Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Baala 02.03.2012 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1226350)
ile razy trzeba to tłumaczyć: MOSKAL I VALCKX BYLI PRZECIWNI ODSUNIĘCIU PATRYKA OD 1-WSZEGO SKLADU.
ZROBIŁ TO AUTORYTARNIE BASALAJ.

Konferencja po Zagłębiu nie była tak daleko by ludzie mieli skleroze....

A to że skwk pisze że w 100% odpowiada Basałaj to pokazuje jak bardzo chcą go wywalić dla własnych celów.

Rob_Zombie 02.03.2012 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1226350)
ile razy trzeba to tłumaczyć: MOSKAL I VALCKX BYLI PRZECIWNI ODSUNIĘCIU PATRYKA OD 1-WSZEGO SKLADU.
ZROBIŁ TO AUTORYTARNIE BASALAJ.

Wybacz bo najwyraźniej nie jestem na bieżąco - niby skąd to wiadomo? Wypowiedź Moskala tuż po zdarzeniu była moim zdaniem wyjątkowo sugestywna (akurat mam ją w podpisie).

lazy 02.03.2012 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1226342)
??
Cupiał Cię miał zapytać o zdanie? Prezesa nie pyta, trenerów nie pyta, ale że z Tobą nie skonsultował...
:haha:

:rotfl:

Basałaj poda się do dymisji?

Dziecko, nie pisz już więcej, bo ewidentnie nie masz zielonego pojęcia co się w klubie dzieje. Dwóch trenerów mu zwolnili i słowa nie powiedział, to nagle nabierze odwagi przy Małeckim? I przyśpieszy tym moment pożegnania z fotelem prezesa i związaną z nim pensją?

:haha:

ojojoj, pseprasam, forumowy tato, znaczy ojcze... eee prose księdza. Napisałem post bez twojej akceptacji i od razu takie nerwy? A może aż tak cię rozśmieszyłem? ;) Your welcome.

Nie zamierzam ci misiu, tłumaczyć jak jest zbudowane koło ani dlaczego na zewnątrz jest chłodno. Więc następnym razem nie odpisuj do mnie jeśli chcesz sobie pomonologować.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1226286)
Ale ja wcale nie jestem entuzjastą skrócenia Małemu kary - jako kibic przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć jakie ma plany po 30 czerwca- jeśli ma zamiar czmychnąć Websterem to nie chciał bym go widzieć na naszym obiekcie ale to tak na marginesie
Natomiast trenera rozlicza się z wyników i jego prawem jest chcieć przywrócić do drużyny danego zawodnika - trener nie musi się wczuwać w rolę kibica, dziennikarza, prezesa.On ma zrobić wynik i jeśli Małecki jest mu do tego potrzebny to jego prawem jest optować za przywróceniem go.

Inna sprawa że w normalnym klubie, decydujące słowo powinien mieć prezes.Mówi nie - trener nie ma więcej nic do gadania.Tyle że w kwestiach organizacyjnych normalnym klubem to my nie jesteśmy więc różne kwiatki mogą wychodzić.

No właśnie, więc jak wygląda prezes mówiący wczoraj na konferencji prasowej, że nie ma takiej opcji by Patryka odwieszono, by dzisiaj usłyszeć że jego podwładny dogadał się w tej kwestii za jego plecami z nadprezesem?

domin_czyzyny 02.03.2012 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1226361)
Wybacz bo najwyraźniej nie jestem na bieżąco - niby skąd to wiadomo? Wypowiedź Moskala tuż po zdarzeniu była moim zdaniem wyjątkowo sugestywna (akurat mam ją w podpisie).

ale na tej samej konferencji powiedział, że nie zamyka drogi Patrykowi, jeśli klub mu da szanse.

A info pewne na 100 %.

TommyTSW 02.03.2012 17:28

Jakbyście potrafili słuchać, a nie tylko gadać to Moskal powiedział że nie potrzebuje zawodnika który ,NIE CHCE GRAĆ W WIŚLE, i chyba każdy zdrowo myślący się domyśli o co chodzi, a był ciągnięty przez prasę za język.
Moskal powiedział że go nie skreśla i jest gotowy mu pomóc, widać sami bierzecie Kazka i próbujecie z niego zrobić narzędzie w walce z Małeckim.

Wracając do odwieszenia Małeckiego, jeśli to prawda co mówił Borek w tym programie co link podano i Probierz gadał z Cupiałem za plecami Basałaja a Małecki wróci do składu to na 99% Cupiał nie przedłuży w czerwcu umowy z Basałajem, i to jest dla mnie na +

Manson33 02.03.2012 17:37

No i teraz będą prostować, prostować i nie wyprostują.

Cytat:

Trener zdementował też pojawiające się dzisiaj w mediach doniesienia o tym, że dogadał się co do przywrócenia do drużyny Patryka Małeckiego. „Na razie nie widziałem się z właścicielem, mam nadzieję spotkać się z nim po jego powrocie do kraju. W związku z tym pojawiające się dzisiaj w mediach doniesienia są nieprawdziwe” – zaznaczył Probierz. „Dla mnie kluczowe jest, jak poukładać skład, a nie czy Patryk Małecki wróci do zespołu” – uciął potem temat trener.

Bobek90 02.03.2012 17:46

Jesli to prawda z tym Maleckim to... zenada. Klub robi z siebie posmiewisko. Pierw go zawieszaja, potem za dwa tygodnie odwieszaja :rotfl:
Zebysmy sie nie zdziwili jak kiedys jakis "Melikson" uzna ze jednak chce grac gdzie indziej i uzna ze "juz nie chce grac w tej druzynie". A co bedzie ryzykowal? Zawieszenie? Phii, za dwa tygodnie bedzie odwieszony :mysli:
Do zyskania bedzie mial duzo, ewentualne spuszczenie ceny przy transferze...
Zenua...

Jeszcze rozumialbym jakby Malecki byl "krakowskim Ballotelim" (czy jakos tak, nie wiem jak nazywa sie ten z ManC). Wtedy coz... w gre wchodzi duzo. Ale Malecki?! Przeciesz to grajek o dwie klasy gorszy od Blaszczykowskiego (tego z Wisly, do dzisiejszego nawet nie ma co porownywac). Zenua i wystawienie klubu na posmiewisko. Amatorka goni amatorke w tym klubie.

Tak swoja droga to juz 3 trener w tym klubie w ciagu 1 sezonu (sic!). I potem niektorzy smieja sie z Wojciechowskiego :mysli:
No ale zawsze lepiej wymienic trenera, niz 15 pilkarzy... Nie, nie pisze ze mielismy super trenerow. Ale... pilkarzy super tez nie mielismy. Z gowna rzezby nie ulepisz. Tyle.

Ech, i w wakacje kolejna "rewolucja". Potem znowu bedzie pieprzenie ze trzeba czasu na zgranie. Czy tez usprawiedliwienia ze nie byli zgrani. I tak w kolko... W tym klubie nigdy nic nie wiadomo. Nie wiadomo co bedzie za miesiac, co za trzy, i co za pol roku. Amatorka.

P.S
Malecki jest mlody?! Malecki ma juz 24 lata! W tym wieku sa ludzie co 3 razy wygrali lige mistrzow...:mysli: Malecki mlody nie jest, jest poprostu mentalnie bardzo zacofany. Poziom 15-16 latka. Futbol uratowal mu zycie. Tak to trzeba okreslic.

dynek.pl 02.03.2012 17:53

Malecki odstawił sabotaż w jednym z najważniejszych meczów sezonu, zakpił z kibiców i drużyny - potem szedł w zaparte bo nawet nie przeprosił i to nie byl jego pierwszy numer.
Jak sobie po tym wszystkim pomyśle, ze jeszcze w tej rundzie mam oglądać go w koszulce Wisły, a trybuna C będzie oddawać mu pokłony to mimo, ze posiadam karnet wole zostać w domu niz uczestniczyć w takim żenującym spektaklu.
Jak Probierz ma o coś prosić Cupiała to niech poprosi o fundusze na transfery w lecie.

medyk 02.03.2012 18:38

Patrząc z perspektywy na kupno Jirsaka, płacenie kontraktów Dawidowskiemu, Jaliensowi i jeszcze znajdzie się paru takich za tą kase mogli wybudować ze 2 boiska o wysokim standardzie + jakieś sztuczne oświetlenie. Taki Jirsak wieczny niewypał mimo że darze go sympatią to co on zrobił tak w sumie? Czy chociaż jeden mecz nam wygrał? Zrobił w jakimś różnice jedyne pozytywne co mi sie z tym gosciem kojarzy to bramka na Tottenhamie i jeszcze jedna w lidze z daleka mocne uderzenie z dystansu.
Edit, przepraszam jeszcze kojarzy mi sie że jego zona kiedys dla całego zespołu knedliczków narobiła i ponoć wszystkim smakowały.. :-/

Konrad. 02.03.2012 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1226404)
Patrząc z perspektywy na kupno Jirsaka, płacenie kontraktów Dawidowskiemu, Jaliensowi i jeszcze znajdzie się paru takich za tą kase mogli wybudować ze 2 boiska o wysokim standardzie + jakieś sztuczne oświetlenie. Taki Jirsak wieczny niewypał mimo że darze go sympatią to co on zrobił tak w sumie? Czy chociaż jeden mecz nam wygrał? Zrobił w jakimś różnice jedyne pozytywne co mi sie z tym gosciem kojarzy to bramka na Tottenhamie i jeszcze jedna w lidze z daleka mocne uderzenie z dystansu.
Edit, przepraszam jeszcze kojarzy mi sie że jego zona kiedys dla całego zespołu knedliczków narobiła i ponoć wszystkim smakowały.. :-/

Masz w 100% rację.

Ja wymyśliłem jeszcze coś lepszego. Telefonika mogła by wziąć kredyt w wysokości 100mln €, wszystko to postawić na dokładny wynik meczu Śląsk - Legia (0-4)!. Kurs był ok. 50, więc mielibyśmy jakieś 5 mld euro zysku, z tego prowizja dla buków, banku i podatek - ale myśle że z 2-3 mld euro by zostało.

Można by za te pieniądzę wykupić stadion od miasta, zbudować nowy, większy nowocześniejszy, połączony z bazą treningową i halą. Dodatkowo można by zlecić zamach bombowy na pewien obiekt przy Kałuży i jeszcze by setki milionów euro na transfery zostało.

Także jak wynajdziesz wehikuł czas, to się odezwij a spróbujemy te nasze pomysły wprowadzić w życie.

amauri1990 02.03.2012 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1226381)
Z gowna rzezby nie ulepisz. Tyle.

Że tak powiem, wybrałeś zły dzień na ten cytat.
http://narodowcy.net/ue-dala-96-tys-...ia/2012/03/02/

I sorry za OT :)

Ventigo 02.03.2012 21:19

Widocznie ten cały unijny socjalizm jest gó*no wart ;)

Swoją drogą ciekawe na ile wiarygodny jest ten portal sport.pl i czy rzeczywiście Małecki wróci do kadry

Czy to przypadkiem nie jest sportowy portal Agory właściciela wyborczej?

Michal_1990 02.03.2012 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ventigo (Post 1226485)
Czy to przypadkiem nie jest sportowy portal Agory właściciela wyborczej?

tak, to jest wyborcza, dział sportowy w wersji elektronicznej

jerry.lii.lewis 03.03.2012 14:30

Dalibyście Małemu spokojnie po schodach treningowo biegać. Jakiś dziennikarz puścił "kaczkę" i już wrze. Przecież oni muszą coś pisać, trochę co wiedzą resztę co myślą że wiedzą; my natomiast nie musimy się tym tak ekscytować.

markowywislak 03.03.2012 20:09

PYTAM SIE KUR*a CO SIE DZIEJE Z Radosławem Sobolewskim????miał kontuzje to słyszałem miesiąc temu a teraz co on robi?trenuje czy co????

Charlie 03.03.2012 20:15

Sobol przed kwietniem n ie wróci.

adas123 03.03.2012 20:20

Trzeba powiedzieć,że Jaliens vel Żaliens wg pana Durdy,zaczął grać tak jak oczekiwali od niego wszyscy,czyli spokojnie czyści.Nie widziałem żadnych baboli takich jakie lubił robić w zeszłym roku.Ogólnie obrona dla mnie na +

foxtrot_green 03.03.2012 20:59

Mnie zwalił z nóg "Roar" Melikson. :D
A co do meczu, to momentami strasznie irytowała mnie gra Genkova. Po co napastnik gra tyłem do bramki w sytuacji, gdy mamy już dwa gole przewagi? Zrozumiałbym jeszcze, gdyby był nominalnym pomocnikiem, ale on uparcie zostawiał Bitona samego i krążył blisko naszego pola karnego.

ddii 03.03.2012 21:16

Pewnie nie w pięknym stylu , ale do przodu.
Pierwszy raz " Żaliens " zagrał cos wreszczcie.
Zobaczymy co dalej :)

GonzoNS 03.03.2012 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ddii (Post 1226861)
Pewnie nie w pięknym stylu , ale do przodu.
Pierwszy raz " Żaliens " zagrał cos wreszczcie.
Zobaczymy co dalej :)

Pierwszy raz, bo po raz pierwszy inni go chwalą na forum?
Trzeci mecz Jaliensa na wiosne i trzeci raz gra jak profesor.

rafkur 03.03.2012 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GonzoNS (Post 1226885)
Pierwszy raz, bo po raz pierwszy inni go chwalą na forum?
Trzeci mecz Jaliensa na wiosne i trzeci raz gra jak profesor.

Jednak nie tylko ja to widzę ))) Modne jest jechać po Żaliensie bo Holender, bo nie jest młodym pseudo-zdolnym Polakiem itd. Prawda jest taka, że na wiosnę jest naszym najlepszym zawodnikiem.

RYBA 03.03.2012 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez foxtrot_green (Post 1226849)
Mnie zwalił z nóg "Roar" Melikson. :D
A co do meczu, to momentami strasznie irytowała mnie gra Genkova. Po co napastnik gra tyłem do bramki w sytuacji, gdy mamy już dwa gole przewagi? Zrozumiałbym jeszcze, gdyby był nominalnym pomocnikiem, ale on uparcie zostawiał Bitona samego i krążył blisko naszego pola karnego.

Dokładnie- Roar Melikson, Żaliens....kto to k**** komentował ? Jak tacy ludzie dostają się do tv ? Ja też chce, mysle ze mniej błędów bym popełnił

ddii 03.03.2012 22:20

Panowie GonzoNS i rafkur ja nie naśmiewam się z Q . jego dobry mecz. zobaczymy co dalej z formą całej drużyny będzie ...

a panowie z W -wy oskar za " Zalinsa" i " Roara " :)

i jak dla mnie Q i Lamey słabi nie są , w ostanim sezonie grali padake , ale cos dobrego z nich da się wycisnąć ..
pozyjemy zobaczymy ..

Panie ddii, juniorowanie nie zwalna Cię z obowiązku edytowania postów. Jeśli po napisaniu jednego masz jeszcze coś do dodania, to zrób to przez opcję "edytuj" - FraMat

adam_09 03.03.2012 22:27

jeszcze był Żerwazjo Niuniez...

cinekw 03.03.2012 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RYBA (Post 1226889)
Dokładnie- Roar Melikson, Żaliens....kto to k**** komentował ? Jak tacy ludzie dostają się do tv ? Ja też chce, mysle ze mniej błędów bym popełnił

Komentował to Edward Duda. Jak widzę, że ma komentować to mi się odechciewa oglądać, niestety padło na mecz Wisły więc nie miałem wyboru dziś. Gość nie podnosi głosu wogóle, tak jakby relacjonował skrót meczu :lol: Sytuacji w której na czystą pozycje wyszedł Iliev i miał 200% sytuacje gdzie sędzie zasygnalizował spalonego, a zaraz pokazali, że go nie było nie skomentował ani słowem bo gadał o jakichś bzdurach. Katastrofa po prostu, 2 tygodnie temu tragiczny Milko, teraz 5 razy gorszy Durda... Ale takie są konsekwencje odejścia Jacka Laskowskiego, ktoś te mecze musi komentować, ale błagam tylko nie Durda.

!!IRIVER!! 03.03.2012 22:29

Aż dziw, że nie było Żordana Bunozy i Żarżuły. :D

mitmichael 03.03.2012 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adas123 (Post 1226821)
Trzeba powiedzieć,że Jaliens vel Żaliens wg pana Durdy,zaczął grać tak jak oczekiwali od niego wszyscy,czyli spokojnie czyści.Nie widziałem żadnych baboli takich jakie lubił robić w zeszłym roku.Ogólnie obrona dla mnie na +

Jaliens tak juz od dawna ma

wolfy 03.03.2012 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1226898)
Aż dziw, że nie było Żordana Bunozy i Żarżuły. :D

:rotfl:

Ja .......ę, mógłby się choć trochę przygotować....

dj_ibutti 03.03.2012 23:32

Dobre bylo tez w przerwie:
"Czarek, przez ta zolta kartke, czeka Cie pauza"
"Nie, nie... jedna zostala anulowana"

TommyTSW 03.03.2012 23:39

Wilk nie dostał kartki, było jakieś tam ostre wejście to dziennikarz powiedział Wilkowi że musi uważać bo kartka kartka wyeliminuje go z meczu z Amiką, a Czarek na to że spokojnie że ma na razie dwie a jedną anulowano :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl