Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Karamazow 21.05.2013 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paszczak (Post 1313607)
A co myślicie o finale LE na Narodowym? Na moje to PZPNowsko-legijne macki sięgają już wyżej niż do tej pory dzięki Bońkowi. Trzeba liczyć karne dla Legii w LE bo prawdopodobnie będą chcieli przechać (L) do finału

Narodowy z Legią co ma wspólnego? Odje,bało wam już kompletnie z tymi spiskami.

Jaroo1 21.05.2013 09:49

Stempniewski to taki ekspert jak Drozd - widzi co che widzieć :D Przecież on nie jest obiektywny a te jego pieprzenie, że sędziowie za bramkami potrzebni to śmiech na sali. Chyba każdy kto myśli racjonalnie dojdzie do wniosku, że w pilce powinny być dostępne powtorki wideo a nie kolejny sędzia, który i tak nie jest maszyną, który też się myli jak to czlowiek, który jak mogliśmy obserwować potrafi z 2 metrów nie zauważyć, że piłka opuściła boisko. Także Stempniewski zero honoru, liczy się tylko lizanie dupy decydentom z UEFY czy tam FIFY.
PS Was też smieszy jak nie chcą zaakceptować powtórek wideo w trakcie meczu a zdarza się, że na podstawie powtórek wideo po meczu komisja ligi karze zawodników, np Suworowa, o którym wcześniej pisaliście. Czyli powtórki wideo nie, ale po meczu to co tam, skorzystamy

Drozd 21.05.2013 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1313627)
Narodowy z Legią co ma wspólnego? Odje,bało wam już kompletnie z tymi spiskami.

Zostaw kolegę, jak znam życie chciał mnie podpuścić :). No i o jakich spiskach mówisz, to nie żadne spiski tylko najzwyklejsze przekręty. Nie pamiętasz? "zapłacili za 3:0 będzie 3:0 jestem uczciwym sędzią". Potem taki z metra nic nie widzi, a jak trzeba to widzi za dużo.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1313628)
Stempniewski to taki ekspert jak Drozd - widzi co che widzieć :D

Czyli co mam udawać że nie widzę tego co widzę, bo ktoś udaje, że nie widzi? Tak mają tylko lemingi.

ps. Kto Ci powiedział że jestem ekspertem? Ja mam tylko niezły wzrok.

Arked 21.05.2013 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez onet.pl
Ekstraklasa: Legia szykuje bomby transferowe

Myślę sobie: pewnie znowu jakieś Ljuboje. Zaglądam, a tam:

Cytat:

Emilijus Zubas, Seweryn Michalski (GKS Bełchatów), Bartłomiej Pawłowski (Widzew), Szymon Pawłowski (Zagłębie), Vlastimir Jovanović (Korona), Filip Starzyński (Ruch), Paweł Wszołek (Polonia), Robert Demjan (Podbeskidzie)
Zakrztusiłem się herbatą. Jeśli to są w naszej lidze bomby transferowe to nie ma dla "Ekstraklasy" nadziei. W dodatku życzę powodzenia Legii w pucharach z takimi "wzmocnieniami" :D

szprotson 21.05.2013 11:18

dobrze ze nie napisali:
"Legia przebija Liverpool" czy "Legia uprzedza Hannover"

Gwiaździsty 21.05.2013 13:59

Ta akcja Łukasika to w której minucie meczu była, że sędzia Marciniak bał się dać czerwień ?

kreseq 21.05.2013 15:09

Musiał zachował się zajebiście, a młody powinien dostać z liścia i się ogarnąć.
Dla mnie czerwona i jeszcze przywalić karę.

0 22 21.05.2013 15:14

Jak czerwona jak kupiony był?

Drozd 21.05.2013 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1313677)
Jak czerwona jak kupiony był?

Wreszcie do Ciebie dotarło? Nie wierzę ...

0 22 21.05.2013 19:15

Wreszcie? Przecież od miesięcy jestem naczelnym demaskatorem, piszę wprost ile i jakich przelewów dokonałem i tak dalej.

A poważnie to podziwiam Twoją żelazną konsekwencję. Przypominasz mi sobie podobnych z 2006 roku. Wtedy też była wielka krzywda, spisek, dokładał się nawet Wielki Skrzywdzony Terminarzem Trener (coś jak dziś!) . I teraz już może nawet połowa ankietowanych wierzy, że 2006 było kupione tip top. Rozkręcasz więc coś co już dawno wymyślono. Wbijasz sobie coś do głowy, tworzysz w niej odpowiednią atmosferę i za 3-4 lata Twój mózg, mający wyraźne problemy z odróżnieniem prawdy i fałszu jak na zawołanie będzie odpowiadał, że 2013 to kupiony na tip top - pamiętasz wszak atmosferę tamtych dni.

Genialne. Choć jednocześnie mocno awangardowe. Rozumiem, że można tak manipulować mózgami dzieci i debili. Ale swoim własnym? Po co? By łatwiej znosić frustracje? No, chyba nie, bo przecież jak ktoś nie kupuje produktu Twojego mózgu to się robisz agresywniejszy. O co więc chodzi? Wolontaryjny eksperyment?

Do pogadania za 3 lata o atmosferze :)

WISŁAZWE 22.05.2013 15:09

Reforma rozgrywek zatwierdzona!

http://www.90minut.pl/news/212/news2...e-2013-14.html

silver03 22.05.2013 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1313825)

Następny sezon będzie dla Wisły naprawdę emocjonujący w walce o utrzymanie...

FraMat 23.05.2013 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1313825)
Reforma rozgrywek zatwierdzona!

wis.la/lfeqj

Reformę, o ile się nie mylę, wprowadził Zarząd PZPN?
Przypominam, że najwyższą władzą w PZPN jest Walne Zgromadzenie.
Już kiedyś tak było, że Zarząd wprowadził zmiany w organizacji rozgrywek, a Walne Zgromadzenie anulowało te zmiany. Tak więc poczekajmy.

domin_czyzyny 23.05.2013 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1313635)
Myślę sobie: pewnie znowu jakieś Ljuboje. Zaglądam, a tam:

Zakrztusiłem się herbatą. Jeśli to są w naszej lidze bomby transferowe to nie ma dla "Ekstraklasy" nadziei. W dodatku życzę powodzenia Legii w pucharach z takimi "wzmocnieniami" :D

gdybyśmy my sprowadzili Pawłowskich, Zubasa, Jovanovicia, Wszołka czy Demjana to bilibyśmy się w następnym sezonie o mistrza, a nie o utrzymanie, a poziom podniecenia na tym forum sięgnąłby zenitu. Ja bym podchodził z umiarem do nąśmiewania się z tych przymiarek transferowych.

To są wyróżniający się zawodnicy w Polsce i tyle. Lepszy Wszołek, Zubas od zapijaczonego Ljuboli czy naszego Gienka lub Jaliensa...

U nas być może niedługo z zazdrością będziemy spoglądać na transfery Nieczycy lub nie daj Boże tej k...y zza miedzy.

dulli78 23.05.2013 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1313595)
Marciniak najlepszy? Jeden z lepszych? Mnie tam zawsze się kojarzył z kiepskim sędziowaniem.

Czerwona kartka dla Łukasika bezdyskusyjna, tym bardziej dziwi decyzja Marciniaka bo widział wszystko jak na dłoni. Stempniewski to w c+ robi za rzecznika polskich sędziów, więc raczej będzie bronił arbitrów niż ich krytykował, dlatego dziwie się, że to akurat jego tam zapraszają a nie jakiegoś niezależnego emerytowanego sędziego bo chyba nie wszyscy siedzą we Wrocławiu.

Marciniak nie tyle widział co nawet bezpośrednio odczuł całą akcję:D
Wiem, że Stempniewski robi za rzecznika sędziów, problem w tym że po jego interpretacji tej konkretnej sytuacji w kolejnych meczach Marciniakowi będzie groziło duszenie, podwójny nelson, prawy prosty i strzał z byka. Bo przecież za to grozi jedynie "żółtko". Zdziwiony byłem że tym razem pan Sławek zapomniał o "chronieniu nietykalności cielesnej sędziego". Komentatorzy też nie byli zainteresowani kontynuowaniem tematu - w sumie nic się nie stało, Łukasikowi pogrozili palcem. A później ci sami ludzie będą płakać, że nie szanuje się pracy sędziego w Polsce.

mitmichael 24.05.2013 10:33

Prezes Polonii Warszawa Ireneusz Król przystąpił do działań, które mają pomóc klubowi w otrzymaniu licencji na występy w ekstraklasie. Rozmawia z piłkarzami, próbuje się porozumieć z urzędnikami, obiecał również spłatę długu licencyjnego. Z jakiego źródła i czy rzeczywiście do kasy Polonii miałyby wpłynąć środki, które zasypałyby dziurę budżetową, tego nie wie nikt. Ale Król znalazł się pod ścianą. Brak licencji oznacza praktycznie bankructwo spółki, być może również konsekwencje prawne dla jej faktycznego właściciela (prawnym jest spółka z grupy Ideon, WoodinterKom), w każdym razie same kłopoty. Prezes zaczął działać. Możliwe, że z czysto biznesowych pobudek. Jeżeli prawdą jest, że dług niezbędny do tego, by otrzymać certyfikat, wynosi około 5 milionów złotych, to biorąc pod uwagę, że od przyszłego sezonu Polonia w ekstraklasie z tytułu praw do transmisji - w związku z reformą ligi - otrzymałaby dwa razy większą kwotę, opłacalne jest wzięcie pożyczki pod zastaw przyszłych przychodów. A kredyt umożliwiłby spłatę zaległych pensji zawodnikom i pracownikom klubu, długu wobec urzędu skarbowego, ZUS-u.

Barti 25.05.2013 15:04

Szczerze współczuję kibicom Lechii po dzisiejszym meczu. A teraz wyobraźmy sobie wszyscy że w Ekstra-klapie gra 18 zespołów... KOSZMARRR!!!

ciacho 25.05.2013 15:36

Potencjalny mistrz Polski przegrywa z ostatnią drużyną w tabeli...cyrk

mitmichael 25.05.2013 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1314252)
Potencjalny mistrz Polski przegrywa z ostatnią drużyną w tabeli...cyrk

Nie cyrk tylko rzeczywistosc tej ligi

AntyMod 25.05.2013 16:16

to nie cyrk - to nasza liga jest tak tragicznie slaba ...... to co pokazala wczoraj 7 z jakimis chlopcami z Widzewa to tragedia - tak samo jak teraz Amika z przecietnymi goralami to po prostu kpina .... tyw 2 pewniacy do MP .... dlatego zawsze smieszylo mnie twierdzenie warszawskich troli i pismakow o najslabszym MP w przypadku Wisly i Slaska kiedys ......taki mistrz + wpier..ol w europie bardzo szybki ......

matysiuk 25.05.2013 16:55

I w ....u wylądował...

dulli78 25.05.2013 19:28

Gratulacje dla Legii za MP, cóż obiektywnie trzeba przyznać że w przeciągu całego sezonu grała najrówniej i na to mistrzostwo zasłużyła (nie jak w przypadku amiki i ich wielu farciarskich zwycięstw głównie jesienią).

Bełchatów i Podbeskidzie na wiosnę odpowiednio 22 i 21 punktów, takie jaja tylko w polskiej ekstraklasie. I to pomimo teoretycznych osłabień w kadrach obu drużyn. Nie do wiary jak słaba jest nasza liga - każdy może wygrać z każdym, bez względu na miejsce w tabeli, wicemistrz Polski teoretycznie wzmacnia się kadrowo przed sezonem po czym okazuje się, że zmiana trenera sprawia że musi do ostatniej kolejki walczyć o utrzymanie...
Rozkład jazdy walczących o miejsce spadkowe:
Podbeskidzie: Pogoń (d), Widzew (w)
Bełchatów: Jaga (d), Piast (w)
Ruch: Legia (d), Jaga (w)
Pogoń: Górnik (d), Podbeskidzie (w), Polonia (d)

Jakbym miał strzelać kto spadnie to obstawiam Ruch.

zizou 25.05.2013 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1314271)
...Jakbym miał strzelać kto spadnie to obstawiam Ruch.

Myślę, że Ruch w czwartek zapewni sobie utrzymanie - nasz trener może mieć problem ze skompletowaniem "trzeźwej" jedenastki:p

SV_ 25.05.2013 22:37

A tak na poważnie, lepsza Legia która mimo wszystko jest jakąś marką, niż Amica bez historii i tradycji...

-ja123- 25.05.2013 23:52

Cytat:

Bełchatów i Podbeskidzie na wiosnę odpowiednio 22 i 21 punktów, takie jaja tylko w polskiej ekstraklasie.

Popatrz na Wigan jak się ratowało w poprzednim i w tym (już nieudanie) w PL. Wiosną serie zwycięstw po zawalonych jesiennych meczach i ostatnich miejscach na półmetku. Tak więc, zdarza się i w lepszych ligach ;)

arti 26.05.2013 00:00

Cytat:

Gratulacje dla Legii za MP, cóż obiektywnie trzeba przyznać że w przeciągu całego sezonu grała najrówniej i na to mistrzostwo zasłużyła (nie jak w przypadku amiki i ich wielu farciarskich zwycięstw głównie jesienią).

Bełchatów i Podbeskidzie na wiosnę odpowiednio 22 i 21 punktów, takie jaja tylko w polskiej ekstraklasie. I to pomimo teoretycznych osłabień w kadrach obu drużyn. Nie do wiary jak słaba jest nasza liga - każdy może wygrać z każdym, bez względu na miejsce w tabeli, wicemistrz Polski teoretycznie wzmacnia się kadrowo przed sezonem po czym okazuje się, że zmiana trenera sprawia że musi do ostatniej kolejki walczyć o utrzymanie...
Rozkład jazdy walczących o miejsce spadkowe:
Podbeskidzie: Pogoń (d), Widzew (w)
Bełchatów: Jaga (d), Piast (w)
Ruch: Legia (d), Jaga (w)
Pogoń: Górnik (d), Podbeskidzie (w), Polonia (d)

Jakbym miał strzelać kto spadnie to obstawiam Ruch.

Z kolei ja myślę, że będzie gra na utrzymanie Ruchu.
Bielsko albo Pogoń będzie ostatnia wg mnie.
Gratulacje dla Legii.
Amica wiedziała, że nie ma już żadnych szans (wiadomo, że wynik L-Śląsk w ostatniej kolejce byłby taki jaki potrzebuje L) więc położyli lagę.

AntyMod 26.05.2013 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1314286)
Z kolei ja myślę, że będzie gra na utrzymanie Ruchu.
Bielsko albo Pogoń będzie ostatnia wg mnie.
Gratulacje dla Legii.
Amica wiedziała, że nie ma już żadnych szans (wiadomo, że wynik L-Śląsk w ostatniej kolejce byłby taki jaki potrzebuje L) więc położyli lagę.

ale bzdura gosciu - gdyby dzis Amika wygrala byloby tylko 3 pkt roznicy - zakladajac ze ruch musi walczyc o wszystko z 7egia - itez mozliwy remis - bo Ruchowi dupa sie piecze przed Belchatowem, Pogonia i Gorlami - wiec mozna brac pod uwage ze Ruch bedzie walczyl o zycie i np remisuje z druzyna z nowej stolicy polski - .......i ... biorc pod uwage ze Amika wygrywa wszystko - dlaczego sadzisz ze Slask przyjezdza do mega slabej 7egii od razu przegrac ??? przeciez ta napompowana druzyna hu...a gra i to nie jest zadna tajemnica ....teraz juz jest wszystko pozamiatane ....ale tlila sie realna ( jak na dzikie warunki tej smiesznej ligi ) nadzieja ....zreszta czy ta ku .....- czy druga - bez znaczenia ......

arti 26.05.2013 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1314287)
ale bzdura gosciu - gdyby dzis Amika wygrala byloby tylko 3 pkt roznicy - zakladajac ze ruch musi walczyc o wszystko z 7egia - itez mozliwy remis - bo Ruchowi dupa sie piecze przed Belchatowem, Pogonia i Gorlami - wiec mozna brac pod uwage ze Ruch bedzie walczyl o zycie i np remisuje z druzyna z nowej stolicy polski - .......i ... biorc pod uwage ze Amika wygrywa wszystko - dlaczego sadzisz ze Slask przyjezdza do mega slabej 7egii od razu przegrac ??? przeciez ta napompowana druzyna hu...a gra i to nie jest zadna tajemnica ....teraz juz jest wszystko pozamiatane ....ale tlila sie realna ( jak na dzikie warunki tej smiesznej ligi ) nadzieja ....zreszta czy ta ku .....- czy druga - bez znaczenia ......

L mega słaba, a gorszy o naście pkt. Śląsk zaj.bisty?
L mistrzem = Śląsk ma puchary i dłuższe wakacje.
L druga, a Śląsk nie daj Boże trzeci czy czwarty = tydzień urlopu.

AntyMod 26.05.2013 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1314288)
L mega słaba, a gorszy o naście pkt. Śląsk zaj.bisty?
L mistrzem = Śląsk ma puchary i dłuższe wakacje.
L druga, a Śląsk nie daj Boże trzeci czy czwarty = tydzień urlopu.

jestes kolejnym kolesiem ktoremu nic sie nie da powiedziec ....co ty piszesz koles ?/ cio ty bierzesz ?? ...niewazne ... lipa, koles, lipa ..rozkladam rece

Karamazow 26.05.2013 00:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1313700)
Wreszcie? Przecież od miesięcy jestem naczelnym demaskatorem, piszę wprost ile i jakich przelewów dokonałem i tak dalej.

A poważnie to podziwiam Twoją żelazną konsekwencję. Przypominasz mi sobie podobnych z 2006 roku. Wtedy też była wielka krzywda, spisek, dokładał się nawet Wielki Skrzywdzony Terminarzem Trener (coś jak dziś!) . I teraz już może nawet połowa ankietowanych wierzy, że 2006 było kupione tip top. Rozkręcasz więc coś co już dawno wymyślono. Wbijasz sobie coś do głowy, tworzysz w niej odpowiednią atmosferę i za 3-4 lata Twój mózg, mający wyraźne problemy z odróżnieniem prawdy i fałszu jak na zawołanie będzie odpowiadał, że 2013 to kupiony na tip top - pamiętasz wszak atmosferę tamtych dni.

Genialne. Choć jednocześnie mocno awangardowe. Rozumiem, że można tak manipulować mózgami dzieci i debili. Ale swoim własnym? Po co? By łatwiej znosić frustracje? No, chyba nie, bo przecież jak ktoś nie kupuje produktu Twojego mózgu to się robisz agresywniejszy. O co więc chodzi? Wolontaryjny eksperyment?

Do pogadania za 3 lata o atmosferze :)

To ile tych tytułów ma Legia? 9,10,11,12? Za zeszły sezon też sobie doliczasz bo w końcu byliście blisko? Zapomniałem o głupim fakcie, że ty się brzydzisz manipulacjami.

kreseq 26.05.2013 00:59

Dzisiaj zdobyła kolejne MP a kilka osób tutaj albo kozaczy z tego powodu albo ich boli dupa i .......ą farmazony.
Sezon się skończył bo wiadomo mimo dzisiejszego wyniku kto spada kto gra w pucharach itd.

AntyMod 26.05.2013 01:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1314290)
To ile tych tytułów ma Legia? 9,10,11,12? Za zeszły sezon też sobie doliczasz bo w końcu byliście blisko? Zapomniałem o głupim fakcie, że ty się brzydzisz manipulacjami.

po co karmisz pytaniami warszawskiego trola ??? nie lepiej eliminoac i olewac tych chlopcow ???

arti 26.05.2013 05:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1314289)
jestes kolejnym kolesiem ktoremu nic sie nie da powiedziec ....co ty piszesz koles ?/ cio ty bierzesz ?? ...niewazne ... lipa, koles, lipa ..rozkladam rece

tj. tzw. forum - ty piszesz swoje ja swoje i na tym to m.in. polega.
@kreseq
kto Twoim zdaniem spada (obok Groclinu jak się wydaje)?

mitmichael 26.05.2013 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1314291)
Dzisiaj zdobyła kolejne MP a kilka osób tutaj albo kozaczy z tego powodu albo ich boli dupa i .......ą farmazony.
Sezon się skończył bo wiadomo mimo dzisiejszego wyniku kto spada kto gra w pucharach itd.

Jezeli macie zdobywac Mistrzostwa co 7 lat to ja jestem za :rotfl:

Maciuś 26.05.2013 10:28

Nie oszukujmy się, w tym sezonie będziemy mieli najsłabsze ekipy w pucharach europejskich od 10 lat, jeśli dotrwamy do sierpnia to już będzie cud.

AntyMod 26.05.2013 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1314307)
Jezeli macie zdobywac Mistrzostwa co 7 lat to ja jestem za :rotfl:

oj no , nie szydz z troli ktorych tutaj kochaj moderatorzy ....trafilo sie slepej kurze ziarno , raz na 7 lat ....zdarza sie :D

AntyMod 26.05.2013 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1314315)
Nie oszukujmy się, w tym sezonie będziemy mieli najsłabsze ekipy w pucharach europejskich od 10 lat, jeśli dotrwamy do sierpnia to już będzie cud.

co ty gadasz ?? przeciez najslabszymi mistrzami zawsze byla Wisla i raz Slask

ToTylkoJa 26.05.2013 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1314315)

nie oszukujmy się, Levadię to ciężko będzie przebić.

AntyMod widzę, że gul skacze. I bardzo dobrze:)

Zobaczymy teraz za ile lat takie ziarno trafi się ślepej Wiśle.

kreseq 26.05.2013 10:45

Wisla nie byla slabym mistrzem, Slask rok temu byl tragicznym mistrzem i jesli ktos tego nie widzi to ma zalany mozg nienawiscia :) Bez jaj panowie, mozna sobie poszydzic ale sa granice :D

Raz na siedem lat sie trafilo no trudno, przezyjemy :D

PS: Nie, admini nie kochają troli, admini nie banuja kogos tylko dlatego ze kibicuje innej druzynie.

mitmichael 26.05.2013 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1314323)
nie oszukujmy się, Levadię to ciężko będzie przebić

Vetra Wilno mowi Ci to cos. Takie zycie polskich klubow, ze lubia sie kompromitowac.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl