![]() |
Byłby już gotowy dawno ale ze względu na tą nawałnicę postanowili go jeszcze nie składać,bo przy takim wietrze było by to niemożliwe ;)
W dziale Zdjęcia z budowy dałem mały filmik dla ciekawych;) |
A najlepsze w tym wszystkim jest to ze ten zuraw zostane juz tam na zawsze :)
|
Raczej jego fundamenty. Szkoda że kamera nie obejmuje szerszego pola, tak aby było widać prace wszystkich 3 dźwigów.
|
Proszę bardzo: http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie no, żuraw zostanie usunięty, jego elementy kotwiczące oczywiście zostaną w fundamencie (płycie dennej jak ktoś woli). Jak już dźwig nie będzie potrzebny to zostanie zdemontowany przy kotwach, ewentualne wystające elementy montażowe, zostaną zakryte wylewką.
|
Dzisiaj 11:58
Coraz bliżej gry na Hutniku Rosną szanse na to, żeby piłkarze Wisły Kraków mogli w nowym sezonie grać na stadionie Hutnika Kraków - czytamy w dzisiejszym wydaniu "Gazety Krakowskiej". Jeszcze w tym tygodniu powinno zostać podpisane porozumienie miasta z zakonem cystersów, na mocy którego możliwa będzie czasowa instalacja masztów oświetleniowych na Suchych Stawach. To pozwoli uzyskać obiektowi Hutnika licencję na rozgrywanie meczów w ekstraklasie. Informowaliśmy już, że cystersi w ostatnim czasie wykazali dużo dobrej woli, żeby porozumieć się z miastem. Wczoraj doszło do kolejnego spotkania stron i wszystko zmierza do pomyślnego końca. Na razie możemy mówić o porozumieniu ustnym, ale powinno ono zostać sformalizowane jeszcze w tym tygodniu. Na mocy porozumienia, miasto będzie mogło postawić maszty oświetleniowe na Hutniku. Do roku 2012 będą one jednak musiały zostać zdemontowane, a lampy przeniesione na nowe, teleskopowe lub dach. Jeśli tak się nie stanie, będą mogli to - na mocy porozumienia - zrobić cystersi. Jeśli porozumienie zostanie podpisane, miasto przystąpi do realizacji inwestycji. Czasu jest bowiem bardzo mało. Nowy sezon rusza już z końcem lipca i do tego czasu jupitery muszą już stać. Na razie Wisła zabezpiecza się porozumieniem z Zagłębiem Sosnowiec. Wczoraj w tej sprawie w Sosnowcu gościł prezes "Białej Gwiazdy" Marek Wilczek. - Nie muszę nikomu tłumaczyć, że wolelibyśmy zostać w Krakowie - powiedział wczoraj. - Sprawy na stadionie Hutnika posuwają się jednak do przodu powoli, a my jesteśmy zobowiązani przygotować dokumenty licencyjne już teraz. Stąd nasze porozumienie z Sosnowcem. To porozumienie jest konieczne, nawet jeśli ostatecznie jupitery na Hutniku staną. Nie można bowiem zapominać, że światła to tylko jeden w wymogów licencyjnych. Kolejnym jest obowiązek zainstalowania podgrzewanej murawy. Ten ostatni wymóg dotyczy jednak tylko listopada, grudnia, lutego i marca. Dlatego nie można wykluczyć takiego scenariusza, że do końca października Wisła będzie grać na Hutniku, a ostatnie kolejki w tym roku i pierwsze w 2010 r. rozegra w roli gospodarza w Sosnowcu. - To nie byłby jeszcze najgorszy scenariusz - dodaje Wilczek. - W grę wchodziłoby bowiem tylko kilka spotkań, a nie cały rok poza Krakowem. Przypomnijmy, że Wisła przekaże miastu swój stadion 3 czerwca br. Budowa nowego obiektu ma zakończyć się w czerwcu 2010 roku i wtedy "Biała Gwiazda" ma otrzymać ponownie już gotowy obiekt. Bartosz Karcz źródło: Gazeta Krakowska czyzby wreszcie mamy rozwiazanie.... |
No tak patrze dzis na kamerke i wreszcie jakis sprzet na budowie ,zamiast drutów i betonu :)
Teraz to juz powinno isc gładko ,no i wreszcie z konsekwetnie isc w góre. |
Cytat:
Oczywiscie element nosny (to co bedzie pracowalo rownolegle do ziemi) zostanie zdemontowany ale reszta zostaje na stale. Nie bylo innej mozliwosci zainstalowania zurawia i w ten sposob rozwiazano problem. pozdro |
Cytat:
Przecież pisało nawet o tym, że zostanie on ucięty przy tych nóżkach co wystawały trochę ponad zbrojenie... tak czy siak nie ma co narazie o tym mówić, niech budują. xdd |
Cytat:
|
Ależ oczywiście, że żuraw zostanie usunięty w całości (oprócz tych nieszczęsnych nóżek przy płycie dennej). Na każdej większej budowie tak jest :)
|
http://wisla.krakow.pl/_pliki_/zdjec...1415388879.jpg
Nic tylko to ładnie wkomponować trybunę i można tam umieścić nadajnik naszego radia i puścić w eter:) |
No to widzę że na mecz ze Śląskiem będą tłumy bo ostatni mecz w tym roku na R22 + zaprzyjaźniony klub + feta na rynku.... Obyśmy grali na Hutniku bo najbliżej jest i (chyba) najtaniej dla klubu
|
|
Jakbyście chcieli pooglądać stadion z kamery w helikopterze włączcie tvn24, co jakis czas pokazują live zdjęcia z helikoptera ... ;-)
|
Mimo, że nie jestem z Krakowa a, że kibicuje Wisełce bardzo fajnie prezentuje się stadion z błękitnego 24
|
Zastanawia mnie, czy wobec odrzucenia Krakowa z EURO 2012 nie byłoby możliwości zmian w harmonogramie prac, tak aby nie wyprowadzac się z Reymonta? Mogą dokonczyc C, poźniej dopiero robic A i B, bo terminy z UEFA już nas nie obowiązują.
|
Było by to chyba najlepsze rozwiązanie,i mam nadzieje ze zarząd Wisły razem z wykonawcą dojdą do takiego wniosku bo byłby to strzał w dziesiątkę :)
Na razie proponuję się odstresować i podziwiać kamerkę bo dzieje się oj dzieje się ;) P.S Mam nadzieje ze zmienią niedługo ten kretyński banner na kamerce Kraków Go bo tylko w****ia człowieka...;) Pierwsze OGROMNE prefabrykaty już leżą !!!! :) |
|
Układają pierwszy potężny prefabrykat :)
Tempo zajebiste biorą się za następny :shock: i o to chodziło ! |
Cytat:
Niech już robią wszystko zgodnie z harmonogramem, później jeszcze okaże się, że braknie kasy i nie będzie nowych AB. |
Cytat:
|
Stadion miał już powstać w 2006roku więc nie bądźmy tacy pewni,Majchrowski wie że jeżeli tym razem nie dotrzyma słowa to wylatuje - więc tym razem w 99% jestem pewny ze dokończą go.
|
Cytat:
Między miastem a Polimexem została podpisana umowa, i nie można jej ot tak rozwiązać. |
Pewnie była już poruszana ta kwestia ale wie ktoś do czego mają służyć te betonowo-metalowe wielkie słupy będące przedłużeniem trybuny C? http://www.wislaportal.pl/photo/W08/top/wisla_2012.jpg
Jeśli to ma być kwestia dekoracyjna to pozdrawiam osobę która to wymyśliła... |
To jest stara wizualka na nowej nie ma już tych kratownic;)
|
Uff. Dzięki za info :)
|
Wilu, te prefabrykaty to te dwa słupy stojące na lewo od Żurawia? A tak w ogole, to coś wcześnie zaczęli...miało być 2 tygodnie przerwy a tu prosze.
|
Ok, ale w jakimś celu musiały się tam znaleźć, czy to tylko taka ozdóbka z grube buliony..?
EDIT: Chodzi o te kratownice;) |
Cytat:
Tak to te,profesjonalnie nazywa się to prefabrykowany stroposłup,na moje oko będzie ich(tych najwyższych bo będą jeszcze 2 rodzaje) około 14-15 :) Tępo mają fajne juz 2 połozyli Seba,raz się mówiło że miało to wzmacniać konstrukcję ale w końcu stanęło tylko na dekoracji czego i tak się pozbyto ;) |
obrazek z kamery koi moje zranione serce, jedziemy do góry:D:D
Mam nadzieje ze szybko ze stadionu znikną płachty promujące euro w Krakowie! |
czyli już teraz można powiedzieć, że to co widzimy to trybuna rosnąca w górę? Jak tak to ekstra, jeszce tylko belki poprzeczne i można siadać:D
|
No w dół rosnąć raczej nie będzie,w Lipcu ma być już prawie 3/4 ogólnej konstrukcji ;) Muszą się sprężać bo mają już tylko 7 miesięcy nie cale ;)
Damian nie wrzucamy obrazów z kamerki bo potem muli strasznie jak jest live na którejś podstronie ,najwyżej linka http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ http://www.2012.org.pl/images/krakow2_aktualny_1024.jpg |
No tylko ze żadnej mi nie chce otworzyć. W pierwszej pisze: "Element obsługiwany przez wtyczkę" a nic sie nie da pobrać...a drugiej to nawet strony nie można otworzyć.
|
Cytat:
|
Panowie, idzie trzeci słup:P Jak mówisz Wilu, że ma być 14, to z robotą na 3 zmiany skończą do końca tygodnia.
|
Witam,
Przede wszystkim racje ma Wojtas (gdyby Mirek Szymkowiak przeczytał twój wpis to pomyślałby - "szacunek!") Ja tak sobie myślę ,że jeśli rzecz idzie o ten nasz stadion to pewnie ,że jakiś szałowy pod względem wyglądu to on nie będzie. Dla mnie najważniejsze jest to ,że są realne perspektywy ,że w takim mieście jak Kraków przy stabilnej sytuacji naszego klubu , tak na prawdę to stadion będzie spełniał swoją podstawową funkcję czyli będą tam rozgrywane mecze co tydzień i będzie pełny. Nikomu źle nie życzę ale wypadałoby się zastanowić czy takie obiekty jak w Gdańsku czy Wrocławiu zwyczajnie nie będą świecić pustkami jeżeli będzie tam chujowa piłka grana. |
No.. dziś sporo się na budowie dzieje. Mam nadzieję że będzie jakaś fotorelacja.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl