Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

domin_czyzyny 03.04.2017 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1467858)
Najśmieszniejsze jest to ,ze jak był hajs to bramkarzy testowaliśmy wagonami :D

a wybraliśmy Jovanicia za grubą kasę, który był gorszy od PAWEŁKA. Ciekawe ile na tym zarabiali niektórzy :D.

Dariook 03.04.2017 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1467892)
Ale dlaczego sayonara? Trzeba zaproponować mu kontrakt na poziomie akceptowalnym dla klubu i usiąść do rozmów. Przecież te 70 tys. - jeśli naprawdę znalazły się w kontrakcie - to efekt obustronnych negocjacji piłkarza z klubem, a nie widzimisię Załuski.

Niekoniecznie. Wielce prawdopodobne jest to o czym wspominał kolega Szprotson. Dajemy ci teraz mniej ale jak się wykażesz to przedłużając już dostaniesz o wiele więcej. Doskonała opcja dla klubu...Załuska zapierdala a Wisła ma minimalna pewnosc ze z zawodnika będzie pożytek.
Klub wcale nie ma obowiązku przedłużenia kontraktu jesli uzna że jest on dla nas i tak niekorzystny. Mozna usiąśc i renegocjować, bo coz innego w takim wieku Załusce pozostaje? Ma bardzo nierówny poziom i żaden klub mu nie da kontraktu na wiecej niz 1,5 roku oraz choć z połową tej kwoty.

Wisła tutaj rozdaje karty. Chyba że wszystko wchodzi z automatu...i całe nasze dywagacje o kant dupy rozbić :D

JrQ- 03.04.2017 16:10

Nie wchodzi z automatu, mówił o tym Załuska.
Myślę, że się dogadają.
Swoją drogą, to widać jak telefonika podchodziła do wszystkiego. Kasa wyciekała z każdej strony

wolfy 03.04.2017 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1467894)
Niekoniecznie. Wielce prawdopodobne jest to o czym wspominał kolega Szprotson. Dajemy ci teraz mniej ale jak się wykażesz to przedłużając już dostaniesz o wiele więcej. Doskonała opcja dla klubu...Załuska zapierdala a Wisła ma minimalna pewnosc ze z zawodnika będzie pożytek.
Klub wcale nie ma obowiązku przedłużenia kontraktu jesli uzna że jest on dla nas i tak niekorzystny. Mozna usiąśc i renegocjować, bo coz innego w takim wieku Załusce pozostaje? Ma bardzo nierówny poziom i żaden klub mu nie da kontraktu na wiecej niz 1,5 roku oraz choć z połową tej kwoty.

Wisła tutaj rozdaje karty. Chyba że wszystko wchodzi z automatu...i całe nasze dywagacje o kant dupy rozbić :D

Są może trzy kluby które mogłyby mu dać takie pieniądze w naszej lidze: Legia, Lechia i (ale tu nie jestem pewny) Amica. Żaden z nich raczej po niego nie sięgnie, bo mają lepszych bramkarzy.

Jedyną alternatywą jest dla niego ewentualny zagraniczny kontrakt (liga Szkocka, Championship) jak się menedżer postara. W przeciwnym wypadku dostanie normalny kontrakt u nas i tyle w temacie.

A tak między nami to podejrzewam, że znajdzie się paru ogarniętych bramkarzy w niższych ligach i krajach ościennych.

demoon 03.04.2017 16:27

Krzysiek Drzazga vs Chrobry Głogów
https://gfycat.com/EcstaticExaltedCirriped
https://gfycat.com/EcstaticExaltedCirriped

s1mone 03.04.2017 21:52

Ja się szczerze dziwię i dziwiłem od początku, że u nas prawdziwej szansy nie dostał. Nie raz widziałem jak takie firany ładował z dystansu, że łeb pęka. A cały czas go próbowali wrzucić na skrzydło, gdzie się nie nadawał. No nic, może w przyszłym sezonie :)

radek2323 03.04.2017 23:49

A ja myślę ze gra w Mielcu to dobre rozwiązanie dla niego i Wisły "otrzaska" się w 1 lidze wróci silniejszy.

Dariook 04.04.2017 02:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1467910)
Ja się szczerze dziwię i dziwiłem od początku, że u nas prawdziwej szansy nie dostał. Nie raz widziałem jak takie firany ładował z dystansu, że łeb pęka. A cały czas go próbowali wrzucić na skrzydło, gdzie się nie nadawał. No nic, może w przyszłym sezonie :)

Co to znaczy, że nie dostał szansy? Równie dobrze można .......nąć, że sam nie wykorzystał swojej szansy i został dla własnego dobra przez klub wypożyczony... Albo jestesmy profesjonalistami i stawiamy na wynik i dobro drużyny albo bawimy się w kółko tetralne.
Ok, to czekamy i trzymamy kciuki by kopciuszek się s.......i ze chodów a w jego miejsce swoją szanse pokazania otrzymał dubler Krzysiu? No niech chłopak ma...młody jest a i życie go pewnie nie szczędziło. Z twarzy bardzo sympatyczny chlopak, uczynny i zawszę sąsiadom się kłania...same szóstki w szkole no i do tego Polak :D

Ja na orliku tez firany ładuje jak wszyscy pijani przeciwnicy juz lezą. To on nie moze ? Jedno ale. W TME juz nie wiszą firany na jebitnych okiennicach a sa małe okienka porośnięte pajęczynami. Zanim pomyśli jak je ściągnąć, to już zostajesz zaorany przez jednego czy drugiego drwala.

Inne tempo, inni przeciwnicy, inny poziom podejmowania decyzji.
Niech on tam sie lepiej uczy jak omijać przeszkody i kreowac sobie pozycje. Bo to ze umie strzelic wiemy, tylko niestety nikt mu na to w ekstraklasie nie pozwalał.

Barti 04.04.2017 07:21

W obecnej sytuacji kadrowej z napastnikami, musimy wypromować nawet na siłę Krzyśka Drzazgę. Głupio by było, gdyby odpalił tak jak Stępiński gdzieś indziej. Trzeba mu stworzyć za wszelką cenę warunki do rozwoju w Wiśle, bo to może zaprocentować. Stare wygi, muszą mu pomóc i zacząć z nim grać. Prywatne ambicje i zawiść co poniektórych, powinno się wytępić dla dobra drużyny. Nie ma miejsca dla świętych krów w naszym klubie. Dobro Wisły najważniejsze.

crux.a 04.04.2017 08:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1467915)
Stare wygi, muszą mu pomóc i zacząć z nim grać. Prywatne ambicje i zawiść co poniektórych, powinno się wytępić dla dobra drużyny. Nie ma miejsca dla świętych krów w naszym klubie

Barti, wiesz coś konkretnego - wal z nazwiskami. Czyje mianowicie prywatne ambicje i zawiść przeszkodziły Drzazdze i kiedy? Nie wiesz, to zamilcz. Mętne insynuacje na poziomie nomen omen kałuży zatrzymaj dla siebie.

Barti 04.04.2017 08:19

Piszę ogólnie, mając w pamięci sposób w jaki przyczyniali się do zwalniania trenerów co poniektórzy. Piszę to raczej ku przestrodze. Jak jesteś inteligentny, to sam sobie popatrz na boisko kto jest egoistą, kto macha rękami do kolegów i wyciągaj wnioski. Mądry sam zrozumie. A na craxę, sam się przenieś jak masz ochotę.

crux.a 04.04.2017 08:28

Łapami zwykle machają Mały i Brożek. Czyli uważasz, że prywatne ambicje i zawiść Małeckiego i Brożka zatrzymały karierę Drzazgi u nas? Pytam tak wprost, bo chyba jestem za mało inteligentny na Twoje ogólne pisanie.
crux alba

s1mone 04.04.2017 08:33

Mówiąc o szansie myślałem o 2-3 meczach w pierwszym składzie na pozycji 9. Z tego co pamiętam dostał coś ok 60 minut. Wiadomo, 1 zespół, nie można też na siłę kogoś pchać, ale gość ma taki młotek w nodze i precyzję uderzenia, że inni nasi napastnicy mogliby się od niego uczyć. Rozumiem też, że jest różnica między Ekstraklasą a 1 ligą, ale jeśli gość będzie dalej pakować z taką regularnością piętro niżej to nie można będzie mówić, że na Ekstraklasę za słaby. Z resztą sam trener Mielca mówi, że Drzazga długo w 1 lidze nie zabawi.

Jeśli chodzi o złapanie pewności siebie Mielec to dobry krok.
Ja byłem przekonany, że jak ktoś mu da szansę tam to odpali i miałem rację.
Stawiam, że podobnie mogłoby być w Wiśle - ale tak jak pisałeś nie ma czasu na eksperymenty i ja sobie zdaję z tego sprawę.
Ja rozumiem, że trenerzy go widzą na codzień, ale nie raz nie dwa trenerzy się na kimś nie poznawali. Ja czuję, że przed Krzyśkiem piękna kariera.

A jak będzie?
Zobaczymy.

PS. Teorie spiskowe machających rąk to żenada. Sam Drzazga świetnie się w Wiśle czuje pod względem atmosfery i sam mówił, że nie może się doczekać aż tu wróci i chce strzelać dla Wisły. Dajcie se już siana z tymi durnoctwami.

Barti 04.04.2017 08:38

do crux.a

Jeszcze raz. Piszę ku przestrodze tym, którzy chcieliby swoje prywatne interesy i ambicje, stawiać ponad dobro drużyny, a co za tym idzie dobro Wisły. A wiem, że takie rzeczy miały miejsce w przeszłości. Poza tym, młody piłkarz ma często pod górkę w drużynie i starsi zawodnicy powinni mu pomagać. Jeżeli tak jest, to super. Nie mam zamiaru, piętnować nikogo z imienia i nazwiska. To Ty wymieniłeś konkretnych piłkarzy.
P.S.
Dziękuję za wyjaśnienie sensu swojego nicku.

Dariook 04.04.2017 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1467915)
W obecnej sytuacji kadrowej z napastnikami, musimy wypromować nawet na siłę Krzyśka Drzazgę. Głupio by było, gdyby odpalił tak jak Stępiński gdzieś indziej. Trzeba mu stworzyć za wszelką cenę warunki do rozwoju w Wiśle, bo to może zaprocentować. Stare wygi, muszą mu pomóc i zacząć z nim grać. Prywatne ambicje i zawiść co poniektórych, powinno się wytępić dla dobra drużyny. Nie ma miejsca dla świętych krów w naszym klubie. Dobro Wisły najważniejsze.

Prszę wytłumacz mi przyjacielu co to oznaczy stare wygi? Wiek się nie liczy, moga miec nawet jak Maldini 41 lat i jeśli będą grać to tylko żle bedzie świadczyć o ich następcach. którzy widocznie są za słabi albo w dupie mają walkę o miejsce w druznie.
Wszyscy powinni brać przykład z Bartosza. Chlopak nie zalamuje się ławką i walczy mimo wydawalo by sie dobrych wystepow czy powołania do reprezentacji. Z niego beda ludzie! On będąc z druzyną, nawet grając końcówki to więcej z tego wyciągnie niż taki Drzazga choć by strzelil i 30 bramek.

No i najważniejsze. Od kiedy to piłkarze ustalają skład? Ty naprawdę myślisz, że Drzazga nie gra w klubie tylko dlatego bo Brozek chce tam zejsc na szpicy na zawał? Zartujesz no nie ? Naprawdę myslisz, ze Ci ludzie maja jakies swoje wilkie ambicje? Grajac dla nas, za na prawde śmieszne pieniądze jak na polskie warunki, klub ma ich wytępić? Ludzi którzy wiele potu i zdrowia zostawili dla naszego klubu?

Proszę Cie ty idz wytrzeźwiej.

Takich ludzi trzeba w klubie szanować i pokazać innym wlasnie mlodym że Wisła to nie jakis tam śmieszny pracodawca i kolejny klubik w karierze. Występować w Wisle to wyróznienie, oznacza bycie Wislakiem a o swoich sie kvrwa nie zapomina!!!
Ty chcesz kolejnego żenującego błąda na miarę Sobolewskiego, gdy łzy chłopowi leciały, gdy widział jak umierała Wiśłacka tożsamość w klubie? Gdzie wartości kvrwa zastąpiono kverestwem i brakiem szacunku do barw, herbu, tradycji oraz ludzi, dla ktorych owe wartosci są elementarzem życia?

Drzazga jak ma troszkę ojeju w głowie to chyba kuma, ze jest potencjalnym nastepcą Brozka. Dosłał sygnał z klubu że nam na nim zależy. Jednak obiecnie jeszcze duzo brakuje bo na niego postawic. Powinien tam ostro harowac bo Junko go obserwuje. Wszystko w jego nogach.

Barti 04.04.2017 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1467927)
Prszę wytłumacz mi przyjacielu co to oznaczy stare wygi? (...)

Drzazga jak ma troszkę ojeju w głowie to chyba kuma, ze jest potencjalnym nastepcą Brozka. Dosłał sygnał z klubu że nam na nim zależy. Jednak obiecnie jeszcze duzo brakuje bo na niego postawic. Powinien tam ostro harowac bo Junko go obserwuje. Wszystko w jego nogach.

Fala była, jest i będzie nie tylko w sporcie, ale i w innych dziedzinach życia też. Zgodzę się się, że dla młodego zdrowa rywalizacja ze starszymi kolegami może wyjść na dobre. Młodemu, potrzebne jest czasem takie zahartowanie. Nawet jeśli starsi nie mają racji, a on ma, to często musi spuścić głowę i pokornie robić swoje. Nie zgodzę się jednak, z bezmyślnym tępieniem, bo ktoś jest zawistny o kogoś. Nie piszę, że u nas w klubie coś takiego ma miejsce. Wiem tylko z doświadczenia życiowego, że ludzie są zawistni i potrafią zniszczyć człowieka. A z tym wystawianiem w składzie to się nie zgodzę. W teorii trener powinien mieć najważniejsze zdanie, ale w praktyce, na decyzję trenera wpływa jeszcze wiele osób (działacze menedżerowie czy rodzice u dzieci, starsi zawodnicy)

Karherop 04.04.2017 16:33

Boguś jest głównodowodzącym fali w Wiśle :lol:

morganfield 04.04.2017 17:19

Kazał mu książki czytać.

JrQ- 04.04.2017 18:24

Spokojnie, strzelił dopiero trzy bramki.
Niech strzela jak najwięcej i wraca.

piotrek06 04.04.2017 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1467932)
Fala była, jest i będzie nie tylko w sporcie, ale i w innych dziedzinach życia też. Zgodzę się się, że dla młodego zdrowa rywalizacja ze starszymi kolegami może wyjść na dobre. Młodemu, potrzebne jest czasem takie zahartowanie. Nawet jeśli starsi nie mają racji, a on ma, to często musi spuścić głowę i pokornie robić swoje. Nie zgodzę się jednak, z bezmyślnym tępieniem, bo ktoś jest zawistny o kogoś. Nie piszę, że u nas w klubie coś takiego ma miejsce. Wiem tylko z doświadczenia życiowego, że ludzie są zawistni i potrafią zniszczyć człowieka. A z tym wystawianiem w składzie to się nie zgodzę. W teorii trener powinien mieć najważniejsze zdanie, ale w praktyce, na decyzję trenera wpływa jeszcze wiele osób (działacze menedżerowie czy rodzice u dzieci, starsi zawodnicy)

Kiedyś jeden łysy facet bez powodu mnie zaatakował, Ondrasek też do niedawna był łysy, proponuje odsunąć go od składu bo moje doświadczenie życiowe mówi mi że łysi goście mogą komuś w.......ić bez powodu.
To prawda że Drzazga nie dostał u nas prawdziwej szansy jako napastnik ale doszukiwanie się tutaj jakiś spisków to absurd.

Cytat:

Prywatne ambicje i zawiść co poniektórych, powinno się wytępić dla dobra drużyny. Nie ma miejsca dla świętych krów w naszym klubie. Dobro Wisły najważniejsze.
Jak dla mnie to dość wyraźnie napisałeś że u nas w klubie coś takiego ma miejsce. Dopiero kiedy inni chcieli żebyś podał konkrety to zacząłeś mieszać że niby nie o to ci chodziło. Daruj sobie takie posty bo to że ktoś macha łapami na murawie nie oznacza że za plecami robi koło dupy kolegom. Widzisz ich przez 90 minut raz w tygodniu a to za mało żeby wiedzieć co sie dzieje w szatni.

wolfy 04.04.2017 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1467932)
Wiem tylko z doświadczenia życiowego, że ludzie są zawistni i potrafią zniszczyć człowieka. A z tym wystawianiem w składzie to się nie zgodzę. W teorii trener powinien mieć najważniejsze zdanie, ale w praktyce, na decyzję trenera wpływa jeszcze wiele osób (działacze menedżerowie czy rodzice u dzieci, starsi zawodnicy)

Myślę że .......isz jak potłuczony.

Nie wiem czego ktokolwiek w Wiśle miałby zazdrościć Drzazdze? Brożek talentu ( :lol: ) czy Głowacki włosów? Podejrzewam jednak że lepiej będzie jak swoje spiskowe teorie zachowasz dla siebie.

Barti 04.04.2017 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1467955)

Jak dla mnie to dość wyraźnie napisałeś że u nas w klubie coś takiego ma miejsce. Dopiero kiedy inni chcieli żebyś podał konkrety to zacząłeś mieszać że niby nie o to ci chodziło. Daruj sobie takie posty bo to że ktoś macha łapami na murawie nie oznacza że za plecami robi koło dupy kolegom. Widzisz ich przez 90 minut raz w tygodniu a to za mało żeby wiedzieć co sie dzieje w szatni.

Nic takiego nie napisałem gościu. Niepotrzebnie może napisałem o tym machaniu rękami bo teraz masz się do czego podpinać. Uważam, że powinno się dać Drzazdze szanse i nie pozwolić wygom ewentualnie zniszczyć chłopaka a Ty lamentujesz jak stara baba, że kogoś oczerniam w klubie czy czegoś się doszukuję. Opanuj się.

Cytat:

Nie wiem czego ktokolwiek w Wiśle miałby zazdrościć Drzazdze? Brożek talentu ( ) czy Głowacki włosów? Podejrzewam jednak że lepiej będzie jak swoje spiskowe teorie zachowasz dla siebie.

Odpowiem i Tobie Śmieszku. Nie wiem jak potoczą się piłkarskie losy Krzyśka Drzazgi. Może skończy w okręgówce, może na zapleczu ekstraklasy, a może zostanie po prostu solidnym ligowym wyrobnikiem. Pamiętaj jednak, że jest to zawodnik młody, perspektywiczny i jeżeli wzniesie się na szczyt, to ja umieszczę sobie cytat z Ciebie w podpisie i to Ty staniesz się pośmiewiskiem. Pamiętaj, że ten się śmieje, kto się śmieje ostatni :lol:

wolfy 05.04.2017 04:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1467960)
Nic takiego nie napisałem gościu. Niepotrzebnie może napisałem o tym machaniu rękami bo teraz masz się do czego podpinać. Uważam, że powinno się dać Drzazdze szanse i nie pozwolić wygom ewentualnie zniszczyć chłopaka a Ty lamentujesz jak stara baba, że kogoś oczerniam w klubie czy czegoś się doszukuję. Opanuj się.

Drzazga dostał mnóstwo szans. Na treningach. To tam zdobywa się miejsce w składzie. Jeden trener mógł się co do niego pomylić, ale że wszyscy kolejni to już nie wierzę.
Nikt nie powinien dostawać pierwszego składu dlatego, bo jest młody. Tych majaków o niszczeniu młodych przez wygi nie skomentuję, są poniżej poziomu krytyki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1467960)
Odpowiem i Tobie Śmieszku. Nie wiem jak potoczą się piłkarskie losy Krzyśka Drzazgi. Może skończy w okręgówce, może na zapleczu ekstraklasy, a może zostanie po prostu solidnym ligowym wyrobnikiem. Pamiętaj jednak, że jest to zawodnik młody, perspektywiczny i jeżeli wzniesie się na szczyt, to ja umieszczę sobie cytat z Ciebie w podpisie i to Ty staniesz się pośmiewiskiem. Pamiętaj, że ten się śmieje, kto się śmieje ostatni :lol:

Nie stanę się pośmiewiskiem, ponieważ nie napisałem nic o rzekomy talencie Drzazgi (lub jego brak), tylko o Twoich paranoicznych, wyssanych z palca teoriach że szatnia go z zawiści prześladuje (gdzie w rzeczywistości życzę mu żeby osiągnął w piłce połowę tego co Brożek czy Boguski, czyli grał regularnie w ekstraklasie i otarł się o reprezentację).

Przeskok między pierwszą ligą a ekstraklasą jest olbrzymi, więc radzę zluzować z pompowaniem balonika. Co nie zmienia faktu, że wielu naszym piłkarzom gra w słabszym klubie pomogła nabrać doświadczenia (Brożkowie, Boguski, Małecki, Chrapek, Burliga) więc w ogóle nie rozumiem tematu.

Koleś jakiś talent ma, inaczej nie ściągalibyśmy go z trzeciej ligi. Z drugiej strony z takich transferów wypala może jeden na dwadzieścia. Nawet pierwszoligowi snajperzy mają zwykle poważne problemy w ekstraklasie (przykłady można mnożyć w każdym sezonie, tak z pamięci doskonałym jest Świerczok).

Barti 05.04.2017 06:48

Cytat:

Drzazga dostał mnóstwo szans. Na treningach. To tam zdobywa się miejsce w składzie. Jeden trener mógł się co do niego pomylić, ale że wszyscy kolejni to już nie wierzę.
Nikt nie powinien dostawać pierwszego składu dlatego, bo jest młody. Tych majaków o niszczeniu młodych przez wygi nie skomentuję, są poniżej poziomu krytyki.
Nie stanę się pośmiewiskiem, ponieważ nie napisałem nic o rzekomy talencie Drzazgi (lub jego brak), tylko o Twoich paranoicznych, wyssanych z palca teoriach że szatnia go z zawiści prześladuje (gdzie w rzeczywistości życzę mu żeby osiągnął w piłce połowę tego co Brożek czy Boguski, czyli grał regularnie w ekstraklasie i otarł się o reprezentację).

Przeskok między pierwszą ligą a ekstraklasą jest olbrzymi, więc radzę zluzować z pompowaniem balonika. Co nie zmienia faktu, że wielu naszym piłkarzom gra w słabszym klubie pomogła nabrać doświadczenia (Brożkowie, Boguski, Małecki, Chrapek, Burliga) więc w ogóle nie rozumiem tematu.

Koleś jakiś talent ma, inaczej nie ściągalibyśmy go z trzeciej ligi. Z drugiej strony z takich transferów wypala może jeden na dwadzieścia. Nawet pierwszoligowi snajperzy mają zwykle poważne problemy w ekstraklasie (przykłady można mnożyć w każdym sezonie, tak z pamięci doskonałym jest Świerczok).

A ja wyraźnie napisałem żeby uciąć wszelkie spekulacje: "Nie zgodzę się jednak, z bezmyślnym tępieniem, bo ktoś jest zawistny o kogoś. Nie piszę, że u nas w klubie coś takiego ma miejsce. Wiem tylko z doświadczenia życiowego, że ludzie są zawistni i potrafią zniszczyć człowieka. " Natomiast Ty wyraźnie napisałeś, że Brożek nie musi mu zazdrościć talentu. Odnośnie samego Krzyśka napiszę Ci, że widziałem Go jak się zachowywał na boisku z rówieśnikami i widziałem jak wbiegł na murawę ekstraklasy. Tak wiem, że przeskok jest duży. Inna technika, szybkość oraz warunki fizyczne. Krzysiek jak wbiegł na boisko w meczu Ekstraklasy, zachowywał się jak mały źrebak wpuszczony do klatki, który do końca nie wie co ma ze sobą zrobić. Nie mówię, że któryś z kolegów powinien pogłaskać i przytulić Go do cycka. Uważam jednak, że ktoś powinien mu powiedzieć : " młody k...a stań tu i tu zagramy to i to..." Jeśli tak się stało, to bardzo dobrze. Na koniec casus Stępińskiego. Wiem, że zdarza się tak, że nawet dobry piłkarz w jednym klubie wypala, a w innym nie. Mam jednak nadzieję mimo wszystko, że w klubie odpowiedzieli sobie na pytanie, co się stało, że u nas nie odpalił, a gdzie indziej tak? Jakie warunki miał tam, których nie miał tu? Wyraziłem się już chyba dostatecznie jasno o co mi chodzi, i mam nadzieję, że nie muszę już prowadzić dalej, tej polemiki.

Kocur 05.04.2017 09:03

Nie żebym się czepiał ale to się kupy nie trzyma ...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti
A wiem, że takie rzeczy miały miejsce w przeszłości

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti
Nie piszę, że u nas w klubie coś takiego ma miejsce

Barti 05.04.2017 09:12

Cytat:

Nie żebym się czepiał ale to się kupy nie trzyma ...
Tak... a we wcześniejszym poście piszę: "Piszę ogólnie, mając w pamięci sposób w jaki przyczyniali się do zwalniania trenerów co poniektórzy." I dokładnie to mam na myśli a nie tępienie. Czy jeszcze ktoś chce coś wyrwać z kontekstu i zadać jakieś pytanie?

FraMat 05.04.2017 09:50

dżizas.... zmieńcie temat, proszę...

Barti 05.04.2017 09:57

Z przyjemnością. Ładną dziś mamy w Krakowie pogodę....oczywiście w kontekście popołudniowego sparingu :D

wolfy 05.04.2017 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1467966)
Wiem, że zdarza się tak, że nawet dobry piłkarz w jednym klubie wypala, a w innym nie. Mam jednak nadzieję mimo wszystko, że w klubie odpowiedzieli sobie na pytanie, co się stało, że u nas nie odpalił, a gdzie indziej tak? Jakie warunki miał tam, których nie miał tu? Wyraziłem się już chyba dostatecznie jasno o co mi chodzi, i mam nadzieję, że nie muszę już prowadzić dalej, tej polemiki.

Akurat w kwestii Stepińskiego wiadomo o co poszło. To jest zawodnik surowy technicznie, za to dobry w grze z kontry. Wisła grała wtedy tiki-takę Moskala do której on kompletnie nie pasował, bo kontry wyprowadzaliśmy w tempie drużyny seniorskiej. Ruch był dla niego idealną drużyną, podobnie jak byłaby nią Wisła Ramireza, błyskawicznie przechodząca do ataku po przechwycie i starająca się przejść pod bramkę jak najmniejszą liczba podań.

Co do Drzazgi - insynuujesz, po czym się wycofujesz ze swoich pomówień. Z nim sprawa jest o wiele prostsza - ma braki fizyczne, jak wiele osób zauważyło. Chodzi głównie o przyśpieszenie, miał gorszy start do piłki niż Brożek i Boguski, a to już kompromitujące. Jeżeli się pod tym względem nie poprawi, to poza pierwszą ligą wiele nie zdziała. Wyczytywanie jakiegoś zagubienia - jasne, na początku mógł być, ale niepewność wynika przede wszystkim z tym że nie był w stanie podjąć walki z przeciwnikami.

Lukasz 05.04.2017 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1467987)
.... jeżeli się pod tym względem nie poprawi, to poza pierwszą ligą wiele nie zdziała. Wyczytywanie jakiegoś zagubienia - jasne, na początku mógł być, ale niepewność wynika przede wszystkim z tym że nie był w stanie podjąć walki z przeciwnikami.

Apropos, o ile dobrze kojarze w lipcu 2016 mielismy psychologa w klubie w okresie przygotowawczym. Nadal mamy/wspolpracujemy?

JrQ- 05.04.2017 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy
Akurat w kwestii Stepińskiego wiadomo o co poszło. To jest zawodnik surowy technicznie, za to dobry w grze z kontry. Wisła grała wtedy tiki-takę Moskala do której on kompletnie nie pasował, bo kontry wyprowadzaliśmy w tempie drużyny seniorskiej. Ruch był dla niego idealną drużyną, podobnie jak byłaby nią Wisła Ramireza, błyskawicznie przechodząca do ataku po przechwycie i starająca się przejść pod bramkę jak najmniejszą liczba podań.

Chyba przesadzasz, problem ze Stępińskim był raczej z tym, że na szpicy grął Brożek, a on grał albo ogony, albo na skrzydle.

crux.a 07.04.2017 09:01

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...szpanow/wlfvxr

Niedługo (sezon, dwa) odejdą Głowacki, Brożek, Boguski. Kto będzie wtedy kapitanem? Odpowiedź w tekście.
PS. Byłem przeciwnikiem powrotu tego piłkarza do Wisły. Z przyjemnością mogę powiedzieć: pomyłka.

Arkadiusz.Czerepach 08.04.2017 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1467777)

jest to dużo lepszy na chwilę obecną napastnik od Pawła Brożka, przypominają mi te bramki Maćka Żurawskiego w Lechu jeszcze przed przyjściem do na

najm 08.04.2017 21:30

Z Boguskim i Urygą należy rozwiązać kontrakty, aby nie kusić trenera pomysłem wstawiania któregoś z nich do składu.

FraMat 08.04.2017 21:38

Uryga może co najwyżej grać w ataku. Tam przynajmniej nie będzie sprawiał zagrożenia... dla naszej bramki.

brylant17 08.04.2017 21:42

Uryga to parodysta a nie piłkarz nadaje się co najwyżej do podawania piłek.....

mitmichael 08.04.2017 21:44

Uryga dostał szanse i z niej nieskorzystał. Jego czas w Wisle mija

krzaq12 08.04.2017 21:46

Najlepsze jest to, że tak strasznie płakał iż nie dostaje szans. To ją dostał i nie wykorzystał. Zagrał słabo, 2/10 bo ze dwa razy trafił w piłkę ale poza tym graliśmy jakby to powiedzieć z jednym stoperem.
Zoran czekamy na Cb. ;)

serek.c2 08.04.2017 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1468125)
jest to dużo lepszy na chwilę obecną napastnik od Pawła Brożka, przypominają mi te bramki Maćka Żurawskiego w Lechu jeszcze przed przyjściem do na

Boże drogi, co za bzdura...

xanti1906 08.04.2017 23:31

A ja na przekór powiem, że Uryga nie wyglądał źle. Chwalił go nawet zresztą Kiko na konferencji po dzisiejszym meczu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl