![]() |
na stronie Bredy i Eredivisie mozna wyczytac co nieco o Valckxie (jak to wymienic:D) i Robercie, ktorych lacza ze soba, i ze niby Valckx jak dobrze rozumiem podpisuje z Wisla kontrakt tez na dwa lata, takie wrazenie mozna odniesc ze to Stan Valckx byl za zatrudnieniem Roberta i Basalaj mu zaufal, bo Stanowi bedzie sie dobrze pracowac z Robertem, i na odwrot i dlatego chca stworzyc Holenderski duet
gdyby nie bylo wzmianki o Jimenezie i innych to skakalibyscie z radosci, gdzie jakis Holender do Wisly, na dodatek z Eredivisie, ee tam, nie robcie sobie jaj jesli to jest trener 3 kategorii to jakiej sa trenerzy pracujacy juz w Polskich klubach? pytanie retoryczne :D |
Ja mysle, ze bedze dobrze. Facet w zespolach w ktorych pracowal osiagal przyzwoite rezultaty i to rokuje dobrze dla Wisly. Gdyby facet prowadzil PSV i za dwa razy byl na podium to by sie wszyscy malkontenci masturbowali ze bierzemy czolowego trenera. Tak naprawde to jedynym minusem Roberta jest to, ze facet nie prowadzil nikogo z czolowki. Trzeba jednak przyznac, ze na drugim froncie zawsze mial dobre rezultaty.
Dodatkowo trzeba sobie odpowiedziec na pytanie po co sciagamy trenera z Holandii i jakie cele zostana postawione jemu i Valkxowi. Ja mysle, ze chodzi o reorganizacje klubu na wzor holenderski. |
Cytat:
|
Ręce opadają. Zejdźcie dzieci na ziemię, albo wróćcie do playstation i dalej sprowadzajcie sobie Messiego do Wisły:lol:
Trener 3 kategorii ? Nawet jeżeli tak to jestem za, bo za wyjątkiem Petrescu to mieliśmy trenerów 5,6 kategorii. Nie jestem nie wiadomo jak podjarany, ale spokojnie i z dozą sporego optymizmu przyjąłem tą wiadomość. Taktycznie i piłkarsko mi się wydaje najlepiej jak może być wybraliśmy, nie mamy zawodników technicznie tak zaawansowanych, żeby grać jak w Hiszpanii, ani tak siłowych, żeby grać jak w Anglii. Myślę że mamy złoty środek i zdolnego trenera z kraju produkującego najwięcej talentów trenerskich i zaraz po Brazylii najwięcej piłkarskich. Dla mnie jest ok. P.S.Szkoda że informacja nie wypłynęła wczoraj wieczorem, dzieci miałyby odcięty dostęp do internetu i człowiek mógłby spokojnie forum poczytać. |
Co Leo? Dla mnie mowil cala prawde o polskim bagnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie rozumiem Was - przychodzi młody trener z całkiem dobrymi osiągnięciami na Zachodzie z najlepszej szkoły trenerskiej na świecie a Wy już narzekacie jaki to słaby nie jest. Dajcie mu czas , efekty jego pracy zobaczycie najwcześniej na wiosnę. Ten trener przychodzi po to żeby wyciągnąć drużynę z dołka , wyciągnąć z zawodników maksimum możliwości , poukładać zespół taktycznie i zmienić podejście mentalne. Skoro potrafił wyciągnąć maksimum ze swoich zawodników w Holandii to i zrobi to u nas. Zapominacie również o jednej bardzo ważnej kwestii - o ile bycie zawodnikiem pierwszego składu w Holandii jest już naprawdę dużym osiągnięciem (gdzie jest do rozdysponowania 11pozycji) to bycie czynnym trenerem pierwszej drużyny jest jeszcze większym - tu na jedną i jedyną pozycję konkurencja jest ogromna.
Bakero jest o wiele słabszymi osiągnięciami a widzicie jak Polonię poukładał |
Wy jestescie ludzie w polowie chorzy...
Nie wiem kogo sie spodziewaliscie ale doslownie poziom ponad polowy tutaj piszacych jest nienaturalnie nienormalny... Na takiego trenera nas stac i taki trener na polskiej realia i warunki jest trenerem lepszym od naszych trenerow rodzimych... A tutaj dochodzi do spazmow i placzow,rozczarowan i zdziwien... Ale czym sie dziwicie ??mysleliscie naprawde ze moze przyjsc do Wilsy Petrescu ktory zarabia 1,5 mln czy Jimenez ktory chcialby pewnie nieduzo mniej?? Jest nowy trener jest dobrze ,slabszy od Engela,Okuki,Liczki i Kulawika nie bedzie a lepszy moze byc... A niektorym poelcam sie troszke podleczyc albo zaczac pisac na forum za kilka lat jak wiek dojzrewania Wam przejdzie... PS.Forum z dnia na dzien spada w dol... |
Zapomnieliście o jednym...że budujemy także podstawy czyli szkolenie, a kto na tym się bardziej zna niż para Holendrów?
|
chcecie tego dziada:p http://www.nac.nl/voetbal/spelerdeta...peler_id=33280
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Niepokój mogą jednak wywołać jego dokonania w ubiegłorocznych pucharach.Odpadnięcie z Villareal wstydem nie jest ale w takich rozmiarach już niewątpliwie tak...
|
wszystkim media naobiecywały Jimenezów, Mourinhow, Reijkardów, Guardilole, a dostali jakiegoś trenera bez sukcesów w Europie, w Wiśle Kraków w 67 lidze świata.
Szczerze mowiac, to powinni wziasc 5 trenerow od młodziezy, zrobić im szkółke, scouting seniorską piłke zawiesic na 5 lat, i dopiero w 2017 zacząć zbierać plony. Co by sie wtedy na forum działo :O Sam po przeczytanieu informacji poczułem sie jak okłamane dziecko, któremu obiecują prezenty a nie dają ich. Ale przypomnijcie sobie, że bożyszcze forum, Dan Petrescu był trenerskim zerem jak przychodził do Wisły. A ten Maskodont cały przynajmniej coś trenował, dla mnie liczy się to że ktoś tam powiedział, ze facet potrafi motorycznie przygotować. To mi wystarcza. Jeśli beda mieli siły biegać 90 minut, o gre sie nie boje. Póki co biegaja 15 minut. Dobrze ze jeste nowy zagraniczny trener, moze w koncu podziały z szatni znikną, a miernoty zaczną się języków uczyć. |
Cytat:
|
przynajmniej koles nie bedzie w takim stresie pracowal jak trener z nazwiskiem...
bedzie mial raczej spokoj... |
Cytat:
|
Mówicie również, że z Bredą nic specjalnego nie osiągnął, tylko jakieś tam 8 czy 10 miejsce w lidze. proponuje zobaczyć jakie 'gwiazdy' miał w zespole i porównać z Heerenveen, Twente czy nawet Utrechtem
|
Co do komentarza Bożydara Iwanowa to on naprawdę jest specem od holenderskiej piłki, więc pojęcie ma. Skoro tak twierdzi o nowym treneiro, to wypada mieć nadzieje i nie należy gościa skreślać od razu. Czas pokaże. Ja już osobiście rzygam "polską myślą szkoleniową" i bardzo się cieszę, że na ławce trenerskiej nie siedzą tacy "filozofowie" jak Lenczyk, Engel, Smuda czy Kasperczak.
|
Zatrudniliśmy trenera który obecnie z sukcesami prowadzi zespół w ekstraklasie holenderskiej. Moim zdaniem to duży sukces. Gość ani nie jest bardzo młody ani stary, a tacy to się zazwyczaj dobrze sprawdzają, bo czynnie uczestniczą w treningach.
|
lukam po forach Poznaniakow, Slaska czy Legii i posty "bardzo dobry ruch Wisly" itd,, dotyczy to duetu Maaskant & Valckx, a tutaj narzekania, fani Wisly to jednak najwieksze marudy :D od razu co normalne niczego nie sklei, dac mu czas, bo nie oszukujmy sie, gdyby udalo mu sie cos zdobyc (MP) w tym sezonie to bylby cudotworca, nasz sklad w ogole nie jest sklejony, rozwalka calkowita, i dlugo moze potrwac podnoszenie sie z plecow
|
Za chwile uaktywni się zbymak albo macioos i powie ze tak własnie myślał :P A pierdoły o Himenezach,Petreskach, Kumananach czy Simełonach to dzieciom do snu hehehe. Jaki klub taki trener.Zycze facetowi samych sukcesów!!!! Jestem ogólnie dobrej myśłi.Bo złej nie mogę być jako wieczny optymistach.
|
Niektórzy to by się tylko Mourinho i Jimenezem zadowolili :lol: Zejdźcie na ziemię, pozyskaliśmy młodego trenera z kraju o fenomenalnej reputacji szkoleniowej, moim zdaniem bardzo trafny wybór. Obojętnie jakie byłyby w najbliższej przyszłości wyniki - pozostawić i dać duży kredyt zaufania. Lepiej wymieniać gwiazdorków aniżeli wreszcie porządnego trenera. I myślę, że Basałaj z Cupiałem z taką myślą go zatrudnili :) Cudów z początku nie ma co oczekiwać - najwcześniejsze oceny to dopiero wiosna 2011.
Jeżeli ktoś myśli (a bo i takie wypowiedzi w tym temacie się pojawiały...), że dzięki duetowi z Holandii nagle w składzie zacznie grać regularnie 1-2 wychowanków corocznie to proszę was... Przy dwuletnich kontraktach nic się nie da zrobić przy młodzieży - efekty szkoleniowe widoczne są po najwcześniej kilku(nastu) latach ciągłej pracy. Dzisiejsi 18-19 latkowie mogą oczywiście czegoś się nauczyć, doszkolić nowego rzemiosła piłkarskiego - ale nawet cały sztab szkoleniowy z zagranicy nie nadrobi braków z lat wcześniejszych. To perspektywa kolejnych lat. Ale cholernie cieszy, że wreszcie jest na to nadzieja - oby Cupiał wytrzymał :) |
W tej chwili najważniejsze jest, by nowy trener wypowiedzial się o swoim podejściu do dyscypliny w zespole. Jeśli wykaże jakiekolwiek oznaki łagodności to znaczy że jest do niczego i już można szukać nowego trenera. Jeśli zamierza dużo przeklinać, krzyczeć, straszyć, wyrzucać z treningu, katować w siłowni, robić poranne apele, traktować piłkarzy jak śmieci - to w porządku. Podstawówka i gimnazjum na forum będzie wniebowzięta, w końcu w futbolu kluczem do wszelkich sukcesów jest wojskowy rygor, k****a, nie?
|
Dzsiaj już ma prowadzić naszych, czy jak?
|
Cytat:
|
Piszecie że prowadził Bredę z sukcesami.Ale czy aby na pewno?
Obejmował zespół który był na 3 miejscu w tabeli, nie zakwalifikował się do LM blamaż w pucharach a następny sezon już tylko 8 miejsce.Czy to są te wielkie sukcesy? |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl