![]() |
Najbardziej interesującym finałem będzie Manchester, który na 100% wejdzie do finału i Barcelona, o której mogę powiedzieć to samo. Nikt nie jest w stanie ich zatrzymać :P Po cichu kibicuję Bayernowi, bo to będzie czarny koń ( a raczej już nim jest ) tych rozgrywek LM.
|
Cytat:
Oni wogole są lole ,Patyra z tym Kolodziejczykiem sa tak beznadziejni ze czlowiek chce tylko skroty ogladac a nie ich bezproduktywne wywody. Fajnie ze 4 zespoly z Premieship sa dalej,to tylko potwierdza ktora liga jest najsilniejsza na swiecie. Szkoda mi Lyonu,tyle lat dominacjii krajowej nie przelozylo sie na sukcesy w Europie,zwlaszcza ze w tym seoznie PSG mocno siedzi im na ogonie.,i niewiadomo jak bedzie za rok. A co do tryumfatora tegorocznej edycji,niestety ale widze jednego ...MU..psychika,pewnosc siebie +super pilkarze..i..szczescie. |
Cytat:
Żeby pokonać MU trzeba wspiąć się nie tyle na wyżyny własnych umiejętności, ale zwyczajnie mieć szczęście. Ale i tak jakoś średnio widzę, żeby ktoś mógł poradzić sobie z MU w dwumeczu. Jeden mecz wygrać to tak, ale nie dwu mecz. Cytat:
|
Jak wcześniej pisałem w CL kibicuje Barcy. Powodów jest kilka ale nie o tym ... Jeżeli wymiernym wyznacznikiem siły danej ligi jest liczba dróżyn na tym etapie CL to mamy jasność. Anglicy mają lige najsilniejszą i basta. (nic nowego nie odkryłem) Myśle że za nimi są Hiszpanie (a nie Włosi !!!) Co do finału to uważam że na 100 % któraś z angielskiej 4 w nim wystąpi. Mam nadzieje że z Barceloną. Wie ktoś czy można gdzieś obejrzeć losowanie par ? Bo to chyba dziś ?
|
Losowanie par jest za tydzien o ile sie nie myle.
Edyta: 20 Marca, odbędzie się losowanie ćwierćfinałów i półfinałów UEFA Champions League, w szwajcarskiej miejscowości Nyon. |
Rzeczywiście 20 marca. Dzięki za info .
|
Cytat:
Niedlugo utrze sie twierdzenie ,ze Wszystcy grają,ale jak zawsze wygrywa Manchester... Jest cos w nich takiego,ze w decydujacych momentach szczescie jest po ich stronie.Wiadomo sa to wysokiej klasy pilkarze ,wyrachowani ,pewni siebie ,ale jednak udnosze nieodparte wrazenie ze w grze o wysoką stawkę ten "fuks" jest po ich strone i im sprzyja Cytat:
Rafał Patyra -najwieksze drewno , najwiekszy sztywniak ,jego jednolity glos odbiera przyjemnosc ogladania ,niewiem co on robi jeszce w dziale sportowym TVP.I naprawde niewiem z czego on sie tak caly czas cieszy, ale zresztą...ten sztywny usmieszek pasuje do jego sztywnego wizerunku jak ulał... |
Cytat:
|
Rafał Patyra i wszystko jasne :) Gość chciał przykozaczyc jaką to niby ma gadke fajną i w środowych skrótach powiedział coś w tym stylu " Karim Benzema jest dzis najwyżej karimatą " WOW cóż za elokwencja. Żal człowieka oglądać po prostu.
|
Panowie, nie za wcześnie trochę na koronowanie MU? Dwa miesiące temu głównym faworytem była Barcelona, a wystarczyły trzy słabsze mecze żeby stracić to miano na rzecz MU. Poza tym do finału jest ponad dwa miesiące, a do tego czasu może nastąpić spadek formy jak i cała masa kontuzji. Dla przypomnienia dwa lata temu gdy MU rozgromił Romę 7-1 media jak i kibice powtarzali, że jest to najlepsza drużyna, że wygrają itd. Jak się skończyło? Wpadli na Milan, wygrali 3-2 u siebie i dostali ciężkie lanie 3-0 na San Siro. Dlatego Ja jestem daleki od wskazania kto wygra, a kto będzie w finale. Swoją drogą MU też ma słabe punkty, choćby srodek pola. Zarówno Barcelona jak i Chelsea ma w mojej opini lepszych piłkarzy w tej formacji.
Na tym etapie rozgrywek najprawdopodobniej odpadną Porto i Villareal, a reszta ma zbliżone szanse na zwycięstwo. Nawet Arsenal, który zostanie wzmocniony 3-4 czołowymi zawodnikami wracającymi po kontuzji. Swoją drogą kto powiedział, że żeby wyeliminować MU trzeba wygrać z nimi dwa mecze? Trzeba wygrać dwu mecz czyli wygrać u siebie, zremisować na wyjeździe bądź minimalnie przegrać, bądź dwa razy zremisować, a tego jest w stanie dokonać zarówno Barcelona, Liverpool, Chelsea, Bayern czy Arsenal. Na zakończenie dodam, że jestem jakoś dziwnie przekonany, że jeśli MU stanie do konfrontacji na kolejnym szczeblu rozgrywek z Liverpoolem i Chelsea to w którejś z tych konfrontacji polegnie. |
Kluby zapowiadają koniec Ligi Mistrzów
Gazeta Wyborcza W 2012 roku zostanie rozegrany ostatni w historii finał Ligi Mistrzów. Zamiast niej miałyby powstać trzy zamknięte ligi europejskie z systemem awansów i spadków. Tak wygląda pomysł Europejskiego Stowarzyszenia Klubów skupiające najbogatsze drużyny na kontynencie - informuje "Gazeta Wyborcza". W każdej z lig występowałoby po 20 klubów. Najsłabsze spadałyby o jedną klasę, najlepsze wywalczyłyby awans. 60 drużyn stanowiłoby zamknięte grono. Projekt podobno akceptuje szef UEFA, Michel Platini. Póki co wypowiada się jednak dyplomatycznie. - UEFA jest organizacją demokratyczną. Wysłucham wszystkich stron i kiedy nadejdzie właściwy moment, komitet wykonawczy podejmie decyzję - powiedział. Więcej w "Gazecie Wyborczej" Jak się Wam to podoba mnie średnio |
Cytat:
Już niech zostanie obecna forma...człowiek się przyzwyczaił. :-) |
Średnio to mało powiedziane. Ja sobie nie wyobrażam funkcjonowanie na dłuższą metę takiego tworu. Zakładając, że każda z lig europejskich miałaby w tych rozgrywkach swoich przedstawicieli to przecież taki system rozłożyłby na łopatki rozgrywki krajowe. Bo niby o co miałyby walczyć pozostałe drużyny, o mistrzostwo które nic nie daje? Po co miałyby inwestować firmy, prywatni inwestorzy itd? Dla reszty zespołów oznaczałoby to powolny koniec. Jakoś nie bardzo wierzę, że w takim kształcie takie rozgrywki mogłyby zostać wprowadzone. Zyska 60 zespołów straci cała reszta.
|
Czy to jeszcze Liga Mistrzów, czy Liga Bogatych?
Cytat:
Napisałem "antyszczęście" - bo co z tego, że była w Kraku "super-paka Kasperczaka", skoro w kwalifikacjach trafiliśmy wtedy na Real? Jedynym pozytywem był gol Gorawskiego na Santiago Bernabeu, dzięki czemu mogliśmy Damiana drogo sprzedać na Wschód. Poza tym - dwa razy Barcelona, która wymiata w lidze i LM, z Lyonu zrobiła sito strzelając im więcej bramek niż nam w kwalifikacjach. Jak tu przejść? Jedyny raz, gdy mogło się udać, to w Atenach okradł nas M. Riley (gol Marka Penksy). Żeby nie narzekać - trzeba skrupulatnie gromadzić punkty w PUEFA czy LE, aby mieć lepszy start do zreformowanej LM. Miejmy nadzieję, że za którymś razem się uda. |
Już parę lat temu niezwykle sympatyczny prezes Bayernu Monachium ,F.Beckenbauer sugerował aby klubom piłkarskim z krajów Europy środkowej i wschodniej i innym "Azerbejdżanom" UEFA płaciła za nie branie udziału w rozgrywkach LM .
Czyli : nie dla psa kiełbasa, plebsu i biedaków nie chcemy.W dzisiejszych realiach my o LM możemy tylko marzyć , bogacze chcą nam odebrać nawet te marzenia. Czas żeby to zmienić przespaliśmy. Nie ma bazy ,systemu szkolenia ani bogatych sponsorów . Ci ostatni może by się i znaleźli ale skorumpowany ,komunistyczny system zarządzania i powszechne kibolstwo skutecznie (prawie) wszystkich odstraszają. |
Pomysł mógłby być do ewentualnego przyjęcia gdyby nie były to zamkniete rozgrywki. Czyli zamiast lig krajowych mamy I II III ligę europejską a potem spadasz do rozgrywek krajowych - a z drugiej strony wygrywasz rozgrywki krajowe i walczysz w barazach z ilomaś tam klubami o wejście do ligi europejskiej.
Jeśli tak nie będzie to nastapi całkowita komercjalizacja piłki bedziemy mieli takie NBA |
Cytat:
Z punktu widzenia bogatych: Nie dla psa kiełbasa... i nie zanosi się na to by kiedykolwiek miało to się zmienić. |
No to ladne losowanie
Liverpool - Chelsea ManU - Porto Villareal - Arsenal Barca - Bayern |
Liverpool - Chelsea.. pięknie.
Powtórka z poprzedniego sezonu. Będzie cholernie ciekawy dwumecz, miejmy nadzieję, że zakończony triumfem dereds :) |
chciałem aby Barca trafiła na Bayern i proszę bardzo, jest Bayern ;)
|
Mam nadzieje, że finał będzie MANU - BARCA! :D
A co do Liverpool - Chelsea, The Reds sobie poradzą ;) |
Barca zdobedzie LM. Mimo, że dostała trudniejszych rywali (Bayern, Liverpool lub chelsea) to wydaje mi się, że zdobędzie upragiony puchar. VeB! ;)
|
Mam takie same zdanie, Kris. Choć wydaje mi się, że jeśli w półfinale spotka się z Liveepool'em ( a na 90 % taki będzie półfinał) to będzie to ciężka przeprawa ... The Reds pokazali z Realem i MU że kopać w piłke to oni teraz umieją...
|
Wy juz skreslacie odrazu wszystkich analiza i macie finał....Panowie to jest Piłka Nozna moze bedzie finał Porto-Viarraeal to jest Piłka!! Wszytsko jest mozliwe nikogo sie nie skresla...
|
A ja liczę na Liverpool. Benitez ze swoją taktyką może zwyciężyć wszystko:)
|
Ja bym jeszcze nie skreślał Chelsea, mam nadzieję na półfinał Barca - Chelsea, bo w poprzednich latach te mecze była fascynujące, w finale bardzo prawdopodobne, że spotka się któryś z nich z Manchesterem.
@Kris54: to że nie lubisz Chelsea nie upoważnia Cię do pisania jej nazwy z małej litery. |
Podzielam zdanie ToTylkoJa fajna para Barca Bayern nie wiedziec czemu ale po tym meczu Barcy z Malagą teraz w lidze chyba Niemcy mogą sie skupić na rodzimej lidze już :)
|
W srode mecz Liverpool - Chelsea a TVP transmituje Barce z Bayernem ?! Powariowali ?
|
Cytat:
Nie powariowali, wkoncu wybrali jakis dobry mecz do pokazania. :-) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl