![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Niekoniecznie. Wielce prawdopodobne jest to o czym wspominał kolega Szprotson. Dajemy ci teraz mniej ale jak się wykażesz to przedłużając już dostaniesz o wiele więcej. Doskonała opcja dla klubu...Załuska zapierdala a Wisła ma minimalna pewnosc ze z zawodnika będzie pożytek. Klub wcale nie ma obowiązku przedłużenia kontraktu jesli uzna że jest on dla nas i tak niekorzystny. Mozna usiąśc i renegocjować, bo coz innego w takim wieku Załusce pozostaje? Ma bardzo nierówny poziom i żaden klub mu nie da kontraktu na wiecej niz 1,5 roku oraz choć z połową tej kwoty. Wisła tutaj rozdaje karty. Chyba że wszystko wchodzi z automatu...i całe nasze dywagacje o kant dupy rozbić :D |
Nie wchodzi z automatu, mówił o tym Załuska.
Myślę, że się dogadają. Swoją drogą, to widać jak telefonika podchodziła do wszystkiego. Kasa wyciekała z każdej strony |
Cytat:
Jedyną alternatywą jest dla niego ewentualny zagraniczny kontrakt (liga Szkocka, Championship) jak się menedżer postara. W przeciwnym wypadku dostanie normalny kontrakt u nas i tyle w temacie. A tak między nami to podejrzewam, że znajdzie się paru ogarniętych bramkarzy w niższych ligach i krajach ościennych. |
Krzysiek Drzazga vs Chrobry Głogów
https://gfycat.com/EcstaticExaltedCirriped https://gfycat.com/EcstaticExaltedCirriped |
Ja się szczerze dziwię i dziwiłem od początku, że u nas prawdziwej szansy nie dostał. Nie raz widziałem jak takie firany ładował z dystansu, że łeb pęka. A cały czas go próbowali wrzucić na skrzydło, gdzie się nie nadawał. No nic, może w przyszłym sezonie :)
|
A ja myślę ze gra w Mielcu to dobre rozwiązanie dla niego i Wisły "otrzaska" się w 1 lidze wróci silniejszy.
|
Cytat:
Ok, to czekamy i trzymamy kciuki by kopciuszek się s.......i ze chodów a w jego miejsce swoją szanse pokazania otrzymał dubler Krzysiu? No niech chłopak ma...młody jest a i życie go pewnie nie szczędziło. Z twarzy bardzo sympatyczny chlopak, uczynny i zawszę sąsiadom się kłania...same szóstki w szkole no i do tego Polak :D Ja na orliku tez firany ładuje jak wszyscy pijani przeciwnicy juz lezą. To on nie moze ? Jedno ale. W TME juz nie wiszą firany na jebitnych okiennicach a sa małe okienka porośnięte pajęczynami. Zanim pomyśli jak je ściągnąć, to już zostajesz zaorany przez jednego czy drugiego drwala. Inne tempo, inni przeciwnicy, inny poziom podejmowania decyzji. Niech on tam sie lepiej uczy jak omijać przeszkody i kreowac sobie pozycje. Bo to ze umie strzelic wiemy, tylko niestety nikt mu na to w ekstraklasie nie pozwalał. |
W obecnej sytuacji kadrowej z napastnikami, musimy wypromować nawet na siłę Krzyśka Drzazgę. Głupio by było, gdyby odpalił tak jak Stępiński gdzieś indziej. Trzeba mu stworzyć za wszelką cenę warunki do rozwoju w Wiśle, bo to może zaprocentować. Stare wygi, muszą mu pomóc i zacząć z nim grać. Prywatne ambicje i zawiść co poniektórych, powinno się wytępić dla dobra drużyny. Nie ma miejsca dla świętych krów w naszym klubie. Dobro Wisły najważniejsze.
|
Cytat:
|
Piszę ogólnie, mając w pamięci sposób w jaki przyczyniali się do zwalniania trenerów co poniektórzy. Piszę to raczej ku przestrodze. Jak jesteś inteligentny, to sam sobie popatrz na boisko kto jest egoistą, kto macha rękami do kolegów i wyciągaj wnioski. Mądry sam zrozumie. A na craxę, sam się przenieś jak masz ochotę.
|
Łapami zwykle machają Mały i Brożek. Czyli uważasz, że prywatne ambicje i zawiść Małeckiego i Brożka zatrzymały karierę Drzazgi u nas? Pytam tak wprost, bo chyba jestem za mało inteligentny na Twoje ogólne pisanie.
crux alba |
Mówiąc o szansie myślałem o 2-3 meczach w pierwszym składzie na pozycji 9. Z tego co pamiętam dostał coś ok 60 minut. Wiadomo, 1 zespół, nie można też na siłę kogoś pchać, ale gość ma taki młotek w nodze i precyzję uderzenia, że inni nasi napastnicy mogliby się od niego uczyć. Rozumiem też, że jest różnica między Ekstraklasą a 1 ligą, ale jeśli gość będzie dalej pakować z taką regularnością piętro niżej to nie można będzie mówić, że na Ekstraklasę za słaby. Z resztą sam trener Mielca mówi, że Drzazga długo w 1 lidze nie zabawi.
Jeśli chodzi o złapanie pewności siebie Mielec to dobry krok. Ja byłem przekonany, że jak ktoś mu da szansę tam to odpali i miałem rację. Stawiam, że podobnie mogłoby być w Wiśle - ale tak jak pisałeś nie ma czasu na eksperymenty i ja sobie zdaję z tego sprawę. Ja rozumiem, że trenerzy go widzą na codzień, ale nie raz nie dwa trenerzy się na kimś nie poznawali. Ja czuję, że przed Krzyśkiem piękna kariera. A jak będzie? Zobaczymy. PS. Teorie spiskowe machających rąk to żenada. Sam Drzazga świetnie się w Wiśle czuje pod względem atmosfery i sam mówił, że nie może się doczekać aż tu wróci i chce strzelać dla Wisły. Dajcie se już siana z tymi durnoctwami. |
do crux.a
Jeszcze raz. Piszę ku przestrodze tym, którzy chcieliby swoje prywatne interesy i ambicje, stawiać ponad dobro drużyny, a co za tym idzie dobro Wisły. A wiem, że takie rzeczy miały miejsce w przeszłości. Poza tym, młody piłkarz ma często pod górkę w drużynie i starsi zawodnicy powinni mu pomagać. Jeżeli tak jest, to super. Nie mam zamiaru, piętnować nikogo z imienia i nazwiska. To Ty wymieniłeś konkretnych piłkarzy. P.S. Dziękuję za wyjaśnienie sensu swojego nicku. |
Cytat:
Wszyscy powinni brać przykład z Bartosza. Chlopak nie zalamuje się ławką i walczy mimo wydawalo by sie dobrych wystepow czy powołania do reprezentacji. Z niego beda ludzie! On będąc z druzyną, nawet grając końcówki to więcej z tego wyciągnie niż taki Drzazga choć by strzelil i 30 bramek. No i najważniejsze. Od kiedy to piłkarze ustalają skład? Ty naprawdę myślisz, że Drzazga nie gra w klubie tylko dlatego bo Brozek chce tam zejsc na szpicy na zawał? Zartujesz no nie ? Naprawdę myslisz, ze Ci ludzie maja jakies swoje wilkie ambicje? Grajac dla nas, za na prawde śmieszne pieniądze jak na polskie warunki, klub ma ich wytępić? Ludzi którzy wiele potu i zdrowia zostawili dla naszego klubu? Proszę Cie ty idz wytrzeźwiej. Takich ludzi trzeba w klubie szanować i pokazać innym wlasnie mlodym że Wisła to nie jakis tam śmieszny pracodawca i kolejny klubik w karierze. Występować w Wisle to wyróznienie, oznacza bycie Wislakiem a o swoich sie kvrwa nie zapomina!!! Ty chcesz kolejnego żenującego błąda na miarę Sobolewskiego, gdy łzy chłopowi leciały, gdy widział jak umierała Wiśłacka tożsamość w klubie? Gdzie wartości kvrwa zastąpiono kverestwem i brakiem szacunku do barw, herbu, tradycji oraz ludzi, dla ktorych owe wartosci są elementarzem życia? Drzazga jak ma troszkę ojeju w głowie to chyba kuma, ze jest potencjalnym nastepcą Brozka. Dosłał sygnał z klubu że nam na nim zależy. Jednak obiecnie jeszcze duzo brakuje bo na niego postawic. Powinien tam ostro harowac bo Junko go obserwuje. Wszystko w jego nogach. |
Cytat:
|
Boguś jest głównodowodzącym fali w Wiśle :lol:
|
Kazał mu książki czytać.
|
Spokojnie, strzelił dopiero trzy bramki.
Niech strzela jak najwięcej i wraca. |
Cytat:
To prawda że Drzazga nie dostał u nas prawdziwej szansy jako napastnik ale doszukiwanie się tutaj jakiś spisków to absurd. Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem czego ktokolwiek w Wiśle miałby zazdrościć Drzazdze? Brożek talentu ( :lol: ) czy Głowacki włosów? Podejrzewam jednak że lepiej będzie jak swoje spiskowe teorie zachowasz dla siebie. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Nikt nie powinien dostawać pierwszego składu dlatego, bo jest młody. Tych majaków o niszczeniu młodych przez wygi nie skomentuję, są poniżej poziomu krytyki. Cytat:
Przeskok między pierwszą ligą a ekstraklasą jest olbrzymi, więc radzę zluzować z pompowaniem balonika. Co nie zmienia faktu, że wielu naszym piłkarzom gra w słabszym klubie pomogła nabrać doświadczenia (Brożkowie, Boguski, Małecki, Chrapek, Burliga) więc w ogóle nie rozumiem tematu. Koleś jakiś talent ma, inaczej nie ściągalibyśmy go z trzeciej ligi. Z drugiej strony z takich transferów wypala może jeden na dwadzieścia. Nawet pierwszoligowi snajperzy mają zwykle poważne problemy w ekstraklasie (przykłady można mnożyć w każdym sezonie, tak z pamięci doskonałym jest Świerczok). |
Cytat:
|
Nie żebym się czepiał ale to się kupy nie trzyma ...
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
dżizas.... zmieńcie temat, proszę...
|
Z przyjemnością. Ładną dziś mamy w Krakowie pogodę....oczywiście w kontekście popołudniowego sparingu :D
|
Cytat:
Co do Drzazgi - insynuujesz, po czym się wycofujesz ze swoich pomówień. Z nim sprawa jest o wiele prostsza - ma braki fizyczne, jak wiele osób zauważyło. Chodzi głównie o przyśpieszenie, miał gorszy start do piłki niż Brożek i Boguski, a to już kompromitujące. Jeżeli się pod tym względem nie poprawi, to poza pierwszą ligą wiele nie zdziała. Wyczytywanie jakiegoś zagubienia - jasne, na początku mógł być, ale niepewność wynika przede wszystkim z tym że nie był w stanie podjąć walki z przeciwnikami. |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...szpanow/wlfvxr
Niedługo (sezon, dwa) odejdą Głowacki, Brożek, Boguski. Kto będzie wtedy kapitanem? Odpowiedź w tekście. PS. Byłem przeciwnikiem powrotu tego piłkarza do Wisły. Z przyjemnością mogę powiedzieć: pomyłka. |
Cytat:
jest to dużo lepszy na chwilę obecną napastnik od Pawła Brożka, przypominają mi te bramki Maćka Żurawskiego w Lechu jeszcze przed przyjściem do na |
Z Boguskim i Urygą należy rozwiązać kontrakty, aby nie kusić trenera pomysłem wstawiania któregoś z nich do składu.
|
Uryga może co najwyżej grać w ataku. Tam przynajmniej nie będzie sprawiał zagrożenia... dla naszej bramki.
|
Uryga to parodysta a nie piłkarz nadaje się co najwyżej do podawania piłek.....
|
Uryga dostał szanse i z niej nieskorzystał. Jego czas w Wisle mija
|
Najlepsze jest to, że tak strasznie płakał iż nie dostaje szans. To ją dostał i nie wykorzystał. Zagrał słabo, 2/10 bo ze dwa razy trafił w piłkę ale poza tym graliśmy jakby to powiedzieć z jednym stoperem.
Zoran czekamy na Cb. ;) |
Cytat:
|
A ja na przekór powiem, że Uryga nie wyglądał źle. Chwalił go nawet zresztą Kiko na konferencji po dzisiejszym meczu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl