![]() |
Chętnie pomogę:
Kontekst A to tłumaczenie o "ironii"... Nieudolna próba wycofania się rakiem z nieudanej próby wyśmiania. Wracając do tematu- rzeczywiście praca wre i kolejnych trzech partnerów w tak krótkim odstępie czasu to wielka sprawa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Ktoś wie, na jakiej zasadzie zatrudniony jest u nas Manuel Junco? Umowa o pracę czy jakiś kontrakt menedżerski? Po meczu z Pogonią naszła mnie refleksja, że gdyby ktoś go nam podkupił, to by to była prawdziwa tragedia.
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_od_wislakow/
Skromna akcja, ale kolejny marketingowy plusik :) |
Cytat:
|
Już teraz można ją ocenić pozytywnie, jak widać salomon z pustego nie naleje ale Junco tak, drugie okienko z rzędu i kolejne wzmocnienia przy bardzo dodatnim bilansie finansowym
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Popatrz na poprzednie okienko bo to też jego dzieło+Kiko
|
j/w
a co do obecnego zaciągu , to do ocenienia Carlitosa wystarczyło mi pierwsze 10 minut (bez rzutu wolnego) |
Cytat:
spokojnie :D |
Cytat:
|
Arkadiusz.Czerepach = Franek Smuda ? :D
|
predzej kolejne wcielenie Pysia
nie karmcie trolla |
Cytat:
|
Miasto Wrocław właśnie przegłosowalo dotacje dla Śląskaw wysokości 10 milionów złotych...
Nasza rada miasta łaskawie nam dług na raty rozlizyla... Ktos wie czy chociaz za tą reklamę (miasto Kraków miasto sportu) płacili? Czy to gratis w ramach użyczenia stadionu? |
Niestety, ale na wsparcie miasta to nie ma co liczyć, bowiem naszym właścicielem nie jest miasto, a TS Wisła, we Wrocławiu nie doszło do sprzedaży Śląska, wątpię, żeby dali dotację, gdyby sprzedali
|
dopoki w Krakowie rzadzi ta menda Majchrowski to zapomnijmy o jakiejkolwiek pomocy i dobrym nastawieniu , poza tym w Krakowie sa 3 kluby - i zydy tez lapska wyciagaja , we Wroclawiu jest tylko Slask , zreszta : https://www.youtube.com/watch?v=j-asrNdZbdw
|
Panowie! Porzućcie w końcu, to komunistyczne myślenie! Nie, dla państwowych pieniędzy w klubie! Trzeba prywatnej inicjatywy. Potrzeba Wam plucia jadem i wypominania judaszy?
|
Nie jestem biegły w historii Cracovii, ale z tego co pamiętam dostali jakieś wsparcie finansowe od miasta kiedy biedowali w niższych ligach. Nie oczekuję wsparcia finansowego dla Wisły w takim stopniu w jakim otrzymują je od swoich miast Śląsk, Górnik Zabrze czy Ruch.
Aczkolwiek wydaje mi się, że w tym momencie tym co ciągnie nas w dół jest ten dług za użytkowanie stadionu. Gdyby się udało pozbyć tego zadłużenia i zaspokoić roszczenia kilku byłych piłkarzy to Wisła mogłaby spokojnie wbić się klinem w tę trójkę ligowych potentatów, którymi obiektywnie rzecz biorąc są teraz Legia, Lech i Lechia. Precyzując, mam na myśli ich potencjał finansowo-organizacyjny, bo pod względem sportowym w każdej chwili możemy być dużo lepsi. Nie chciałbym, żeby nadal dochodziło do takich sytuacji jak z Wolskim, Mączyńskim, Dudką, Cierzniakiem, Handzlikiem. Wisła ma być klubem, dla którego piłkarze chcą grać, bez oglądania się na inne opcje w Ekstraklasie. Nie możemy oddawać, ani pozwalać odchodzić piłkarzom do naszych bezpośrednich konkurentów w walce o mistrzostwo i puchary. |
Cytat:
|
Byliśmy bogaci to uciekł od nas Kokoszka, bo nie chcial siedzieć na ławie. I co? Mielismy go na siłę wystawiać do skladu kosztem Głowackiego?
Na Wolskiego nas nie było stac a Dudka to emeryt z ktorym nie chcieliśmy przedłużyć kontraktu. Takich przypadkow bedzie jeszcze wiele i trzeba sie z tym pogodzić. Nie kazdego piłkarza można zadowolić i nie każdy pilkarz będzie grał dobrze w każdym środowisku. Co wiecej, w mysl Junco (z czym sie zgadzam) polskie kluby powinny z soba częściej robic transakcje i nie stawiac zaporowych cen. Tym bardziej zsylanie do rezerw nic kompletnie nie daje. Patrzac na przykład ligi angielskiej, nikt się obraża gdy potentaci robią z sobą interesy. |
Z Dudką chcieli przedłużyć tylko wiązało się to z obniżką i on się na to nie chciał zgodzić.
|
Cytat:
Rok zycia sobie kupil, w miedzyczasie wybory. To co sie odjebało na ten moment na Śląsku to jest hit roku. Współczuje. |
Panowie, ja napisałem o pewnych założeniach. Chodzi o to, żeby w sytuacji gdy dany piłkarz chce odejść z klubu to nie transferować go do bezpośrednich rywali tylko najlepiej za granicę.
|
My byliśmy w gorszej sytuacji. Nie ma co współczuć, bo z taka opieka miasta nigdy nie zginą. Predzej czy później znajdzie sie jakis inwestor.
Poza tym miasto u nas nie jest udzialowcem. Jedyne czego powinnismy oczekiwac to partnerskiej wspolpracy bez zlosliwosci i żądzy zarobku |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdyby np teraz Videmonta chciała Arka Gdynia i chciała za niego dać np 50 tys euro to mamy odmówić? Trzeba robić interesy z innymi klubami (oczywiście poza parchami i z Legią w granicach rozsądku) bo kiedyś możemy wystąpić w odwrotnej roli (czytaj kupca) i możemy zderzyć się ze ścianą.
|
Cytat:
Kluby bogatsze kupują zawodników od klubów biedniejszych. Jeżeli ma być to Cracovia czy Legia, to obowiązkiem działaczy Wisły jest praca na rzecz Wisły - więc sprzedaż jak najkorzystniejsza dla klubu. |
Cytat:
Niestety nie ma chętnych na wirtuoza z Francji... |
Cytat:
|
https://zapodaj.net/images/59335eb46b1dc.png
Mowa o rzekomej firmie która chce zostać inwestorem Wisły Kraków. Podobno.... |
Cytat:
Może Foodcare, Tiger? |
Cytat:
|
nie snujcie domysłów.będzie to będzie.lepiej byc milo zaskoczonym niz przykro rozczarowanym.
|
I będzie płacz
|
Raczej nie inwestorem, tylko partnerem, czytajcie uwaznie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl