![]() |
Pluli sie wszyscy w mediach tylko po to zeby spuscic cene. Ja osoboscie nie wiem o co chodzilo niektorym twierdzącym , ze jakoby Chrapek byl przesadnie drogi. 1.5 mln zlotych to okolo 350,000 tysiecy Euro.
Pokazcie mi kraj w Europie, ktory za czolowego strzelca drugiej ligi dalby takie smieszne pieniadze. Nasza liga jet poprostu tak slaba finansowo, ze srubuje sie ceny w dól. I dlatego podniecamy sie , ze Wisla kupuje Krizma za 350.000 Euro, kiedy w tym samym czasie austriacki Salzburg bierze kolesia z Ziliny za 900.000.... Przeciezk takie ceny jak 100-500 tysiecy euro winny byc norma w czolowych klubach naszej Ekstra(?)klasy. |
Cytat:
|
z Zagłebiem też sie bedzie trzeba liczyc,ich wzmocnienia jak na naszą lige są spore uważam.
http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...ge_101504.html |
^^ Oj trzeba będzie... będą walczyć o górę tabeli... coś takiego jak śląsk w zeszłym sezonie... być może nawet lepiej... zobaczymy :)
|
Cytat:
Ale wiesz dobrze jak to jest z tymi "wzmocnieniami " z zagranicy. Nie lapia sie po Ligach Austriackich ,Chorwackich ,Greckich (czyli srednich, o Francjii czy Niemczech nie pisze nawet)to zmuszeni sa wybrac te najslabsze ,jak Polska a ze pilke kopnac prosto jako tako potrafią to szybko staja sie "gwiazdami",pograja rok ,sprzedadza ich za 500 tys Euro i dalej ida w swiat ,potem lawka gdzies w lepszej lidze,i znowu szukaja szczescia w innym z reguly słabszym klubie byle grac i tak karuzela sie z nimi zamyka. |
Ja bym postawił przynajmniej znak równości między ligą polską a chorwacką czy bułgarską, chciałbym żebyś się o tym mógł przekonać w najbliższym czasie jak Wisła skopie dupsko mistrzowi Chorwacji czy Bułgarii. U nas też jest grono piłkarzy, którzy się nie sprawdzili. Tarik Cerić w LKSie nie był jakiś swietny, teraz w Rijece się wyróżnia, tak samo Makriev, który grał kiedyś w Polsce przychodzi jako gwiazda do Levskiego.
|
Cytat:
Z calym szacunkiem ale lig w Europie gdzie stac ludzi na niezlych graczy jest nieco wiecej niz 6. Z samej Anglii 3 pierwsze klasy rozgrywkowe maja wiecej hajsu niz niekiedy nasze czolwoe zespoly. Bundesliga i 2.bundesliga takze za 300.000 euro radzi sobie z kupnem. Hiszpania, Wlochy takze . Jak pamietasz to slaby zespol ligi szwedzkiej takze sobie kupil kiedys Burkhardta za pareset tysiecy dolarow...No ale zawsze mozna sie odwolac do ligi w Bulgarii,Macedonii albo Albanii i powiedziec ze oni sobie nie kupia zawodnika z drugiej ligi za takie pieniadze, zatem i my nie powinnismy placic. Za Lewandowskiego tez Wisle bylo szkoda, bo to w koncu z Pruszkowa byl i z drugiej ligi, a do tego mial zaledwie 20 lat. Nieopierzony. I tyle dawac?To dał Lech i na tym wyszedł całkiem dobrze. Prawda jest taka ze lezy w Wisle skauting i rzucamy sie nie na to co znajdziemy i wyszukamy, tylko na to co nam podrzucą. |
|
Cytat:
|
wie ktoś kiedy będzie decyzja w sprawie Widzewa ?
|
O Lewandowskim media już przez całą rundę wiosenną w II lidze pisały, że to wielki talent.
O Chrapku nic takiego nie słyszałem. Moim zdaniem 1 mln złotych to za takiego zawodnika sporo. Czy za dużo, to wyjdzie w praniu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Interesuje sie nimi Lech głownie.Wg Wybiorczej zaden z nich nie znajduje sie w orbicie zainteresowań Wisełki.
Az zaczne obserwowac tych młodzieniaszkow z ciekawości. |
Cytat:
Zawsze to jest tak ze jeden fuks karze sadzic ze uda sie kazdy kolejny Amika robila tak to tym jak im wypalil Stilic, i teraz na polskim podwórku liczy ze Chrapek bedzie kolejnym Lewandowskim. |
Cytat:
|
nie miałem netu chwile, i taki galimatias
kto w końcu spada a kto awansuje? |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.90minut.pl/news/96/news96...przerwane.html
dalej wiadomo, że nic nie wiadomo |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Semirem Stiliciem zainteresowane jest FC Koeln.
|
Zagłębie się zbroi:
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli zgodnie z prawem, to nie ma żadnych wątpliwości - ŁKS pierwsza liga, bo brak licencji. Widzew - II liga, bo taka była kara nałożona przez PZPN która okazała się prawomocna. W lidze zostają Pasy, w barażach Górnik. To by było zgodne z prawem. Jakim cudem "nie chcą skrzywdzić żadnego klubu" - tego już nie wiem. Jedynym sposobem byłoby zwiększenie ligi. Albo poważnie traktujemy licencje, albo dalej tolerujemy amatorszczyznę. Albo walczymy poważnie z korupcją, albo tolerujemy złodziejstwo. Widzew sam jest sobie winien. Gdyby poddał się karze, teraz awansowałby uczciwie do pierwszej ligi. A za rok pewnie wróciłby do elity. Dla mnie największym skandalem będzie to, jak Widzew zacznie przyszły sezon od pierwszej ligi (jeśli w ekstraklasie - to już będą pańskie jaja). Bo oznaczałoby to, że kradzież popłaca. |
Cytat:
|
no to co w takim wypadku minusowe pkt. dla Widzewa???
na baraże to teraz czasu nie ma... pokpią się... co to za sprawiedliwość baraże 1,5 miesiąca po co oni na tych spotkaniach robią, pomyśleliby jak ułożyć zasady rozgrywek żeby za rok takich jaj nie było |
Cytat:
:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl