Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

art 26.10.2015 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1418174)
Stawiam, że gość stwierdizł, że fajny mecz i warto obejrzeć z trybuny vip :D

Złapanie kontaktu z skautami takich klubów jak są na liście może być zyskowne w przyszłości - choć jesteśmy na tym rynku od dawna więc bardziej chodzi o podtrzymanie znajomości zapewne. Przecież nie ma tam samych bufonów, a nóż 2-3 kontakty z innymi skautami i ktoś podrzuci Nam kogoś za słabego do nich, ale dobrego dla Nas. Zawsze liczą się znajomości ;)

swiety37 26.10.2015 12:00

Skłaniał bym się ku temu co napisał piotek. Może jakiegoś napadziora wypożyczą na wiosnę? :)

fialo 26.10.2015 13:26

Bylo mowione juz setki razy. Ten gosc jest freelancerem a wpisuje "Wisla Krakow" dla formalności.

jonaf 26.10.2015 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zelek (Post 1418160)
https://twitter.com/PortuGoal1/statu...rc=twsrc%5Etfw
Ciekawe po co na takim meczu nasz skaut?

z tego co piszą na Twitterze to jest to także skaut... Liverpoolu FC. Więc raczej nie dla nas , a dla Premiership szukał piłkarza. mogę się mylić, ale raczej to o to chodzi. No i fakt, że to korospondent portugoal.net ma znaczenie, że był na takim meczu w Portugalii :)

PiVoSH92 26.10.2015 19:33

Oglądając naszą skopaną ligę ostatnio w podpiździu pokazuje się fajnie niejaki Szczepaniak - niby ma te 24 lata już, ale coś klepką pogra, przejdzie dryblingiem jakiegoś słabszego obrońcę, głową nie gra źle... jako taki rezerwowy by się nadał, kontrakt chyba mu się kończy w czerwcu (wypożyczony z Miedzi Legnica). Drogi zapewne nie będzie a Polak no i napastnik, a tych u nas ostatnio tylko mniej (Brożek to już nie napastnik, max fałszywa 9).

Heero 26.10.2015 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1418246)
Oglądając naszą skopaną ligę ostatnio w podpiździu pokazuje się fajnie niejaki Szczepaniak - niby ma te 24 lata już, ale coś klepką pogra, przejdzie dryblingiem jakiegoś słabszego obrońcę, głową nie gra źle... jako taki rezerwowy by się nadał, kontrakt chyba mu się kończy w czerwcu (wypożyczony z Miedzi Legnica). Drogi zapewne nie będzie a Polak no i napastnik, a tych u nas ostatnio tylko mniej (Brożek to już nie napastnik, max fałszywa 9).

Zgadzam się w 100%, nie jest to na pewno zawodnik, na którym można budować drużynę, ale do rotacji, wprowadzenia przy niekorzystnym wyniku jak najbardziej wart uwagi.

Mysciak 27.10.2015 11:02

Ja i tak nie mogę zrozumieć, czemu nie możemy tych naszych młokosów wypożyczyć do 1 lub nawet 2 ligi, żeby coś grali, bo w tym wieku jest to najważniejsze. Moim zdaniem, na takim wypozyczeniu wygrywają wszystkie strony, bo Wisła dostaję szansę na to, że zawodnik odpali na wypożyczeniu, zawodnik w końcu dostaje minuty, a klub z 1 czy 2 nawet ligi dostaję całkiem niezłe ( jak na ich warunki gracza). A u nas i tak nie zagrają i tak, nieważne czy będzie kilka kartek czy kontuzji to i tak skład zostanie załatany Crivellaro, Cywką czy Urygą itp.
Najlepszym przykładem na to jest Michał Nalepa, który odszedł z Wisły i zaczął grać w Ferencvarosie. A liga węgierska to jakieś ogromne ogórki nie są imo.

KrzychooR 27.10.2015 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mysciak (Post 1418293)
Ja i tak nie mogę zrozumieć, czemu nie możemy tych naszych młokosów wypożyczyć do 1 lub nawet 2 ligi, żeby coś grali, bo w tym wieku jest to najważniejsze. Moim zdaniem, na takim wypozyczeniu wygrywają wszystkie strony, bo Wisła dostaję szansę na to, że zawodnik odpali na wypożyczeniu, zawodnik w końcu dostaje minuty, a klub z 1 czy 2 nawet ligi dostaję całkiem niezłe ( jak na ich warunki gracza). A u nas i tak nie zagrają i tak, nieważne czy będzie kilka kartek czy kontuzji to i tak skład zostanie załatany Crivellaro, Cywką czy Urygą itp.
Najlepszym przykładem na to jest Michał Nalepa, który odszedł z Wisły i zaczął grać w Ferencvarosie. A liga węgierska to jakieś ogromne ogórki nie są imo.

Dokładnie to silna liga coś między lichtenstainem a mołdawią...

Heero 27.10.2015 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1418295)
Dokładnie to silna liga coś między lichtenstainem a mołdawią...

Możesz się śmiać, ale jak ktoś z tej - wg Ciebie - ogórkowej ligi do nas trafia, to okazuje się wzmocnieniem - Rudnevs, Nikolić czy nasz Rysiek.

Kierunek ten na pewno jest wart uwagi, głównie przez stereotypowe myślenie większości o tej lidze. Bądź co bądź ich reprezentacja do końca walczyła o bezpośredni awans do Euro, zagrają w barażach, czego nie można powiedzieć o Liechtensteinie czy Mołdawii...

Viper 27.10.2015 18:31

Warto przypomnieć że z Wegier przyjechał do Polski Nikolić

KrzychooR 27.10.2015 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1418296)
Możesz się śmiać, ale jak ktoś z tej - wg Ciebie - ogórkowej ligi do nas trafia, to okazuje się wzmocnieniem - Rudnevs, Nikolić czy nasz Rysiek.

Kierunek ten na pewno jest wart uwagi, głównie przez stereotypowe myślenie większości o tej lidze. Bądź co bądź ich reprezentacja do końca walczyła o bezpośredni awans do Euro, zagrają w barażach, czego nie można powiedzieć o Liechtensteinie czy Mołdawii...

To puchary są wyznacznikiem siły ligi a nie reprezentacja...
A mowa jest tu o ogórkowej lidze węgierskiej a nie pojedynczych perełkach...

A co do Nalepy to może być casus Stępińskiego czyli że był zbyt drewniany do naszej tiki taki...

Patryko 27.10.2015 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1418325)
Warto przypomnieć że z Wegier przyjechał do Polski Nikolić

Do Niemiec z Polski pojechał Lewandowski i taka jest pewnie dysproporcja Polska - Węgry. Jeśli cienki jak dupa węża Nalepa z marszu jest tam podstawowym zawodnikiem, to tylko pokazuje jak mocna jest tamta liga.
Nie zmienia to faktu że można tam odłowić diamencik, podobnie jak w niższych ligach w Polsce. Trzeba tylko trochę chęci i systematyczności w poszukiwaniach.

Viper 27.10.2015 21:22

^^ Ciekawe na jakiej podstawie twierdzisz, że Nalepa jest taki cienki.

Lewandowski jak pojechał do Niemiec to na początku grzał ławę. Tylko w przeciwieństwie do większości naszych co tam pojadą nie odpuścił, cały czas pracował nad sobą i teraz jest gdzie jest.

krasny 27.10.2015 21:59

Porownanie Lewandowskiego do Nalepy jest troche nie na miejscu. Chocby dlatego ze Lewandowski byl krolew strzelcow Ektraklasy a Nalepa nie lapal sie czesto do meczowej 18-tki.
Co nie zmienia oczywiscie faktu ze poziom obu lig, PL i HU, jest buraczany.

Patryko 27.10.2015 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1418336)
^^ Ciekawe na jakiej podstawie twierdzisz, że Nalepa jest taki cienki.

Widziałeś kiedyś jego popisy w Wiśle? Zagrania pokroju Czekaja/Urygi, czyli mogące przyprawić o zawał serca.

St Yabol 27.10.2015 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1418338)
Porownanie Lewandowskiego do Nalepy jest troche nie na miejscu. Chocby dlatego ze Lewandowski byl krolew strzelcow Ektraklasy a Nalepa nie lapal sie czesto do meczowej 18-tki.
Co nie zmienia oczywiscie faktu ze poziom obu lig, PL i HU, jest buraczany.

Kolejnym mądrym porównaniem jest to, że jeden jest napastnikiem a drugi stoperem. To tak jak porównanie Ferrari do JohnDeer'a. Oba Mają po 300 koni, a osiągi zupełnie inne.

Viper 28.10.2015 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1418339)
Widziałeś kiedyś jego popisy w Wiśle? Zagrania pokroju Czekaja/Urygi, czyli mogące przyprawić o zawał serca.

A był wprowadzany powoli do pierwszego składu? czy rzucony na głęboką wodę przy zerowym wsparciu od kogokolwiek, by po pierwszym błędzie usłyszeć że jest słaby i do niczego się nie nadaje. Tak się nie da zbudować solidnego piłkarza. Po za tym widziałem go na boisku i nie prezentował się źle, na pewno ma pewien potencjał ale jak mówię, trzeba umieć wprowadzić młodego do dorosłej piłki. Trzeba się też pogodzić z tym, że na lepszych graczy na razie nie mamy za bardzo szans.

Mysciak 28.10.2015 09:34

W sumie znalazłem ciekawego gościa na transfermarkcie http://www.transfermarkt.pl/ante-vuk.../spieler/99345 Ostatnio trochę zjazd zaliczył, ale już nie tacy odbudowywali się w naszej E-klapie :D W dodatku całkiem młody.
Znalazłem jeszcze całkiem fajny artykuł na onecie, http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...911184,nPack,1 , ale raczej Ci zawodnicy nie są na naszą kieszeń :D
Jedynie http://www.transfermarkt.pl/rauno-sa...spieler/199000, bo kończy mu się kontrakt. Co prawda ogórkowa liga, ale statystyki i wiek robią wrażenie + za darmo .Nie wiem ile ew. ekwiwalent by wyniósł, ale jak mało to warto dać szansę, tym bardziej, że Brożek musi grać obecnie takiego cofniętego napastnika, bo nie ma kto mu piłek dogrywać, a jak już mówiłem to w ekstraklasie odpalali już goście z ligi irańskiej :D
Mimo wszystko lepiej zainwestować w jakiegoś zawodnika, niż w opłacanie 3 trenerów na raz ;)

krzaq12 28.10.2015 10:03

Pełna zgoda w kwestii zainwestowania w dobrego zawodnika niż opłacania 3 trenerów. Nam potrzebny jest teraz zwłaszcza napastnik i stoper. Przydałby się również skrzydłowy.
Z zawodników przedstawionych przez interie ciekawe opcje to napastnicy EZEKIEL HENTY (Olimpija Ljubljana) oraz BLESSING ELEKE (ND Gorica) i skrzydłowy LASZLO PEKAR (Puskas Akademia FC).
Natomiast trzeba zwrócić przy zatrudnianiu nowych zawodników jakiej narodowości są (Limity UE) oraz w jakich zespołach grali i czy odnajdą się w naszej krakowskiej piłce.

Mysciak 28.10.2015 10:20

@up

Co do stopera to się nie zgadzam. Obecnie mamy 5 na prawdę klasowych ( jak na ekstraklasę) obrońców tj.Sadlok, Guzmic, Głowacki, Burliga i Jovic. W dodatku 3 pierwszych może grać na stoperze. O wiele bardziej palącą potrzebą jest ktoś do przodu, głównie napastnik ( nawet fifa w trybie menadżerskim Wisłą tak mówiła :D ) i raczej skrzydłowy, bo tutaj nawet kombinujemy z Burligą. I warto by zejść z liczby bramkarzy, bo 3 i to pewnie nie mało zarabiających bramkarzy to zdecydowanie za dużo, kiedy mamy 1 napastnika i około 3 skrzydłowych.

krzaq12 28.10.2015 10:38

Tak należy się pożegnać z Michałem Buchalikiem lub wypożyczyć, ale raczej Miśkiewicza bo z nim wiązałbym bardziej przyszłość, niż z Buchalikiem. Jeżeli chodzi o obrońców to też tak myślałem ale zwróć uwagę na to że Głowacki po tym sezonie kończy karierę. Na tę chwilę mamy 2 nominalnych stoperów (Głowa+Guzmics) i jednego z doskoku czyli Maćka Sadloka (pozwolę sobie Czekaja nie liczyć) Jeśli chcemy sprowadzić kogoś na przyszłość to należy to zrobić wcześniej, żeby na spokojnie wprowadzać go do składu. Teraz odpukać wypada Burliga na 2 miechy np. i jest problem bo jego miejsce zajmuje na stałe Sadlok i mamy 4 obrońców którzy coś prezentują, bez możliwości sensownej rotacji.

Jeśli chodzi o pomoc to jest większy wybór DG77, Jankowski, Cywka, Popovic, Boguski, Mączyński, Uryga, Crivellaro +Sarki. Oczywiście potrzebny jest dobry prawoskrzydłowy pomocnik, to nie ulega wątpliwości, choćby po to aby nie rzucać tam co 3 mecz Burligi.

Jedno jest pewne napastnik jest konieczny już teraz każdy kolejny zawodnik będzie dodatkowym bonusem dla drużyny, jeśli tylko będzie sobą coś prezentował.

Machor303 28.10.2015 16:56

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...em-w-rezerwach

Martin

lukas14 04.11.2015 16:49

Goncerz Grzegorz

tomasz_19 06.11.2015 15:31

heh, podbijam :P

matiuszek 07.11.2015 12:21

Ech, mi się marzy sprzedaż Donalda i zakontraktowanie tego grajka http://www.transfermarkt.pl/adam-gyu...spieler/143358, techniczny, gibki gracz, może Guzmics by go jakoś przekonał na transfer.. :)

silver03 07.11.2015 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matiuszek (Post 1419400)
Ech, mi się marzy sprzedaż Donalda i zakontraktowanie tego grajka http://www.transfermarkt.pl/adam-gyu...spieler/143358, techniczny, gibki gracz, może Guzmics by go jakoś przekonał na transfer.. :)

Mi się sprzedaż Donalda nie marzy, zbyt wartościowy gracz jak dla nas.

serek.c2 07.11.2015 13:10

No nie wiem, przyszedłby za niego gibki gracz :D

gypsy 07.11.2015 17:54

Gibki, młody... ;) Ja też akceptuję Donalda, zdając sobie sprawę z jego wszystkich wad. Jak na naszą ligę i naszą sytuację, to naprawdę dobry zawodnik. Choć zależy, za ile moglibyśmy go sprzedać...

Patrvk 07.11.2015 18:31

Podobno (czyli na onecie) BVB chciało za niego dać 2 mil

St Yabol 07.11.2015 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patrvk (Post 1419428)
Podobno (czyli na onecie) BVB chciało za niego dać 2 mil

Ojro? imo można próbować więcej za niego wyciągnąć

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl