Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Mistal 29.11.2011 21:18

Zajebisty artykuł o kibicach ekstraklasy (jest wzmianka o Wiślakach i Śląsku) jeśli wam się spodoba proszę o polubienie go gdyż startuje w konkursie

http://deplus.pl/news.php?readmore=27

lukaku 29.11.2011 22:10

Wczorajsza oprawa z meczu Lechia - Ruch http://www.sport-informer.pl/infos/o..._gdansk_230847

grzesiek632 29.11.2011 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaku (Post 1197042)
Wczorajsza oprawa z meczu Lechia - Ruch http://www.sport-informer.pl/infos/o..._gdansk_230847

Szacun dla braci z Gdańska. Pirotechnika to jest coś pięknego, coś co powinno gościć na każdym stadionie..

....
A propos opraw: jutro w meczu pucharowym Legia szykuje ponoć coś specjalnego, ponoć jakąś "skomplikowaną" oprawę. Ciekawe. Forumowi legioniści mogą powiedzieć coś więcej?

flamengista 29.11.2011 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1197005)
A Rasiak już z certyfikatem będzie mógł zagrać w najbliższym meczu(Podbeskidzie)

Chyba dopiero.

wanciak86 29.11.2011 23:03

uwierzcie mi na słowo, jeśłi będzie w Gdańsku na nowy stadion przychodziło te 10 czy 12 tys TAKICH KIBICÓW, to Ja mam w dupie te 20-30tys na meczu :)

wczorajszy mecz to był przełom, to było coś wielkiego na trybunach, przytłamsiliśmy Ruch na trybunach, chociaż byli dobrze zorganizowani, po naprawde długim czasie, to była wkońcu TA MOJA LECHIA !
Kazdy kto był na trybunach był z zespołem, każdy żył tym meczem- zapach flar.. ehh wracaja wspomnienia..
TO BYŁO PIEKNE.

edit:
nawet na tym filmiku widac przez moment jak Ruch wogóle nie żyje na trybunach:) i tak było przez 90% czasu tego spotkania:)
Jestem dumny jak paw po tym spotkaniu, nie chodzi mi o wynik , nie chodzi mi o gre, chodzi mi o TRYBUNY !

Marszałek 30.11.2011 12:07

Wojciechowski już z Polonią nie wiąże żadnych nadziei. Tak wyczułem po jego wywiadzie dla weszlo. Szuka tylko pretekstu aby z tego bajzlu wyjść z twarzą. Możemy postawić "kropkę nad i", i bezpośrednio przyczynić się do upadku Polonii. No chyba,że sami za tydzień się pogrążą. Byłoby miło.

Jakby spadły Parchate i Polonia, ale byłby dublet.

Lechia dla Wojciechowskiego to byłoby coś zupełnie innego, inna para kaloszy. Nie jakiś tam osiedlowy klubik tylko poważny klub ze stadionem i kibicami.

DysoN 30.11.2011 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1197134)

Lechia dla Wojciechowskiego to byłoby coś zupełnie innego, inna para kaloszy. Nie jakiś tam osiedlowy klubik tylko poważny klub ze stadionem i kibicami.

Pytanie tylko czy swoimi humorkami i chaotycznym interwencjami na kazdym szczeblu klubu by nie doprowadzil do podobnej sytuacji jak w Dyskobolii.
Gdybym byl kibicem Lechii nie chcialbym by taka osoba jak JW przejela "moj" klub.

mitmichael 30.11.2011 14:46

Cytat:

Wojciechowski już z Polonią nie wiąże żadnych nadziei. Tak wyczułem po jego wywiadzie dla weszlo. Szuka tylko pretekstu aby z tego bajzlu wyjść z twarzą. Możemy postawić "kropkę nad i", i bezpośrednio przyczynić się do upadku Polonii. No chyba,że sami za tydzień się pogrążą. Byłoby miło.

Wcale mu sie nie dziwie - tyle dawac na klub i zadnego rezultatu. Chcial byc drugim Cupialem ale jak widac jest to bardzo trudne

Teqcontroller 30.11.2011 14:46

Bakero zostaje w Amice , oni to tam mają cierpliwość :D

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Aaarrgh 30.11.2011 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1197136)
Pytanie tylko czy swoimi humorkami i chaotycznym interwencjami na kazdym szczeblu klubu by nie doprowadzil do podobnej sytuacji jak w Dyskobolii.

Co prawda obie strony (Kuchar i Wojciechowski) zaprzeczają, ale mnie by nie zdziwiło, gdyby się dogadali. Józek narzeka jak to mu się nie wiedzie, ale sam powinien uderzyć się w piersi, bo na sumieniu ma nie jedno (zmiany trenerów, telefony do szatni w przerwie meczu, wykorzystywanie mediów do krytykowania piłkarzy). Zastanawiam się, czy główną przeszkodą w przejęciu Lechii nie byłoby rozdrobnienie udziałowców (Kuchar ma 51% a są jeszcze inni), bo JW nie lubi dzielić się władzą. A jak już ma pełnię władzy, to lubi z niej korzystać.

Poza tym z jego punktu widzenia same plusy: fantastyczny stadion, dużo kibiców, przychylność lokalnej władzy no i nowi wpływowi znajomi z sektora VIP - Tusk, Bielecki, Wałęsa...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1197136)
Gdybym byl kibicem Lechii nie chcialbym by taka osoba jak JW przejela "moj" klub.

To poczytaj forum Lechii - tam mało jest głosów niechętnych JW.

sessegnon 30.11.2011 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1197190)

Dlaczego właściciele nie mają tyle cierpliwości do polskich trenerów przy tak chu***ych wynikach...

Ogryzek 30.11.2011 15:51

Cytat:

Ja tam patrzę na to w ten sposób

W Poznaniu życzę Lechowi silnej Warty - Amica będzie słabsza, lepiej dla Wisły:)
W Warszawie życze Legii silnej Polonii, Warszawianki, Hutnika, - Legia będzie słabsza - lepiej dla Wisły:)
W Krakowie TYLKO WISŁA - parchy wytępione!

Ja tam się nie cieszę tak bardzo że Wojciechowski chce odejsć z Polonii - w polskich realiach Warszawa to 3 mln aglomeracja (z miastami satelickimi) ale z 1 klubem! Jak Amsterdam.
3 mln liczy cała aglomercja Śląsko-Dabrowska gdzie tych klubów jest kilka (Górnik, Ruch, GKS Katowice, Zagłębie Sosnowiec, Polonia Bytom itd)

Z czego się cieszyć? Że Legii ubędzie konkurent? Chyba nie ma z czego.

mitmichael 30.11.2011 15:59

Cytat:

Ale kibice juz takiej cierpliwosci nie mają

Gwiaździsty 30.11.2011 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aaarrgh (Post 1197193)
Poza tym z jego punktu widzenia same plusy: fantastyczny stadion, dużo kibiców, przychylność lokalnej władzy no i nowi wpływowi znajomi z sektora VIP - Tusk, Bielecki, Wałęsa...
To poczytaj forum Lechii - tam mało jest głosów niechętnych JW.

Oraz cała menażeria JW, która ciekawe czy przywlecze z Warszawy, czyli Józek Oleksy, tow. Olejniczak itd. :)

flamengista 30.11.2011 22:47

Cytat:

Do meczu z Zagłębiem, który na 99% wygrają. A jeśli tak, to JMB zostanie do zimy, czego wypada im życzyć:-D

JarekTSW 01.12.2011 11:16

Kiedy Komisja Ligi obraduje? Bo jak nie zawieszą Stilicia na 3 spotkania to będzie to skandal...

7 kotów 01.12.2011 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1197212)
Ale kibice juz takiej cierpliwosci nie mają

Eee tam, tacy kibice. Piszesz o ciamajdach ktore przyjely lodowke jak eucharystie.

Piotson 01.12.2011 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 1197474)
Kiedy Komisja Ligi obraduje? Bo jak nie zawieszą Stilicia na 3 spotkania to będzie to skandal...

Gdyby Stilić grał w Wiśle, następny mecz byłby z Legią to pewnie by go zawiesili już w poniedziałek.:D

shaggy 01.12.2011 12:42

Tak sie zastanawiam czym kierowaly sie Ekstraklasa i Canal + ustalajac terminy 16 kolejki.
Wisła po czwartkowym, wyjazdowym spotkaniu z Odense gra w lidze w niedziele - 2,5 dnia odpoczynku.
Legia grajac z PSV u siebie w srode gra w lidze dopiero w poniedzialek - 4,5 dnia odpoczynku.
Bardziej racjonalny i logiczna by byl odwrotny uklad meczow

FraMat 01.12.2011 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1197501)
Tak sie zastanawiam czym kierowaly sie Ekstraklasa i Canal + ustalajac terminy 16 kolejki.
Wisła po czwartkowym, wyjazdowym spotkaniu z Odense gra w lidze w niedziele - 2,5 dnia odpoczynku.
Legia grajac z PSV u siebie w srode gra w lidze dopiero w poniedzialek - 4,5 dnia odpoczynku.
Bardziej racjonalny i logiczna by byl odwrotny uklad meczow

to proste - w niedzielę wieczorem wyjeżdżam na kilka tygodni z kraju i w poniedziałek nie mogłbym już być na meczu
:foch:

shaggy 01.12.2011 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1197505)
to proste - w niedzielę wieczorem wyjeżdżam na kilka tygodni z kraju i w poniedziałek nie mogłbym już być na meczu
:foch:

A no chyba ze tak...:)

tofik 01.12.2011 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1197209)
Ja tam patrzę na to w ten sposób

W Poznaniu życzę Lechowi silnej Warty - Amica będzie słabsza, lepiej dla Wisły:)
W Warszawie życze Legii silnej Polonii, Warszawianki, Hutnika, - Legia będzie słabsza - lepiej dla Wisły:)
W Krakowie TYLKO WISŁA - parchy wytępione!

Ja tam się nie cieszę tak bardzo że Wojciechowski chce odejsć z Polonii - w polskich realiach Warszawa to 3 mln aglomeracja (z miastami satelickimi) ale z 1 klubem! Jak Amsterdam.
3 mln liczy cała aglomercja Śląsko-Dabrowska gdzie tych klubów jest kilka (Górnik, Ruch, GKS Katowice, Zagłębie Sosnowiec, Polonia Bytom itd)

Z czego się cieszyć? Że Legii ubędzie konkurent? Chyba nie ma z czego.

Mocni przeciwnicy sprawiają, że klub nie może osiąść na laurach tylko cały czas musi pracować na swoją przewagę.
Ja bym właśnie życzył Wiśle bardzo mocnej konkurencji. Tylko tak się można rozwijać.
Na prawde lepiej jest czasem być pokonanym, ale wyciągnąć wnioski i później się lepiej przygotować.
Np Wisła, mocny klub dzięki Cupiałowi, biła słabą konkurencję, co ma z tego klub oprócz 8 MP. Klub zapisał się w historii, ale nic się nie rozwinął.
Co gdyby była silniejsza konkurencja która działała na solidnych fundamentach? - Na pewno nie mielibyśmy tylu pucharów, ale klub znajdowałby się bliżej Europy, bo za każdą fuszerę/prowizorkę byłby karcony.

Teqcontroller 01.12.2011 15:40

Cytat:

Wywiad z prezesem Górnika, Arturem Jankowskim, z którego możemy się dowiedzieć, że Andrzej Orzeszek, do niedawna dyrektor sportowy, będzie odpowiadał za klubową akademię. Jankowski podkreśla też, że Górnik raczej nie odda Nakoulmy za mniej niż 2,5 miliona euro.
:rotfl::rotfl:

7 kotów 01.12.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1197537)
:rotfl::rotfl:

za wiecej tez nie.

Teqcontroller 01.12.2011 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1197559)
za wiecej tez nie.

On jest wart z 500 tys E. Ja .......e skąd takie chore ceny... To jest tak przykre ze aż śmieszne , to pomyślmy ile jest wart Biton według Górnika z 6 mln ? :D

murray 01.12.2011 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1197568)
On jest wart z 500 tys E. Ja .......e skąd takie chore ceny... To jest tak przykre ze aż śmieszne , to pomyślmy ile jest wart Biton według Górnika z 6 mln ? :D

Przecież może sobie mówić co chce, bo oferty jeszcze nie przychodzą.

Jak np. Sampdoria Genua zaoferuje 1 mln euro, to przecież gadka będzie zupełnie inna.

Teqcontroller 01.12.2011 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1197570)
Przecież może sobie mówić co chce, bo oferty jeszcze nie przychodzą.

Jak np. Sampdoria Genua zaoferuje 1 mln euro, to przecież gadka będzie zupełnie inna.

No tak , tez prawda , za Sernasa z widzewa , Widzew chcial Milion Ojro , a Zaglebie wyciagnelo go za pare tys E. Nie wiem ile to dokladnie bylo.

crazykaro 02.12.2011 16:30

2000-czny mecz Legii w kestraklasie
http://sport.wp.pl/kat,32284,title,N...wiadomosc.html

Co ciekawe Legia rozegrała najwięcej meczów z Wisłą. Ciekawe jak wygląda sytuacja Wisły

0 22 02.12.2011 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1198061)
Co ciekawe Legia rozegrała najwięcej meczów z Wisłą. Ciekawe jak wygląda sytuacja Wisły

Wydaje mi się, że tyle samo rozegraliśmy z Ruchem (137), z tym że z Ruchem ogólnie zagraliśmy więcej przez puchary itp. Wynika to z tego, że te drużyny najmniej kiblował w drugiej lidze.

Wy zagraliście najwięcej meczów z nami albo z Ruchem :)

crazykaro 02.12.2011 17:15

Pewnie tak :-)

A tak z przyzwoitości mógłbyś w podpisie zamienić tą 9 na 8, bo to tak jak ja bym twierdził że Wisła ma 14 mistrzostw bo 14 razy była na pierwszym miejscu w tabeli 1. ligii na koniec sezonu

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl