Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Radosław Sobolewski trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10811)

Drozd 05.11.2022 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1594180)
Po kolei...

Fakt, po rundzie, tylko to za późno. Oceniać musi z meczu na mecz i ja liczę na ławkę dla Colleya. Należy mu się. Fakt że Sobolewski posadził na czterech literach Dudę i Wachowiaka, to na plus.

Basha został zmieniony za późno, mając żółtą kartkę grali z nim jeden na jeden. Straciliśmy przez to bramkę.

Każda drużyna traci bramki po SFG, ale my je tracimy praktycznie w każdym meczu, w niektórych po dwie, ze trzy minimum po wrzutach z autu. To jest kompromitacja, zwłaszcza że SFG można wyćwiczyć. Przypominam, że to Sobolewski odpowiadał za SFG w sztabie Brzęczka!

Trener-strażak nie powinien wprowadzać dzikich eksperymentów bez przygotowania jak gra trójką w obronie, które kosztowały nas punkty. Drobna poprawa gry do przodu jest (wynikła głównie z personaliów i posadzenia największych sabotażystów na ławce), w grze obronnej jest zdecydowane pogorszenie wynikłe m.in. z nieustannej gry Colleya na pełnym ryzyku.

Bez kapitalizacji i transferów to faktycznie jesteśmy w dupie, ale to nie oznacza że mamy trzymać na ławce trenera który nie potrafi w ogóle ustawić drużyny w obronie. Przy cyrku jaki odwala Sobolewski to my za chwilę będziemy liczyć punkty potrzebne do utrzymania.

Dla ciebie fachuro Jurek był zajebisty więc dałbyś spokój z ocenianiem...

wolfy 06.11.2022 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1594201)
Dla ciebie fachuro Jurek był zajebisty więc dałbyś spokój z ocenianiem...

Dla mnie nadal Brzęczek mógł zostać do końca rundy, zwłaszcza że drużyna grała ciraz lepiej a zmiana na Sobolewskiego - cóż, nie ma wielkiej poprawy.

tedyy 06.11.2022 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1594214)
Dla mnie nadal Brzęczek mógł zostać do końca rundy, zwłaszcza że drużyna grała ciraz lepiej a zmiana na Sobolewskiego - cóż, nie ma wielkiej poprawy.

Jeżeli JB zostałby do końca rundy to nikt nie myślałby nad zmianami w klubie

Jaroo1 07.11.2022 07:46

Wolfy jak zawsze musi iść pod prąd. Wszyscy narzekali na Brzeczka to go bronił, teraz jakas tam poprawa za Sobola byla i trochę nadziei, to wolfy jest na 100% przeciwko Sobolowi

Szneka 09.11.2022 16:13

Czas pracy trenera Sobolewskiego dobiegł końca. Brawo. prze.......ić z drugo ligowcem to trzeba umieć. Zabierać pana Kmiecika i resztę sztabu i jak najdalej od Wisły

ciacho 09.11.2022 16:30

Bez przesady. Przeciętniak 1 ligi przegrał z przeciętniakiem 2 ligi. To naprawdę nie jest nic niesamowitego i niespotykanego.

pomeran 09.11.2022 16:35

Radosławie Sobolewski dla dobra Wisły i swojego weź Pan odjedź.Bez dobrego warsztatu trenerskiego z tymi pajacami w koszulkach nie jest w stanie nic ugrać. Chyba ze cytując klasyka; powalczy o spadek..

A tak, może ktoś jeszcze się nabierze na umiejętności trenerskie Pana Radosława w I/II lidze..

AS82 09.11.2022 16:39

Parodystę Brzęczka zatrudnił parodysta trenerski Sobolewski. Z nim u steru ,z takim graniem nie ma prawa się nic udać. To jest ostatnia szansa przed przerwą na mundial ,żeby zatrudnić doświadczonego trenera i uratować ten sezon.

Jaroo1 09.11.2022 16:43

Idziemy zgodnie z planem trio. Trener strażak Brzęczek, odpadnięcie z PP, słabe wyniki w lidze. Teraz zamiast Brzęczek wstawcie sobie nazwisko Sobolewski.

Elendil 09.11.2022 16:53

Nie spodziewałem się wiele po Sobolewskim, bo w końcu był asystentem Brzęczka, ale sądziłem, że chłopy będą chociaż biegać... ale nawet tego nie robią. Nie grają, nie biegają, nie strzelają, ot, spacerują sobie.

Tutaj nie ma czego zbierać.

MaLk 09.11.2022 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1594368)
Idziemy zgodnie z planem trio. Trener strażak Brzęczek, odpadnięcie z PP, słabe wyniki w lidze. Teraz zamiast Brzęczek wstawcie sobie nazwisko Sobolewski.

No przecież zawsze powtarzałem, że uczymy się na błędach.

A od starożytności wszyscy wiedzą, że najlepszą metodą nauki jest wielokrotne powtarzanie.

speedfashion 09.11.2022 17:04

Moim zdaniem to nie Soblewski jest największym problemem tej zbieraniny. Zresztą, kto tu za niego przyjdzie?

Mamy beznadziejnie zbudowaną drużynę, w której "kominy płacowe" mają zawodnicy jakością niewiele różniący się od przeciętnych ligowców. Co my chcemy zrobić, mając na skrzydle Młyńskiego, którego flagowym zagraniem jest "zejście na prawą nogę", tylko wykonane z taką dynamiką i energią, że można herbatę zaparzyć.

Nie ma żadnego progresu, a u większości potężny regres. Czy to wina trenera? Po części na pewno też. Ale przede wszystkim wydaje mi się, kuleje mentalność. Raz, że z porażkami nam dobrze. Dwa, że mamy gwiazdy, jakie mamy.

AS82 09.11.2022 18:17

Ludzie ! Z 80% porażek i frajerskich remisów w tym sezonie było z drużynami gorszymi od nas.To jest całkowita kompromitacja sportowa tego klubu.

picasso 09.11.2022 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1594382)
Ludzie ! Z 80% porażek i frajerskich remisów w tym sezonie było z drużynami gorszymi od nas.To jest całkowita kompromitacja sportowa tego klubu.

czyli te drużyny były lepsze

kopaczoholik 09.11.2022 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1594374)
No przecież zawsze powtarzałem, że uczymy się na błędach.

A od starożytności wszyscy wiedzą, że najlepszą metodą nauki jest wielokrotne powtarzanie.

Ciekawe czy w II lidze będziemy powtarzać błędy z eklapy i I ligi ;)

Jak widać II liga to też dla nas za wysokie progi...

AS82 09.11.2022 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1594384)
czyli te drużyny były lepsze

No były lepsze na takiej zasadzie ,że Chojniczanka oddaje 1 strzał w meczu i wygrywa 1-0 , z Łęczną patrząć na statystyki powinniśmy wygrać 5-1, dziś cóż ten Motor pokazał żeby wygrać ? To jest drużyna mentalnie na poziomie przedszkolaków ,a nie ludzi grających poważnie o powrót do Ekstraklasy...

MaLk 09.11.2022 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1594385)
Ciekawe czy w II lidze będziemy powtarzać błędy z eklapy i I ligi ;)

A w czymże II liga miałaby być inna? Dlaczego mielibyśmy się przestać uczyć? Najważniejsze jest dążenie do perfekcji, nieważne w jakich okolicznościach ligowych.

s1mone 09.11.2022 19:48

Tak sądziłem, że zmiana Jurka na Radka nic nie da, to jest przedłużenie tej samej myśli. W końcu razem pracowali.

Arkadiusz.Czerepach 09.11.2022 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1594361)
Bez przesady. Przeciętniak 1 ligi przegrał z przeciętniakiem 2 ligi. To naprawdę nie jest nic niesamowitego i niespotykanego.

wyrwane z kontekstu owszem nie jest

w naszym przypadku to kolejna (która to już) kropla przepełniająca czarę

wolfy 09.11.2022 23:57

Jeszcze jeden mecz i się żegnamy. Nie ma chyba sensu dalej ciągnąć.

El'kabat 10.11.2022 00:07

Zmiany trenera w tym sezonie to już nic nie dadzą. Będziemy zmieniać nazwiska, a przepłacane pajacyki dalej będą się kopać po czołach. Nie w trenerze tu problem niestety.

Manhunt. 10.11.2022 00:09

Oczywiście, że zmiana trenera da i to dużo, ale musi to być trener, a nie ktoś kto nadaje się do trenowania max klubu w 3 lidze.

Delgado 10.11.2022 00:10

W "przepłacanych pajacykach" tez nie

wolfy 10.11.2022 00:11

Panowie, pogodzę Was. Potrzebujemy i trenera (a nie jakiś wynalazek) i realne wzmocnienia. Bez spełnienia obu warunków nie ma szans na awans. Ci frajerzy z taktyką Sobolewskiego są w stanie spaść z ligi.

Delgado 10.11.2022 00:18

Frajerzy w gabinetach są w stanie zbankrutować zanim ci z boiska zdążą tyle przegrać by spaść.

sandomingo 10.11.2022 00:19

Taktyką Sobolewskiego?
A co to takiego? Bo nie zauważyłem

KOALIK 10.11.2022 00:20

Klątwa wujka Jurka trwa w najlepsze. Tu trzeba może jakiegoś egzorcystę lub innego szamana.

wolfy 10.11.2022 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1594418)
Taktyką Sobolewskiego?
A co to takiego? Bo nie zauważyłem

Gramy w poprzek, stoperzy i bramkarz prostopadłymi podaniami uruchamiają kontry rywali, kiedy ktoś wrzuca piłkę w nasze pole karne stoimy i podziwiamy. Tak z grubsza.
Może to nie jest dobra taktyka, ale przynajmniej widać powtarzalność.

Delgado 10.11.2022 00:46

Może nie gramy ładnie, ale przynajmniej nie wygrywamy.

krysztal 10.11.2022 00:55

Nie wiem co robią na treningach i jak ale to jest dramat.Gra jest wręcz statyczna.Każde jedno zagranie to 2-3 czasem 4 kontakty z piłką.Kopacze nie potrafią przyjąć podania tak żeby futbolówka nie odskoczyła na minimum metr od nogi.O przyjęciu kierunkowym to szkoda nawet wspominać.Nie wierzę że to aż takie drewno.Na czwartoligowych boiskach widać lepszą technikę użytkową niż to co obecnie prezentuje ta drużyna.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl