![]() |
Markus, szczepan i Wojtas
Ja nie napisałem, że w czerwcu będą transfery, bo nie jestem pracownikiem klubu, nic o tym nie wiem. Napisałem tylko, że tylko wtedy dowiemy się jakie będą skutki pracy naszych skautów. Nie należy oceniać kogoś w połowie swojej pracy. Pewnie większość obserwowanych to piłkarze, którym się kończą umowy w czerwcu, nie wiem, mogę się tylko domyślać. Czy ja w to wierzę? Wierzę w to, że co rok można znaleźć kogoś fajnego z kartą na ręku, bo wielu dobrym piłkarzom kończą się umowy. Wiem jak to wyglądało w poprzednich okienkach, ale przecież nie musicie na forum, gdy jeszcze okienko transferowe nei jest otwarte, wypowiadać sie jaki ten Edziu beznadziejny, że co w ogóle robi itp. Nie jestem obrońcą skautów. Chce tylko by byli oceniani sprawiedliwie. |
Cytat:
A poważnie też mnie to drażni (jasnowidztwo, malkontenctwo). Wolałem Bednarza jako dyrektora sportowego ale Skorżę jako menadżera oraz jego skautów zacznę krytykować po zakończeniu okienka transferowego. A nie przed otwarciem! Pewnie będzie jak zwykle - ale jakaś uczciwość w ocenie ich pracy wymaga odczekania trochę czasu zanim zacznie się ich krytykować. |
Przecież to nie trzeba być jasnowidzem. Kasa w Wiśle na transfery pusta i nie ma co się nastawiać na jakieś gotówkowe transfery (chciałbym się mylić). Dziś ruszyło okienko transferowe i jeśli do pierwszego obozu zagranicznego nie będzie nowych transferów to skończy się jak zawsze.
|
Cytat:
Ale druga sprawa - i tu sie zgodze z Ogryzkiem - to fakt, że 3/4 użytkowników juz teraz (chyba dla zasady) zaczyna swoje malkontenctwo. Nieuzasadnione. Mamy Skorżę (warsztatu którego fanem nie jestem, ale dopóki trenuje "moją" drużynę to źle mu nie życzę) + tych dwóch skautów. Mają teraz swoje 5 minut i niech pracują w spokoju - w marcu ich ocenię. Transfery by były wartościowe nie muszą być ani drogie (vide Marcelo), ani rozpisywane w każdą stronę w mediach (vide Kirm - pamiętamy całą sage przygód z tych Słowakiem z Rużomberoka, a tu niespodzianka). Także powstrzymujcie swoje emocje. Kto czyta moje posty wie, że daleko mi do ślepego idealizowania Wisły. Zdrowy rozsądek jednak staram się zachować. |
No i zaczeło sie, okienko transferowe otwarte, mamy 16 dni na zapowiedzine 2-3 transfery, gdyz 17 stycznia rozpoczyna sie pierwszy obóz,jesli do tego czasu nie bedzie transferu mozemy sie pozegnac ze ktos wzmocni nasza Wisełke, takze zostaje nam tylko i czekac i sie modlic o cud....
|
Cytat:
Realnie oceniając nasze możliwości chciałbym aby doszedł jeden ale solidny zawodnik pokroju Kirma. Choć oceniają jeszcze realniej nasze możliwości myślę że sukcesem będzie jeśli nie sprzedamy Marcelo za jakieś grosze. |
A ja powiem po raz kolejny nas nie stać na gotówkowe transfery. W naszej rodzimej lidze żadnemu zawodnikowi, który mógłby wzmocnić Wisełkę nie kończy się kontrakt, a w Brazylii za dobrego rozeznania nie mamy (Marcelo to chlubny wyjątek). Więc nie ma szans nawet na bezgotówkowe transfery... Ściągnąć z wypożyczenia lewego obrońce występującego we Flocie. Przedłużyć kontrakty obecnych zawodników oprócz Gołosia, i szukać graczy którym kontrakty kończą się w czerwcu i podpisywać z nimi umowy w już w styczniu.
|
Cytat:
|
musimy sprzedacc Diaza zeby miec kase.Efekty naszych skautow przyjda pozniej,musimy miec siatke jeszcze bardziej rozbudowaną aby wyszukiwac młodych piłkaży w niższych ligach np.Petasz z Pogoni Szczecin (to do trenera zeby się przyjżał temu grajkowi) ,a co do transferów to od dawna wiadomo ze im ciszej tym lepiej!!!!
|
jakie sprzedać Diaza?? Czy Wy się czytacie/słyszycie? Z obecnej ekipy tylko Łobo, Goły i Pepe do sprzedaży
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Gołoś niech się chłop kuruje i jak wyzdrowieje ti niech wtedy pokaże na co go stać, ale to juz nie bedzie to... no Łobo mysle , ze mozna go sprzedać, Ćwielonga również , ale na ich miejsce nie można kupić kogoś gorszego. Tak samo mija sie z celem ich sprzedaz i pozyskanie wzamian piłkarzy ich wartości, to muszą być lepsi zawodnicy niż ta dwójka. Inaczej transfer mija się z celem!
|
Cytat:
|
to fakt jezeli mamy grac w LM to musimy sie zimą wzmocnic.
|
KOMINEK napisał(a):
Ponieważ wchodzimy w okres odwyku od piłkarskich doznań można mniemać że większość postów będzie teraz dotyczyła Polityki Transferowej. Przypomina więc: 1) Mamy trzy tematy odnośnie transferów: a) Polityka transferowa Wisły b) Rynek transferowy wg. Mediów c) Gdybym był bogaty – czyli transferowe s-f Zacznę od ostatniego: Jedynym ograniczeniem w tym temacie jest to że jak sama nazwa wskazuje nie jest to samo fiction ale też jest tu science – czyli ma mieć to coś wspólnego z rzeczywistością – więc nie piszcie że może by Messiego kupić bo dobrze ostatnio gra. W Rynku wg Mediów ma być krótka informacja czego dotyczy tekst (bez komentarzy) i link do tekstu Żuraw wraca do Wisły www.weszlo.com . Zamieszczamy tu info tylko odnośnie Wisły i Polityka Transferowa Wisły – tu komentujemy tylko fakty podane przez sprawdzalne źródło. Wszelkie post pt. z dobrze poinformowanego , wiarygodnego acz zupełnie anonimowego źródła będą usuwane( jeśli muuuuuuuuusisz się czymś takim podzielić to pisz o tym w Gdybym był bogaty). Wywalane będą też posty zawierające info z http://www.transfermarkt.detym 2) Za nie przestrzeganie tego regulaminu najpierw leci post, recydywa - tydzień odpoczynku, powtórna recydywa - do końca okresu transferowego. Dla przypomnienia bo widać że niektórzy nie doczytali |
KOMINEK napisał(a):
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
prawde mowiac, jak Real wyciągnie Davida Luiza z Benficy, to taki Marcelo, pasował by do tej ligi portugalskiej.
Ogladam ja czasem, i nasz przechuj dałby sobie rade w niej bez problemu. Głucho wszedzie Cicho wszedzie, co to bedzie co to bedzie |
Cytat:
|
A ja dalej będe upierał się przy tym,żeby nie robić transferów w zimię. Troche świeżej krwi doszło: Cleber, Kowalski i Mączyński (moim zdaniem do tego tria powinien dołączyć Dawid Kubowicz), kilku graczy wróci po kontuzjach (vide Głowacki, Singlar, Sobolewski, Boguski, Brożek). Jak wcześniej wspominałem klub zanotuje najpewniej brak oczwekiwanych dochodów w kwocie około 2 milionów Euro, więc nie bardzo jak jest "robić" transfery. Powinniśmy się skupić na zatrzymaniu obecnych zawodników, a kontrakty wygasają w czerwcu m.in.: Pawełkowi, Cebanu, Burlidze (z tymi zawodnikami warto przedłużyć umowy), a także Jopowi, Gołosiowi. a w czerwcu 2011 kończą się umowy m.in: Singlara,Piotrka Brożka, Kowalskiego, Sobolewskiego, Janika, Diaza, Ćwielonga. A w między czasie w grudniu tego roku wygasa umowa Clebera. Według mnie najpierw powinniśmy się skupić na wyżej wymienionych zawodnikach.
|
Cytat:
|
Cytat:
Benfica ma Luiza, także chłopa dęba Luisao, Sidneia i młodego Vitoria. Oni się z hajsem zbytnio nie szczypią. Daliby i 4 bańki. Jest to bogaty klub i jeśli faktycznie kogoś by chcieli z polskiej ligi to mogliby każdego kupić. Byłby to dobry kierunek dla Marcela jak i finansowo dobry dla klubu, ale na razie nie ma żadnych informacji w Portugalii, nawet plotek. |
Cytat:
Podobnie było za czasów Nawałki i 8 miejsca w lidze nieco wcześniej. Pozostawienie spraw takimi jakie są nie rozwiąże żadnego problemu Wisły. |
Markus zgadzam się z Tobą... tutaj bez transferów w lidze nam będzie ciężko nie mówiąc już o Pucharach :( to jest polska szara rzeczywistość ... ;/
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl