![]() |
Cytat:
|
Tutaj http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...endar2009.html jest cały kalendarz.
Początkowo faktycznie miały być od razu losowane 3 rundy ale to się zmieniło i teraz jest losowana tylko 1 i 2 runda. |
"...Wiadomo już jednak, że Wisła w Polsce będzie musiała podejmować rywali w międzynarodowych rozgrywkach, gdyż zgody na grę w roli gospodarza poza naszym krajem nie wyraziła UEFA."
http://www.futbol.pl/artykul/54994.html |
Cytat:
|
Kasa pojdzie na splate dlugu.
|
nawet wiecej niz 3 mln, bo do tego trzeba doliczyc kase z transmisji TV za runde 2 i 3. Nastepnie kasa za mecze w LE etc. A wiec jezeli udalo by nam sie awansowac do 4 rundy kw. LM to kasa moze byc na prawde bardzo duza..
|
Jezeli jakakolwiek kasa wogole bedzie. Odejdzie Brozek i Marcelo i dostaniemy w tylek od Debreczyna w 2. rundzie. Spokojnie z takimi szarzami jeszcze. Na liczenie pieniedzy przyjdzie czas. Poczekajcie chociaz do 22 czerwca, kiedy jest losowanie 2. rundy.
|
Cytat:
Z tego by wynikało, że jeszcze zanim zaczniemy grać to już mamy 330k (200k+130k za 1. rundę)?? |
donPedro23 - Post nr 154 i cytat w nim. To jest bodaj z oficjalnej strony UEFA. Kasę przy których jest symbol gwiazdki - dostają zespoły, które nie awansują do fazy grupowej LM. Czyli za sam udział w eliminacjach LM mamy 330 tys. EURO, za przebrnięcie jednej rundy - kolejne 130 tys. , za awans do 4.rundy już 2,1mln Euro. Czyli nawet w przypadku odpadnięcia w 4.rundzie - dostajemy 2,1mln za el.LM + 1mln E za fazę grupową LE. Ładne pieniądze. :-) Nie mówiąc już o awansie do LM i ugraniu jakichkolwiek punktów tam... :) Jest się o co bić! :D
Myślę, że Cupiał ma to na uwadze... i , że nie będzie żydził w tym okienku... bo prędko może mu się to zwrócić... |
Z jakiej strony są informacje z postu nr 154?Proszę o link.
|
Podejrzewam, że informacja wzięta jest stąd:
http://kassiesa.com/uefaforum2/viewt...t=429&start=90 Tam podał ją jakiś Niemiec powołując się na oficjalną stronę Partizana Belgrad. Oprócz podanych kwot istnieje ponoć również spora pula pieniędzy rozdzielana proporcjonalnie w stosunku do wartości rynku telewizyjnego, ale nie wiem czy to nas dotyczy. |
Cytat:
|
Kwota 2,1 mln Euro za 4 rundę el. LM wydaje się duża, jednak na jednej z serbskich stron jest informacja, coś w stylu "Pod naciskiem klubów ze wschodu(głównie Partizant i Dinama Zagrzeb) UEFA włączyła play-off( 4 runda el.LM) do Pakietu scentralizowanego". Dzięki temu także 4 runda będzie w Nsport, który wygrał przetarg na LM.
|
w NSport ? Boże czemu to dno w ogóle powstało :(
|
Cytat:
|
A przypadkiem nie ma takiego zapisu, że mecze polskich drużyn w europucharach mogą, a nawet powinny być transmitowane przez telewizję publiczną, tak samo jak mecze reprezentacji?
|
Cytat:
|
czyli co? mecze Wisly bedą w TVP jak w tamtym roku ? (chodzi o Puchary)
|
A więc TVP prócz meczów Wisły w 2, 3 oraz 4 rundzie eliminacji do LM nie pokaże żadnego innego spotkania.
Natomiast wszystkie mecze Wisły w LM/LE zobaczymy w Polsacie. Czy w eliminacjach do LM to nie wiem. |
Poprawka - mecze 2 i 3 rundy beda pokazywane przez TV, ktora Wisle najwiecej zaplaci (moze to bedzie TVP a moze nie, niewiadomo)
Prawa od 4 rundy wzwyz ma nSport i Polsat - ten ostatni moze pokazac 1 mecz w tygodniu i chyba skroty. |
Polsat pokaże mecze LM w środę + wszystkie mecze Wisły jeśli się zakwalifikujemy do LM.
I wygląda na to, że Wisła wszystkie mecze rozegra we wtorek ale dokładnie nie wiem o co chodzi, wie ktoś coś o zmianie regulaminu? Cytat:
|
Cytat:
|
wkur... mnie ta cała polityka z pokazywaniem meczow polskich klubow i reprezentacji w telewizji. Powinno byc tak ze Polska piłka reprezentacyjna i klubowa na szczeblu europejskim pokazywana jest w telewizji publicznej, dostepnej dla kazdego, a nie ****a jakies n-ki srenki, polsaty (chociaz oni sa skozy do tego zeby mecze pokazywac w pasmie otwartym), tv4, moze jeszcze dekoder cyfry + mam kupic bo za rok tam beda mecze, wrrrrr!!!!
Niemal co roku ta sama niepewnosc, czy bedzie mozna obejrzec sobie w spokoju mecze polskich druzyn w otwartej telewizji ;/ |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Z satkurierem nie wiem co się stało ale od jakiegoś czasu nie ma żadnych info o LM w zakładach "N" i "Polsat". Dziwne bo jak zostały ogłoszone wyniki przetargu to pamiętam że tam artykuły były a teraz ich znaleźć nie mogę.
Info brałem stąd: http://sport.interia.pl/news/oni-wyg...e-o-lm,1310319 |
hejka
ja się tylko modlę o Rhyl FC (Walia) lub F91 Dudelange (Luksemburg) bo to będzie piękny wyjazd z Londynu, zbiezemy ekipe i bedziemy na 100 % !!!! a w fazie grupowej as many english teams as possible :D nasza WIŚŁACKA widownia przybędzie w kilku tysiącach... jak było na White Star Lane - 6 000 |
Mnie by z kolei bardzo Czarnogóra podchodzila. Piekny kraj i wspanialy wyjazd by byl :D Chociaz kazdy przeciwnik jest do ogrania, teraz trzeba bardziej pod katem awansu dalej patrzec niz fajnych wyjazdow. Lepiej by bylo ominac Debreczen i Bohemians bo reszta to jak najbardziej do latwego ogrania.
|
Cytat:
ta Czarnogora mimo wszystko wydaje mi sie mniej wygodna niz Debrecyn.. najlepiej trafić na Luksemburg, albo jakas Malte... cieply klimacik, a nie Balkany czy wschod... |
Cytat:
A wiec w 2,3 rundzie bedziemy sciszac telewziory jak Iwanski bedzie jaral sie akcja gdy pilka jest na srodku boiska(drugi Zimoch czy co??) A dalej czyli 4 i daj Boze :) faza grupowa to oby Polsat wzial komantatorzy poziomem chyba tylko C+ zblizeni,a co do Nsport-to ,mam odruchy wymiotne jak pomysle o transmisjii Wisly i komantarzu Kalinowskiego ,Ryczela czy reszty niedorobionej społki. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl