Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXII kolejka] Zagłębie Lubin - Wisła Kraków, 16-02-2020, 15:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10260)

Matios98 20.02.2020 16:23

Mam szacunek do Stolarczyka, ale trzeba uczciwie powiedzieć, że po pierwsze skopał przygotowania i te wszystkie kontuzje, to też jego wina, więc nie można się nimi zasłaniać. Co więcej Skowronek miał ciężko jesienią o wynik skoro piłkarze nie mieli sił na pełne 90 minut. Dochodzą jeszcze nietrafione decyzje personalne takie jak gra Wojtkowskim w środku, a nie np. Pawłowskim lub ustawianie Chuci na skrzydle, gdzie ledwo co przeszedł na 10 i od razu było widać, że jednak grać w piłkę potrafi. Jeszcze inną kwestią jest ta mania Stolarczyka, żeby zawsze grać otwarcie itd. gdzie naprawdę nie trzeba trenerskiego geniuszu, żeby stwierdzić, że jak ci nie idzie i kadrę masz w rozsypce to nie stawiasz w obronie Grabowskiego z Boguskim i nie każesz im rozgrywać od tyłu. Naprawdę, Stolarczyk zasłużył na szacunek za to , że dołożył wielką cegłę do uratowania klubu, ale to co się odwalało jesienią to w dużej mierze jego wina i słusznie został pożegnany.

Gunner1906 20.02.2020 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matios98 (Post 1550340)
Mam szacunek do Stolarczyka, ale trzeba uczciwie powiedzieć, że po pierwsze skopał przygotowania i te wszystkie kontuzje, to też jego wina, więc nie można się nimi zasłaniać. Co więcej Skowronek miał ciężko jesienią o wynik skoro piłkarze nie mieli sił na pełne 90 minut. Dochodzą jeszcze nietrafione decyzje personalne takie jak gra Wojtkowskim w środku, a nie np. Pawłowskim lub ustawianie Chuci na skrzydle, gdzie ledwo co przeszedł na 10 i od razu było widać, że jednak grać w piłkę potrafi. Jeszcze inną kwestią jest ta mania Stolarczyka, żeby zawsze grać otwarcie itd. gdzie naprawdę nie trzeba trenerskiego geniuszu, żeby stwierdzić, że jak ci nie idzie i kadrę masz w rozsypce to nie stawiasz w obronie Grabowskiego z Boguskim i nie każesz im rozgrywać od tyłu. Naprawdę, Stolarczyk zasłużył na szacunek za to , że dołożył wielką cegłę do uratowania klubu, ale to co się odwalało jesienią to w dużej mierze jego wina i słusznie został pożegnany.

Ok, tylko powiedz mi czy Kuba Basha i Brożek nigdy nie mieli kontuzji wcześniej? Dobrze wiemy że cała ta trójka we wcześniejszych latach również miała problemy zdrowotne i ja bym tu sztabu nie winił. Ustawianie Chuci na skrzydle było poniekąd pokłosiem absencji Kuby. Grabowski i Boguski w obronie to również decyzję spowodowane kontuzjami, chociażby Burligi.
Od 8 kolejki było ciągłe łatanie, łatanie i jeszcze raz łatanie.

Stolarczyk nie zawsze grał otwarcie. Przypomnę chociażby derby gdzie była mega asekuracja i przede wszystkim pilnowane były tyły a o wyniku zadecydowało fatalne podanie Savicevica.

Zgodzę się z tym że słusznie został pożegnany bo drużyna była w totalnej rozsypce przede wszystkim psychicznej i potrzebowała impulsu, ale było to spowodowane przede wszystkim bardzo mierną kadrą na starcie która potem przetrzebiona kontuzjami wyżej wymienionych zawodników wyglądała na papierze jeszcze tragiczniej

FraMat 20.02.2020 18:11

przejdźcie na priv albo do tematu o Stolarczyku.

Przypominam: jest tutaj
https://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=9971

LucjuszWielki 20.02.2020 20:24

Jako pociągnąłem lawine o Stolarczyku dodam:

"Stolec" bezwzględnie zasłużył na szacunek i wdzięczność... obraźliwe wpisy są delikatnie pisząc niesmaczne i bezczelne.

Poza tym, popierałem jego odejście, gdyż po jakimś czasie straciłem nadzieję, że uda mu się wyciągnąć zespół z kryzysu, ale nie maiłem zamiaru go wyzywać. Dziękuję za pracę w ciężkich chwilach i cudowne wspomnienia.

Oczywiście doceniam też wkład Sobola w to wszystko.

SOBOL wróc na asystenta !! :]

wolfy 20.02.2020 22:01

A nie można po prostu przyjąć do wiadomości, że:
- Stolarczyk dostał kadrę na spadek, nawet jeśli popełnił błędy
- Skowronek ładnie poukładał drużynę w obronie, ale bez transferów klasowych zawodników i powrotu do zdrowia liderów gówno by ugrał?
Może warto docenić pracę Skowronka, ale przyjąć też do wiadomości że misja Stolarczyka nie mogła się udać przy tamtej kadrze i pladze kontuzji?
Po prostu przyjáć do wiadomości że to nie jest czarno-białe, dobry Skowronek i zły Stolarczyk?

Ogryzek 20.02.2020 22:47

To jakim cudem z tamtą kadra Skowronek wygrał 2 mecze na 5? A pewnie gdyby sam przygotowywał drużyne nie byłoby takiej kompromitacji w przygotowaniu fizycznym i plagi kontuzji. I jestem pewien że zrobiłby wynik co najmniej na poziomie Rakowa a pewnie troche lepszy.

Stolarczyk dostał/zbudował kadrę na górną część dolnej 8. Nie dam sobie wmówić że Raków czy Zabrze miały lepszą kadrę.

- sam wybierał transfey
- sam przygotowywał zespół pod wzgledem fizycznym
- sam układał taktyke

Ale za nic nie odpowiada... no w mitycznym świecie niektórych to wręcz półboska istota nie z tego świata przed którą tylko na kolana. Nie - to dorosły chłop i s........ił tamtą rundę koncertowo. A że zawód trenera to zawód wysokiego ryzyka to musiał odejść. I tak pogonionio go sporo za późno.

btw
Skoro za nic nie odpowiadał to co on własciwie robił? Wychodzi że był zbedny.

Gunner1906 21.02.2020 07:14

Już wyżej pisałem że z tą samą kadra Stolarczyk punktował na poziomie Skowronka kolejki 1-7 i 16-19 to ta sama kadra bez kontuzji. Kolejki 8-15, były grane czy to bez Kuby lub Bashy lub Burligi lub Brożka.
A tak wogole to... :

"wolfy Liczysz że przemówisz niektórym do rozumu? Próżne nadzieje. Dla niektórych nawet jakbyśmy doslownie grali samymi juniorami to i tak mieliby pretensje że nie wygralismy w Gdańsku. I hooj że własciwie byliśmy już w IV lidze, mamy w kadrze niedobitki które muszą się zgrać. To nie ma znaczenia - bo przecież z tak słabą Lechią to powinniśmy wygrac...Mnie to juz czasem szkoda zdrowia,."

Jak tu z Tobą na poważnie dyskutować :D?

Nie sądzisz ze teraz twoje :" nie dam sobie wmowic" trochę śmiesznie wygląda? A nie sory:"tylko krowy nie zmieniają zdania" czy jakoś tak...

Ogryzek 21.02.2020 07:32

A dlaczego mam zmieniac tutaj zdanie? Poprzednia runda to kompletny dramat Stolarczyka jako trenera, "dyrektora sportowego" itd.

Nie tylko ja nie łykam robienie na siłe z Stolarczyka posągowej postaci przez ciebie i twoich akolitów. Stolarczyk "dokonał" wielkiego wyczynu w zeszłej rundzie. Mega długa seria porażek plus wielkie baty w Wawie i wyrównanie najgorszego wyniku w plecy od lat 50-tych. Jest za co chwalić Stolarczyka? Na siłę chcesz go wybielic. Ale jest to zbyt grubymi nićmi szyte.

W dawnych czasach jak spadalismy do dawnej "II" ligi nie mielismy takich złych serii. O ile za pierwszy okres należą się brawa Stolarczykowi, to poprzednia rundą ciągnącą nas w otchłań IV ligi mocno nadwyrężyła opinię o nim. W tym jego kurczowe trzymanie sie stołka i "magiczne" myślenie że nie zmieniając nic w grze wystarczy, żeby w końcu przyszły zwycięstwa.

btw
Chcesz robic za cenzora? Wprowadzić jakies sankcje za "mowę nienawiści"? Przyjmim do wiadomości że część forumowiczów ma prawo do swojego zdania. Ten post i poprzedni w niczym nie obraza trenera Stolarczyka a jest moją subiektywną oceną. Zreszta jak każda ocena, również twoja czy innych.

Arkadiusz.Czerepach 21.02.2020 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1550376)
A nie można po prostu przyjąć do wiadomości, że:
- Stolarczyk dostał kadrę na spadek, nawet jeśli popełnił błędy
- Skowronek ładnie poukładał drużynę w obronie, ale bez transferów klasowych zawodników i powrotu do zdrowia liderów gówno by ugrał?
Może warto docenić pracę Skowronka, ale przyjąć też do wiadomości że misja Stolarczyka nie mogła się udać przy tamtej kadrze i pladze kontuzji?
Po prostu przyjáć do wiadomości że to nie jest czarno-białe, dobry Skowronek i zły Stolarczyk?

proponuje wydrukować tego posta , i jak przyjdzie wam ochota obrażać personalnie użytkownika Wolfiego to sobie na niego popatrzeć

on i Wieśniak to sól tego forum

tomytom 21.02.2020 08:13

To jest temat meczowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gunner1906 21.02.2020 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1550390)
A dlaczego mam zmieniac tutaj zdanie? Poprzednia runda to kompletny dramat Stolarczyka jako trenera, "dyrektora sportowego" itd.

Nie tylko ja nie łykam robienie na siłe z Stolarczyka posągowej postaci przez ciebie i twoich akolitów. Stolarczyk "dokonał" wielkiego wyczynu w zeszłej rundzie. Mega długa seria porażek plus wielkie baty w Wawie i wyrównanie najgorszego wyniku w plecy od lat 50-tych. Jest za co chwalić Stolarczyka? Na siłę chcesz go wybielic. Ale jest to zbyt grubymi nićmi szyte.

W dawnych czasach jak spadalismy do dawnej "II" ligi nie mielismy takich złych serii. O ile za pierwszy okres należą się brawa Stolarczykowi, to poprzednia rundą ciągnącą nas w otchłań IV ligi mocno nadwyrężyła opinię o nim. W tym jego kurczowe trzymanie sie stołka i "magiczne" myślenie że nie zmieniając nic w grze wystarczy, żeby w końcu przyszły zwycięstwa.

btw
Chcesz robic za cenzora? Wprowadzić jakies sankcje za "mowę nienawiści"? Przyjmim do wiadomości że część forumowiczów ma prawo do swojego zdania. Ten post i poprzedni w niczym nie obraza trenera Stolarczyka a jest moją subiektywną oceną. Zreszta jak każda ocena, również twoja czy innych.

No dobrze tylko jeśli piszesz jednego dnia że kadra się składa z niedobitków i nie można nic oczekiwać, to innego dnia byś się nie ośmieszał i nie pisał że jednak jest kadra w porządku (chociaż w rzeczywistości jest jeszcze kilka razy gorsza niż jak twierdziłeś że się składa z niedobitków).

To tak jakbyś jednego dnia pisał Volvo są super! Cichutki, nic nie puka nic nie stuka, przejchałem 300tys bez awarii, jest git polecam auto. Po czym zostawisz na noc włączone radio w samochodzie padnie ci akumulator i będziesz pisał że Volvo są chujowe, bierzcie toyotę!

Można zmienić zdanie owszem, ale najpierw pisać że coś jest super, a potem STAĆ NA CZELE krytyków tej osoby bądź przedmiotu jest żałosne.

Wolfy ma rację. I ja nie twierdzę że Skowronek jest zły, wręcz przeciwnie. Szanuje go tak samo jak Stolarczyka

Ogryzek 21.02.2020 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gunner1906 (Post 1550397)
No dobrze tylko jeśli piszesz jednego dnia że kadra się składa z niedobitków i nie można nic oczekiwać, to innego dnia byś się nie ośmieszał i nie pisał że jednak jest kadra w porządku (chociaż w rzeczywistości jest jeszcze kilka razy gorsza niż jak twierdziłeś że się składa z niedobitków).

To tak jakbyś jednego dnia pisał Volvo są super! Cichutki, nic nie puka nic nie stuka, przejchałem 300tys bez awarii, jest git polecam auto. Po czym zostawisz na noc włączone radio w samochodzie padnie ci akumulator i będziesz pisał że Volvo są chujowe, bierzcie toyotę!

Można zmienić zdanie owszem, ale najpierw pisać że coś jest super, a potem STAĆ NA CZELE krytyków tej osoby bądź przedmiotu jest żałosne.

Wolfy ma rację. I ja nie twierdzę że Skowronek jest zły, wręcz przeciwnie. Szanuje go tak samo jak Stolarczyka

Szkoda naszego czasu na tą dyskusję. Zostaniemy przy swoic zdaniach i swiat się nie zawali. Na tym również polega dyskusja że nie zawsze dochodzi sie do konsensusu. Myślę zresztą że "czas" wystudzi resztki emocji i za jakis czas będzie mozna wrócić do rozmowy z bardziej chłodnymi głowami. Na razie jest Skowronek i o nim dyskutujmy :)

FraMat 21.02.2020 10:07

są tu jacyś moderatorzy?

TommyTSW 22.02.2020 07:21

a co wy kolekcjonujecie tematy?jutro mecz z Koroną, a wam przeszkadza że ktoś robi delikatny OT w wyczerpanym temacie meczu sprzed tygodnia? :help:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl