![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Uuu temperatura spada tylko 9 stron na forum dziś co jest Panowie???
|
Cytat:
|
Głupota osób z TSu a propos sprzedaży klubu tym frajerom jest wręcz nieprawdopodobna.
Jeśli Stanowski pisze na swoim profilu,że szanse na uratowanie klubu są i to nie jakieś mizerne to jestem w to skłonny uwierzyć. Nielegalnie posiadane akcje można przecież z tego co pisał unieważnić. Jeśli natomiast będzie ogłoszona upadłość i za odradzanie weźmie się TS będziemy gnić latami w niższych ligach, a ruch Socios,który uważam za wspaniałą ideę umrze zanim zdąży się w ogóle rozkręcić. |
Cytat:
|
Biedny zarząd chciał dobrze a wyszło jak zwykle .
Klub trzebabylo sprzedać odrazu po Meresiu a nie robić kartel |
Cytat:
To tylko świadczy, że osobnicy zarzadzający gabinetem luster w namiocie o nazwie "Cyrk Wisła" nie nadają się nawet do zbierania ryżu na kambodżańskich tarasach. Szkoda, że sztab szkoleniowy i zawodnicy nie założyli jeszcze zwiazków zawodowych ... Nie pisżę teraz o sensowności podjętej decyzji, tylko o uleganiu wpływowi pracowników przez pracodawców. Tak, wiem, że pracowali za darmo - ale nie w zamian za możliwość podejmowania decyzji w omawianej sprawie. |
Ale jeśli wszystko się uda tj przyjdzie inwestor z zewnątrz, klub pozbędzie się niekorzystnych umów i wpływów, choć 70% piłkarzy zostanie, to ta cała kambodżańska afera wyjdzie nam na dobre. Będziemy mieć bękę z kibiców sąsiadki bo #Wisłanigdyniezginie, a wiadomo, że gdyby syt. dotyczyła ich to nikogo by to nie przejęło ;) No i w końcu może uda się wyjść z tego marazmu i powalczyć o puchary. Nowe otwarcie, nowy model biznesowy, sponsorzy. Szczególnie cieszy akcja 50kdlaWisły, młody biznes się angażuje, możemy tylko zyskać. Sisusoide wy.ebało więc się rozmarzyłem... ;)
Wcześniej obawiałem się, że jeszcze nam ta trojka zaszkodzi, po lekturze listu Hartlinga do Kwietnia jestem na 90% pewny, że będą raczej omijać Kraków autostradą, a nie procesować się w Szwecji. A co do VL to co raz bardziej zaczynam myśleć, że znalazła go i podstawiła Marzena. Czemu nagle zniknęła w ten sam dzień? Musiała wiedzieć, że pierdyknie. |
Cytat:
Nie skazywał klubu na zagładę, bo trener bramkarzy jest gorącym zwolennikiem sprzedaży, a kibice mają złe zdanie o zarządzie i pomyśleliby, że brak transakcji jest kolejnym błędem/szkodą wyrządzoną spółce. Zresztą, o czym my mówimy, kibice od początku patrzyli na tę spółkę z Anglii, jak na coś podejrzanego, a gdyby trener bramkarzy miał chody w świecie biznesu i wiedzę, której nie mają inni, to nie byłby trenerem bramkarzy. Sarapata i jej sojusznicy w TS odrzucili Wisłę jak gorącego kartofla, byle szybciej się jej pozbyć. Ta decyzja, zwłaszcza biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, jest nie do obrony. |
w uproszczeniu:
Właścicielem Klubu jest TS, Prezes Wisłocki, nazwisko idealne :) Prawnikiem Bogusław Leśnodorski, Trener i sztab zakładam, że obecnie są, Piłkarze - częściowo są, BL będzie z nimi rozmawiał, Pozostaje: Dług do spłaty -> 12 mln lub 3 mln euro, Pozyskanie nowego/nowych inwestora/inwestorów - Miasto, p. Kwiecień i ... Sam Klub musi poprosić inny większy Klub o pomoc (niekoniecznie polski klub). Znalezienie inwestora na bardzo, ale to bardzo dobrych dla niego (właściciela) warunkach. Są firmy, które zawodowo zajmują się pozyskiwaniem inwestorów. Może w tym przypadku potrzeba nie 1-2, a 8-10 inwestorów.. tylko jak oni się dogadają... :D Kurcze czekam na dalszy rozwój sytuacji. Jestem dobrej myśli |
[/QUOTE]Wcześniej obawiałem się, że jeszcze nam ta trojka zaszkodzi, po lekturze listu Hartlinga do Kwietnia jestem na 90% pewny, że będą raczej omijać Kraków autostradą, a nie procesować się w Szwecji. A co do VL to co raz bardziej zaczynam myśleć, że znalazła go i podstawiła Marzena. Czemu nagle zniknęła w ten sam dzień? Musiała wiedzieć, że pierdyknie.[/QUOTE]
To już nie jest trójka "gang olsena" tu już jest trzech graczy : TS , Hogan i Wanna który ma akcje i na razie siedzi cicho w dziurze |
Zastanawiam się ,kto jest największym wygranym tej całej akcji jak dotychczas, PSM bo pozbyła sie gorącego kartofla , a może wanna,bo nic nie stracił ,nagadał głupot, zabrał za friko 100% akcji i się z nimi ulotnił . Skok stulecia?
|
Wg mnie akcji nie zabrał, był słupem, do przedłużenia agonii i szybkiego posprzątania spółki po machlojkach,
ponadto do wybielenia się oraz ucieczki Pani prezes. Choć wydaje mi się, że mądra prokuratura i tak znajdzie dowody i postawi jej oskarżenia. |
gooralos- wg Hartlinga całość akcji ma Vanna Ly :D
https://pbs.twimg.com/media/DwKsREsXcAA4Xxw.jpg:large |
Cytat:
Prosiłem znajomych ze Szwecji, aby poszukali jakiś danych na temat Olsena, niestety brak :) Kolejny don Pedro Wanna :) Wracając do Wanny, to ten nasz kupiec słabo podobny do tego ministranta z Lyon. |
TS Wisła nie jest sądem który może orzec że umowa jest ważna czy nieważna to może potwierdzić jedynie sąd szwedzki,a to potrwa co najmniej parę miesięcy w tym czasie kto zaryzykuję inwestowanie ?Nasz drogi Azjata ozdrowieje w sytuacji gdy pojawi się szansa na wyciągnięcie kasy za zrzeczenie się roszczeń ,a także zwrot akcji które są w jego posiadaniu (ciekawe jak zmusić go do ich zwrotu?)
|
"Pan skośnooki" jak okaże się idiotą takim jak hogan,to mamy szczęście. ale coś inaczej mi to wygląda.Zabrał to o co mu chodziło(akcje) i game over, zniknął.Niby zawał , może nieprzytomny , zaniemówił, może nawet chwilowo nie żyje - robi dobrą robotę aby o nim zapomnieć. i tu przepraszam( za teorie spiskową dziejów) bo to tak może wyglądać .rozważamy wszystkie opcje
|
Odnośnie tego maila:
1) wynika z niego że Hartling też stracił jakieś pieniądze na transakcji z Ly. (drugi paragraf) 2) Ja mam wątpliwości czy ten e-mail jest prawdziwy. Za dużo w nim błędów. |
Cytat:
|
Cytat:
kasy" ukryć. I tyle, to dawało 5 % szans, ze jednak "przejdą Wisłę bosą stopą". Gdyby chcieli sprzedać poważnemu partnerowi, to wiedzieliby, że On zrobiłby czystkę i ujawnienie dokumentów tak, jak to się teraz robi, ale ze 100% pewnością. Woleli zaryzykować Wisłą, ale starali się ratować wlasne DUPSKA. Dlatego sprzedali Gangowi Olsena...wydali akcje przed zapłatą, wpisali ze sad szwedzki bedzie rozstrzygał i zgodzili się na dziwne zapisy. Do tego umowa była tylko po angielsku... Zwyczajnie nie broń tych ..... własnie kogo ? Każdy ma na nich odpowiednie słowo. |
Wiekszosc bylo ale sa perełki "Wisla rodzinna"
http://sportdziennik.pl/wisla-krakow...a-na-sprzedaz/ "I tak â w ostatnich dniach analizowano umowy z firmą należącą do męża Sarapaty. Pod lupę trafiła współpraca z firmą K&A SC, która jest odpowiedzialna za sprzątanie na stadionie Wisły. Z dokumentów firmy dowiadujemy się, że powstała we wrześniu 2016 roku, trzy tygodnie po tym jak Towarzystwo Sportowe zostało właścicielem spółki piłkarskiej. Siedziba spółki mieści się w hali TS (ul. Reymonta 22), a jednym z dwóch właścicieli jest dziewczyna (narzeczona?) byłego wiceprezesa, Damiana Dukata. Iwona Stankiewicz na stanowisko rzecznika prasowego została zatrudniona będąc w ciąży. Wkrótce trafiła na urlop macierzyński, a jej mężem jest⌠były członek rady nadzorczej, Mateusz Stankiewicz." |
Nie wierze, że są jeszcze ludzie broniący tej transakcji :D
|
Rience to albo ktos z zarządu, albo ktoś na polecenie zarządu lub rekinowatych. Innej opcji nie ma...
|
dzień dobry na dobudzenie szpileczka od konkurencji naszego sponsora
https://twitter.com/TotolotekPL/stat...15637724327936 |
Spokojna wasza rozczochrana jak trzeba bedzie to Sarapata w odpowiednin oswiadczeniu potwierdzi ze dostala zlotowke.
|
podejrzewam, że jej nie ma w Krakowie, wyjechała pewnie na długie wczasy.
Jak na konferencji mówili, że nie mają z nią kontaktu. |
Pomyśleć,że gdyby potraktowano poważnie informacje Jadczaka,to moglibyśmy być teraz w innej sytuacji.Powinna była zainteresować się prokuratura,kibice poważnie potraktować informacje zamiast krytykować Jadczaka.A tak złodzieje mogli w spokoju działać i wyprowadzać kolejne pieniądze,kończąc na ustawce ze sprzedażą klubu.
Mam nadzieję,że winni zostaną ukarani i trafią do pierdla. |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl