Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXII kolejka] Wisła Kraków - Górnik Łęczna, 21-02-2022, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10480)

Książę Palownik 21.02.2022 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1578745)
Ale ten scenariusz najprawdopodobniej się spełni, trzeba się do niego przygotować.
Mamy Socios, mamy Nowak-Mosty, tego Zyczkowskiego od sztucznej inteligencki, Wadowskich, Prodim itp. To są wszystko Wiślacy.
Kuba, Krolewski i Jazdzynski też zostaną.
To nie jest koniec świata, tylko trzeba to.madrze ułożyć

No i najwyższa pora, żeby Trio zaczęło taki plan wdrażać w życie. Trzeba się pogodzić z tym, że 1-2 lata będziemy musieli przezimować na zapleczu.

Do mnie dziś ten fakt po prostu dotarł i tyle. My nie mamy szans się utrzymać. Myślę, że na początku kwietnia nikt już nie będzie miał wątpliwości (rozumiem, że niektórzy z Was liczą na to, że w meczach z Legią, Lechem, Lechią, Pogonią i Piastem ugramy coś więcej niż 2-3 pkt - no to muszę Was rozczarować. 2-3 pkt to dla nas absolutny maks w tych meczach).

aNouc 21.02.2022 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1578748)
No i najwyższa pora, żeby Trio zaczęło taki plan wdrażać w życie. Trzeba się pogodzić z tym, że 1-2 lata będziemy musieli przezimować na zapleczu.

Jednak bym nie ryzykował z takim scenariuszem.. Widzew też miał po roku, dwóch latach wrócić do Ekstraklasy..i już 8 rok wracają.

Wisła nie może spaść. I włodarze klubu nawet nie biorą tego pod uwagę.

I basta :)

sandomingo 22.02.2022 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1578748)

Do mnie dziś ten fakt po prostu dotarł i tyle. My nie mamy szans się utrzymać. Myślę, że na początku kwietnia nikt już nie będzie miał wątpliwości (rozumiem, że niektórzy z Was liczą na to, że w meczach z Legią, Lechem, Lechią, Pogonią i Piastem ugramy coś więcej niż 2-3 pkt - no to muszę Was rozczarować. 2-3 pkt to dla nas absolutny maks w tych meczach).

Do mnie ostatecznie też. I nie ma co zakłamywać rzeczywistości I nie dopuszczać takiej myśli, bo to się faktycznie może źle skończyć.
Okienko transferowe zostało koncertowo spartaczone a i przygotowania okazały się czasem mocno zmarnowanym.
Ale Wisła ma taki potencjał, że spokojnie może się z tego wygrzebać.

Książę Palownik 22.02.2022 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1578749)
Jednak bym nie ryzykował z takim scenariuszem.. Widzew też miał po roku, dwóch latach wrócić do Ekstraklasy..i już 8 rok wracają.

Wisła nie może spaść. I włodarze klubu nawet nie biorą tego pod uwagę.

I basta :)

Niestety takie podejście może nas zakopać w I lidze na kilka lat.

Moim zdaniem już teraz powinniśmy zacząć organizować podstawy bytowania Wisły w I lidze i realnej walki o awans.

Jeśli pierwsze kroki postawimy dopiero w maju, jak już spadek będzie matematycznie pewny, to znów okres przygotowawczy będzie jednym wielkim chaosem i nawet nie będzie wiadomo kto zostanie w kadrze na I ligę.

Kurz 22.02.2022 00:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1578750)
Do mnie ostatecznie też. I nie ma co zakłamywać rzeczywistości I nie dopuszczać takiej myśli, bo to się faktycznie może źle skończyć.
Okienko transferowe zostało koncertowo spartaczone a i przygotowania okazały się czasem mocno zmarnowanym.
Ale Wisła ma taki potencjał, że spokojnie może się z tego wygrzebać.

Jesteśmy bliscy spadku, ale jeszcze nie spadliśmy. Każdy z zespołów, z którymi walczymy o utrzymanie ma ciężkie mecze przed sobą. Trudno teraz przewidzieć jak potoczą się ich losy.

ciastek88 22.02.2022 02:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1578752)
Jesteśmy bliscy spadku, ale jeszcze nie spadliśmy. Każdy z zespołów, z którymi walczymy o utrzymanie ma ciężkie mecze przed sobą. Trudno teraz przewidzieć jak potoczą się ich losy.

Problem jest taki , że zespoły z którymi w teorii mieliśmy rywalizować o utrzymanie wyjątkowo dobrze punktują : Łęczna, Warta. Legia w dalszym ciągu według mnie w pewnym momencie dźwignie się wyżej w tabeli .Pytanie czy po naszym maratonie gongów po meczu z Legią, Nieciecza wciąż będzie oglądała nasze plecy... . Na obecną chwilę nie ma we mnie cienia optymizmu. Trio niestety koncertowo spaprało przerwę zimową , beznadziejne transfery , trzymanie Guli i danie mu okresu przygotowawczego. Obawiam się , że to może być ten rok kiedy indolencja w zarządzaniu stroną sportową przyniesie swoje owoce... Już jestem pełen obaw jak będzie wyglądał hard reset w wydaniu 1 ligowym...

pepe72 22.02.2022 02:32

Statystycznie do utrzymania potrzeba jeszcze 15 punktów.
Nadal jesteśmy na 15 miejscu.
Najbliższe mecze, boldem drużyny najbliżej nas.
Kod:

Legia        25.lut        w
Lechia        05.mar        w
Lech        12.mar        w
Pogoń        19.mar        w
Piast        02.kwi        d
Górnik        09.kwi        d
Śląsk        16.kwi        w
Wpłock        23.kwi        d
Craxa        30.kwi        w
Jaga        07.maj        d
Radomia        14.maj        w
Warta        21.maj        d

Książę Palownik 22.02.2022 02:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1578754)
Statystycznie do utrzymania potrzeba jeszcze 15 punktów.
Nadal jesteśmy na 15 miejscu.
Najbliższe mecze, boldem drużyny najbliżej nas.
Kod:

Legia        25.lut        w
Lechia        05.mar        w
Lech        12.mar        w
Pogoń        19.mar        w
Piast        02.kwi        d
Górnik        09.kwi        d
Śląsk        16.kwi        w
Wpłock        23.kwi        d
Craxa        30.kwi        w
Jaga        07.maj        d
Radomia        14.maj        w
Warta        21.maj        d

Sorry ale ja tu nie widzę nikogo, z kim mielibyśmy jakiekolwiek szanse. Może z Płockiem i Wartą wyszarpany remis. BTW Lecha mamy u siebie.

sevenheaven 22.02.2022 07:06

Savic to jest przegrajek.. dla mnie on był najlepszym i najgorszym zawodnikiem meczu :D no może oprócz Młyńskiego, ale gorzej chyba się nie dało zagrać..

Savić ma to coś.. jak trafi mu się sezon konia to naprawdę może odpalić, ale to raczej już nie u nas..

maciekkk 22.02.2022 07:16

Ja już jestem pogodzony ze spadkiem. Niestety łatwiejszego meczu już nie mamy w tym sezonie. Zostało 12 meczów, 5 trzeba minimum wygrać. Niestety nie wierzę w to. Sportowo nie zasługujemy na utrzymanie. Może uda się psim swędem jeśli ktoś nie dostałby licencji.... Ale nikt nie chciałby się chyba tak utrzymać.

Elefant 22.02.2022 07:33

Oczywiście wierzyć i walczyć trzeba.
Ale we wczorajszym meczu żadnej zmiany dającej nadzieje widać nie było.
Trzydzieści minut większego zaangażowania to trochę za mało.
Przypomnę, że graliśmy z jedną z ostatnich drużyn w tabeli.

Trudno oczekiwać by w ciągu paru dni dało się naprawić fundamentalne zaniedbaniami i błędy.
Fatalne przygotowanie do sezonu (wczasy w Turcji fajna rzecz) - sił wystarczyło tylko na trzydzieści minut.
Niewypały transferowe.
Stawianie na młodzież OK. Trzeba tylko mieć młodzież, która potrafi grać w piłkę.
Itd.

Skvarka i Kliment potwierdzili tylko, że ich sprowadzenie i uporczywe stawianie na nich przez Gule może być jedną z przyczyn nadciągającej katastrofy.

Mamy jeszcze dyrektora sportowego czy już został wyp... podał się do dymisji. Bo na już potrzebujemy dwóch/trzech ofensywnych zawodników potrafiących cokolwiek.
Cokolwiek na przykład podać w tempo, ba w ogóle podać celnie.
Zawodnik potrafiący zacentrować tak, by piłka wpadła mniej więcej w środek pola karnego byłby szczytem marzeń.
Cytat:

Każdy dobry piłkarz, na każdą pozycję, jest nam potrzebny - stwierdził Brzęczek
Tyle w temacie.

Skawa Wadowice 22.02.2022 07:49

Graliśmy z Łęczną, która walczy również o życie. Może być łatwiej z drużynami, które mają środek tabeli. Będą też grać bardziej ofensywnie to może będzie okazja do strzelenia gola bo nasz atak pozycyjny jest póki co słaby.

Pulpet 22.02.2022 08:13

Nie rozumiem przydupcania się do Savica. Chłop jest sto razy lepszym wyborem na rozgrywającego niż Skvarka. A że zepsuł? No trudno, żeby zapierdalał, strzelał i jeszcze bronił.

fansorina 22.02.2022 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1578763)
Nie rozumiem przydupcania się do Savica. Chłop jest sto razy lepszym wyborem na rozgrywającego niż Skvarka. A że zepsuł? No trudno, żeby zapierdalał, strzelał i jeszcze bronił.

Ale on ani ne strzela, ani nie broni, ani nie zapierdala.
Miał sytuacje to ma je strzelić! a nie zapomniałem przez półtora roku u nas strzelił dwie bramki (w tym jedna to bardzo duża pomic Strączka)
A teraz jest jakotako aktywny bo mu sie kontrakt kończy i musi nabrać kolejnych ślepych na swoje umiejętności :D :D

ślimak 22.02.2022 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1578745)
[...] Krolewski i Jazdzynski też zostaną

Skąd taka opinia? Jest dokładnie odwrotnie.

Z 6 "obowiązkowych" punktów mamy 1. W nadchodzącym czteromeczu trudno spodziewać się nawet 1-2 pkt. Zostanie 8 kolejek i 5 meczów do wygrania. Nie widzę tego. Derby w Niepołomicach coraz bardziej realne ... :(

skarabeus 22.02.2022 08:53

W koncu gralismy w pilke, kopaczom sie chcialo grac, a lament tutaj wiekszy jak po w$)(W*IIdolu od Stali.

Kibica Wisly nie zrozumiesz.

wolfy 22.02.2022 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1578767)
W koncu gralismy w pilke, kopaczom sie chcialo grac, a lament tutaj wiekszy jak po w$)(W*IIdolu od Stali.

Kibica Wisly nie zrozumiesz.

Jesteś głupi, to nie zrozumiesz.

W meczach ze Stalą i Łęczną zdobyliśmy jeden punkt, mamy punkt przewagi nad strefą spadkową, bardzo trudny terminarz i skład węgla i sklejki (to nawet nie jest drewno). Nawet biegać nie mamy sił po super nowoczesnych treningach Guli o których pisałeś.

Nie mamy nic.

Dalej zaskoczony?

Arkadiusz.Czerepach 22.02.2022 09:04

.......ety piszecie

Kurz 22.02.2022 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1578753)
Problem jest taki , że zespoły z którymi w teorii mieliśmy rywalizować o utrzymanie wyjątkowo dobrze punktują : Łęczna, Warta. Legia w dalszym ciągu według mnie w pewnym momencie dźwignie się wyżej w tabeli .Pytanie czy po naszym maratonie gongów po meczu z Legią, Nieciecza wciąż będzie oglądała nasze plecy... . Na obecną chwilę nie ma we mnie cienia optymizmu. Trio niestety koncertowo spaprało przerwę zimową , beznadziejne transfery , trzymanie Guli i danie mu okresu przygotowawczego. Obawiam się , że to może być ten rok kiedy indolencja w zarządzaniu stroną sportową przyniesie swoje owoce... Już jestem pełen obaw jak będzie wyglądał hard reset w wydaniu 1 ligowym...

To zrozumiałe. Na 90% spadniemy, ale sprawa jeszcze nie jest zamknięta. Może przytrafi nam się drugi metaforyczny Turgeman.

krysztal 22.02.2022 09:59

Myślę że w najbliższych 5 meczach ugramy 5 może nawet 7 punktów .Może być łatwiej niż ze stalą czy łęczną

FraMat 22.02.2022 10:10

Też jestem przekonany, że z drużynami, które nie walczą o utrzymanie może być łatwiej

TSWojtas 22.02.2022 10:24

Walka musi trwać do końca bez białej flagi. Muszą w to wierzyć kibice i piłkarze. Ale zarząd musi się realnie przygotować na spadek.

pawlozm 22.02.2022 10:30

Plusy meczu:
* lepsza organizacja zespołu - dotyczy ofensywy jak i defensywy, zespół grał bliżej siebie, bardziej kompaktowo, dopiero w ostatnich 15 minutach drugiej połowy zaczęły robić się luki między formacjami
* gra Savica (poza wykończeniem)
* dobra zmiana Żukowa - liczę, że wskoczy do 11 już na legię.
* dobre ofensywne wejścia Momo - wygląda, że ma papiery na skrzydłowego, nie bał się wchodzić 1 na 1 czym robił przewagę
* dobra zmiana Hugiego - inny typ skrzydłowego, ale kilka razy fajnie wymienił piłkę + strzał w tykę, kolejny raz pokazał, że ma dobrze ułożoną nogę.

Minusy meczu:
* Skuteczność! - Savic powinien mieć 2 bramki po 15 minutach i jest po meczu.
* gra Młyńskiego - totalnie dalej zagubiony (lub zwyczajnie słaby)
* Słaby Zdenek, fatalny Kliment = brak NAPASTNIKA w formie
* Niewidoczny Fernandez - dostał 30 minut, liczyłem, że kilka razy pociągnie grę jak z Mielcem - niestety wczoraj zupełnie poza grą. Mimo wszystko liczę, że jeszcze pokaże, że potrafi grać. (choć czasu nie mamy)
* brak "10" - totalny błąd w tym oknie transferowym, że nie sprowadzono 10 z prawdziwego zdarzenia. O ile pozytywnie zaskoczył Savic i pokazał, że potrafi na 10 grać(nie licząc wspomnianej nieskuteczności), to nie mamy tam totalnie dla niego alternatywy. ( Jedynie nadzieja, że Fernandez szybko dojdzie do formy ?? - słabo )

Podsumowując mecz, widać poprawę organizacji gry, formacje grały blisko siebie, kompaktowo. To rzuciło się gołym okiem. Jest szansa, żę z nowym sztabem pójdzie to w dobrym kierunku. Kolejny sprawdzian już w piątek. I tyle.

sandomingo 22.02.2022 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1578782)
Walka musi trwać do końca bez białej flagi. Muszą w to wierzyć kibice i piłkarze. Ale zarząd musi się realnie przygotować na spadek.

Dokładnie tak.

Patryko 22.02.2022 10:50

Co do Młyńskiego, to odnoszę wrażenie, że skończy jak Krzysiek Drzazga. Duże pokładane nadzieje, niby duże umiejętności, ale totalnie bez przełożenia tego na poczynania boiskowe. Obawiam się, że za rok-dwa zobaczymy go w Garbarni albo Puszczy Niepołomice :(

pepe72 22.02.2022 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1578755)
Sorry ale ja tu nie widzę nikogo, z kim mielibyśmy jakiekolwiek szanse. Może z Płockiem i Wartą wyszarpany remis. BTW Lecha mamy u siebie.

To sobie odtwórz Liga- na weszło, gdzie płaczą, że Legia spadnie. Równie mocno jak na tym forum o Wiśle.

pepe72 22.02.2022 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1578759)
Oczywiście wierzyć i walczyć trzeba.
Ale we wczorajszym meczu żadnej zmiany dającej nadzieje widać nie było.
Trzydzieści minut większego zaangażowania to trochę za mało.
Przypomnę, że graliśmy z jedną z ostatnich drużyn w tabeli.
...

Graliśmy z drużyną, która przegrała ostatni raz w 17 kolejce.

czaro 22.02.2022 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1578787)
To sobie odtwórz Liga- na weszło, gdzie płaczą, że Legia spadnie. Równie mocno jak na tym forum.

Wisła, Legia, Termalica, ew. Wisła, Łęczna, Termalica. Tak to wygląda.

wolfy 22.02.2022 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1578787)
To sobie odtwórz Liga- na weszło, gdzie płaczą, że Legia spadnie. Równie mocno jak na tym forum o Wiśle.

Zdajesz sobie sprawę, że jedno nie wyklucza drugiego? Spadają trzy drużyny.
To co bierzesz za płacze jest realną oceną naszej sytuacji w tej chwili.

aNouc 22.02.2022 12:09

[wideo] - dyskusja o wczorajszym meczu Wisła vs Górnik:

https://www.youtube.com/watch?v=lGMjF_D6U90

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl