![]() |
Czy dzisiejszy mecz jest transmitowany na jakimś kanale na Cyfrze+ ? (oczywiście obcojęzycznym, bo że na pl nie ma to wiem, się domyślam ;) )
|
Jadę właśnie do Austrii na tydzień na narty, nie orientuję się ktoś jaka tamtejsza stacja transmituje ME ? Bardzo chciałbym obejrzeć wszystkie mecze Polaków, a jak dojdziemy do finału to na pewno w drodze powrotnej zahacze o Wiedeń na mecz.
A dzisiaj jedziemy ! |
Cytat:
na cyfrze z tego co wiem, to nie ma... w necie jest tu http://www.tv4play.se/nyheter/nyhets...eoId=1.1052162 |
I gramy póki co tak jak mówiłem: KONSEKWENTNIE. Rezultat? 4 gole róznicy. Oby tylko nie rzucali jak rosinski kiedy w ytuacji 1:1 wali w trybuny z 7 metrów, a będzie dobrze. Hiszpanie nie graja nic z drugiej linii. A skrzydałami także niewiele zatem prowadzenie całkiem zasłuzone.
|
Hiszpanie sa do ogrania tylko grajmy spokojnie swoje bez podpalania sie.
|
Za dużo tych karnych dla Hiszpanów jakby jeszcze to wyeliminować to będzie super.I przydało by się poprawić skuteczność na kontrach ale ogólnie nie jest źle.
|
Naprawde nieźle to wygląda w obronie. Jedyny mankament to głupie ciągnięcie za koszulkę w sytuacji, gdy zawodnik Hiszpanii już minął obrońcę. Naprawde bez tego można się obyć. Mam nadziieje , że wenta zwróci uwage także na to , że bramkarz Hiszpanii to typowy "pajac"-skacze i można mu wrzucać wszystko na wysokości parkietu. Oby tak dalej i mamy półfinały.
|
No i jest, podziwiam Wente ze wytrzymal jak nas doszli z 8 do 4 goli przewagi, nie wzial czasu i za chwile znowu było 8. Martwi troche brak formy Bieleckiego, ale Jurasik rekompensuje tą strate, no i fenomenalna gra obu Jureckich
|
Zagraliśmy zajebiście w obronie i dlatego taki dobry wynik.
|
Dziś było lepiej ale bez jakiś wielkich fajerwerków. Hiszpania w sumie też nic nie pokazała.W sumie to może nasi oszczędzali siły i kontrolowali tylko mecz szykując się na półfinały.Martwi słaba postawa w rzutach karnych. Ten Hiszpan był prze model ze 100% skutecznością :)
|
Cytat:
straty byly niewytlumaczalne i jacys tacy senni byli ale to nie nasz problem zupelnie. Swietny mecz. Z Czechami przewiduje horror bo jestesmy teoretycznie silniejsi, a i Czesi maja swietnego bramkarza. |
Cytat:
|
Cytat:
byliśmy bardzo aktywni, w obronie jak i w ataku. Do tego doszedł dobry, skuteczny atak i mamy świetny wynik. Gratulacje Panowie! Teraz jedziemy Pepików:-) |
Jest wygrana, po lepszej grze, ale dla mnie i tak jedynym rzetelnym sprawdzianem będzie mecz z Francuzami, o ile oczywiście trójkolorowi pokażą to na co ich stać.
|
|
uJak narazie Czesi prowadzą 21-12... Rozumiem, że zwycięstwo Czechów jest nam bardzo na rękę? ;]
|
Jest nam na rękę bo Słoweńcy stracą szanse na połfinał :)
|
mam pytanie przy tej samej ilosci punktow dwoch druzyn o miejscu decyduje bezposredni mecz czy stosunek bramek? Bo jesli to pierwsze to wygrana z Czechami daje nam polfinal:)
|
Cytat:
|
Pięknie to na razie wygląda. Oby tak nasi grali aż do samego finału w Wiedniu.
Serce rośnie jak się takie mecze biało-czerwonych ogląda. Walczących i wygrywających z najlepszymi. Wierzę w złoto. Ale nawet jeśli medal będzie innego koloru będę się cieszył. Bo chłopaki dają z siebie wszystko i widać to na każdym metrze boiska. Dokładnie coś takiego chciałbym widzieć na boisku piłkarskim w wykonaniu naszych piłkarzy wiślackich. Walka na całego od pierwszej do ostatniej minuty. A nie teksty: "znowu na początku koncentracja nas zawiodła", "nie wiem dlaczego na początku na nas tak siedli, spodziewaliśmy się że nas zaatakują od pierwszych minut".. |
Cytat:
http://www.sport.pl/sport/1,65025,74...do_zlota_.html Ja mam nadzieje , że pokażemy Francuzom gdzie ich miejsce. Bo ta drużyna mnie wyjątkowo drażni :-> |
Co do jutrzejszego meczu..gra Czechów opiera się głównie na jednym zawodniku Filipie Jicha z THW Kiel (czołowym graczu i strzelcu Bundesligi)-czasami wspiera go jeszcze Nocar z francuskiego Chambery Savoie , ale nie jestem pewien czy dobrym pomysłem byłoby granie np z jednym 'kryjącym' go zawodnikiem, bo wtedy więcej miejsca mają inni rozgrywający i skrzydłowi do schodzenia na środek..ale zobaczymy co wymyśli trener Wenta ostatecznie. W każdym razie jak zagramy tak jak dotychczas w obronie to jestem pewien dobrego wyniku jutro..i mam nadzieje że Jicha nie okaże się kolejnym 'Lazarovem' dla naszej reprezentacji.
|
Jak widze pilkarzy recznych to widze walecznych dumnych i chcacych rozniesc rywala MEZCZYZN (nie mylic z ich odpowiednikami w dyscyplie gdzie pilki zamiast reki kopie sie nogą)
Widze walke,i chęc do osiagniecia czegos.Widze ambicje i determinacje. Widze trenera ktory oddaje sie cala energie i oddal by wiele zeby pomoc swoim podpopiecznym. Widze DRUZYNE gdzie kazdy walczy za kazdego ,"jeden za wszytskich wszyscy za jednego" a dlaczego nie wiedze zadnego z tych w/w rzeczy u pilkarzy tyle ze nożnych??? |
Mam mozliwosc zalatwienia biletow na 2 mecze polfinalowe po 73 euro sztuka. Niestety nie mam transportu. Moze ktos by sie decydowal na taki spontaniczny wyjazd ? Z Krakow to rzut beretem do Wiednia.
|
Cytat:
Lazarova już przerabiali więc pewnie Wenta i zespół wyciągnęli z tego wnioski. |
Cytat:
Oczywiście są wyjątki i nie można tak podsumować każdego piłkarza, ale ogólne wrażenie i odczucie przy porównaniu z profesjonalnymi sportowcami wypada dla piłkarzy fatalnie ..... |
Sporo bramek jak na jedna połowę.
|
Jak dla mnie gramy za spokojnie,bez zęba. Mało zdecydowanie i za wolno. Powtórka meczu ze Słowenią na razie. Nie wiem czy to taktyka Wenty aby spowolnić grę ale póki co efektu to nie przynosi.
P.S. Tak jestem laikiem ... |
Po meczu wybitnym przyszedl bardzo średni mecz w obronie. Plus słaby Szmal na bramce(wyczuli jego slabsza strone w grze dołem) i mamy efekt jaki mamy. Ale -1 to nie jest jakies wielki deficyt i myśle ze wygramy, Choć Czesi graja naprawde dobra piłkę, bez kombinacji ale skutecznie. Będzie dobrze!
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl