![]() |
I o tym samym GKrakowska
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15884543 Cytat:
|
Cytat:
Tez mi sie wydaje ze kibice swoje a trio swoje. Byc moze zabardzo faktycznie chcemy wyników na teraz ,zapominajac ze poczatki zawsze sa trudne.A trio jesli postawilo dlugfalowy plan przed Gulą to na nic nasze forumowe żale,Pan Gula zostaje i co panowie nam zrobią? :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
Tychy padły ok 60 minuty i wątpię aby mecz zakończyłby się inaczej. Gdyby była dogrywka też sądzę że byśmy w niej wygrali. A gdyby w tym meczu za Szote zagrał Uryga, a w pomocy Mahdoui to GKS nie miałby nawet 1/3 tyle okazji co miał. Jako że bramek Wisły z akcji nie pamiętają już najstarsi Górale, tak ja się cieszę że w końcu coś drgnelo. |
Pierwsza bramka/akcja miodzio. Widać co daje dogranie z pierwszej piłki a nie przekładanie 3 razy na lepszą nogę.
|
Cytat:
|
Skrót jest na Interii:
https://sport.interia.pl/puchar-pols...eo,vId,3157499 |
Brak Zhukova na boisku (i na ławce).Bez podniecania się, że to właśnie dzięki temu gra do przodu wyglądała trochę lepiej, ale mnie w przeciwieństwie do większości chłop wk.rwia bardziej niż Skvarka i to mimo założenia, że ma jednak trochę inne zadania od Słowaka.Zaangażowanie, wybieganie może ok, ale chwilami mam wrażenie, że jakby typa wpuścić z papierową torbą na głowie to z jego gry do przodu wynikałoby dokładnie tyle samo.Czyli nic.
|
Mówiłem coś o prawie serii i Forbsie? I ....a gdyby wczoraj nie zagrał a mógłby grać w derbach to byśmy mieli dwie bramki w niedzielę
|
Cytat:
w sumie wszyscy poza frydrychem , qwiec mozemy żydom nawet zafundować dwucyfrowke :rotfl: |
Cieszy fajny mecz Młyńskiego na 10, może to odpali na dłuższą metę i okaże się kluczowe przy naszych problemach z obsadzeniem środka pola. Do tego stwarza to możliwość na dużą wymienność z przodu. Choć zakładam, że jeśli Żukow będzie gotowy to w środku na derby wyjdziemy trójką Żuki, Plewka, Skvarka, a Młyński wskoczy za słabszego wczoraj Starzyńskiego. Choć ja bym go widział dalej na tej 10. Ciekawi mnie również obsada środka obrony, Szota swoją postawą raczej miejsce stracił, z kolei Sadlok zagrał bardzo solidnie i może dał Guli teraz troche do myślenia. Mam oczywiście nadzieje, że Frydrych wyjdzie jako stoper, a nie DP.
|
Cytat:
Natomiast w tym meczu rozwalała mnie nonszalancja, brak odpowiedzialności za zagranie, chaos - przy umówmy się mało wymagającym przeciwniku.... Co do bramek z akcji - 100% zgody. Co do ogólnego obrazu meczu, nie określiłbym, że go kontrolowaliśmy... Ale tak jak napisałem wcześniej, oby to był pozytywny impuls - żeby oni sami uwierzyli, że mogą grać lepiej. |
Cytat:
Jednak ogólnie w mojej ocenie, ambicjonalnie, motorycznie, ale i piłkarsko Tychy do 60 minuty były mocno wymagającym przeciwnikiem. |
No i przeciwnik nie był chyba mniej wymagający niż KSZO czy Błękitni.
|
Cytat:
Od dawna przypomina koguta z uciętą głową biegającego i miotającego się bez celu. Już dawno straciłem nadzieję , że wróci do dyspozycji jaką pokazywał w 1 rundzie po przyjściu, wychodzi na to , że wtedy osiągnął swój max a to co pokazuje od dawna to jego stały poziom. |
Aktualny zespół GKSu Tychy jest na poziomie takiej Warty Poznań.
Różnica pomiędzy czołówka 1 ligi a miejscami 15-18 esa jest niezauważalna. Patrząc na ich grę wczoraj śmiało mogę powiedzieć że fajnie byłoby ich oglądać w esa. Cytat:
Zukov niestety jest bezproduktywny. To niestety jeździec bez głowy jakich wielu i trzeba się z nim pożegnać po sezonie. Już nawet nie wspominam że nie wnosi żadnych liczb do zespołu, ale mam wrażenie że on biega wyłącznie dla samego biegania. Natomiast Młyński to ciekawa alternatywa na 10 i kto wie, może tam będzie się czuł najlepiej? |
A czy za napastnikiem nie mógłby grać Starzyński? Bo wszyscy piszą talent, talent, ale ja nie pamiętam, kiedy on zagrał świetny mecz.
|
Cytat:
Inna sprawa że na tle dołującej drużyny to chyba nie 17-latek ma ciągnąć naszą grę? Przyrównując go choćby do 2 lata młodszego Kamińskiego z Lecha, to on w jego wieku dopiero debiutował w ekstraklasie, a liderem zespołu jest dopiero w tym sezonie. |
Cytat:
Osobną kwestią są jego warunki fizyczne. Musi się jeszcze wiele nauczyć i nabrać doświadczenia, żeby zniwelować te braki. |
Buksa, Starzyński, Plewka, Gruszkowski, Szot tyle pierd.olenia na temat jakie to są talenty tylko jest jeden zasadniczy problem: na boisku tego nie widać. Jednocześnie pół forum już przelicza te miliony euro jakie za nich otrzymamy.
Jeden nas już w chu.ja zrobił. Na resztę aktualnie nikt sensowny nie spojrzy. Każdy z nich musi ciężko pracować i na tym należy się skupić, a nie o majaczeniu na temat skali ich talentu. |
Cytat:
Cytat:
Mamy 5 zawodników, a on wciąż gra: FRYDRYCH, URYGA, SADLOK, MEHREMIC, SZOTA... Na derby wolałby zestawienie Frydrych-Uryga, ale pewni Czech zagra na DP i będziemy mieć kabaret... Nie kumam dlaczego trener nie daje szany Mehremicowi... logika nakazywałaby sądzić, że jest on po prostu słabszy od innych :) |
Cytat:
|
1/8 finału Fortuna Pucharu Polski:
Widzew Łódź - Wisła Kraków Mecze tej fazy rozgrywek odbędą się w dniach 30 listopada-2 grudnia, a rezerwowe terminy przewidziano w dniach 23-25 listopada. |
Chciałem uniknąć Widzewa, mecz będzie miał podobny przebieg jak z Tychami. Jak Widzewowi wpadnie pierwszemu to niestety kiepsko to widzę.
Liczyłem na Garbarnię ze względu na bliski wyjazd, ewentualnie Świt lub Olimpia jako teoretycznie łatwi przeciwnicy. |
Cytat:
Lepszy taki wyjazd niż do Poznania, Częstochowy, Lubina, Warszawy, Gliwic czy nawet Gdyni (bo daleki wyjazd). Zresztą Widzew ostatnio jest w lekkim dołku, a myślę że dla nich priorytetem jest awans do ekstraklasy, a nie PP na który mają raczej średnie szanse. Jeśli awansujemy to kolejnym rywalem powinien być ktoś z grupy (jeśli awansie faworyt): Lech, Łęczna, Piast, Raków, Legia, Zagłębie, Olimpia Grudziądz Nie jest źle |
Jak przejdziemy i nie trafimy na Lecha to jest szansa coś ugrać
|
Widzew ostatnie 6 meczów miał:
z - Puszcza - w z - GKS Jastrz. - d z - Korona - w r - ŁKS - d p - Resovia - w r - Miedź - d Jak zagramy jak z GKSem to nie ma się czego bać. |
Cytat:
1/8 finału - 1 grudnia (Losowanie - 5 listopada 2021, 12:00 - siedziba PZPN) Termin rezerwowy - 24 listopada Kod:
Garbarnia Kraków - Lech Poznań |
Fajnie, że Widzew.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl