Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   23 kolejka, Wisla Kraków - Górnik Łęczna, 9 marca 2025, 14:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11079)

Arkadiusz.Czerepach 10.03.2025 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1644079)
Skoro już odnosimy się do takich aspektów na tym niemoderowanym forum, to pozwolę sobie na off-topic: liczba, nie ilość, ponieważ zawodnicy są policzalni.

Wiem, że docenisz tę uwagę i nie weźmiesz tego za czepialstwo.
Pozdrawiam,
Witalis

dziękuje za tę uwagę, skłoniło mnie to do zagłębienia się w temat, i choć początkowo wydawać się mogło że masz rację i słusznie mnie rugasz, to jednak dopatrzyłem się wyjątku że jednak nie

Uwaga!
Jeżeli mówimy o ogromnej liczbie (wielkości), wówczas jest dopuszczalne wymienne stosowanie rzeczowników: „liczba” i „ilość”, np.:
Liczba turystów w mieście ogromnie rośnie.
Ilość turystów w mieście ogromnie rośnie.

jak widzielliśmy wielkość grupy cieszącej się z bramki Biedrzyckiego BYŁA ogromna ;)

nie to co po pamiętnej bramce Kutwy

stąd czekam na interpretacje Drozda

ciacho 10.03.2025 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adryan (Post 1644055)
Powiedzcie mi, bo nie wiem jak to teraz jest z całym protokołem VAR oraz tymi sędziowskimi decyzjami, w przypadku gdyby po tym błędzie Letkiewicza i strzale zawodnika Łęcznej nasz bramkarz zainterweniował w tym samym miejscu, w którym to się stało (czyli poza polem karnym) ale padłby gol dla Górnika to byłby on uznany czy byłoby cofnięcie do czerwonej kartki i rzutu wolnego bezpośredniego?

Wg mnie analogiczna sytuacja jak w meczu z Arką w poprzedniej rundzie- Starzyński wychodzi sam na sam i zostaje sfaulowany, sędzia daje przywilej, Rodado nie trafia w bramkę, nie ma czerwonej dla gracza Arki. Tłumaczono to wtedy, że sędzia nie może dać czerwonej, bo dał przywilej.

Ale, ch.j wie.

Drozd 10.03.2025 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1644064)
zwracam uwagę że po bramce Biedrzyckiego cieszyła się wyjątkowa ilość zawodników, praktycznie każdy na boisku

Drozd rozkmiń to , że jak stary Polak to sie cieszą a jak młody to już nie ? mam mindfuck

no i niestety nie pokazali ławki , ktoś widział z trybun ?

Co ja Ci poradzę, że nie wiesz o co chodzi. Podpowiedź...

Wszyscy się cieszyli ---->wszyscy walczyli...

Nie wszyscy się cieszyli ----> niektórzy mieli wywalone jaja...

Łapiesz już?

Może Jop i sztab wreszcie zaczynają skutecznie wykorzeniać olewactwo. Oby całkowicie.

ps. Na Polonii niektórzy zwiesili głowy po bramce Duarte zapakowanej po widłach. Duarte to młody Polak?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1644082)

jak widzielliśmy wielkość grupy cieszącej się z bramki Biedrzyckiego BYŁA ogromna ;)

nie to co po pamiętnej bramce Kutwy

stąd czekam na interpretacje Drozda

Teraz już rozumiem, że nie tyle nie rozumiesz, co nie wiesz o czym mówisz. Więc moja interpretacja w niczym Ci nie pomoże. :)

masada 10.03.2025 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1644080)
Będę szczery - też pomyślałem że Stępaka chce podbidować, ale może też woleć nie mieszać na innych pozycjach.

Będzie to miało znaczenie jeśli Marko będzie zdrowy. Na Miedź musimy wystawić najlepszy możliwy skład.

To raz, a dwa pewnie to, że dodanie roboty analitykowi najbliższego rywala też zawsze na plus.:lol:

wolfy 10.03.2025 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1644086)
To raz, a dwa pewnie to, że dodanie roboty analitykowi najbliższego rywala też zawsze na plus.:lol:

Analityk, sranalityk - autobus w polu karnym i SFG, nie trzeba z nami kombinować.

Witalis 11.03.2025 07:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czereach
Uwaga!
Jeżeli mówimy o ogromnej liczbie (wielkości), wówczas jest dopuszczalne wymienne stosowanie rzeczowników: „liczba” i „ilość”, np.:
Liczba turystów w mieście ogromnie rośnie.
Ilość turystów w mieście ogromnie rośnie.

Hehe dobrze, że sobie z tej radości nerek nie poobijali. Pozdrawiam :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl