![]() |
Spokojnie. Jeszcze będą zgrzyty i potknięcia, normalna sprawa. Okazji do wirtualnego wywalenia trenera i ponarzekania na skład etniczny drużyny nie zabraknie.
|
Zostało 9 kolejek do przerwy zimowej zagrać przyzwoite mecze z Legią i Amiką, a potem to jakoś będzie w zimie utrzymać skład lub wzmocnić dwoma zawodnikami
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo przez ostatnie kilka stron trzeba było wszystkim kąpanym w gorącej wodzie tłumaczyć, że czasem potrzeba czasu. Więc teraz może pogadajmy czy i jakie błędy popełnił Kiko zamiast zastanawiać się na kogo go zamienić. Np. ktoś tu już postulował by była informacja o aktualnym stanie "szpitalnym". |
Potwierdza się, że sprawy idą w dobrym kierunku :). W obecnej sytuacji Wisły Ramirez jest odpowiednim trenerem, a strategia pracy i koncepcja na politykę kadrową Junco optymalna i wartościowa. Trzeba cierpliwości i spokoju w podążaniu tą drogą, wtedy będzie coraz lepiej.
|
Cytat:
PS. Wczoraj zreszta tez super to nie wygladalo. Z przodu ok,w obronie juz gorzej, za duzo sytuacji mial Slask. Dobrze, ze nic nie wykorzystali. |
Cytat:
kolejna sprawa: trzeba sie rozprawic z mitem "lagi do przodu" widział ktoś wczoraj jakieś lagi ? bo ja szybkie przegrania przez środek, albo skrzydła w trójkącie , z pierwszego kontaktu może dlatego za szybkie dla forumowych znawców i ten etap w środku pola był dla nich niedostrzegalny ? Kiko: trzeba wolniej grać ! zamów u Junco nowego Cantoro, do niego niech kieruje piłki Gonzales, jak "nowymauro" po przyjęciu zanim poda ( do boku ) zrobi 2 kółeczka, wtedy wzrośnie procent posiadania piłki ale co ważniejsze Twoi forumowi krytykanci docenią "gre piłką" i piękne dla oka dominowanie w środku pola* *ironia |
Cytat:
|
Po nastepnym przegranym meczu (a taki bedzie) co napiszesz? Ze troche gorzej sie rozumieja, ze jednak nie okrzepli, ze dalej czasu potrzeba? Oczywiscie, ze taktyka (i jej wykonanie) rozwiazuje kazdy problem. Nie znaczy to jednoczescie, ze z dobrze dobrana taktyka bedziemy wygrywac kazdy mecz bo Carlitos moze pudlowac, przeciwnikowi moga wyjsc strzaly zycia itp Teraz mamy okres, w ktorym gramy z druzynami, pod ktore wczorajsza taktyka przynosi efekty. Pozniej znowu bedziemy grac z ogorkami i calkiem prawdopodobne, ze bedziemy ogladac nasza kopanine. Pracy przed Kiko jeszcze tak czy siak jest duzo, szczegolnie w obronie.
|
Cytat:
Nie przyszło ci do glowy, że graliśmy tak bo na tyle było stać naszą drużynę na danym poziomie zgrania i zrozumienia wzajemnego zawodników? Powinieneś, wręcz zachwycać, że i tak nieźle punktowaliśmy w tym okresie. Więc teraz głośno i wyraźnie powtarzaj za mną: DZIEKUJE PAN RAMIREZ. |
Przepraszam, ktora ekstraklasowa druzyne trenowales, ze posiadasz niezerowa wiedze trenerska?
Mistrza zdobylismy? Gramy w pucharach? Bo chyba nie probujesz mi powiedziec po jednym naszym meczu, ze Kiko jest taktykiem pokroju Mourinho czy Simeone, panie ekspert? Bo ja, piszac, ze nie jest, opieram sie na meczach Wisly, poczawszy od lutego. |
Żeby rozumieć, że drużyna po tak dużej przebudowie potrzebuje czasu by móc obiektywnie ocenić pracę trenera - nie potrzeba fachowej wiedzy. Wystarczy kilka gramów zdrowego rozsądku.
|
Dlatego za kazdym razem podkreslam, ze na ocene pracy Kiko, mozna sobie pozwolic najwczesniej na koniec rundy zasadniczej, moze nawet i na koniec sezonu a forumowe zwalnianie go przed tym czasem jest czystym przejawem debilizmu;)
PS. Powtarzam tez za kazdym razem, ze nie jest potrzebny zaden mityczny czas bo czas nie wychodzi na boisko, nie ustawia druzyny, nie podpowiada pilkarzom. Potrzeba wiecej pracy. |
Cytat:
Oczywiście, że nie gramy teraz z murarzami tylko drużynami, które lubią kreować i w pewnym sensie jest nam łatwiej, ale... łatwiej z takimi przeciwnikami jest i Lechowi i Legii i Śląskowi. Taktyka nie rozwiąże problemu w meczu z murarzami, jeśli poszczególnie zawodnicy będą w słabej dyspozycji. Śmiem twierdzić, że to właśnie dyspozycja zawodników, zrozumienie, zgranie były do tej pory głównym problemem, a nie dobór taktyki. I tyle. |
Cieszmy się, że mamy jakąkolwiek stabilizację w tej chwili. Nie pamiętacie już co było rok temu o tej porze? Regularnie punktujemy i pozostajemy w czołówce. Czego chcieć więcej w tej chwili?
|
Dyskusje dyskusjami ale oceniać trenera powinniśmy na koniec sezonu. Na razie to zwykłe pieprzenie.
Przypominam że jakby nie zmiana właściciela to Ramireza pewnie by już z nami nie było i byłoby właśnie wdrażanie nowej myśli trenerskiej..czyli wszystko w piz du |
Cytat:
Po jednym dobrym meczu, który nastąpił po serii tragicznych wychwalacie Kiko pod niebiosa? To kto jest bardziej impulsywny? Krytycy opierający swoją opinię na serii, czy zwolennicy po jednym meczu? Teraz prawdziwy test-Legia i Lech. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
po 12 kolejkach mamy 4 miejsce (w najgorszym razie 5), 2 punkty straty do lidera (w najgorszym razie 5) i tyle samo punktów co trzecia Jaga (w najgorszym razie 2 straty do trzeciego Zagłębia). Jak na nasze możliwości finansowe to wynik jest rewelacyjny. Dziewiąta Sandecja traci 4 punkty. |
Cytat:
|
Cytat:
A i jeszcze jak pisałem przed meczem Śląsk nie wygrał na wyjeździe. I jako kibic raczej wolę się wk...ć 88 minut na meczu i wracać zadowolony ze zwycięstwa niż odwrotnie. Choć oczywiście wolę jak prowadzimy 2:0 w 15 minucie ;) |
Cytat:
|
Weszlo, przeglad. Zawodowcy???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pisanie, że poprzednie słabe mecze to nie tylko wina Kiko, bo przecież piłkarze, to oczywiście prawda. Tyle, że podążając tym tokiem myślenia żaden wygrany mecz też nie jest zasługą Kiko. Głupich decyzji w tym sezonie nasz treneiro podjął już ogrom. Oby tylko wyciągał wnioski. EDIT: Zawodowcem jest też komentator wczorajszego meczu, który czuł oburzenie po słusznie podyktowanym karnym. |
Obaj macie rację:
profesjonalny 1. «będący specjalistą w jakiejś dziedzinie» 2. «uprawiany jako zawód» 3. «będący na wysokim poziomie w danej dziedzinie» 4. «spełniający wymagania profesjonalistów» https://sjp.pwn.pl/sjp/;2508549 Irytuje mnie to wytykanie forumowiczom, że się na czymś nie znają. Jeżeli bredzą jak potłuczeni, albo wyrażają zbyt śmiałe sądy - to ok. Ale w pozostałym zakresie nie jest to ok, bo chyba każdy tu rozumie, że jest to forum kibiców. Dysputę na wyższym poziomie znajdziecie na forum absolwentów szkoły trenerskiej przy PZPN - jeżeli takie istnieje. ____ A odnośnie do Ramireza - czy sprawy idą w dobrym kierunku, przekonamy się w najbliższym miesiącu. Byłoby wspaniale, gdyby trener wyciągnął wnioski ze słabej gry w ostatnim okresie, a zespół przyjął jego rozwiązania. Wówczas będziemy mogli powiedzieć, że gramy dobrze, jak na możliwości trenera i piłkarzy. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak czaro slusznie zauwazyl, to jest forum kibicow. Kazdy ma inne zdanie, kazdy inaczej ocenia. Tymbardziej mnie smiesza posty takie jak snowa czy xraya, ktorzy wypominaja mi to jednym wygranym meczu, ze napisalem cos zlego o Kiko. Idac ich przykladem moglbym teraz zacytowac chyba polowe uzytkownikow ktorzy pisali, ze TS jest zly, ze Szechter czy jak mu tam, bedzie naszym zbawca etc. Dalej uwazam, ze Kiko to slaby trener. Dalej po naszym slabym meczu i slabej grze bede pisal, ze zagralismy slabo i to byl nasz slaby mecz. Jednak na ocene jego pracy w Wisle poczekam do konca sezonu bo wtedy bedzie na to czas. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Po 12 kolejkach tego sezonu już wyrównaliśmy nasz bilans z zeszłego sezonu jeśli chodzi o wygrane mecze wyjazdowe (3).
Jak za kilka poprzednich spotkań, należała się bura Ramirezowi, tak za mecz ze Śląskiem należy mu się ocena bardzo dobra. W końcu facet wyciąga wnioski i pokazuje, że może coś z tą drużyną zrobić. Oby tak dalej. |
Cytat:
Być może jedynym plusem operacji "centuś" jest fakt, że nawet jak komuś w zarządzie przeszło przez myśl/klawiaturę, że trener być może się nie nadaje to mu dział finansowy wytłumaczył, że nie ma kasy na takie ekstrawagancje. |
Zerknąłem sobie teraz na terminarz i po meczu w Poznaniu to z ostatnich 7 kolejek w tym roku, 5 meczy gramy u siebie, a pozostałe dwa wyjazdowe to nieciecza i kałuża. Na prawdę obiecująco się to ułożyło.
Powinniśmy u siebie punktować, a do tego brak dalszych wyjazdów pozwala na spokojniejszą pracę :) Jakby udało się zbliżyć do 40pkt na koniec roku to chyba wyniki mocno by broniły Kiko. |
Cytat:
|
Z cyklu : bezstronna ocena kibica
Cytat:
Cytat:
Ja tu miewam kupe smiechu,przepraszam,koledzy kibice... |
Cytat:
|
Cytat:
Jak kazdy ja nie mam wrazenia,ja wiem,ze niektorzy nie dosc ze naduzywaja procentow,to jeszcze ogladaja mecze Wisly na livescorze :rotfl: A czasami czlowiek liczy na to,ze cos napisza o taktyce Ramireza,o tym zmieszaniu jakie wprowadzal kazac schodzic skrzydlowym w pole karne,co powodowalo panike w Slasku,bo przekazywanie krycia jest wtedy na poziomie Ekstraklapy naprawde ciezkie. Myslalem,ze napisza o rzutach roznych,co do ktorych widac juz rozne pomysly na rozegranie. Ale gdzie tam... Wisla ma grac jak dawniej i basta ! :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
Carlitos czasowo wiele grał na skrzydle Imaz w ataku Brozek w srodku Arsenic w 1 połowie super wejścia ofensywne . |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl