Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

martin_6 22.11.2011 21:39

Jakie 0,6 mln €? Umiesz czytać? 3 mln. od Solorza i 3 od miasta daje 6 milionów, czyli coś w okolicach 1,2-1,5 miliona euro.

Piotson 23.11.2011 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1194617)
Jakie 1,5 mln €? Umiesz liczyć? 3 mln zł to oko 0,6 mln €. Za takie pieniądze to mogą sobie co najwyżej Łobodzińskiego albo Rasiaka kupić.

Albo Meliksona.

szczebrzeszcz 23.11.2011 18:53

http://legia.com/www/galerie/wydarze...e/big/1001.JPG

w tej Warszawie to już ładnych dziewczyn nie ma?

zdecydowanie wolę krakowskie hostessy ;-) :P

szprotson 23.11.2011 19:00

to to jest żywe ?
szok, wyglada jak z prezentacji Avatara

Emenems81 23.11.2011 19:06

Wolałbym żebyśmy mieli lepszy zespół niż hostessy.. niestety w tym sezonie nie jest nam to dane :-/

Marcin_fan 23.11.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1194965)
to to jest żywe ?

Haha, komentarz dnia

miba 23.11.2011 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1194965)

:rotfl::rotfl::rotfl:

made my day!:D

Voin 23.11.2011 19:49

No i po co im staniki? Body painting charakteryzuje się tym, że jest na gołym ciele, które nie jest niczym przykryte :P

0 22 23.11.2011 20:44

3-2, 2-0, 1-0, 1-0, 2-0, 3-0, 0-0, 3-1, 0-0, 3-0, 3-0

Pomnik Deyny coraz bliżej, Most Średnicowy przed meczem rozświetlony w jedynych słusznych barwach, na boisku wychowankowie.

O takiej marzyłem :)

http://legionisci.com/zdjecia/12most...y_barwy_f1.jpg

irman 23.11.2011 20:55

No dobra trzeba to przyznać. W tym sezonie Legiunia wymiata i wygląda co najmniej o klasę lepiej niż Maaskant team. Jak widać da się jednak u nas pogodzić dobrą grę w pucharach i w lidze. O wychowankach i liczbie Polaków w składzie nie wspominam bo żal dupę ściska. Mają swoje 5 minut ale życzę Wam forumowi legioniści żeby to było właśnie tylko 5 minut i skończyło się jak z Amicą wiosną 2009 r.:). Szybki oklep w pucharach w lutym i padaczka w lidze do końca rundy. W tym scenariuszu my niespodziewanie zdobywamy mistrza (a potem odpadamy z LM z drużyną pokroju Levadii:)).

Sartre 23.11.2011 21:04

Cytat:

(a potem odpadamy z LM z drużyną pokroju Levadii)
To ja dziękuję, dla dobra polskiej piłki, wolę żebyśmy to my walczyli o LM :lol:

wislacki 23.11.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1195007)
3-2, 2-0, 1-0, 1-0, 2-0, 3-0, 0-0, 3-1, 0-0, 3-0, 3-0

Pomnik Deyny coraz bliżej, Most Średnicowy przed meczem rozświetlony w jedynych słusznych barwach, na boisku wychowankowie.

O takiej marzyłem :)

http://legionisci.com/zdjecia/12most...y_barwy_f1.jpg

A pomyśleć, że jeszcze niedawno, tu na tym właśnie forum, jeden z kibiców Legii (wybaczcie, nie pamiętam który) napisał "niestety Legia dobra to już chyba była" :-/ narobiliście apetytu, a tu co...

wanciak86 23.11.2011 23:06

ktokolwiek tego mistrza nie zdobedzie, i tak i tak odpadnie z jakąs śmieszna drużyna. To że teraz sie wybijają chłopaki z akademii w Legii w Polskiej ekstraklasie to chwała im za to, ale przez najblizsze 4-5lat nie beda Oni na tyle dobrzy żeby pociagnąc drużyne w pucharach.

I nie oszukujmy sie, że bedzie nagle inaczej, że młode chłopaki beda nagle zbawcami polskiej ligi.
I mówie to z całym szacunkiem , i tez smutkiem, bo ja akurat za każda Polską ekipe na miedzynarodowej arenie trzymam kciuki zawsze(chyba tylko za arke nie dałbym rady,ale to raczej nigdy nie grozi).

A jak już ma sie ktoś ośmieszać, to wole żeby ośmieszały swoje nazwiska miedzynarodowe gwiazdy Wisły, niż Polskie nadzieje w Legii.

DeadOrAlive 23.11.2011 23:08

Legii wypada pogratulować i (tfu, tfu) brać z niej poniekąd przykład.

Rozumiem, że było tu 124918249012849 razy wałkowane zagadnienie akademii piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia, ale szczerze mówiąc my, jako kibice Wisły Kraków nie powinniśmy tego zostawiać w tym miejscu jakim obecnie realizacja tej inwestycji się znajduję.

Na przykładzie stołecznego klubu widzimy ile korzyści daje rozsądna polityka. Podejrzewam, że dzięki wpływom z biletowych kas, pieniądze wydane na Ljuboje się zwróciły.

Zobaczcie sami ile jeden średniej europejskiej klasy zawodnik, z renomowanym nazwiskiem może dać całej drużynie, bo nie wierze, ze nikt tam się od niego nie uczy.

życzę sobie i wam, żebyśmy za 10 lat mogli czytać posty chwalące Wisłę na forum Legii, czy też innych polskich klubów.

szprotson 23.11.2011 23:24

proponuje poczytac jak wypowiadali sie Warszawiaki w maju po informacji ze Skorża zostaje na stanowisku :)

someonewisp 23.11.2011 23:29

W dzisiejszym meczu Legia-Zagłębie: 2 bramki ze spalonego strzelone. A mówią, że to nam sędziowie pomagają. Ale o tym nigdzie się nie mówi i nie będzie bo ukochana Legiunia popaprańców z Cana(L) + musi być zawsze na topie i czyściutka :)

kreseq 23.11.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 1195081)
W dzisiejszym meczu Legia-Zagłębie: 2 bramki ze spalonego strzelone. A mówią, że to nam sędziowie pomagają. Ale o tym nigdzie się nie mówi i nie będzie bo ukochana Legiunia popaprańców z Cana(L) + musi być zawsze na topie i czyściutka :)

Dokladniej mowiac 4 bramki ze spalonego i jedna ( na szczescie ) nie uznana strzelona przez Hadaja.

someonewisp 23.11.2011 23:33

@kreseq, ślepy jesteś?
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...oja__3_0_.html
jak tu nie było spalonego to ja jestem żydowską baletnicą...

tofik 23.11.2011 23:36

Otóż prosta sprawa: u nich jak obrońca ma piłke, to wychodzi Ljuboja, Borysiuk czy inny Radovic, przyjmuje piłkę tyłem do bramki,a ta mu nie odskakuje na kilka metrów.Co już jest zajebistym ułatwieniem jak na naszą ligę i pozwala im konstruować zalążki ataku pozycyjnego nieosiągalnego dla innych tuzów naszej ligi w tym Wisły. Poza tym zazwyczaj taki przykładowy Ljuboja ma więcej jak jedną opcję do podania, bo są nieźle ustawieniu i wychodzą "do gry".

A u nas co ? Od nas grają o klasę lepiej, ale o to nie trudno. My rozrzuceni po tym boisku "po Maskantowemu", gdzie by to funkcjonowało każdy musi dysponować holenderską techniką. Maaskant zdawałoby się tego nie zauważał.
Co można zrobić by zdobywać jakieś punkty? Na pewno gra bliżej siebie, zapieprzanie (problem,że nie ma komu), na pozycjach ofensywnych stawianie na chłopów bardzo dobrych technicznie, nie bojacych się zagrać z rywalem na plecach (Melikson wróc, wypad z Gargułą, Jirsakiem, Kirmem )

Proud 23.11.2011 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 1195084)
@kreseq, ślepy jesteś?
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...oja__3_0_.html
jak tu nie było spalonego to ja jestem żydowską baletnicą...

Takich spalonych moim zdaniem nie powinno się gwizdać. Co to za spalony? O 5-10 cm?

someonewisp 23.11.2011 23:40

Tak ale gdyby to wiślak strzelił by w meczu z takiego spalonego, to jeszcze tego samego dnia była by nagonka na Wisłę w mediach a kibice Legii na tym forum robili by sobie "podśmiechujki".

rw88 23.11.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1195074)
A jak już ma sie ktoś ośmieszać, to wole żeby ośmieszały swoje nazwiska miedzynarodowe gwiazdy Wisły, niż Polskie nadzieje w Legii.

?? Tegoroczny sezon pucharowy w wykonaniu Legii raczej nie wskazuje, żeby mieli się ośmieszyć - przypominam, że w ośmiu rozegranych spotkaniach przegrali tylko raz, 0:1 z PSV na wyjeździe, natomiast nie przegrali w pojedynkach z solidnymi Turkami, Spartakiem, Rapidem, pokonali Hapoel.

A przecież Rapid czy Hapoel to mniej więcej ekipy na tym poziomie, na jakim są drużyny w trzeciej, czy nawet czwartej rundzie eliminacji LM. Przegrać może przegrają, trudno teraz wyrokować w tej sprawie, bo to tylko sport, a mamy dopiero półmetek sezonu, ale jakoś osobiście nie widzę na razie najmniejszego powodu, żeby już teraz jednoznacznie stwierdzić, że będą się ośmieszać.

kreseq 23.11.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 1195088)
Tak ale gdyby to wiślak strzelił by w meczu z takiego spalonego, to jeszcze tego samego dnia była by nagonka na Wisłę w mediach a kibice Legii na tym forum robili by sobie "podśmiechujki".

Podaj numery totka :lol: Gdyby babcia miala wąsy... itp.

Ok juz przestaje...

PS: Kulturka pelna widze :D

someonewisp 23.11.2011 23:44

Spadaj Legionisto na swoje forum. Nikt się Ciebie o zdanie nie pytał.

szprotson 23.11.2011 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 1195091)
Spadaj Legionisto na swoje forum. Nikt się Ciebie o zdanie nie pytał.

ale Ty również przesadzasz

Porównanie minimalnego spalonego do kradzieży jaka była z Jagą czy ŁKS jest totalnei z dupy.
Mnie też boli że Legia wygrywa, no ale ...../ Niech wygrywają, niech mają chwile radości, My tak mieliśmy przez ostatnie 12 lat.

killzone 24.11.2011 00:08

Po to mamy na koszulkach firme od tuszów do drukarek, zeby nam drukowali. :D

ziz99 24.11.2011 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1195086)
Otóż prosta sprawa: u nich jak obrońca ma piłke, to wychodzi Ljuboja, Borysiuk czy inny Radovic, przyjmuje piłkę tyłem do bramki,a ta mu nie odskakuje na kilka metrów.Co już jest zajebistym ułatwieniem jak na naszą ligę i pozwala im konstruować zalążki ataku pozycyjnego nieosiągalnego dla innych tuzów naszej ligi w tym Wisły. Poza tym zazwyczaj taki przykładowy Ljuboja ma więcej jak jedną opcję do podania, bo są nieźle ustawieniu i wychodzą "do gry".

...

Dokładnie, grają poprawnie bez piłki, bez fajerwerków, bez jakiejś specjalnej szybkości i to wystarcza.

Generalnie, to co gra teraz Legia to jakiś fenomen, zważywszy że drużyny Skorży nigdy regularnie takiej piłki nie grały, a do tego nie widać (co często w Legii bywało) gwiazdorstwa. Tak na prawdę gra kilka nazwisk a reszta w tą klepkę dobrze się komponuje.

Przy okazji, wspominam o tym w innym temacie, media oszalały na punkcie rodzimego "produktu szkoleniowego" (trenerzy i piłkarze) i za chwilę Zdzisiu czy Krzysiu będzie porównywany do Guardioli albo Hiddinka.

Sartre 24.11.2011 00:32

Dziwisz się szaleństwu? Skoro w młodzieżówce Lechii biega Iniesta, w młodzieżówce Legii biega Messi, a ostatnio pięknego gola dla tej drużyny strzelił Xavi (żeby było jeszcze bardziej galaktycznie, w tym samym meczu ładnym zagraniem popisał się Cantona), na ławce trenerskiej w Jagiellonii Guardiolę zastąpił Mourinho, który w dodatku się rozdwoił bo zdaniem rusków siedzi też na ławce Legii, a wszyscy ci szkoleniowcy i tak patrzą na plecy liderującej drużyny prowadzonej przez sir Alexa Fergusona, a na dokładkę tradycyjnie mediom pożywkę daje prezes grodziskiej drużyny - Jesus Gil, to trudno tu nie oszaleć!

Elendil 24.11.2011 00:37

Akademia piłkarska, strategiczne myślenie, przemyślane gotówkowe transfery dały Legii to, czego nie ma Wisła - solidne fundamenty. Przecież gdyby odszedł Skorża pod koniec ubiegłego sezonu, jest to niemal pewne, że grali by tak samo dobrze. To jest ich runda, ostatnio tak silną Legie widziałem jak byłem dzieciakiem, nie wiem, rok 1996-97 jakoś. Patrzyło się na ich grę i widziało siłę, ambicje, umiejętności. Ale zobaczymy, jak będzie na wiosnę. Mam nadzieję, że w maju będę się z Warszawiaków śmiał.

Miasto Wrocław daje 3 mln Śląskowi na transfery, ile daje nam Kraków? :D

szczebrzeszcz 24.11.2011 01:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1195099)
Po to mamy na koszulkach firme od tuszów do drukarek, zeby nam drukowali. :D

niech wam jeszcze dziewczyny lepiej tapetują :-P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl