Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

TIR_DO_SŁUBIC 13.07.2017 19:07

Chętnie pomogę:

Kontekst

A to tłumaczenie o "ironii"... Nieudolna próba wycofania się rakiem z nieudanej próby wyśmiania.

Wracając do tematu- rzeczywiście praca wre i kolejnych trzech partnerów w tak krótkim odstępie czasu to wielka sprawa.

arti 13.07.2017 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1475138)
Arti:

Budżet roczny może jak najbardziej się spinać.
Skąd wiesz, że nie?
Masz pewne info?
Np. kiedy dokładnie sponsorzy nas opłacają? Może na początku sezonu, może w sierpniu, może na koniec roku?
Masz takie info? Bo ja nie. Dlatego nie zamierzam z siebie robić kretyna, co coś wyśmiewa a później musi szczekać jak jamnik hau hau. Było gdzieś zestawienie, w którym był podawany stosunek zarobków piłkarzy do przychodów klubu i Wisła miała jeden z najzdrowszych współczynników w lidze (żeby było śmieszniej - na tym samym poziomie co 7). Wiadomo, że są zaległości, ale nikt nie powiedział, że nie mogą one maleć z biegiem czasu. Nie koniecznie trzeba je jednym rzutem opłacać, więc tak - skoro idzie informacja, że budżet się dopinał to ja wierzę, że tak mogło być.

Po prostu budżet płacowy jest na tyle niski u nas, że zważywszy na przychody - płynność mogła stale się poprawiać, nawet bez odejścia zdrajcy. Ja uważam, że to jak najbardziej prawdopodobne. Ty nie?
Ja np. wychodzenie z poślizgu płynności przerabiałem parokroć u siebie w firmie (z reguły przy znacznym przetowarowaniu - przeszacowanie przyszłej sprzedaży&okazyjne zakupy w olbrzymich ilościach lubią się u mnie pojawiać w komplecie:D). Ot, płynność była bardzo ch*jowa, potem po prostu ch*jowa, a później już tylko trochę ch*jowa, a potem pytałem jaki dodatkowy rabat przy gotówce:D
Wiadomo można wyjść z korków płynnościowych jednym pociągnięciem, ale transfer zdrajcy był na to za cieńki w uszach. Ja wierzę, że istnieje taka możliwość, że przy jego zostaniu ta płynność by się dalej stopniowo poprawiała i transfer był niepotrzebny.
Jesteś pewien, że nie ma takiej możliwości? Bo ja nie. Dlatego tez jak ktoś taki jak Pani Marzena tak twierdzi to nie mam żadnych podstaw, żeby w to nie wierzyć.

Pożyjemy-zobaczymy,oby to była prawda.

Dariook 13.07.2017 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1475136)
Mąka nie musiał odejść bo budżet się spina,(ale woleliśmy dostać 400 od razu zamiast 500 w ratach niezły upust za płatność gotówką..).
Dług za czynsz 5 baniek,kopacze parę m-cy do tyłu z pensjami,(ale budżet nam się spina...). Jak cos takiego czytać bez usmiechu.

Akurat ten dlug za czynsz tj. 5 baniek jest chyba ostatnim do spłacenia. Watpie czy ktokolwiek to uwzględnił w budżecie. Bo i po co? :D

nesta 15.07.2017 10:09

https://twitter.com/janekx89/status/886143513049669632

Trzymajmy kciuki zatem.

crux.a 15.07.2017 10:11

Ktoś wie, na jakiej zasadzie zatrudniony jest u nas Manuel Junco? Umowa o pracę czy jakiś kontrakt menedżerski? Po meczu z Pogonią naszła mnie refleksja, że gdyby ktoś go nam podkupił, to by to była prawdziwa tragedia.

swiety37 15.07.2017 10:53

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_od_wislakow/
Skromna akcja, ale kolejny marketingowy plusik :)

czaro 15.07.2017 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1475323)
Ktoś wie, na jakiej zasadzie zatrudniony jest u nas Manuel Junco? Umowa o pracę czy jakiś kontrakt menedżerski? Po meczu z Pogonią naszła mnie refleksja, że gdyby ktoś go nam podkupił, to by to była prawdziwa tragedia.

Zazwyczaj umowy można wypowiedzieć. Wątpię, żeby którakolwiek ze stron chciała w naszej sytuacji zawrzeć umowę cywilnoprawną i na czas określony bez takiej możliwości. Jak będzie naprawdę dobry, to po jakimś czasie odejdzie i nic tego nie zmieni, chyba, że są jakieś czynniki psychiczne, które spowodują, że będzie chciał tu siedzieć. Ale poczekajmy. Jego pracę będzie można w pełni ocenić po 3+ latach.

Arkadiusz.Czerepach 15.07.2017 12:26

Już teraz można ją ocenić pozytywnie, jak widać salomon z pustego nie naleje ale Junco tak, drugie okienko z rzędu i kolejne wzmocnienia przy bardzo dodatnim bilansie finansowym

brylant17 15.07.2017 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1475323)

Umowa o pracę raczej nie ma kontraktu menadżerski.Junco odpowiada za transfery

foxtrot_green 15.07.2017 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1475347)
Już teraz można ją ocenić pozytywnie, jak widać salomon z pustego nie naleje ale Junco tak, drugie okienko z rzędu i kolejne wzmocnienia przy bardzo dodatnim bilansie finansowym

Z uznaniem przyglądam się pracy dyrektora Junco, ale wydaje mi się, że jeden mecz nowego sezonu to jeszcze za wcześnie na ocenę transferów do klubu. Z resztą okienko jeszcze długo będzie otwarte, być może ktoś jeszcze do nas przyjdzie.

brylant17 15.07.2017 13:15

Popatrz na poprzednie okienko bo to też jego dzieło+Kiko

Arkadiusz.Czerepach 15.07.2017 14:42

j/w

a co do obecnego zaciągu , to do ocenienia Carlitosa wystarczyło mi pierwsze 10 minut (bez rzutu wolnego)

regan 15.07.2017 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1475362)
j/w

a co do obecnego zaciągu , to do ocenienia Carlitosa wystarczyło mi pierwsze 10 minut (bez rzutu wolnego)

jednym wystraczą schody innym 10 minut :D
spokojnie :D

PhantomRanger 15.07.2017 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1475362)
j/w

To gratuluje. Być może jesteś spokrewniony ze Smudą, bo jemu wystarczyło zobaczyć jak zawodnik wchodzi po schodach. Junco jeżeli dalej będzie odwalał kawał solidnej pracy, którą po pół roku oceniam pozytywnie. Jeżeli dalej będzie miał wyniki to prędzej czy później klub z Bundesligi lub Eredivisie może skusić go lepszymi perspektywami. Na to jednak wpływu mieć nie będziemy.

brylant17 15.07.2017 16:40

Arkadiusz.Czerepach = Franek Smuda ? :D

bridgeburner 15.07.2017 16:47

predzej kolejne wcielenie Pysia
nie karmcie trolla

X-Ray 15.07.2017 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1475334)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_od_wislakow/
Skromna akcja, ale kolejny marketingowy plusik :)

Doskonale, właśnie o tym mowa, takie drobne akcje budują marketing. W końcu się coś rusza, aż morda się cieszy.

Konrad. 15.07.2017 22:23

Miasto Wrocław właśnie przegłosowalo dotacje dla Śląskaw wysokości 10 milionów złotych...

Nasza rada miasta łaskawie nam dług na raty rozlizyla...

Ktos wie czy chociaz za tą reklamę (miasto Kraków miasto sportu) płacili? Czy to gratis w ramach użyczenia stadionu?

AdzikWK 15.07.2017 22:30

Niestety, ale na wsparcie miasta to nie ma co liczyć, bowiem naszym właścicielem nie jest miasto, a TS Wisła, we Wrocławiu nie doszło do sprzedaży Śląska, wątpię, żeby dali dotację, gdyby sprzedali

AntyMod 15.07.2017 22:43

dopoki w Krakowie rzadzi ta menda Majchrowski to zapomnijmy o jakiejkolwiek pomocy i dobrym nastawieniu , poza tym w Krakowie sa 3 kluby - i zydy tez lapska wyciagaja , we Wroclawiu jest tylko Slask , zreszta : https://www.youtube.com/watch?v=j-asrNdZbdw

Barti 15.07.2017 22:52

Panowie! Porzućcie w końcu, to komunistyczne myślenie! Nie, dla państwowych pieniędzy w klubie! Trzeba prywatnej inicjatywy. Potrzeba Wam plucia jadem i wypominania judaszy?

foxtrot_green 15.07.2017 23:57

Nie jestem biegły w historii Cracovii, ale z tego co pamiętam dostali jakieś wsparcie finansowe od miasta kiedy biedowali w niższych ligach. Nie oczekuję wsparcia finansowego dla Wisły w takim stopniu w jakim otrzymują je od swoich miast Śląsk, Górnik Zabrze czy Ruch.

Aczkolwiek wydaje mi się, że w tym momencie tym co ciągnie nas w dół jest ten dług za użytkowanie stadionu. Gdyby się udało pozbyć tego zadłużenia i zaspokoić roszczenia kilku byłych piłkarzy to Wisła mogłaby spokojnie wbić się klinem w tę trójkę ligowych potentatów, którymi obiektywnie rzecz biorąc są teraz Legia, Lech i Lechia. Precyzując, mam na myśli ich potencjał finansowo-organizacyjny, bo pod względem sportowym w każdej chwili możemy być dużo lepsi. Nie chciałbym, żeby nadal dochodziło do takich sytuacji jak z Wolskim, Mączyńskim, Dudką, Cierzniakiem, Handzlikiem. Wisła ma być klubem, dla którego piłkarze chcą grać, bez oglądania się na inne opcje w Ekstraklasie.
Nie możemy oddawać, ani pozwalać odchodzić piłkarzom do naszych bezpośrednich konkurentów w walce o mistrzostwo i puchary.

ghost_ 16.07.2017 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez foxtrot_green (Post 1475414)
Nie możemy oddawać, ani pozwalać odchodzić piłkarzom do naszych bezpośrednich konkurentów w walce o mistrzostwo i puchary.

Pewnie, lepiej niech do nas nie przychodzą ze strachu przed późniejszym zsyłaniem do rezerw. Piłkarz ma przyjść i zrobić dla klubu jak najwięcej w określonym czasie, a nie podpisywać z nami pakt krwi. Już tu byli tacy, co deklarowali że w Polsce to nigdzie poza Wisłą - nie ma to najmniejszej wartości :) Najważniejsze jest dobro klubu w danym momencie, a nie mrzonki o dominacji, której przez ładnych parę lat nie odzyskamy na pewno.

Karherop 16.07.2017 11:42

Byliśmy bogaci to uciekł od nas Kokoszka, bo nie chcial siedzieć na ławie. I co? Mielismy go na siłę wystawiać do skladu kosztem Głowackiego?

Na Wolskiego nas nie było stac a Dudka to emeryt z ktorym nie chcieliśmy przedłużyć kontraktu.

Takich przypadkow bedzie jeszcze wiele i trzeba sie z tym pogodzić. Nie kazdego piłkarza można zadowolić i nie każdy pilkarz będzie grał dobrze w każdym środowisku.
Co wiecej, w mysl Junco (z czym sie zgadzam) polskie kluby powinny z soba częściej robic transakcje i nie stawiac zaporowych cen. Tym bardziej zsylanie do rezerw nic kompletnie nie daje. Patrzac na przykład ligi angielskiej, nikt się obraża gdy potentaci robią z sobą interesy.

R33 16.07.2017 11:45

Z Dudką chcieli przedłużyć tylko wiązało się to z obniżką i on się na to nie chciał zgodzić.

szprotson 16.07.2017 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1475403)
Miasto Wrocław właśnie przegłosowalo dotacje dla Śląskaw wysokości 10 milionów złotych...

Nasza rada miasta łaskawie nam dług na raty rozlizyla...

Ktos wie czy chociaz za tą reklamę (miasto Kraków miasto sportu) płacili? Czy to gratis w ramach użyczenia stadionu?

nie porównuj :)

Rok zycia sobie kupil, w miedzyczasie wybory.
To co sie odjebało na ten moment na Śląsku to jest hit roku. Współczuje.

foxtrot_green 16.07.2017 12:41

Panowie, ja napisałem o pewnych założeniach. Chodzi o to, żeby w sytuacji gdy dany piłkarz chce odejść z klubu to nie transferować go do bezpośrednich rywali tylko najlepiej za granicę.

Karherop 16.07.2017 12:42

My byliśmy w gorszej sytuacji. Nie ma co współczuć, bo z taka opieka miasta nigdy nie zginą. Predzej czy później znajdzie sie jakis inwestor.

Poza tym miasto u nas nie jest udzialowcem. Jedyne czego powinnismy oczekiwac to partnerskiej wspolpracy bez zlosliwosci i żądzy zarobku

Patryko 16.07.2017 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez foxtrot_green (Post 1475456)
Panowie, ja napisałem o pewnych założeniach. Chodzi o to, żeby w sytuacji gdy dany piłkarz chce odejść z klubu to nie transferować go do bezpośrednich rywali tylko najlepiej za granicę.

Co w przypadku, kiedy jedynym chętnym z konkretną ofertą jest ktoś z Ekstraklasy, a my stoimy pod ścianą?

Markfire20 16.07.2017 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez foxtrot_green (Post 1475456)

A jeśli zawodnik chce odejść z klubu z powodu zbyt rzadkich występów, a Ty nie widzisz dla niego miejsca w składzie, to sprzedasz go do innego klubu ekstraklasy czy trzymał na ławie do końca kontraktu nie zarabiając ani grosza?

Karherop 16.07.2017 18:22

Gdyby np teraz Videmonta chciała Arka Gdynia i chciała za niego dać np 50 tys euro to mamy odmówić? Trzeba robić interesy z innymi klubami (oczywiście poza parchami i z Legią w granicach rozsądku) bo kiedyś możemy wystąpić w odwrotnej roli (czytaj kupca) i możemy zderzyć się ze ścianą.

jackieboy 17.07.2017 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1475477)
Gdyby np teraz Videmonta chciała Arka Gdynia i chciała za niego dać np 50 tys euro to mamy odmówić? Trzeba robić interesy z innymi klubami (oczywiście poza parchami i z Legią w granicach rozsądku) bo kiedyś możemy wystąpić w odwrotnej roli (czytaj kupca) i możemy zderzyć się ze ścianą.

Mamy robić interesy z kim się tylko da. Musimy oddzielić grubą kreską związki biznesowe i kibicowskie.
Kluby bogatsze kupują zawodników od klubów biedniejszych. Jeżeli ma być to Cracovia czy Legia, to obowiązkiem działaczy Wisły jest praca na rzecz Wisły - więc sprzedaż jak najkorzystniejsza dla klubu.

Ogryzek 17.07.2017 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1475477)

Videmonta to Junco puściłby nawet za darmo. Gość blokuje tylko kasę którą można by przeznaczyć na innego lepszego kopacza.

Niestety nie ma chętnych na wirtuoza z Francji...

Karherop 17.07.2017 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1475505)
Videmonta to Junco puściłby nawet za darmo. Gość blokuje tylko kasę którą można by przeznaczyć na innego lepszego kopacza.

Niestety nie ma chętnych na wirtuoza z Francji...

To tylko przykład. Ktos wyzej płakał ze odszedł od nas Handzlik, Dudka czy Cierzniak. Wzmacniany konkurencję tja..

krzaq12 17.07.2017 18:05

https://zapodaj.net/images/59335eb46b1dc.png

Mowa o rzekomej firmie która chce zostać inwestorem Wisły Kraków.

Podobno....

lucas1906 17.07.2017 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1475545)
https://zapodaj.net/images/59335eb46b1dc.png

Mowa o rzekomej firmie która chce zostać inwestorem Wisły Kraków.

Podobno....

Może Foodcare, Tiger?

arti 17.07.2017 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas1906 (Post 1475546)
Może Foodcare, Tiger?

Moim zdaniem oni nie mają kasy na reklamę na przodzie koszulki, a co dopiero na bycie inwestorem o jakim wspomniała Prezes.

picasso 17.07.2017 18:19

nie snujcie domysłów.będzie to będzie.lepiej byc milo zaskoczonym niz przykro rozczarowanym.

brylant17 17.07.2017 18:24

I będzie płacz

JrQ- 17.07.2017 19:39

Raczej nie inwestorem, tylko partnerem, czytajcie uwaznie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl