Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

DYRU 07.09.2011 11:10

Też pytanko odnośnie walki. Mam polsat. mam 2 dekodery jakiś tam pakiet familijny czy cos, a na drugim mini Hd. Ja sie tam nei znam na tym bo tv mało oglądam. Czy jeżeli wykupię walkę adamka to pójdzie mi na 2 dekoderach czy musze 2 razy wykupić co by moim zdaniem było popier....e. Ma ktos pewne info?

Damianek_ABG 07.09.2011 11:14

A czy na necie nie będzie się dało oglądnąć ? :P

Kociewiak 07.09.2011 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Natkan (Post 1160780)
Wie ktoś może coś na temat kosztów stałego aparatu na zęby? Najlepiej ktoś kto aktuallnie to robi albo niedawno. Proszę o odpowiedź na priv

w Gdańsku szwagier płacił ok 1500 zł za łuk

szprotson 07.09.2011 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DYRU (Post 1160788)
Też pytanko odnośnie walki. Mam polsat. mam 2 dekodery jakiś tam pakiet familijny czy cos, a na drugim mini Hd. Ja sie tam nei znam na tym bo tv mało oglądam. Czy jeżeli wykupię walkę adamka to pójdzie mi na 2 dekoderach czy musze 2 razy wykupić co by moim zdaniem było popier....e. Ma ktos pewne info?

wydaje mi się ze nie.
Przy zamówieniu PPV podajesz nr karty dekodera, a sądzę że skoro masz 2, to numery na kartach są różne.
http://www.cyfrowypolsat.pl/RegulaminPPV_WALKA.pdf
tutaj dokładny regulamin.

DYRU 07.09.2011 11:35

Tak więc jedna opłata jeden dekoder. dziekuję za pomoc

pff 07.09.2011 13:21

Potrzebuje sobie zrobić kurs na wózki widłowe, zna ktoś dobre i w miarę tanie miejsce?

Kyno 07.09.2011 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pff (Post 1160887)
Potrzebuje sobie zrobić kurs na wózki widłowe, zna ktoś dobre i w miarę tanie miejsce?

http://www.alfa.szkola.pl/wozki.html - bardzo dobry ośrodek

szprotson 07.09.2011 14:27

poszukuje mieszkania do wynajęcia. Moze ma ktoś coś akurat przypadkiem ??

Lupo 07.09.2011 17:02

Pytanie w sprawie paszportu. Czy studentom przysługuje ulga 50% przy jego wyrabianiu? Pytam bo znalazłem informację, że tak, ale na stronie Urzędu Wojewódzkiego nie znalazłem takiej informacji.

Syn Kangura z 1984 07.09.2011 17:15

Prawda to że walka Adamka z Kliczkiem będzie transmitowana na SportKlubie?

gypsy 07.09.2011 17:27

W programie niby jest, że ma być walka Adamka z Kliczką, ale w godzinach 20:30 - 22:30, a Ci panowie będą się boksowac raczej później. Więc pewnie Sportklub puści tylko jakiś materiał o walce, a nie samą walkę.

szprotson 07.09.2011 17:48

Dokładnie. Walka wieczoru zaplanowana na 23.00
więc wcześniej jakies analizy duperele i inne pierdoły

Damianek_ABG 07.09.2011 17:48

Czyli jednym słowem nie ma nic za darmo ??

przemo 07.09.2011 18:10

A czy będzie jakaś transmisja walki w radiu ? Bo w sobotę nawet dostępu do neta nie będę mieć, a przydałoby się jakoś śledzić tę walkę.

Bartosz 07.09.2011 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lupo (Post 1160991)
Pytanie w sprawie paszportu. Czy studentom przysługuje ulga 50% przy jego wyrabianiu? Pytam bo znalazłem informację, że tak, ale na stronie Urzędu Wojewódzkiego nie znalazłem takiej informacji.

Ta, płaci się siedem dych.

impreza 07.09.2011 18:22

Panowie co do transmisji walki to nie chciałbym wprowadzać w błąd ale z tego co słyszałem to ma ją transmitować niemiecki RTL który można odbierać za darmo z satelity Hot Bird i z Astry, w programie tej stacji widnieje walka http://www.rtl.de/fernsehprogramm

Zola 07.09.2011 18:24

Jaką polecacie drukarke do laptopa? Najlepiej laserową, w przystepnej cenie oczywiscie :)

Donki 07.09.2011 18:29

Czy aby zamówic sobie walke Adamek - Kliczko potrzebny jest jakis specjalny dekoder ? Mam Cyfre plus :)

paczuś 07.09.2011 18:51

Witam, jak pewnie pamiętacie na meczu z braćmi z Gdańska miały być rozdawane startery Tmobile. Siedziałem (stałem) na C, wyszedłem po meczu jak wszyscy i od nikogo nie dostałem owego starteru. Wie ktoś jak to z tym było?

Eternit 07.09.2011 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paczuś (Post 1161041)
Witam, jak pewnie pamiętacie na meczu z braćmi z Gdańska miały być rozdawane startery Tmobile. Siedziałem (stałem) na C, wyszedłem po meczu jak wszyscy i od nikogo nie dostałem owego starteru. Wie ktoś jak to z tym było?

Ja dostałem przed meczem przy wejściu do trybuny C, ale że wchodziłem długo przed, to nie wiem jak z tym było później.

WISŁAZWE 07.09.2011 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paczuś (Post 1161041)

Startery T-Mobile rozdawały dwie Panie przed wejściem na sektor C3, innych osób rozdających startery na C nie zauważyłem.
Oczywiście rozdawano je przed meczem.

Marcin_fan 07.09.2011 19:08

Rozdawano je przed meczem ale skończyły sie dość szybko bo wchodziłem na sektor jakąs godzine przed meczem i starteru nie dostałem

xdarek 07.09.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1161032)
Czy aby zamówic sobie walke Adamek - Kliczko potrzebny jest jakis specjalny dekoder ? Mam Cyfre plus :)

Podbijam pytanie mam zwykły dekoder cyfry czy moge zamówic walke?

Kolumbus 07.09.2011 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xdarek (Post 1161060)
Podbijam pytanie mam zwykły dekoder cyfry czy moge zamówic walke?

co to znaczy "zwykły dekoder cyfry"? jesteś abonentem cyfry+?

Każdy kto jest abonentem może zamowic sobie mozliwosc obejrzenia gali, a dekoder nie gra roli gdyż bedą dwie transmisje w formacie SD ( tradycyjna) i HD.Oplata za galę jest dołączana do najbliższego chyba rachunku.Zamawia sie przez neta albo przez neta za posrednictwego tego ich centrum dla abonentów.

Amen

Św. Mikołaj 07.09.2011 19:57

Jakiś dobry przenośny odtwarzacz mp3 potrzebuje, oczywiście bez przesady z ceną.

labtec 07.09.2011 20:14

Jeśli mam nowy telewizor, HD, wejście MPEG4, etc,

to potrzebuje podpinać taki dekoder który dadzą mi z UPC jak do nich pójdę ?

http://promocje.upc.pl/popups/pakiet-telewidza.php -> KLIKNIJCIE NA DEKODER

http://promocje.upc.pl/assets/images...t_dekoder2.png Dekoder UPC Mediabox HD

potrzebne mi to do nowego TV ??

Marcin_fan 07.09.2011 20:25

Ja wiem tyle ze jak masz telewizor z MPG4 to złapiesz 8 cyfrowych kanałów

labtec 07.09.2011 20:31

no to wiem, ale chodzi o to, czy jak dostanę ten dekoder od UPC, to muszę podpiąć to do TV ?

Chyba nie, skoro TV w standardzie ma HD prawda ?

Zapytałbym o to UPC, ale wiem co mi odpowiedzą : " niestety nie jesteśmy producentem telewizora który Pan posiada, i nie potrafimy odpowiedzieć Panu na zadane pytanie " ...

paczuś 07.09.2011 20:55

Zdecydowana większość telewizorów potrzebuje dekodera, poza tym dekoder pozwala na wiecej mozliwosci (między innymi wypozyczalnia filmów vod).
MPEG4 to nie złącze, jest to standard cyfrowej telewizji naziemnej
HD to rozdzielczość - full(1080) lub ready(720) - nie ma to związku z podłączeniem dekodera. Mówi nam jedynie o klasie telewizora, więc wnioskuje, że taki TV powinien posiadać złącze HDMI i w taki kabel powinieneś się zaopatrzyć (dźwięk i obraz przesyłany cyfrowo). Prawdopodobnie w zestawie z dekoderem bedzie tylko kabel Euro(analogowy), co pozwoli podłączyć oba urządzenia, jednak obraz będzie w dużo słabszej jakości niż gdyby był przesyłany przez HDMI.

Żmijka 08.09.2011 11:03

Ja nie wiem czy są u nas jacyś ludzie z Brzegu, ale może.

Ktoś może mi powiedzieć, gdzie w Brzegu obejrzeć w sobotę walkę? :)
(tak wiem wiem, że do Wro blisko, ale jednak Brzeg ;))

wonski_eNHa 08.09.2011 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1161085)
Jeśli mam nowy telewizor, HD, wejście MPEG4, etc,

to potrzebuje podpinać taki dekoder który dadzą mi z UPC jak do nich pójdę ?

http://promocje.upc.pl/popups/pakiet-telewidza.php -> KLIKNIJCIE NA DEKODER

http://promocje.upc.pl/assets/images...t_dekoder2.png Dekoder UPC Mediabox HD

potrzebne mi to do nowego TV ??

Potrzebne. Podpinasz ten multibox do telewizora kablem HDMI, który będzie w pudełku.

Może kiedyś się doczekamy, że od UPC będziemy dostawać kartę, którą włożymy do TV bez potrzeby tego zabierającego miejsce boxa. Ale to jest melodia przyszłości.

labtec 08.09.2011 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 1161252)
Potrzebne. Podpinasz ten multibox do telewizora kablem HDMI, który będzie w pudełku.

Może kiedyś się doczekamy, że od UPC będziemy dostawać kartę, którą włożymy do TV bez potrzeby tego zabierającego miejsce boxa. Ale to jest melodia przyszłości.

a jak nie podepnę to co ? Nie będę miał kanałów z UPC ?

Bo nie rozumiecie mnie chyba. Teraz mam zwykły tv, bez żadnego hdmi, mpeg4, hd, blue rey itd ale mam tv w upc.

Kupuje zajebisty telewizor ze wszystkimi tymi wyżej wymienionymi pierdołami, i po ch. mi ta skrzynka ?

http://promocje.upc.pl/ - w tym pierwszym pakiecie START - nie dają dekodera. Tzn jest ekstra płatny.

Więc jakbym wziął ten zwykły pakiet to co ? Obraz tak czy siak będę miał HD - bo telewizor go ma, i będę miał ten cyfrowy dźwięk i obraz tak ?

a i jeszcze ostatnie pytanie i daje już spokój,

Jeśli ten dekoder trzeba podpiąć do tv, ok - zrobię to.
Ale mam drugi tv jeszcze, a dekodera brak.
Na allegro kupić jakiś " uniwersalny " i będzie odbierał sygnał z upc ?

Bo znajomi mają dekoder cyfry i też mają tak, że jedną kartę mają, a jakieś 2 czytniki z allegro właśnie

szprotson 08.09.2011 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1161245)
Ja nie wiem czy są u nas jacyś ludzie z Brzegu, ale może.

Ktoś może mi powiedzieć, gdzie w Brzegu obejrzeć w sobotę walkę? :)
(tak wiem wiem, że do Wro blisko, ale jednak Brzeg ;))

http://www.forumbrzeg.pl/ppadd/viewtopic.php?t=26800

Tylko mi ten puchar wygrać !!

cider 08.09.2011 13:44

Bardzo potrzebuje prosze jesli ktos mi napisze kiedy jest najblizszy trening Wisly na Reymonta
Dzieki

luk984 08.09.2011 14:17

kanał rss

witam!

Mam pytanko. Czy serwis wislakrakow.com posiada kanał rss ? Jeżeli tak to prosiłbym o namiary a jeżeli nie to o info czy planuje się w najbliższym czasie uruchomienie takiego kanału ? Z góry dzięki ;)

Manson33 08.09.2011 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1161286)
Bo nie rozumiecie mnie chyba. Teraz mam zwykły tv, bez żadnego hdmi, mpeg4, hd, blue rey itd ale mam tv w upc.

Bo oglądasz poprzez kablówkę zwykłą telewizję o standardowej rozdzielczości SD
( po chłopsku analogową )

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1161286)
Kupuje zajebisty telewizor ze wszystkimi tymi wyżej wymienionymi pierdołami, i po ch. mi ta skrzynka ?

Po to byś mógł oglądać telewizję cyfrową w wysokiej rozdzielczości HD i telewizję cyfrową SD

WSB 08.09.2011 16:14

To że telewizor ma możliwość HD to nie znaczy że Ty będziesz odbierał obraz HD. Dekoder właśnie po to jest byś mógł odbierać na telewizorze telewizję nadawaną w systemie cyfrowym ale tak czy siak jakość obrazu HD ma tylko kilka stacji i to chyba w tej najdroższej ofercie UPC. Jak podepniesz telewizje do swojego nowego telewizora takim kablem jak do tego drugiego telewizora to będziesz miał zwykłą telewizję analogową, z której UPC powoli wycofuje coraz więcej kanałów, tak że nawet niektóre z nich, które są w ofercie UPC są do oglądania już jedynie przez dekoder.

Nie będziesz miał na drugim telewizorze sygnału z dekodera UPC. Tam możesz mieć tylko sygnał analogowy jeżeli masz to rozdzielone na dwa telewizory. Dekoder może puszczać sygnał tylko do jednego telewizora naraz. A kupić uniwersalny też nie wiele da bo to nie dzięki samemu dekoderowi masz obraz a dzięki karcie która jest w niego wsadzona. A karty nie skopiujesz ;) A co do sygnału analogowego to podobno ma zniknąć z Polski w przeciągu kilku lat.

labtec 08.09.2011 16:19

No dobra, to już wszystko jasne - dziękuje za cierpliwość i odpowiedzi ;-)

To teraz co z drugim tv ? Skoro mam na drugim ( starym tv ) mieć analogową, to tylko jeszcze rok czy dwa ?
Bo potem wchodzi obowiązkowy, cyfrowy sygnał i ch.a obejrzę na starym tv.
A nie mam na nim ani wejścia hdmi ani mpeg4.

I co z takim telewizorem wtedy ?

Al_29 08.09.2011 16:22

Mam telewizor i monitor w jednym. Na kompie głos jest ok. Gdy przełączam na telewizor głosu nie ma. Ktos wie co jest nie tak?

brzydki.brzydal 08.09.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1161424)
No dobra, to już wszystko jasne - dziękuje za cierpliwość i odpowiedzi ;-)

To teraz co z drugim tv ? Skoro mam na drugim ( starym tv ) mieć analogową, to tylko jeszcze rok czy dwa ?
Bo potem wchodzi obowiązkowy, cyfrowy sygnał i ch.a obejrzę na starym tv.
A nie mam na nim ani wejścia hdmi ani mpeg4.

I co z takim telewizorem wtedy ?

Albo kupisz zewnerzny tuner dvb-t, albo telewizor do utylizacji. :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl