![]() |
Ten Keylor Navas nie jest przypadkiem na zgrupowaniu Kostaryki przed mundialem w RPA? Ostatnio grał on w meczu towarzyskim z Francją przegranym 1:2 przez Kostarykę. Mocno zdziwiłoby mnie gdyby selekcjoner reprezentacji pozwolił mu opuścić zgrupowanie żeby przejść testy w Wiśle...
Pytam oczywiście w kontekście tego artykułu: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23200 |
To Kostaryka jedzie na mundial?
;) |
Cytat:
|
A, pardon. :) Zapomniałem, że Kostaryka nie awansowała.
|
Cytat:
Ale Cissokho według wikipedii jest obrońcą i ma dokładnie 2 mecze na koncie w swojej karierze w pierwszej drużynie. Chciałbym mieć nadzieję, że to nie on... No, ale znając naszych działaczy to na 99% on. |
Cytat:
|
Ehh... kolejny znakomity bramkarz (patrząc na osiągnięcia i ostatnie mecze), do tego młody, raczej w naszym zasięgu finansowym i kolejne nadzieje że to będzie ten upragniony gracz, a komedia pt. "testy" się już skończy. Oby... tylko który to już raz?
|
Cytat:
|
Widać, że jutro poniedziałek i chwilowy weekendowy zastój w doniesieniach znowu rozkręca się na dobre ;)
|
Nie sadze zeby akurat ten zawodnik mial sie pojawic na testach. We wtorek gra mecz ze Szwajcaria. Poza tym to zbyt znany bramkarz zeby przechodzic testy w lidze polskiej. Jesli Wisla jest zdecydowana to przystepuje do negocjacji, raczej innej opcji nie ma.
|
Cytat:
|
Ten bramkarz wygląda bardzo ciekawie. Można by podpisać z nim na rok z opcją przedłużenia kontraktu. Gość ma świetny refleks. Trochę nie chce mi się wierzyć, że bramkarz reprezentacyjny przyjedzie na testy i to w dodatku takie że będzie indywidualnie z jakimś trenerem pracować.
Natomiast ten drugi zawodnik, to trochę śmieszne że Ba odszedł bo kontuzjogenny, a ten przyjdzie po także długiej kontuzji i z tego samego klubu. |
Jak pójdzie o kasę co wielce prawdopodobne to będą w stanie to zrozumieć.
Jeśli jednak ostatnie słowo będzie należeć do Łaciaka i odeśle do domu podstawowego bramkarza reprezentacji Kostaryki, gracza najlepszej drużyny w kraju, który kilka miechów wstecz został wybrany najlepszym bramkarzem Pucharu CONCACAF - czyli nie byle gówna mając na uwadze jego wiek i zapewne najlepsze lata przed sobą to trzeba się z nim delikatnie pisząc pożegnać. Bo nie łyknę bajeczki że chłopak może być z pierwszej łapanki. Tyle że nie do końca zrozumiałem Kozioła - Taylor coś tam.. Ale dodał że kolega Diaza, a że nikogo takiego nie widzę u nich to musi być to Keylor. Chyba że Kozioł nas w chuja zrobił. Trzeba jednak wierzyć że nie będzie zgrywał drugiego Białońskiego. |
Czy po kilkudziesięciu próbach zakontraktowania goalkeepera uda się w końcu Wiśle podpisać kontrakt z bramkarzem, który będzie miał realne szanse na zajęcie miejsca w bramce?
Jeśli chodzi o CV to wygląda całkiem ciekawie. Zobaczymy co z tego wyniknie... |
Cytat:
Dla mnie to jest albo wymysł albo świadome działanie mające na celu pokazać że Wisła wcale nie jest taka słaba. A inna informacja że niby miał by na testy przyjechać to to już jest na 1906% bzdura - pomijając to że na testy to on by się raczej nie zgodził to wyobraża sobie ktoś sytuację że 24 letniego wielokrotnego reprezentanta testuje ex bramkarz Proszowianki :lol: Dlatego uważam że w ogóle nie ma sensu się tego typu njusem zajmować |
Daj Boze zeby poszlo i zebysmy znalezli w koncu bramkarza kończac robienie z siebie posmiewiska na skale Europejską......
Ciekawe tez jak beda wygladaly nasze ruchy trnasferowe po ogloszeniu nowego prezesa. Trzeba montowac sztab ,potem ten sztab swoich ludzi itd.Taka siatka nie do utkania w 2 -3 tygodnie. Czasu malo ,do pierwszego obozu trzeba miec juz wszytskich graczy .....mam nadzieje ze to nasze slynne "mamy czas" odeszlo w zapomnienie i cos w tym klubie sie zmieni ,bo kiedys w koncu musimy zaczac uczyc sie na wlasnych bledach. |
W co wy wierzycie :)
Kolejny wymysł dziennikarski, po co nam bramkarze, koledzy ? Mamy Pawełka i Juszczyka... |
Diaz tez u nas był na testach jako podstawowy reprezentant Kostaryki. A informacja bardzo dobra przed jak ciężkim (przynajmniej dla mnie) następnym tygodniem :D
|
Cytat:
Takich gości, jak ten bramkarz z Kostaryki to się nie zaprasza na testy, chyba że medyczne. Podpisywać i spokój z tym cyrkiem z bramkarzami! Gorszy od Mariuszka nie będzie... |
Cytat:
Pomijając sprawę Łaciaka - akurat piłkarzyki nie powinny patrzeć na to, jaką przeszłość piłkarską ma trener. Trenera trzeba słuchać i szanować, pod jego okiem zapierdalać, tak jak wypisane w kontrakcie, jak pracownicy w fabrykach - tyle. Wyobraź sobie, że wielokrotnego reprezentanta Kostaryki(Diaz) testował ex obrońca AZS-AWF Warszawa. Testował też wielokrotnego reprezentanta Senegalu(Ba). Żadnemu z nich ujmy to nie przyniosło. A wiadomość sama w sobie, jeśli tylko prawdziwa, bardzo pozytywna. |
Cytat:
Mi chodziło o kwestie decyzyjne Łaciak(pomijam kwestie kibicowskie) nie jest doświadczonym trenerem który tak widział dużo jak i szkolił dużo - to człowiek który został puszczony na głęboką wodę i po prostu nie chciał bym by jego zdanie było decydujące W tym kontekście pisałem jakoby on miał przesądzać czy reprezentant Kostaryki ma do nas przyjść czy nie - gdzie jestem pewien że w tych wszystkich njusach doszło do pomieszania z poplątaniem bo ten koleś jest od lat brakarzem najlepszego klubu w Kostaryce, stałym reprezentantem więc nie przypuszczam by w ogóle testy wchodziły w rachubę. Tak jak nie przypuszczam by w ogóle ten transfer wchodził w rachubę. Przyjedzie pewnie znów jakiś no-nejm którego w goglach ciężko znaleźć;) |
Jak to jest prawda z tym kumplem Diaza to tylko
sie o kontrakt dogadac i koniec serialu |
Cytat:
Ano właśnie... |
Cytat:
|
Cytat:
Wg. wyborczej rozpoczely sie rozmowy w sprawie przedluzeniu kontraktu - maja nabrac tempa po 1 czerwca. |
Podniecacie się tym bramkarzem a tak naprawdę na podstawie filmiku można już ocenić jakim fachowcem jest, złe ustawienia, rzuca się jak "kot" na strzały, być może wygląda to efektownie ale tak naprawdę jest to bezsensu. Do tego przeprowadzka do Polski, przecież to będzie dla niego szok, nie wiadomo czy się tu zaaklimatyzuje.
|
Jeśli to prawda z Głową i jeśli naprawdę Turcy chcą dac za niego 1,5 mln to ja niestety jestem za. Do młodości nie idzie i szacun dla Głowy za lata gry u nas ale potrzebna jest zmiana warty. :|
|
No to ch*j nie bierzmy go. Za bardzo żyje w bramce.
Jak się niektórych z Was czyta, to płakać się chce. Na podstawie filmiku, zwiastunu, jak zwał tak zwał to ja ocenić mogę najwyżej czy opłaca mi się iść do kina na dany film. Na szczęście, pan Łaciak jest ciut lepszym fachowcem niż połowa "znawców" na tym forum. I to on wyda opinie o tym bramkarzu, nie Wy. I takie pytanie do Ciebie Westersyl. Masz jakieś doświadczenie w trenowaniu bramkarzy, że po dwóch filmikach potrafisz stwierdzić jakim fachowcem jest Navas? Hm? |
Cytat:
|
fajnie, że przyjedzie do nas na testy reprezentant kraju, zawodnik, który BRONIŁ i BRONI nadal! dobry znajomy Diaza, więc myślę, że wielkich problemów z aklimatyzacją nie miałby, także kandydatura jak najbardziej in plus! :)
Pozostaje tylko kwestia finansowa... tego obawiam się najbardziej... |
Jeśli Głowa odejdzie to rozumiem, że dostaniemy za niego koło 1,5 mln euro. Wydaje mi się to uczciwą ofertą. Głowa to kapitan i super człowiek ale na takim transferze skorzysta zarówno Wisła jak i sam zawodnik, dla którego jest to na prawdę ostatnia szansa na zarobienie większej kasy przed piłkarską emeryturą.
Mam tylko nadzieję, że jeśli tak by się sprawy potoczyły to na Reymonta przywitamy Sadloka. Moim zdaniem jest to najlepszy na tej pozycji piłkarz młodego pokolenia w naszej ekstraklasie. Co więcej Smuda chyba będzie stawiał na tego gracza więc w perspektywie euro 2012 wydaje się to dobrą inwestycją. Już jutro 1 czerwca więc mam nadzieję, że czegoś się dowiemy od p.Basałaja |
Wisla proponuje nowy kontakt Pawelkowi ... (za wislakrakow.com)...
|
W sumie gdyby udało się sprowadzić tego Kostrykanina to Pawełek jako rezerwowy byłby dobrą opcją.
Co do Głowy to jest to od wielu lat piłkarz Wisły którego cenię najbardziej i nie chcę żeby odchodził, ale jeśli tam miałby dostać więcej a i Wisła mogłaby za to kupić Sadloka i może Sobiecha to jestem za. Ciekawe tylko czy już jutro dowiemy się jakichś konkretów od Basałaja czy będą tylko puste obietnice? |
Cytat:
|
kolarz90,
Ale jakich konkretów? Myślisz, że Basałaj na konferencji powie Ci kogo zamierzają sprowadzić? |
Szkoda tracić Głowę ale jak jest wstanie przystac na oferte Trabzonu to niepowinniśmy jej odrzucać, jednak uważam że Głowacki jest dla nas bardziej cenny niż Marcelo.
|
Ale za 1,5 mln Euro można ściągnąć do Wisły 3 - 4 klasowych zawodników i to w miejsce rychłego emeryta, który inkasuje 250 E za sezon. Jeśli taka oferta by się pojawiła trzeba Turków całować po rękach i Głowackiego sprzedać.
|
Dla mnie odejście Głowy byłoby dobrym posunięciem jeżeli wiązałoby się z przyjściem Sadloka czy chociażby Davida Braza, który miał już u nas grać. Powinniśmy pozwolić odejść tym, którzy nie wnoszą tyle co powinni(przykład Kirm).
Navas http://skrotymeczow.net/mecz,2899,fr...kostaryka.html w meczu z Francją zagrał poprawnie, obronił jedną setkę, więc nie skreślałbym go. Z tego co zauważyłem posiada dobry refleks, z czego osobiście ja jestem za tym transferem. |
Cytat:
|
Zieńczuk i Baszczyński odeszli za darmo, gdyż skończyły się ich kontrakty, których klub nie zdecydował się prolongować. 1,5 mln E tu kupa kasy, bo np. taka Amica ok. tyle pieniędzy wydał na Peszkę, Lewandowskiego, Krivca i Stlicia - licząc kwoty transferowe i kontrakty dla zawodników. Głowacki lepszy już nie będzie, od czasu do czasu łapie kontuzje, strzela samobója i jako kapitan w europejskich pucharach prowadził nasza drużynę od porażki do porażki. Poza tym stopera najłatwiej i najtaniej można zastąpić - vide casusy Clebera i Marcelo. Ja bym Głowackiego puścił nawet za 1 mln E.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl