo, biegi, hokej. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7865)

19sebawro06 19.02.2018 18:39

skupić się na sporcie w którym można zdobyć wiele medali i na to postawić. dobrym przykładem jest tu Holandia i panczeny. ile medali łupią na jednej konkurencji to obłęd.

JudasPriest 19.02.2018 21:25

Sęk w tym że te sporty nie zbyt dochodowe. Podobno Prevc zarabia mniej więcej tyle samo co piłkarz ekstraklasy.

Kaan 20.02.2018 08:48

Brakuje zaplecza, ale nie tego sponsorskiego czy dużych obiektów ale takiego gdzie dzieci zaczną wkręcać się w uprawianie sportu i na 100 czy 200 znajdzie się talent.
I to zarówno w biegach narciarskich jak i w skokach. Brakuje tras narciarskich i małych skoczni. czy programów w ramach wf do uprawiania np. narciarstwa biegowego w terenach górskich.

brylant17 20.02.2018 13:24

Co jest do uja Koreanka wpada na Kanadyjkę,a ta upada i są wyrzucone Chinki i Kanadyjki widzę,że Korea musiała zdobyć medal w short track'u

Kocur 26.03.2018 08:55

I kolejna Kryształowa Kula i milimetry do małej w lotach.

To jak - dalej Kamil jest leszczem ? ;)

Kocur 06.04.2018 12:09

Cytat:

Marit Bjoergen w piątek poinformowała o zakończeniu kariery. Po raz ostatni na trasie pojawi się w sobotę. Wystartuje w biegu na 30 kilometrów podczas mistrzostw Norwegii w Alta.
wyleczyła się z astmy ? ;)

Arkadiusz.Czerepach 06.04.2018 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1343845)
Cóż rzeczywiście miałeś rację. Mam nadzieję, że na IO racja będzie po mojej stronie, a zwycięstwo po Stocha i kompanii;).

Pytanie czy to nagły spadek formy w naszej ekipie, czy też po prostu turniejowy wzrost formy w innych (przede wszystkim Austriaków) ekipach??

Wydaje mi się jednak, że w porównaniu z zeszłym sezonem jest progres jeśli chodzi o drużynę (za wyjątkiem Stocha, który w zeszłym sezonie był 4 w TCS, w tym dopiero[?] 7). Przede wszystkim czterech naszych w pierwszej 30-tce ogólnej klasyfikacji turnieju na lepszych miejscach niż rok temu. W zeszłym roku nasi w ogólnej klasyfikacji zajmowali miejsca 4, 20, 23, 30 w tegorocznym konkursie 7, 12, 21, 22. Progres Kota, który poprawił zeszłoroczne 20 miejsce na 12 w tym. Słabsze miejsce Żyły, aczkolwiek trzeba pamiętać, że w tym roku nie brał udziału w jednym konkursie (a praktycznie punktował jedynie w dwóch -> rzecz jasna z własnej winy). Mimo wszystko wydaje się, że jednak progres w porównaniu z zeszłym rokiem delikatny jest także u niego (61 TCS -> 31, 30, 22, 30; 62 TCS -> 24, 52, brak, 21). Po prostu w tej chwili więcej od Żyły (jako od tego trzeciego) oczekujemy -> przede wszystkim stałej, ustabilizowanej formy, bez takich fajfocli jak w Ga-Pa. Najbardziej cieszy jednak, że w miejsce chimerycznego Huli, pojawili się młodzi Ziobro i Murańka (i mimo, że poza 30-tką dodałbym tutaj także juniora Bieguna).

a tu takie zaskoczenie po latach :-D

Arkadiusz.Czerepach 06.04.2018 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1343840)
Noriaki to inna sprawa.

Ja gościa pamiętam kurcze jak w liceum jeszcze byłem i on już skakał - jeszcze tym starym stylem w ogóle :)

Właśnie sprawdziłem - ma 41. Szacun bo formę ma medalową w tym sezonie.

hehe nie ma to jak otworzyć przypadkową stronę , post z przed 4 lat ,

i już wtedy zadziwiał długowiecznością Kasai , mamy 2018 , a sympatyczny Japończyk dalej lata !

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl