Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9437)

BiałaGwiazda 29.11.2015 20:36

Kazek zostań! On po prostu potrzebuje czasu..nie wiem rok,dwa,trzy,może pięć lat ale jestem przekonany że w końcu zaczniemy wygrywać!

Fugiel 29.11.2015 20:39

chyba od 56 ...

bridgeburner 29.11.2015 20:40

za porażke w w derbowym meczu u siebie trener powinien byc obligatoryjnie zwalniany, bez 1 zł odszkodowania
ale ja sie pewnie czepiam, przeciez juz w 82 minucie nastapila druga zmiana i nawet w czasie meczu udalo sie zmnienic ustawienie :O
A poza tym przeciez gramy co raz ladniejsza pilke i widac styl druzyny

kbr 29.11.2015 20:44

Gratulacje dla tych którzy wciąż mają klapki na oczach i obstają za Kazkiem, bo "gramy ładnie, tylko skuteczności brakuje".

silver03 29.11.2015 20:48

Świetny mecz derbowy w wykonaniu Moskala, gdzie w pierwszych minutach ustawia zespół na murowanie oraz granie z kontry co skutkuje 2:0 w plecy, pomijam już fakt, że zmotywował piłkarzy tak, że grali jak śnięte ryby. Później już piłkarze ruszyli na swojej ambicji i wqrwie, a nie za wskazówkami naszego treneiro. Ruszyli tak do 55 minuty, wypompowali się i wyszło jaki brak taktyki prezentuje Moskal.

Kac 29.11.2015 20:51

won... zero przebaczenia.

Stelio 29.11.2015 20:54

Moskal jest trenerskim DNEM, to się nie mieści w głowie... Przykład Ruchu Chorzów, Korony czy parchów pokazuje, że z dobrym trenerem można nawet z gorszych patałachów od naszych kopaczy stworzyć dobrą drużynę. Nie mam już słów, piszę nad tym forum od końca tamtego sezonu, że Moskal to trener beznadziejny. Najpierw ja i osoby które sądziły podobnie były zjadane, "dajmy szanse", "dajmy czas". Ten człowiek dostał już za dużo czasu i za dużo zaufania. Od marca najpierw zniweczył pucharowe ambicje klubu i przerżnął wszystkie najważniejsze mecze, a resztę zremisował. Potem w nowym sezonie dalej uosabiał najbardziej bezpłciowego i beznadziejnego trenera który nie dość, że nie ma za grosz charyzmy, za grosz wpływu i zdolności do wywierania presji na piłkarzach którym często gęsto przydałaby się zwykła Fergusonowska suszarka, to jeszcze druzyna gra za jego czasów totalny piach. Dzury między formacjami, miliard bezsensownych podań, wjeżdżanie na siłę z piłką do bramki co oczywiscie nigdy sie nie udaje, brak koncetracji w koncowkach, brak zaufania do młodych pilkarzy, 50% akcji to długa piłka mijająca całą linie pomocy, puszczana od obroncow itd itd itd... Jeśli faktyzcnie jest Wiślakiem powiniem dla dobra klubu podać się do dymisji. Moskal Kazimierz, sprawca największej hańby Wisły w XXI wieku...

!!IRIVER!! 29.11.2015 20:56

Przykro mi, przelała się czara goryczy. Odejdź Kazek...

Wesoły Romek 29.11.2015 21:01

Kazek, przebiłeś Tomka Kulawika. Wstyd człowieku.

robert777 29.11.2015 21:01

od.......cie się od Moskala kibice sukcesu

heoij 29.11.2015 21:04

Moskal niech skończy już .......ić i niech się pakuje, najwyższa pora na niego. Moglibyśmy nie mieć trenera i tak samo gralibyśmy, nic nie zmienił, kompletne ZERO ...

thechris 29.11.2015 21:07

Moskal: "Nie mamy wyjścia i musimy jechać do Poznania"

No tak, lepiej byłoby zostać w Myślenicach i wstydu sobie oszczędzić ale nie macie wyjścia, musicie jechać, przykre.

TIME TO SAY GOODBYE

Kurz 29.11.2015 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1420772)
Moskal jest trenerskim DNEM, to się nie mieści w głowie... Przykład Ruchu Chorzów, Korony czy parchów pokazuje, że z dobrym trenerem można nawet z gorszych patałachów od naszych kopaczy stworzyć dobrą drużynę. Nie mam już słów, piszę nad tym forum od końca tamtego sezonu, że Moskal to trener beznadziejny. Najpierw ja i osoby które sądziły podobnie były zjadane, "dajmy szanse", "dajmy czas". Ten człowiek dostał już za dużo czasu i za dużo zaufania. Od marca najpierw zniweczył pucharowe ambicje klubu i przerżnął wszystkie najważniejsze mecze, a resztę zremisował. Potem w nowym sezonie dalej uosabiał najbardziej bezpłciowego i beznadziejnego trenera który nie dość, że nie ma za grosz charyzmy, za grosz wpływu i zdolności do wywierania presji na piłkarzach którym często gęsto przydałaby się zwykła Fergusonowska suszarka, to jeszcze druzyna gra za jego czasów totalny piach. Dzury między formacjami, miliard bezsensownych podań, wjeżdżanie na siłę z piłką do bramki co oczywiscie nigdy sie nie udaje, brak koncetracji w koncowkach, brak zaufania do młodych pilkarzy, 50% akcji to długa piłka mijająca całą linie pomocy, puszczana od obroncow itd itd itd... Jeśli faktyzcnie jest Wiślakiem powiniem dla dobra klubu podać się do dymisji. Moskal Kazimierz, sprawca największej hańby Wisły w XXI wieku...

Pisałeś na pewno te same teksty w trakcie drugiego sezonu Maaskanta, za czasów Probierza i Smudy. Trenerzy przychodzą i odchodzą, tylko jedno jest niezmienne, Wisła frustruje, zawodzi, rozczarowuje bez względu na to, kto ją prowadzi. Może więc warto poszukać innych przyczyn, bo obarczanie całym złem tego świata Moskala jest już nudne.

Każdy myślący kibic musiał zakładać, po letnich transferach, że w tym sezonie będzie gorzej niż w 2 poprzednich. No i jest.

heoij 29.11.2015 21:10

Moskal: "Mieliśmy zacząć agresywnie, może to zmiana tuż przed meczem Maćka za Denisa rozkojarzyła zespół?"

Co ich rozkojarzyło ? :lol: Jaja sobie z nas robi ?

Kończ waść, wstydu oszczędź !
Nam i sobie !

Stelio 29.11.2015 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1420783)
Pisałeś na pewno te same teksty w trakcie drugiego sezonu Maaskanta, za czasów Probierza i Smudy. Trenerzy przychodzą i odchodzą, tylko jedno jest niezmienne, Wisła frustruje, zawodzi, rozczarowuje bez względu na to, kto ją prowadzi. Może więc warto poszukać innych przyczyn, bo obarczanie całym złem tego świata Moskala jest już nudne.

Każdy myślący kibic musiał zakładać, po letnich transferach, że w tym sezonie będzie gorzej niż w 2 poprzednich. No i jest.

Akurat jeśli chodzi o Maskaanta i Smudę to niechętnie przyjmowałem wiadomości o ich zwolnieniach. Maskaanta dlatego, że miałem do niego dużo zaufania po tym co osiągnął z nami w pucharach, w ostatnim sezonie mistrzowskim Wisła grała tak jak powinien mistrz, nie przepięknie tylko skutecznie i konsekwentnie. Natomiast jeśli chodzi o Smudę, to nasza gra za jego czasów, szczególnie w rundach jesiennych, bardzo mi się podobała. Graliśmy rozważną piłkę, potrafiliśmy wygrać 2/3 mecze z rzędu, i w calej grze było o wiele mniej przypadkowości. Mimo, iż Smuda trenerem był niezbyt dobrym, to o 10 klas przewyższa w tej sztuce Moskala...

wislak2214 29.11.2015 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1420761)
Kazek zostań! On po prostu potrzebuje czasu..nie wiem rok,dwa,trzy,może pięć lat ale jestem przekonany że w końcu zaczniemy wygrywać!

Albo jesteś napierd*** akbo jesteś downem!

heoij 29.11.2015 21:19

Kazimierz Moskal przejdzie do historii Wisły Kraków.

Pierwszy "trener" od 56 lat za którego pasiasta ....a pokonała nas na własnym stadionie !

Dziękujemy "trenerze", myślę, że już najwyższy czas się pożegnać bo ile można ...

Cytat:

W kończących 17. kolejkę Ekstraklasy 191. derbach Krakowa cracovia pokonała Wisłę na jej terenie 2:1. To pierwszy ekstraklasowy triumf pasów przy Reymonta 22 od 1959 roku!

To pierwsze ekstraklasowe zwycięstwo cracovii na stadionie Wisły od 13 września 1959 roku - pasy czekały na taki derbowy triumf aż 20 531 dni! 14 kolejnych wizyt pięciokrotnych mistrzów Polski to 11 porażek i tylko trzy remisy. Mało tego, cracovia przegrała osiem ostatnich spotkań przy Reymonta 22.
Tyle lat historii ...

pomeran 29.11.2015 21:20

4 mecze u siebie. 3 remisy po 0-0 i raz w pi..e od zydkow. To sie w pale nie mieści.
Ani raz nie udało sie wygrac 2-och meczów z rzędu. Średnia punktowa przypominająca o tym ze na ławce nie ma trenera.
Mozna Wiśle jeszcze bardziej upokorzyć i schanbic będąc jej trenerem? Chyba nie, ale zawsze Moskal moze aprobowac osiągnąć spadek. Ze swoim warsztatem jest w stanie to spokojnie osiągnąć juz w tym sezonie. Jesli ktokolwiek w tym klubie jest niech go zwolnią. Sam jak widać nie odejdzie.

Kurz 29.11.2015 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1420793)
Kazimierz Moskal przejdzie do historii Wisły Kraków.

Pierwszy "trener" od 56 lat za którego pasiasta ....a pokonała nas na własnym stadionie !

Dziękujemy "trenerze", myślę, że już najwyższy czas się pożegnać bo ile można ...

Tyle lat historii ...

Dlaczego wylewasz swoje żale na Moskala. Może powinieneś podziękować Brożkowi, Boguskiemu czy Burlidze. To w końcu pierwsi "piłkarze" Wisły od 56 lat, którzy dali się ograć Pasom na własnym stadionie. Przy okazji prześlij również podziękowania całemu skautingowi i zarządowi klubu, za sprowadzenie Popovica, Crivellaro i Cywkę.

Coglin 29.11.2015 21:24

Kazek WON.
Piłkarzem jak na tamte czasy byłeś niezłym, ale trenerem jesteś chujowym.

Savik 29.11.2015 21:25

Za dzisejszy mecz nie mam pretensji tylko do Głowy, Guzmica i Burego. Tego ostatniego tylko dlatego, że widziałem z trybun, że chłopak grał prawie z blokadą..., mam nadzieję, że nie przypłaci tego meczu odnowieniem kontuzji...
w drugiej połowie obserwowałem reakcje, a w zasadzie jej brak, Kazika ... Nie jestem w stanie zrozumieć czemu widząc co się dzieje zostawia Boguskiego, ktory nie umie grać pomiedzy twardo grajacymi obrońcami ... Facet się ich boi..... Jankowski przynajmniej walczył i Brożek miał coś z gry dopóki on był na boisku...
Moskal dokonujacy zmiany w 82 minucie .... O co to chodzi???

Kurz 29.11.2015 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1420803)
Za dzisejszy mecz nie mam pretensji tylko do Głowy, Guzmica i Burego. Tego ostatniego tylko dlatego, że widziałem z trybun, że chłopak grał prawie z blokadą..., mam nadzieję, że nie przypłaci tego meczu odnowieniem kontuzji...
w drugiej połowie obserwowałem reakcje, a w zasadzie jej brak, Kazika ... Nie jestem w stanie zrozumieć czemu widząc co się dzieje zostawia Boguskiego, ktory nie umie grać pomiedzy twardo grajacymi obrońcami ... Facet się ich boi..... Jankowski przynajmniej walczył i Brożek miał coś z gry dopóki on był na boisku...
Moskal dokonujacy zmiany w 82 minucie .... O co to chodzi???

Ja to akurat rozumiem. Donald jest bez formy albo już nie chce. Pozostali z ławki są jeszcze słabsi niż Boguski czy Jankowski.

BiałaGwiazda 29.11.2015 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1420792)
Albo jesteś napierd*** akbo jesteś downem!

Ogarnij ironię

Kamson 29.11.2015 21:34

Wiele można wybaczyć ale nie to. Moskal out.

d 29.11.2015 21:39

Przykre, że trzeba było czegoś takiego żeby ludzie przejrzeli na oczy.

Z czystej sympatii dla Moskala jako człowieka mam nadzieję, że poda się do dymisji. To będzie trudna decyzja, bo z takim CV nie zatrudnią KM nawet w Stróżach. Taktycznie "wuefista" Zieliński go ośmieszył w drugiej połowie, co jest idealnym podsumowaniem epizodu trenerskiego "popularnego Kazia".

Savik 29.11.2015 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1420805)
Ja to akurat rozumiem. Donald jest bez formy albo już nie chce. Pozostali z ławki są jeszcze słabsi niż Boguski czy Jankowski.

Zmiany to nie tylko wprowadzenie lepszych graczy, to takze sygnał do ataku.
W 61' Jankowski nie był do zmiany - a Bury był już po I połowie, bo chłopak grał z bólem i to było widać bardzo dobrze...

Kurz 29.11.2015 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1420813)
Zmiany to nie tylko wprowadzenie lepszych graczy, to takze sygnał do ataku.
W 61' Jankowski nie był do zmiany - a Bury był już po I połowie, bo chłopak grał z bólem i to było widać bardzo dobrze...

To zależy, bo może piłkarze Wisły na widok Cywki lub Crivellaro myślą "O Boże, to już koniec. Czas umierać" :-p.

speedfashion 29.11.2015 21:48

Panie Kazimierzu, Robert Maaskant wyleciał po derbach.

Proszę zatem pakować walizki i powoli szukać sobie nowej pracy. Jak chodzę na mecze kilkanaście lat, tak BEZNADZIEJNYCH derbów nie widziałem, tak BEZJAJOWYCH piłkarzy nie widziałem, tak BEZREFLEKSYJNEGO przeprowadzania zmian nie widziałem.

Do widzenia.

Gwiaździsty 29.11.2015 21:53

Po największej derbowej kompromitacji na R22 od ostatnich kilkudziesięciu latach czas Moskala powinien dobiec końca. Stanie przez cały mecz z łapami w kieszeniach, zero jakiejś reakcji na to co się dzieje na boisku. Wystęo Boguskiego w tym meczu to parodia futbolu ocierajaca się o Monty Pythona, Doping na trybunach tak samo ekumeniczny jak gra bezkontaktowa kopaczy grających w koszulkach Wisły. Tak cipowatej drużyny chyba jeszcze nie mieliśmy.
Nic się nie stało, Wisełko nic sie nie stało i piąteczka przy siatce wyszło nam bokiem.

Savik 29.11.2015 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1420816)
To zależy, bo może piłkarze Wisły na widok Cywki lub Crivellaro myślą "O Boże, to już koniec. Czas umierać" :-p.

:P Tym nie mniej trener nie powinien ich w takim razie brać do składu, tylko dać nawet jeszcze słabszą młodzież, która przynajmniej by weszła "na k****e, i może coś by się stało dobrego :) Zawsze lepiej coś zrobić nic nie zrobić NIC - uważam, że akurat dzisiaj Kazek nie robił nic by pomóc drużynie

Revolver 29.11.2015 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1420817)
Panie Kazimierzu, Robert Maaskant wyleciał po derbach.

Proszę zatem pakować walizki i powoli szukać sobie nowej pracy. Jak chodzę na mecze kilkanaście lat, tak BEZNADZIEJNYCH derbów nie widziałem, tak BEZJAJOWYCH piłkarzy nie widziałem, tak BEZREFLEKSYJNEGO przeprowadzania zmian nie widziałem.

Do widzenia.

Jakiej pracy? Rok bezrobocia, potem gościnnie w Canal+ przy komentowaniu, a później MOŻE weźmie Go jakiś Izolator Boguchwała. Na trenera juniorów.

Arked 29.11.2015 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1420808)
Wiele można wybaczyć ale nie to. Moskal out.

Piłkarze out.
Cupiał out.

nieznajomy 29.11.2015 22:25

Rozumiem frustracje po derbach i być może zmiana trenera na jakiś czas by pomogła ale.... pisze do tych buraków co jadą po Moskalu.....szanujcie mordy bo gość więcej zrobił dla Wisły niż wasze pierdzenie przed klawiaturą..... a poza tym czy ktoś jest zdziwiony wynikiem.... może gramy to, na co nas stać w tej chwili i tyle.....

Wesoły Romek 29.11.2015 22:33

Skoro Moskal w kolejnym już klubie nie może udowodnić, jak wspaniałym jest trenerem, proszę zrób to Ty kolego. Jako trener nikt nie zrobił dla Wisły tyle złego, co Moskal.

wislak2214 29.11.2015 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nieznajomy (Post 1420828)
Rozumiem frustracje po derbach i być może zmiana trenera na jakiś czas by pomogła ale.... pisze do tych buraków co jadą po Moskalu.....szanujcie mordy bo gość więcej zrobił dla Wisły niż wasze pierdzenie przed klawiaturą..... a poza tym czy ktoś jest zdziwiony wynikiem.... może gramy to, na co nas stać w tej chwili i tyle.....

Ty jestes po.......ony!

Kurz 29.11.2015 22:38

Niezależnie od tego jaki mamy stosunek do Moskala i zasadności jego dalszej pracy lub nie, nie ma żadnej reakcji klubu na to co się dzieje. A to oznacza, że albo podjęto decyzję, iż zmiana nastąpi w przerwie pomiędzy rundami, albo z Wisłą jest tak źle, iż trener stał się sprawę nawet nie drugorzędną. Szczególnie martwi ta druga opcja, bo przecież przyszłość Wisły nie jest wcale pewna...

Rafal-SWL 29.11.2015 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1420811)
Przykre, że trzeba było czegoś takiego żeby ludzie przejrzeli na oczy.

Z czystej sympatii dla Moskala jako człowieka mam nadzieję, że poda się do dymisji.".

zgadzam się, Moskala bardzo lobie i szanuje jako człowieka, byłego piłkarza i Wiślaka, ale pod jego wodzą nasz klub umiera... i nawet nie zaczynajcie z tym "ze to piłkarze graja a nie trener..."
no kur*a po 20 latach dostajemy w derbach, do tego dziesiątki remisów, 5 meczy u siebie bez zwycięstwa że nie wspomnę o jego wizji budowania drużyny z Burym na skrzydle, dziwnymi zmianami w 90 min gdy przegrywamy od 20stej czy nieumiejętności zaszczepienia piłkarzom potrzeby walki i nieustępliwości, ile to razy "szanowaliśmy piłke przy nikłym prowadzeniu 1:0, ile to razy mieliśmy 70% posiadania piłki i przegrany mecz, ile będziemy jeszcze czekać i na co?? z 17 meczy wygraliśmy tylko 5! całe kur*wa 5! liczby nie kłamią i są dla nas obrzydliwie niekorzystne...

wystarczy popatrzeć na lecha, ile tam dobrego zrobiła zmiana trenera, pod odpowiednią wodzą piłkarze nagle przypomnieli sobie na czym piłka polega gra w piłkę, choć przez 13 (?) kolejek przegrywali z każdym w lidze, teraz ich strata do nas wynosi zaledwie 4 oczka, czyli praktycznie 1 mecz i nas dogonili...

KOMINEK 29.11.2015 22:51

Zmiana trenera w tym momencie jest bez sensu. Zostało do końca sezonu te parę meczy . Ból jest prze ogromny ale nie czas teraz na nerwowe ruchu . Zmiana trenera musi być bardzo przemyślana a nie ma sensu brać gościa z łapanki

wislak2214 29.11.2015 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1420837)
Zmiana trenera w tym momencie jest bez sensu. Zostało do końca sezonu te parę meczy . Ból jest prze ogromny ale nie czas teraz na nerwowe ruchu . Zmiana trenera musi być bardzo przemyślana a nie ma sensu brać gościa z łapanki

Bo Moskal to nie był trener z łapanki tylko trener na lata!! :D

Jagul 29.11.2015 22:57

Do momentu zdobycia bramki przez Brożka wkłady do koszulek zostały chyba w szatni.
Idealną sytuacją, którą można podsumować ten mecz jest moment z drugiej połowy, kiedy któryś z pejsów wywalił typową świecę w okolice środka boiska. I tam czekał na nią Alan, który nastawił swój czerep i odbił piłkę na aut :lol:

Kaziu było miło ale czas się pożegnać...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl