![]() |
Koledzy wcześniej mieli racje, po wygranej.
Polska +0,333 Wisła + 0,111 Oczywiści wielkiego przetasowania nie było, ale Polsce pekło "magincze" 10 pkt ;) a mianowicie mamy 10.082 Artmedia zremisowała z Juventusem i to tyle co się działo wczoraj. Dla nas przede wszystkim ważne to wygrana Lecha, jakoś jestem jej pewny po słowach Smudy i Legii, i jej awans jak by to sie udało to będzie całkiem przyzwoicie |
A nie lepiej, żeby Legia np. teraz wygrała ale nie awansowała? Czyli np. wygrała 1:0...? Później będzie ciężki rywal zapewne i 2 porażki punktów nie przyniosą, a zwycięstwa Lecha czy Wisły będą liczone na 2 zespoły, a nie na 3... Jeśli się mylę to proszę o poprawienie mnie...
|
Mylisz się przez cały sezon dzielimy na 3
|
Mylisz się :)
edit: no i sensej mnie wyprzedził.. |
Szkoda ze PUEFA jest dopiero jutro, ale licze na Legie i Lecha, byle wygrali. a My czekamy na losowanie ;) pozniej pewnie nasz kochany wituś zrobi podsumowanie i zobaczymy na czym stoimy ...
|
Wisła - L W L W = 2pkt
Legia - X W L ? =1,5pkt Lecha-1 1 1 ? = 3pkt -------------------suma = 6,5pkt i teraz 6,5 na 3 zespoły to narazie zarobilismy 2.166pkt Jutro Legia pewnie jak to zawsze i z reguły przewali mecz czyli zakończy puchary europejskie z wynikiem 1,5pkt Lech czuje ze odpusci mecz i najwayzej remis czyli dodajemy jeszcze 0,5pkt To po meczach w tym tygodniu mozemy miec 7pkt/3=2,333 i oby Wisełka i Lech awansowaly do grupowych to moze cos nastukaja pkt i moze bedziemy miec znowu te 3 zespoly w uefa |
Cytat:
|
2.166pkt to ciałkiem nieźle biorąc pod uwagę, że jeszcze nie gralismy w zadnej rundzie zasadniczej. Jeśli mnie pamięc nie myli to w 2006 roku razem z fazą grupową pucharu Uefa zarobilismy ponad 6pkt do rankingu klubowego. Tak czy siak Polskie drużyny w europejskich pucharach w tym sezonie rozegrają jeszcze przynajmniej 6 meczy. Także myśle, że nawet nie grając w fazie grupowej pucharu Uefa będziemy miec ponad 3 pkt do rankingu własnego, a może więcej.
|
Cytat:
|
LUDZIE.
Czytajcie temat później sie wypowiadajcie. Już kilka razy było powiedziane że napewno bedą 3 drużyny za rok w Uefie ! |
Ja tam licze, ze Lech jednak wygra. Wtedy bedziemy miec(przy zalozeniu, ze Legii sie nie uda) 2.5 pkt, czyli na przestrzeni ostatnich 5 sezonow niezle, bo w perspektywie sa jeszcze co najmniej 4 mecze(dwa Wisla i dwa Lech).
Szkoda kurde Legii, bo FK prezentuje sie slabo, a punkty nam uciekaja. Gdyby jeszcze im sie udalo, to na prawde mogloby byc ciekawie. |
A ja mam pytanie do pana Witka, czy dzisiaj po meczach III rundy kwalifikacji bedzie jakies rozeznanie, czy czekamy do czwartku??
|
Cytat:
Przy założeniu, że jutro Lech jednak wygra, a Legia przegra, to już mamy 7,5/3 = 2,5 pkt Żeby awansować, musimy w najgorszym przypadku albo 1 mecz wygrać (wyżej niż przeciwnik), albo dwa zremisować (z lepszym układem bramek), czyli dostaniemy dodatkowy 1 pkt do rankingu krajowego (już zarabiamy 8,5/3 = 2,83 ... oczywiście zakładam pesymistycznie, że Lech nic nie ugrywa) A jak już jesteśmy w fazie grupowej, i wygrywamy jeden, jedyny mecz, to dostajemy +1 pkt za wygranie dla siebie oraz do rankingu krajowego. Więc z rankingu krajowego mamy 9,5/3 = 3.166, czyli razem = 4,166. Czyli już więcej niż w sezonie 03/04. Każdy remis w fazie grupowej to dla nas 0,666 pkt, a każda wygrana to 1,333. Każdy remis Lecha w fazie grupowej to dla nas 0,166 a zwycięstwo 0,333 więc za nich też trzeba trzymać kciuki (przy założeniu, że w wytłuszczonych miejscach jednak scenariusz nie będzie najgorszy, ale powiedzmy średni, to np. Lech coś zdobędzie (choćby jakiś remis, czy zwycięstwo w następnej rundzie) a my np. zremisujemy i wygramy zamiast 2 razy remisować, to punkcików będzie jeszcze więcej. A jak Lech i Wisła awansują do grupy PUEFA, i jeszcze z niej wyjdą, to w ogóle będziemy mieli mega sezon :D ) |
Cytat:
|
Cytat:
|
2 sezony temu wisla zrobila 4,5. Wiec w tym sezonie pewnie bedzie wiecej.
PS:Jesli sie myle z tymi 4,5 punktami to przepraszam i prosze o poprawienie:) |
Jutro wieczorkiem już będziemy wiedzieć na kogo możemy trafić przy użyciu tego kalkulatorka który ktoś wrzucił na forum? Jest na 100% wiarygodny? Będzie ciekawa analiza do piątku do losowania:)
|
Jeszcze nie do końca.
UEFA jeszcze poprzesuwa parę zespołów więc może być niespodzianka w piątek że w innej grupie jesteśmy. |
Jak poprzesuwa? Po co?
|
Żeby w jednej kolumnie nie było zespołów z jednego kraju. Żeby nie mogły wylosować się drużyny z tego samego kraju.
A jak dokładnie poprzesuwa w która stronę we wierszu to nie wiem ;) |
Dla Zrozumienia Ta strona jest najlepsza bo ona jest co chwile odświezada i tam sa odrazu grupy zrobione wedlug klucza Uefa(na samym dole) http://www.kwaki.yoyo.pl/uefa/
|
Ja mam pytanie czy dostaje sie jakies punkty za awans z II rundy kwalifikacji P UEFA do I rundy i z I rundy do fazy grupowej p UEFA?? Wiem ze cos sie dostaje, raczej, ale ile?? I dostaje sie zarowno do rankingu krajowego i klubowego??
|
tak ale to właśnie o tym mówi góral że jeszcze uefa poprzesuwa żeby drużyny z tego samego kraju na siebie nie wpadały więc tak naprawdę są to i tak przypuszczenia
|
Ja wcale nie bede sie cieszył jak bedziemy miec dodatkowe miejsca w UEFA bo po co! Tylko na tym stracimy, punkty beda wtedy dzielone przez 4 a nie tak jak teraz przez 3. Jedyne druzyny ktore cos mogą ugrać w pucharach to Wisła i Lech. Nie widac żeby w przyszłym roku coś miało sie zmienić. Wyobrazcie sobie że Cracovia zamiast w Intertoto gra w UEFA, dostają na wejsciu 5tke i do domu...
jeżeli będziemy mieli w grupie Olympiakos, to marze o tym żebyśmy na nich trafili... skoro Cypr ich rozjechał też mielibyśmy szanse |
Radakogi w pierwszej kwesti zgadzam sie z toba w 100% juz teraz gdzie mamy 3 zespoly tylko 2 cos prezentuja a jak 4 bedziemy mieli to plakac i do rankingu gow*o bedzie szlo. Kiedys byl dyskobol co jeszcze cos prezentowal dzisiaj Polonia jest niepoukladana, ale i tak wyobrazam sobie tylko ja na tym 4-3 miejscu
Droga kwestia, tu sie z toba nie zgadzam, Sosin i spolka gra naprawde niezle ma szczescie i wygrywa. Ja bym nie chcial zeby wiselka trafila w I rundzie na Olimpiakos, licze na jak najlatwiejszego rywala w I rundzie, bo chyba w losowaniach limit pecha wyczerpany:P |
Czyli możemy trafiic na kogos z totennham Ajax udinese Dinipro Stade ?
|
Nom raczej tak bo chyba nie bedziemy rozstawieni
|
To Cięzko to wide tylko dinipro w zasięgu
|
Oprocz Dnipra sa jeszcze inne kluby..jedne mocniejesze inne slabsze, spokojnie modl sie o dobre losowanie a wszystko bedzie dobrze:)
|
aaa...czyli przez to, ze Lech jest w pierwszej grupie, to będzie mogl trafić tylko na Milan, Besiktas, Spartak, Galatasaray, Sampdoria? Czy jak to jest?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl