![]() |
Na Ukrainie podobnie jak u nas w tym sezonie. 7 klub a więc z czołówki tak jak u nas 6 nie dostał licencji i 15 się utrzymał. A z 2 ligi także brak chętnych do awansu. 2 w tabeli klub nie dostał licencji, 3 w tabeli zrezygnował z awansu a 4 nie dostał licencji. Więc w ekstraklasie pozostał ostatni zespół ligi, który w całym sezonie zdobył 11 punktów. Kpina z rozgrywek, że przegrywasz prawie wszystko i zostajesz w lidze bo nie ma chętnych do awansu. Ale jak widać nie tylko u nas tak jest, że nie chce się awansować. Bo na Ukrainie prawie kopia naszego sezonu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pamiętajcie o zasadzie mocnego beniaminka w pierwszym sezonie, jak Piast i Pogoń teraz (mocna tzn na wyrost utrzymanie). Rzadko kiedy beniaminki spadają w pierwszym sezonie, a często w drugim.
Typy na spadek Pogoń,Podbeskidzie jako główni kandydaci oraz Piast, Ruch i Widzew. |
Moje typy.
Kandydaci do mistrza: Lech, Legia, Śląsk Kandydaci do spadku: Cracovia, Podbeskidzie, Pogoń, Ruch, Widzew, Wisła, Zagłębie i walka między nimi będzie nie mniej emocjonująca niż między potencjalnymi spadkowiczami w tamtym sezonie, ale ostatecznie przynajmniej sportowo spadnie Ruch i Widzew. |
A mi się wydaje, że typować się nie da bo w związku z reformą moim zdaniem o 2 ostatnich miejscach zadecyduje przypadek. Możesz świetnie punktować i być w spokojnym środku tabeli aż tu zabiorą ci parę punktów, akurat w maju nie będzie formy i polecisz. A można cały sezon grać piach a złapiesz formę a maju i zostaniesz. Bo pierwsze 30 kolejek jest za połowę punktów więc nie koniecznie najsłabsze w przekroju całego sezonu muszą być na 2 ostatnich miejscach.
Do tego nie wiadomo jak będzie z licencjami. Kołtoń, Kowalczyk zapowiadali, że będą dopingować komisję licencyjną aby oczyścić w przyszłym sezonie ligę z chorych klubów. A więc może się okazać, że nawet 16 miejsce nie spowoduje spadku. @Kole Jorz. Waldek King niedługo będzie wolny. Albo jeszcze przed rozpoczęciem sezonu albo tuż po jego rozpoczęciu a z nim Ruch nie spadnie nigdy sportowo więc Ruchu nie typował bym do spadku. |
Z tymi typami to trzeba się wstrzymać do startu ligi bo tak naprawdę to jeszcze sezon transferowy się nie zaczął.
Jednak na dzień dzisiejszy to : mistrz - Legia , Lech z przewagą tej pierwszej puchary - Śląsk , Zagłębie i chciałoby się żeby Wisełka spadek - Pogoń , Widzew , Podbeskidzie do tego ciężko będzie z Piastem bo po występie w pucharach ( nieważne czy po jednym dwumeczu czy po dwóch to im się to czkawką odbije ) Natomiast ja od siebie dodam że na dzień dzisiejszy ze względów infrastrukturalnych w ekstraklasie nie widziałbym Ruchu , Widzewa i Pogoni. Jest jeszcze Górnik , Jaga i Podbeskidzie ale oni przynajmniej coś robią w tym względzie. ps. nie wiem czy kogoś pominąłem czy nie |
Cytat:
macie swoje 5 minut, ale jak długo to potrwa tego nie wie nikt. czemu nikt nie typuje zawiszy wśród kandydatów do spadku?ledwie weszli,trener tarasiewicz,z kaśka też nie bardzo różowo. |
spadek to przede wszystkim żydy.
To jest ich cel, misja, plan na ten sezon. Żadna inna opcja nie wchodzi w grę |
Nie ma opcji. Sytuacja, jaka miała miejsce ostatnimi czasy jak spadali pewnie się nie powtórzy.
To był mocny numer. Dobry skład jak na środek i frajerski spadek. W tym sezonie pewnie Ruch poleci i ... mam nadzieje że jednak nie... Pogoń. Beniaminek nawet taki jak Cracovia w pierwszym sezonie nie spada. Ktoś pamięta kiedy zaliczyła spadek drużyna, która awansowała sezon wcześniej? |
Łódzki Klub Sportowy. W zeszłym roku :P
|
Cytat:
|
Cytat:
inna sprawa,ze będą mieć silną konkurencję: widzew,pogoń,ruch,pbb,zawisza i jeszcze parę innych, które mogą się posliznac. |
dlaczego nie lubić Legii punkt 2945
"Andy Sasimowicz has been named coordinator of Legia youth system. He worked for Manchester United, Rovers and Leeds." Cytat:
Serio cieszyłeś się jak Theo Boss podpisał kontrakt z Polonią itp itd? |
Cytat:
Co do spadku, typowałbym sztamę spod znaku kropki za uchem - jedni i drudzy dziadują finansowo i koniec końców może się okazać, że nie uda im się skompletować ekipy na miarę utrzymania. Choć z drugiej strony przykład KSP pokazuje, że i "za darmo" można nie tylko się utrzymać, ale nawet walczyć o wyższe cele. Marne widoki ma też Pogoń, w Szczecinie zapowiada się przebudowa drużyny, tylko nie za bardzo wiadomo w co będzie przebudowywana. Reszta powinna być chyba w miarę bezpieczna, choć w grupie spadkowej Podbeskidzie może jeszcze namotać ;) |
Broź i Helio Pinto zawodnikami Legii.
|
Ciezko wrozyc w tym momencie. Wedlug mnie, po pierwszych 5 kolejkach bedzie juz mniej wiecej wiadomo kto o co gra.
Jesli nie zwmocnimy sie 3-4 solidnymi graczami to strach nam moze zajrzec w oczy. My naprawde mozemy spasc. Gralismy chyba najbrzydsza pilke w zeszlym sezonie. Sporo zapunktowalismy doswiadczeniem. |
Jeśli Legia bedzie dalej grac tak jak grala w tym sezonie , to po wzmocnieniach takich jak Pinto wg mnie beda znów poza zasiegiem reszty ligi i zdobeda mistrza..
|
Ciekawe czym odpowiedzą Ziemniaki.
|
Ljuboja chce grać we Wronkach podobno ;)
|
Ruch pozbywa się kolejnego obcokrajowca. Coś czuję, że zabawa w polski Athletic Bilbao skończy się dla Chorzowa bolesną degradacją.
|
Bereszyński do Benfiki za 2 mln ojro ..
|
Wg mnie w tym okienku tam nie pójdzie
|
Legia zarabia.
|
Legia zarabia i zarabiać będzie bo inwestuje w młodych perspektywicznych piłkarzy (nie tylko). My dla odmiany wygrzebiemy jakiś zdezelowany wiekowy szrot na bałkańskim śmietniku i jadymy do I ligi!
Zdzisek Kapka ajeaoo ajeaoo :) |
Cytat:
wis.la/m8luh PS: Miałem napisac, ze dzisiaj jednak potwierdził, ze odchodzi ;) |
Cytat:
Pozdro |
Miliony zarobione. Ch.uj nie Liga Mistrzów :)
|
Warto wspomnieć i postarać się by takie przypadki miały miejsce raz na rok, nie więcej.
Tutaj jest patologia jeśli chodzi o rynek transferowy na całym świecie. "Wszystkie oczekiwania Roberta zostały spełnione, a przygotowana dla niego oferta była ponadstandardowa. Ale pozostały jeszcze oczekiwania jego menadżerów, którzy swoją usługę wycenili na 200 tysięcy złotych. I tu musiałem postawić pytanie: za jaką pracę jest ta kwota? Co ci panowie zrobili dla naszego klubu, że swoją usługę wycenili na taką kwotę?" - powiedział prezes klubu z Bielska-Białej dla oficjalnego serwisu Podbeskidzia. "Nie może bowiem być tak, że przy wielogodzinnych dyskusjach na temat transferu Roberta tylko pół godziny rozmawiamy o oczekiwaniach piłkarza, a całą resztę czasu poświęcamy dyskusjom na temat wielkości gaży usługi menadżerskiej dla dwóch panów, którzy reprezentują zawodnika. Osobna kwestia to ich zachowanie, które - mówiąc delikatnie - mocno i to na minus odbiegało od tego, jak zachowują się menadżerowie innych zawodników" - podkreślił Wojciech Borecki." |
Cytat:
|
Nie mów hop.
|
Cytat:
http://legia.przegladsportowy.pl/Pil...709,1,721.html |
Niech i on więc nie mówi hop.
:) |
Z cyklu "wydarzenia w synagodze":
Radovic 1-0 ! |
Co robiła flaga Legii na gniezdzie sasiadki ?? Oprocz tego ze wisiala do gory literkami... ?
|
A co mogła robic?
Co do wyniku! Wszystko dobrze sie kończy ... |
Takie flagi to na allegro można kupić, pewnie jakiś Janusz z Warszawy zgubił przed wejściem na stadion :D
http://legionisci.com/photos14j/14cracovia1_f4.jpg |
Barwy Legii to czerwono-biało-zielone... czyżby sami nieumiejętnie uszyli flagę i wywiesili jako zdobytą :D Tam mnie już nic nie zdziwi także taką opcję też trzeba brać pod uwagę:D Fenomenem jest również wielka flaga Tarnovii na którą kibole nie chodzą :) Co do wyniku to oczywiście dobry
|
Haha faktycznie flaga jest źle uszyta :D
|
Patrząc na tabelę i terminarz następnej kolejki to zwycięstwo Wisły nad Piastem da nam 1. miejsce w tabeli / na pewno do soboty 14.IX/
Lidera mamy za ch.. go nie oddamy :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl